perjantai 11. lokakuuta 2013

Melko yllättävää alikeompeluaOi se on harmaa!
Oi se on kaunis!
Piilossa hurrRRRrrja musta pantteri!
En olisi ikinä uskonut tekeväni tällaista!
Aina voi näköjään yllättää itsensä.Kuva on tehty tällä kertaa ompelemalla mustatrikoo harmaan taakse ja leikkaamalla sitten harmaasta paloja pois pantterikuvion osalta. Harvinaisen hankala selittää :D
 
EDIT:
Ja aina oppii uutta teidän ansiostanne! Tällä kertaa se oli
Pikku Akka, kun osasi kertoa, että kyseessä on alikeompelu.
 
(Psst koska itse en osaisi tällaista piirtää, pantterin clipartkuva,
jota tässä sovelsin, löytyi ilokseni netistä.)

Jaoin housujen etukappaleen kahtia pystysuuntaan ja leikkasin kappaleet vinoon. Nämä housut tulevat kiemurtelemaan varmasti joka suuntaan pesun jälkeen, kun langansuunta viuhuu joka kappaleessa eri suuntaan :) No tulipas kokeiltua tällaistakin ideaa. Housujen ja paidan trikoot on ostettu Eurokankaasta.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Selian Kaverukset -joustocollegesta syntyi huppari pikkueskarille. Laitoin miehustaan vinon vetoketjun rikkomaan kokonaisuutta hieman. Sivusaumoissa on taskut. Ruudullinen trikoo on itseasiassa myös ostettu Seliasta. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ai niin ja pikkueskarin päiväkodin
henkilökunnalle lähti tällainen pipoläjä.
En ehtinyt tämän kummempaa kuvaa
niistä lennosta napata. Melko läjä.

Tässä on monesta paikasta ihanuuksia:
mm. Maatuskat on Majapuulta, Ketut Eurokankaasta,
Mustat kissat Käpyseltä, Puudelit Viljamin Puodista jne...

25 kommenttia:

 1. Olipa taas kivoja vaatteita!
  Millaisia neuloja käytät Janomen peittarissa? Minua hämää nyt, kun myydään ns. saumurineuloja ja pallokärkineuloja, että mitä mihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuije :) Miulla on koneessa ne neulat mitä koneen kyljessä on mainittu, eli schmetzin ELx705 90/14 neuloja - ovat ymmärtääkseni pallokäkisiä. Ja jostakin olen lukenut että 90 neuloilla tulisi vähemmän hyppytikkiä. Tiedä sitten. Kyllä tuo miullakin hyppelee välillä, mutta vielä olen pitänyt pään kylmänä ja koettanut elää asian kanssa. :)

   Poista
  2. Saumureissa suositellaan käytettäväksi Elx tai Hax neuloja ymmärtääkseni siksi, että ne jättävät enemmän tilaa siepparille kuin tavallinen neula ja näin ollen hyppytikki vähenee, peitetikkikoneessa lienee samoin. 90 neuloja suositellaa kaiketi siksi, että ne on tarkoitettu paksummalle kankaalle ja saumuriss:)

   Blogisi on ihanan seesteinen ja teet niin ihania juttuja, et "kangistu kaavoihin" :)

   Poista
  3. Kiitos Tiina tästä tiedosta! Nyt tilasin itselleni kokeeksi Schmetzin 80 neulojakin ihan testi mielessä kokeiltavaksi.

   Poista
 2. Ihania vaatteita! Ja tuo pantteri, aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Huppari on ihana ja mikä värisuora pipoissa!

  VastaaPoista
 4. Todella yllättävää! Onkohan koskaan nähty tällaista, hmmm,,, vähän rrrrr-rajuhkoa? Nyt näin oikeastaan parhaiten värit tuosta kaverukset-kuosista - ihan täydellinen valinta ruutukangas - tuo vähän energiaa viileisiin vaaleisiin. Mahtavat pipot myös, olen niin hassuna katselemaan eri ompeluversioita kuoseista, että minun puolesta olisi voineet pipotkin olla kuva kerrallaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minähän kävin nyt syksymmällä peräti kaksi kertaa lasten vaatekaupoilla. Ensimmäisen kerran olin että no onpa kasari/ysäri-meininki kaikkine näine panttereineen, ja että ei ikinä meille...Toinen kerta teki sitten jo tehtävänsä, että mietin josko sittenkin! Siinäpä sitten löysin itseni etsimästä sopivaa pantterin kuvaa kokeiluun :) Oon minä niin vietävissä...
   Pipotkin olisin varmaan kuvannut yksitellen, jos olisi ollut vain aikaa :)

   Poista
 5. Tuo alikeompelu-pantteri on kerrassaan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Pikku Akka, kiitos tuosta termistä!!!! Alikeompelu. Loistavaa! Kiitos, olen taas viisaampi :)

   Poista
 6. Pystyiskö sun tekemiä vaatteita ostaa jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteitani ei valitettavasti ole myynnissä missään. Joskus saatan ottaa vastaan muutamia tilauksia, jos aikani vain sen sallii. Kannattaa kysellä sähköpostitse ja kertoa samalla vähän minkätyyppistä juttua haluaisit saada itsellesi.

   Poista
  2. Mihin sä säilöt teidän käytetyt vaatteet?
   Sitten kun menee pieneksi jne..
   Olisin niistäkin kiinnostunut :P

   Poista
  3. Joitakin kappaleita olen myynyt FB:n uniikkikirppisryhmässä ja loput menee täällä Oulussa kirppiksen kautta kiertoon. Nyt tietysti laitan jotain myös talteen vauvaa varten noista isompien vaatteista. :)

   Poista
  4. Siispä liityn FB:n uniikkikirppisryhmään ;)

   Poista
 7. voi kuinka upea pantteri! ihanat kaverukset sekä mahtava läjä pipoja!

  VastaaPoista
 8. Ihana pantteri! Haluaisin itsekin kokeilla alikeompelua, mutta voisitko neuvoa hieman..? Ommellaanko reunat suoralla vai siksakilla? Tuetaanko joitain kohtia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoralla ompeleella olen ommellut reunat. Piirsin pantterin ääriviivat irtirevittävälle tukikankaalle ja tikkasin ompeleet siis nurjalta puolelta :)

   Poista
  2. Kiitos neuvoista :) Sen kysyn vielä, että päällikangas ei siis tarvitse tukikangasta? Eli kangas ei repeä sieltä tikin alta pois jos vaikka vaate venyy?

   Poista
  3. Itse en laittanut päälikankaaseen tukikangasta, kun kyse on kuitenkin purkaantumattomasta kankaasta. Tuosta venymisen vuoksi repeytymisestä en kyllä osaa vielä tällä käyttökokemuksella sanoa mitään varmaa - mutta jotenkin tuntuu, että jos vain malttaa jättää leikkuskohtaan vähän varaa, ettei leikkaa ihan tikin vierestä, niin eiköhän tuo kestä. Tokihan tukikankaan voi silittää varmuudeks tuonne taustalle, kun ottaa huomioon sen että se tulee vilkkumaan aika varmasti sitten kuvion reunoista. Lisäksi se saattaa irrota trikoosta pesuissa ja luoda oman erillisen kerroksen sitten yleisulkoasuun.

   Poista