sunnuntai 17. lokakuuta 2010


Alkava talvi sen tekee. Pitää yrittää neuloa. Näistä tuli norsusukat, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Tällä kertaa en sotkeutunut edes kantapäihin. Edistystä etten sanoisi :) Arvoin lankahyllyn luona kauan, mutta koska kaipaamaani ruskeaa 7 veljestä -lankaa ei ollut - päädyin mustaan. Tykkään!
Nyt minulla on hyllyssäni niin paljon uusia kauniita kankaita, etten tiedä miten päin oikein olisin... Voi kun olisi myös muutama tunti omaa aikaa!

Tiritomista sain tilattua tätä suloista merirosvokangasta. Tähän versioon tosin valitsin tuollaisen vähemmän merirosvoisan kohdan kankaasta. Etu- ja takakappale ovat tosiaan tuota samaista kangasta ja hihoihin laitoin mustavalkoraidallista interlocktrikoota. Minusta tästä tuli mukavan näköinen paita. Hihojen tehosteväriset kanttaukset viimeistelevät kokonaisuuden.
Hanhelista löytyi tällaista hauskaa Eule Helga - pöllötrikoota.


Ja voi suloisuutta, että näitä apinoita löytyi Tiritomista kelta-ruskeanakin!19 kommenttia:

 1. Mielettömän kivan näkösiä juttuja oot taas saanut aikaseksi! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava saldo! Olet kyllä tosi taitava tekijä niin ommellen kuin neuloenkin :)

  VastaaPoista
 3. Love the Eule Helga fabric. I made a shirt for my son which looks almost like yours :)))
  Maria

  VastaaPoista
 4. Ihania, taas kerran :)

  Mistä musta-valkoinen interlock on ostettu, muistatko?

  VastaaPoista
 5. Mar3ngi, mustavalkoraidallinen interlock on ostettu Löytö-Palan kilokankaista viimeviikolla ja se sattui sopimaan tähän kankaaseen tosi mukavasti.

  VastaaPoista
 6. Melkoisen suloiset norsusukat!

  VastaaPoista
 7. Ihania kankaita ja paitoja, erityisesti tykästyin tuohon merirosvo-kankaaseen!! Toivottavasti saisin itsekin aikaiseksi pian, että opettelisin tekemään villasukat! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat villasukat olet neulonut. Voi kun pysyiskin puikot käsissä (tai kyllä ne pysyy, mutta hermot ei pysy kasassa).

  Mulla on myös ollut mielessä tuo merirosvo kangas ja on kyllä kiva tietää että se kuosi on noinkin isoa. En vaan millään saa koosta käsitystä niistä kuosikuvista.

  VastaaPoista
 9. suloiset sukkaset!

  pitkään olen blogiasi lueskellut, mutten koskaan ole saanut aikaiseksi laitella kommenttia.

  tuota aikaa kaipailen minäkin, pää pursuaa ideoita ja kaapit kankaita.mutta toisaalta, sitten kun lapset ovat isoja ja aikaa on enemmän, niin kellekkäs minä sitten näitä vaippoja ja potkuhousuja edes teen ;)

  VastaaPoista
 10. Ihanat pienet sukat olet tehnyt.
  Itsekin olen monena päivänä jo miettinyt, että pitäisi sukkia ja lapasia omillekin lapsukaisille jossain välissä neuloa. Nyt täytyy kyllä ryhdistäytyä ja ottaa itseään niskasta kiinni. :)

  Tosi hyvännäköinen yhdistelmä tuo raitatrikoo ja merirosvokangas.

  VastaaPoista
 11. Olet taitava !!! Ihailtavaa työtä jälleen :)

  T.Anne L-H

  VastaaPoista
 12. Sukat ovat suloiset, taas niin ajatuksella tehdyt kuten muutkin työsi!

  Ostin Pfaffin peitetikkisaumurin. Paljon en ole ehtinyt harjoitella, mutta toivottavasti ei ollut turha ostos, vaikka just nyt pistää miettimään muuta. Paksun resorin kohdalla saumuri söhrää langat myttyyn ja sylttyyn. Saa repiä kangasta koneen sisältä ensin ulos ja viillellä lankamyttyä rikki paininjalan alta (joka ei paljon periksi anna) ja koneen sisältä. Pistää vihaksi! Joko sinulla onnistuu peitetikkikoneen kanssa ompelu, josta taannoin mainitsit?

  Terveisin Tuija Blogiton

  VastaaPoista
 13. I'm so impressed by your creations. It makes me so happy to see the fabrics that I have drawn on your blog. Happy! /Johanna

  VastaaPoista
 14. Ihania kankaita ja paitoja. Tota piraattikangast olis ihana ostaa :)

  VastaaPoista
 15. Olipas ihania paintoja ja sukat on erittäin hyvin onnistuneet :) tuota pöllö täytyy varmaan itenkin tässä ostaa kun ennättää

  VastaaPoista
 16. Tuija blogiton, olemme joten kuten sopineet myttysotkumökötykset tuon peitetikkityypin kanssa. En tiedä kyllä oikeasti mitä tapahtui, että kaikki alkoi suttaamaan ja vielä vähemmän mitä tapahtui, kun nyt ei enää sitten suttaa... Jotenkin minun ongelmani liittyi kuitenkin pistonpituuteen, sillä vaikka se oli säädettynä pisimmälle pistonpituudelle kone tahtoi tehdä tikistä todella lyhyttä ja paikallaan junnaavaa ja sitten tuli söhryä söhryn perään. Vääntelin sitten useampaan otteeseen pistonpituuden säädintä ja kas, yllättäen kone tajusi että isolla numerolla voipi päästellä pidemällä loikalla eteenpäin ja siitä lähtien jälki on ollut nättiä.
  Minulla saattaa joskus tehdä noiden paksujen esim. kanttauksen saumakohtien päällä alalangalla muutaman hyppytikin, mutta siihen ongelmaan en ole keksinyt vielä ratkaisua.

  VastaaPoista
 17. Kiitos! Jospa tämä koneeni ei sitten olisikaan turha ostos. Ehkä löydämme yhteisen sävelen kuten tekin siellä. Kokeilenpa sinun konstiasi myös.

  Terveisin Tuija Blogiton

  VastaaPoista
 18. Aivan ihanaa tuo pöllötrikoo!
  Tahtoo kanssa(ei varmaan yllätys...)!
  Pienellä jutulla perussukista tuli tosi kivat:)
  Jotenkin tuo musta ja varsinkin tuo musta-valkoinen on tosi kiva lapsellakin!

  VastaaPoista