lauantai 14. marraskuuta 2009

Viidakkoa ja velouria

Tämä I k a s y r :sta ostettu viidakko interlocktrikoo on kyllä jotain maailman ihaninta! Ensimmäinen ompelukseni tästä kankaasta oli sitten ihan peruspaita. Kangas on jo itsessään niin hauska, ettei sitä tohdi lähteä sotkemaan millään ylimääräisellä kikkailulla. Resoreiksikin valitsin pitkän harkinnan jälkeen vain mustan, jottei ne veisi liikaa huomiota kuosilta. Tein paidan kaveriksi "prässihousut" turkoosista velourista, joka on myös suloinen yllätys Ikasyr :n suunnalta. Housut on tehty Ottobren Vilkas velourhousujen kaavoilla.

43 kommenttia:

  1. Aivan ihanat! Viidakko kangas minullakin tilauksessa ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanat! Tuo viidakkokangas on aivan huippu!!!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa on kyllä tuo viidakko kangas ja kivasti nousee elefantti esiin housujen turkoosin mukana..., kiva malli housuissa...

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä niin taitava! Ihania vaatteita olet taas saanut aikaan. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana setti.
    Muistatko missä numeross tuo Vilkas kaava on? Onko siinä ohjetta noihin "prässeihin" -ne ovat suloiset. Täytyy vissiin laittaa tuota viidakkokangasta tilaukseen.

    VastaaPoista
  6. Ihana, ihana setti! :) Viidakkoa minullekin tulossa... :)

    VastaaPoista
  7. Anteeksi Annika kun vastaan puolestasi!!!:Vilkasvelour housut on lehdestä 4-08 ja niissä ei ollut prässejä,mutta helppo tehdä.Minä tein niin että taitoin etu osan kahtia ja ompelin aika läheltä reunaa,niin että siihen jäi tuollainen prässi.Oon tosi huono selittämään:D
    Tää kangas on kyllä niin mahtavaa,minulla kans tätä löytyy.Ajattelin tehdä ehkä kuopukselle haalarihousut kun niihin oon niin rakastunu :D

    VastaaPoista
  8. Mulla on juuri työn alla ihan samannäköinen setti:) Hauska sattuma!

    VastaaPoista
  9. Ilahduin, kuin ois nähnyt tutun
    pellavapään yllään ruttuisen nutun.

    Sekä makua että luovuutta
    syntyy nopsaan kun surraat uutta

    Kympin oppilas oot ompelukoulun, Annikan
    blogi luukku kalenterin, siis joulun.

    VastaaPoista
  10. Tosi nätti setti! Turkoosi raikastaa tuon viidakkokankaan. Minä taidan olla ainut joka ei pidä viidakkokankaasta ;)

    VastaaPoista
  11. olen mykistynyt! päädyin blogiisi sattumalta ja kahlasin sen samalta istumalta läpi. minulla ei riitä edes sanat kertomaan, kuinka vaikuttunut olen töistäsi! oletko ammattiompelija? itsellä kasa haaveita, katsotaan realisoituvatko koskaan :o)

    VastaaPoista
  12. Marita, ihana Usi siulle jo vastasikin :)

    Usi, kiitos! Minun olisi pitänyt mennä selaamaan kaikki lehdet läpi, jotta olisin löytänyt tiedon missä lehdessä tuo kaava oli. Ja juurikin samalla lailla teen nuo "prässit" minäkin :)

    Ilona, meillä on varmaan telepaattinen yhteys toisiimme!

    Ikuinen vauvakuume,
    Niin ihania runoja
    aina ehdit punoa!
    Kiitos, aivan huippu juttu!
    Toivoo Annika ja RuttuNuttu :)

    Mar3ngi, mie olen kauan miettinyt miten saisi painettua tällaista kangasta, jossa oli tällaisia suurempia kokonaisuuksia, eikä yksittäisiä kuvia - joten siksi olen aivan innoissani, että tällaista kangasta sai nyt tilattua trikoona :)

    poikien äiti, en ole lähellekään ammattiompelija :) Ostin elämäni ensimmäisen saumurin toissa kesänä jäädessäni äitiyslomalle ja aloin ommella lastenvaatteita kuopuksen päiväunien aikaan. Kyseessä on siis ihan vain oma "terapiaharrastukseni" :)

    VastaaPoista
  13. Viidakkokangas on ihanan raikas, tosin en usko että se meillä "menisi läpi". Mutta nuo housut!!! Samantyylisiä olen mielessäni hahmotellut ja sinun luomuksesi on kyllä juuri sellaiset joita olen mielessäni hahmotellut! Tosin tällä hetkellä olen lakossa kangasostoksien suhteen eli hieman siirtyy oma toteutus.

    VastaaPoista
  14. Ihana setti taas! :) Tuo viidakkokangas ei kyllä kaipaa enää muuta, ihan kiva ilman kikkailuja minustakin. Suloinen on myös tuo edellinen norsu-yöpuku ja kivasti sopii pojallekkin punainen. Meillä ainakin on pojulla paljon peruspunaista vaatteissa..

    VastaaPoista
  15. Meillähän on ollut ihan sama kangas ompelun alla, just aamupäivällä päivitin paidan blogiin ja kirjoitin samat sanat kuin sinä eli mitään ihmeempiä kikkailuja ei tarvi kun kangas on itsessään niin ihanaa. JNY designin kankaat ovat kyllä kiva lisä kangasvalikoimiin. Odotan kyllä innolla myös Finnskog-kangasta joka on vähän tuollaista samantapaista. Housut ovat mahtavan väriset! Jofotexin norsusta ommeltu yökkäri oli ihan huippu. Tyllään tuosta printistä ja harmittaa kun se on jo loppunut nettikaupasta, toivottavasti tulee pian lisää.

    VastaaPoista
  16. Juuri kävin lukemassa Aamun valoa-Eemun elämää blogiasi ja olen todella tyrmistynyt viranomaisten käytöksestä Eemun hoidossa ja muutenkin..kuinka näin voi mennä meillä täällä Suomessa??? Itsellä pikkukeskosen kautta hyvin myönteinen kuva hoidosta niin sairaalassa heti alkuun kuin jatkohoidosta myöhemminkin...jaksamista teille "taistelussa tuulimyllyjä vastaan" ja pitäkää poikanne puolta, olette mielessäni.

    VastaaPoista
  17. Käsittämättömän ihania vaatteita! Ihmettelen, miten "maallikko" pystyy tuommosiin suorituksiin. On sulla uskomaton mielikuvitus!
    Tuntuu melkein pahalta, kun ei itte osaa, vaikka olen Artesaani, enkä mielestäni ollut tumpelo. Mutta sinun rinnalla olen! ;)

    Kysynkin teiltä muut ompelijat, että miksette osta velouria vaikka eurokankaasta tai vaikka Oululaiset Löytö-palasta(jos on värejä)? (9,90€). Vai onko muut velourit parempia? Ikasyrin tai..?

    Maanantaina olis tarkotus suunnata Oulun eurokankaaseen ja ostaa velouria..tuli mieleen, että uskallanko sittenkään enää ostaa.. :) Oon sitä kyllä ennen ostanut lapsukaisille..

    Ja osaako kukaan sanoa mistä löytyis tontulle tähden mallista kaulusta..irto sellaista!? En jaksa piirtää ite, enkä löydä mistään suurista käsityölehistä..

    -Kiitos jos jaksatte vastata!

    Ja kiitos Annikalle huipusta blogista ja elämän tarinoista!(Eemun tarinat ovat kiinnostavia, itsekin epiä-sairastavana) Olet melkoinen energia pakkaus!

    VastaaPoista
  18. Aivan ihanaa! Täytyy kyllä tilata toi kangas heti kun tulee lisää tohon ikasyr nettikauppaan!

    VastaaPoista
  19. Anonyymi, minä ostan kyllä Löytö-Palasta ja Eurokankaasta veloureja ym kankaita - jos vain etsimääni on tarjolla. Sehän siinä vain on että kun monesti ei ole. Esimerkiksi resorien värivalikoimat ovat oululaisissa kangaskaupoissa niin suppeat, että itse tilaan niitä poikkeuksetta Myllymuksuilta. Veloureissa on hieman sama homma. Laaduissa en ole itse huomannut mitään eroja velourien välillä.

    VastaaPoista
  20. Minä myös olen mykistynyt taidoistasi!!!! Itsellä peukku keskellä kämmentä ompelemisessa niin sitä enempi sitä arvostaa toisten näppäryyttä.

    VastaaPoista
  21. Kiitos Annika! Mulla on myös Myllymuksujen kankaita ja resoreita. Tein keväällä opinnäytetyön heille. :)
    Mistä ostat kangasvärin? Tai mistä löytyy hyvä hinta-laatu suhde Oulussa? Sinooperista oon ostanut..Kärkkäiselläkin taitaa jotain olla, mutta laatu?
    Ja saako kysyy minkämerkkiset koneet sulla on?

    VastaaPoista
  22. Anonyymi, minä käytän Folk Art Fabricin kangasvärejä. Niitä saa tilattua Donnolta (www.donno.fi) ja Oulussa olen nähnyt niitä mm. Nappi-Kikassa. Nuo kangasvärit jättävät painetun kohdan todella pehmeäksi, toisin kuin esim. Tiimarissa myytävät L&B :n kangasvärit. Eli siis jos vaatteisiin on painanassa, suosittelen kyllä noita Folk Art Fabricin värejä. Ovat vielä edullisiakin :)
    Minulla on tuollaiset peruskoneet. Ompelukone on Eva Athena ja ostettu kauan aikaa sitten marketista, eli halpakin oli vielä. Kone on toiminut toistaiseksi hyvin, joten on saanut jäädä. Saumuri on Brotherin perussaumuri. Muutapa miulla ei sitten olekaan. Peitetikkikoneesta haaveilen, mutta toistaiseksi olen tullut toimeen näiden kahden "kamun" kanssakin vallan mainiosti :)

    VastaaPoista
  23. Oj oj oj så mycket fint! (vet inte om du kan svenska men ändå, ville bara säga det! :-) )

    VastaaPoista
  24. Kiitos! Menenpä huomenna Nappi-Kikkaan. -Kiitos tiedosta, että niitä saa sieltä! Mulla on LB:n pari pikku putelia ja Sinooperin Schjerning isompia puteleita kangasväriä.
    Tarvisin valkoista peittävää mielellään..

    Minäkin haaveilen peitetikkikoneesta! Mutta Berninan sellainen on vaan hirviän kallis! tällä hetkellä mulla on Berninan tav.kone. Veljen vanha saumuri ja ittellä Singerin yhistelmä peitetikkikone (tavallinen saumuri+peite ominaisuudet). En aivan täysin ole siihen tyytyväinen, vaikkakin ystäväni ovat.
    Mitä tarkoitat tuolla liimaharsolla? Kaks puolista tukikangasta?
    Teetätkö/tilaatko omat tuotelaput/merkit jostain? Oon yrittänyt Googlettaa, tuloksetta!

    VastaaPoista
  25. Doris_Assar, Tack så mycket! Jag tycker att jag förstår svenska ganska bra. Men när jag försöka att skriva eller svara nånting jag glömmer alla ord... :)


    Anonyymi, viimeksi Nappi-Kikan valikoima oli vielä pieni, mutta suunnittelivat ainakin valikoiman täydentämistä, kun ohimennen kehuin värien ominaisuuksia :)
    Applikoinnissa käyttämäni liimaharso on siis sellaista kaksipuoleista, eli liima on molemmilla puolilla. Tämän avulla siis voi kiinnittää applikoitavan palan kankaaseen ja toisaalta taas se myös tukee samalla siellä välissä kankaita niin, että kirjailu on helpompaa.
    Tuotelaput teen itse. Eli tulostan tietokoneella tekemäni merkit iron-on transfer tulostuspaperille, ja silitän siitä kiinni puuvillaiseen nauhaan.

    VastaaPoista
  26. Oletko pessyt JNY:n pilvikankaita? Ovatko värit pysyneet hyvinä?

    VastaaPoista
  27. så himla fina! everythings is lovely, but aplications is wooooooowwwwwwwwwwwwww!!!!!

    VastaaPoista
  28. Aivan ihan blogi sulla on täällä. Tuotoksesi kyllä näyttää ammattilaisen kädenjäljeltä! Täällä käyn useastikkin kurkkiin että mitähän uutta oot taas keksinyt! =) Itekki oon innostunut painamaan kankaalle, tosin ei kovin hyvällä menestyksellä vielä, mutta aika näyttää ja opettaa! ;)

    VastaaPoista
  29. Semmosta tyhmää kyselisin että teetkö nuo prässit housuihin molemmille puolille? Haluttas itekki kokeilla tuollaisia! :) kankaitakin sain tänään postista, kunhan tämä tauti on selätetty niin käyn piiiitkästä aikaa kankaiden kimppuun! :)
    On muutes aika ihanaa tuo viidakkokangaskin.. ;) ehkäpä sekin pitää laittaa sitten tilaukseen piakkoin..

    VastaaPoista
  30. -pm-, En ole tehnyt "prässejä" kuin eteen, eli lahkeiden takakappaleilla ei ole prässejä. Tokihan ne voisi tehdä taaksekin :) Kokeile ihmeessä siekin, ovat todella helppo tehdä ja tuovat hauskaa ryhdikkyyttä muuten olohousutyyppisiin pöksyihin.

    VastaaPoista
  31. Ihana blogi sulla on ja vieläkin ihanimmat vaatteet! ;) Minunkin oli pakko ommella paidan tuosta viidakko-kankaasta heti kun se tuli. Kuosi on niin ihana, tällaisia kankaita haluan lisää! :)

    VastaaPoista
  32. Ihanat ovat jälleen nämäkin loihtimasi vaatteet :).
    Pilvikankaita odottelen minäkin saapuvaksi. Ihastuin valtavasti tuohon tekemääsi ruskeaan pilvi-huppariin. Voisitko hieman opastaa sen tekemisessä?

    VastaaPoista
  33. Hei! Taas kaikki niiiiin ihanaa!!!
    Nyt ajattelin myös tilata noita ihania kankaita ja kysyisinkin neuvoa: Kumpaa olet ostanut ja kumpi on parempaa esim. paitaa ajatellen: Interlock trikoo (100 % puuvilla) vai Single jersey (95% puuvilla 5% lycra)?

    VastaaPoista
  34. Anonyymi, minä olen ostanut aina noita interlocktrikoita, eli single jerseystä ei ole tässä tapauksessa kokemusta. Mutta noin ylipäätään interlocktrikoo on normaalisti joustavampaa ja hivenen paksumpaa kuin singletrikoo. Suosin siis muutoinkin, jos vain vaihtoehtoja löytyy, noita interlockneuloksia. Interlockneuloksessa molemmat puolet ovat samanlaiset ja singletrikoossa taas on selkeästi nurja ja oikea puoli. (No tietysti nyt kun puhutaan interlocktrikoosta jossa kuosipainatus on vain toisella puolella, on myös olemassa se oikea- ja nurjapuoli, mutta siis itse neuloksessa ei ole eroa oikealla ja nurjalla.) Ymmärtääköhän tästä miun sepostuksesta taaskaan mitään? :)

    VastaaPoista
  35. Tiita, millaista opastusta olisit vailla? Kysele hieman siitä mitä haluaisit tietää, niin voin koettaa selittää hupparin ompeluvaiheita :)

    VastaaPoista
  36. Miten kummassa saat tuon kaula-aukon onnistumaan noin hyvin? Kerroppas muutama niksi siihen, mulla kun ei meinaa onnistua vaan lerpattaa miten sattuu! :(

    VastaaPoista
  37. -pm-, No miepä koitan vinkkailla jottain :) Kun olet leikannut kanttaussuikaleen resorista tarkista millaisesta resorista on oikein kysymys, eli onko se venyttäessä napakan tuntuista ja palautuuko takaisin vai jääkö osittain aalloille jo tuon venytyksen jälkeen. Jos tällaista resoria, joka jää niille aalloille, ei hoksaa venyttää hieman ennen ompelua, se laittaa viimeistään tikkausvaiheessa kaula-aukon aaltoilemaan vinkeästi. Eli tällaista resoria kannattaa venytellä hieman enemmän saumurilla ommeltaessa. Sama homma on niiden resorien kanssa jotka ovat muuten vain lerpumpaa materiaalia.

    Pääsääntönä pidän kuitenkin itse sitä, että kun olet kasannut paidan - eli et ole vielä kantannut mitään - tarkista kaula-aukon sopivuus (suhteessa siis paidan käyttäjän päähän :) ). Mittaa sitten resorin mitta tämän paidan kaula-aukon mukaan, eli venytä resoria napakasti mitatessa ja myös samalla hieman sitä kaula-aukkoakin mukana. (Sitten tämän mitatun resorin kanssa voi vielä tarkistaa sen sopivuuden käyttäjän pään mukaan.) Kun tarpeeksi monta kertaa tekee kaula-aukon, alkaa jo silmämääräisesti näkemään tuleeko siitä sopiva.

    Mutta resoreissakin on siis eroja ja ne vaikuttavat aina osaltaan siihen lopputulokseen.

    VastaaPoista
  38. Kiitos Annkika kaikista vinkeistä! Olen aivan intoa täynnä, uusien onnistumisien kanssa. Enkä malttaisi tehdä mitään muuta. :)

    Tilasin Donnolta kangasvärejä, kun Nappi-Kikassa ei ollut päävärejä, eikä mustaa eikä valkoista. (Jota todella ihmettelin. Siellä ne ois halvempia. Ehkä joskus tilaavat niitä.) Testailin niitä. Ja ovat aivan huippuja. Paljon parempaa jälkiä saa, kuin Lb:n ja sinooperin väreillä. Joten ostakaa muutkin ehdottomasti nuita Folk Art Fabrikin värejä!
    Painoin tuommosella huonolla seulalla, ja onnistu silti tosi hyvin. Toisilla väreillä ei! Kuivuu nopeeta, joten on helppoa/nopeaa painaa paljonkin kerralla. Painojälkikin tulee tarkempi. Halvempiakin vielä.

    Minkä aikaa silität painokuvioita kiinni? Siinä tais lukee, että 10-12sekunttia. Ja muissa väreissä lukee 3 tai 5 minuuttia.(todella hidasta). Ja annatko kauankin ootella silitystä..seuraavaan päivään..?

    t. AnniKa.

    VastaaPoista
  39. AnniKa, Aivan ihana kuulla, että innostus on iskenyt sinnekin :)

    Minä painan aina kutakin kuviota tuon 10 sekunttia kerrallaan ja sitten vielä silittelen hitaasti nurjalta puolelta painamatta ja vielä oikealta puoleltakin. Hidasta hommaahan se toki on, mutta tässä tapauksessa se kannattaa. Ja silitän värit tosiaan kiinni kerralla siinä vaiheessa kun olen painanut kaikki kuviot täysin valmiiksi.

    VastaaPoista
  40. Mistä tuo paidan kaava on ja minkä kokoinen se on?
    Pitäis saada jostain pikähihaisen ihan perus lastenpuseron kaavat. Ottobre-lehden voi tilata jälkikäteen, mutta kun tietäis missä lehdessä kaava on. :)

    t. neuvosta kiitollinen.

    VastaaPoista
  41. Anonyymi tuollaisen paidan kaava löytyy ainakin ottobre 6/2008 lehdestä! :)
    Hyvä kaava onkin!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.