sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Leikiskelin tässä illalla vielä uusimman Ottobren (6/2010) Pitkä Jussi kalsarit- kaavan kanssa. Hyvä ja helppo kaava - työohjeita tosin en taaskaan ehtinyt käydä tutkimaan, joten en nyt voi olla täysin varma olenko tehnyt kaiken niinkuin pitääkin... No kalsarit niistä tuli, se lienee pääasia :)














Valmistaudun aivan hirmuiseen tulevaan työviikkoon...
Viikonloppukin menee töissä.
Ehdin tuskin istumaan ompelukoneelle siis koko viikkoon ollenkaan.
Ostinkin uusia lankoja pahimman yli päästäkseni.
Osaisiko joku neuvoa minulle mistä löytäisin jonkin
k a u n i i n
palmikkoneulemyssyn ohjeen
l a p s e l l e ?
Jonkin sellaisen jossa tulisi läpät korville?
Kiitos jo etukäteen!!!

lauantai 23. lokakuuta 2010

Kun pöydällä odottaa sateenkaarenväreissä loistavia kankaita, iskee yllättäen halu tehdä jotain rauhallista ja pehmeää - hieman suloista ja herkkää. Laatikon pohjalta löytyy tarkoitukseen sopivia veloureita, mukaan pääsee ripaus Michas Stoffeckesta ihanan Janan avustuksella tilattua ruskeapohjaista tähtitrikoota ja nappilaatikosta kolme nappia - kaikki erilaisia, mutta tarpeeksi samanlaisia. Nappihalkio löytää jälleen uuden hassun paikkansa.












Kokeiluun pääsee myös uusimman Ottobren (6/2010) Villi Viikinki -paidan kaavat. Tehostan hauskan mallista raglanhihan saumaa valkoisella trikootereellä ja selkeytän kokonaisuutta tähti applikaatiolla.







tiistai 19. lokakuuta 2010

Vaihdoin tänään työpäivän jälkeiset päiväunet koneella oleiluun. Ompeluun pääsi Tiritomista ostettua apinaa velourina ja tarkoituksenani oli testailla taas hieman erilaista hupparimallia. Kanttasin etuhalkion mangonkeltaisella resorilla. (Kiitos Anitalle suloisista resoreista, joita oli muuten pal-jon!!!) Hupparin halkioon laitoin vetoketjun ja eteen kangurutaskun. Tästä velourista näkyy vaalea pohjaväri venyttäessä ja saumojen kohdalta valmiissa vaatteessa. Nurjalta puoleltaan kangas taas toi mieleeni jostakin syystä verryttelypukukankaan, eli ei ollut ainakaan niin tyypillistä velouria, kuin mihin itse olen tottunut. Mutta kaunis ja pinnaltaan pehmoinen kangas siis, joka oli omiaan muuntumaan juurikin huppariksi.
Kuvissa on päiväkodin jälkeen väsynyt pieni mies, jota oli joku kaveri purrut tänään poskesta... Jotta -ohhoh-.






sunnuntai 17. lokakuuta 2010


Alkava talvi sen tekee. Pitää yrittää neuloa. Näistä tuli norsusukat, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Tällä kertaa en sotkeutunut edes kantapäihin. Edistystä etten sanoisi :) Arvoin lankahyllyn luona kauan, mutta koska kaipaamaani ruskeaa 7 veljestä -lankaa ei ollut - päädyin mustaan. Tykkään!












Nyt minulla on hyllyssäni niin paljon uusia kauniita kankaita, etten tiedä miten päin oikein olisin... Voi kun olisi myös muutama tunti omaa aikaa!

Tiritomista sain tilattua tätä suloista merirosvokangasta. Tähän versioon tosin valitsin tuollaisen vähemmän merirosvoisan kohdan kankaasta. Etu- ja takakappale ovat tosiaan tuota samaista kangasta ja hihoihin laitoin mustavalkoraidallista interlocktrikoota. Minusta tästä tuli mukavan näköinen paita. Hihojen tehosteväriset kanttaukset viimeistelevät kokonaisuuden.




Hanhelista löytyi tällaista hauskaa Eule Helga - pöllötrikoota.














Ja voi suloisuutta, että näitä apinoita löytyi Tiritomista kelta-ruskeanakin!



sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kukkia, kukkia

Oi miten kauniita kukkia onkaan Lasten Metsolan uudessa velourissa. Tätä oli myynnissä myös joustofroteena, mutta minä hurmaannuin tuohon velouriin. Ja minusta kuosi sopii pojallekin :) Kangas päätyi meillä mm. hupparin muotoon. Tykkään!!! Ihanan syksyiset värit.









Peruspaitoja syntyi viikonlopun aikana mm. tästä Tiritomista tilastusta ruskeasta ajoneuvokankaasta. Kankaani oli vain ilmeisesti joko alku- tai loppupää pakasta kun noin kaksikymmentä senttiä palasta oli painojäljeltään huonoa... Sain juuri ja juuri palasta tahtomani kaksi paitaa kun piilotin haaleat kuvat takakappaleelle.

Perheen pienimmälle piti tehdä kalsareita. Niitä syntyikin ihan pinollinen - tässä kaksi niistä. Apinat on tilattu Iikku-Kiikusta ja pöllöt olen tilannut aikoinaan Jofotexista.
Sienet on löytäneet tiensä minulle ihanaisen Janan avustuksella Michas Stoffecke -kaupasta. Ajattelin kauan tekeväni näihin jotkut applikaatiot, mutta ei ne lopulta kaivanneet mitään. Ovat suloisia juuri tuollaisina :)

lauantai 2. lokakuuta 2010

Pikkuinen tahtoi oman hämähäkkipaidan. Vaikka kyseinen otus hirvittääkin äitiä kovasti, päätettiin yrittää voisiko hahmosta saada jotenkin sympaattisen. Tässä on siis hämähäkki. Hui hirmuista!