lauantai 14. marraskuuta 2009

Suloisesta Jofotex :n norsu interlocktrikoosta syntyi tällainen puku yöasutarvetta täyttämään. Kaava on itse piirretty kotoa löytyneiden trikoohaalarien saumankulkuja tutkimalla ja soveltamalla. Puvussa on siis kirjekuorikaula-aukko ja haaroissa on seitsemän painonappia. Vinkki vitosena nepityksen asetteluun pukemista ajatellen voisin suositella laittamaan haaroissa keskimmäisenä olevan nepparin uros- ja naarasosiot päinvastaisille puolille kuin sitten muihin lahkeiden neppareihin. Näin tämä keskineppari löytyy puettaessa heti ja siitä on helppo jatkaa neppareiden kiinnitystä alas lahkeita kohti. (Tämä siis toimii siis noilla rengasneppareilla.) Kanttauksien limenvihreä resori on Myllymuksuilta ja tuo mielestäni sopivan ripauksen taas sitä poikamaisuutta muuten kovin "tyttöitten" väriseen kuosiin :)

17 kommenttia:

 1. Voi että sinulla innostusta riittää :). Upea haalari!! Ihana norsukangas.

  VastaaPoista
 2. Kiva norsuyöpuku! Ja totta puhut, nuo vihreät kantit antaa ihanasti väriä ja poikamaisuutta kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 3. Ihana kangas ja puku! Resorivalinta on kyllä tosi toimiva!

  T: Johanna

  VastaaPoista
 4. Love the colour combination!!!

  /Maria

  VastaaPoista
 5. Voi kun suloinen haalari ja malli myös : )

  VastaaPoista
 6. Kiva yöpuku pienelle. Olen tässä hiljattain löytänyt blogisi ja ihastellen katsellut hienoja lastenvaatteita. Olet taitava, todella taitava. Olen sinun innoittamana alkanut itsekin ompelemaan lastenvaatteita muutamien vuosien tauon jälkeen. En kopioi ideoitasi, mutta kummasti uutta innostusta aina saan...

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Eksyin sun blogiin ja pakko oli kirjoittaa sillä mulla on vuonna -76 ollut tuosta samasta punaisesta norsutrikoosta t-paita ja potkuhousut. Pakko oli etsiä kuva jossa vaatteet näkyy, vieläkin on puku tallessa, tosin jo vähän huonossa kunnossa joten pakko tilata tota kangasta että saa lapsille tosta yökkärit!

  VastaaPoista
 8. Miten ihmeessä ja millä koneella saat nuo kanttaukset noin mielettömän siististi tehtyä? Ja teetkö ne itse leikatusta trikoosta vai mistä? Ja miten näyttää että nepparitkin on siistimmin kuin koskaan olen itse onnistunut ne saamaan? Itse en ole viitsinyt paljon bodeja tehdä juuri noiden kahden syyn takia, vaikka olen koulun käynyt pukuompelija.

  VastaaPoista
 9. Tiina, teen kanttaukset saumurin ja tavallisen ompelukoneen kaksoisneulan yhteistyöllä. Eli ompelen trikookaitaleen ensin saumurilla kaitaleen oikeapuoli vaatteen nurjaapuolta vasten kiinni. Sitten käännän kaitaleen päärmeelle vaatteen oikealle puolelle ja tikkaan kiinni kaksoisneulalla. Pidän ommellessa paininjalan puristuksen minimissään, niin pystyn itse säätelemään sen kulkua paremmin ja näin paksutkin saumakohdat saa mentyä siististi yli. Kaitaleet teen ihan resorista, josta leikkaan aina itse sopivan suikaleen.
  Tässä on linkki tekemääni pieneen kuvalliseen ohjeeseen peruskanttauksesta http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/07/sadepaivaa-ja-ohjelisaysedit.html

  Nepparit taas laitan kiinni Prym: in nepparipihdeillä. Ovat todella kätevät, suosittelen erittäin lämpimästi!!! Omani olen ostanut Myllymuksuilta (www.myllymuksut.com)

  VastaaPoista