lauantai 20. maaliskuuta 2010

Täällä taidetaan ollaan jo aivan kesätunnelmissa Lasten Metsolan ihanan aurinkoisen joustofroteen myötä. Miehustaan pääsi tällä kertaa hassu-rapu. Ravun sakset on ommeltu ympäriinsä ensin erillisiksi, jonka jälkeen ompelin ne käsin paikoilleen. Rapu on siis tehty velourista. Kauluksen kanttauksen turkoosi resori on Myllymuksuilta.
Joudun nyt viikoksi eroon ompelukoneesta reissun vuoksi...Saapas nähdä miten pahasti alkaa viirata päästä :) Ommelkaahan te nyt siis minunkin puolestani, jookosta?! Ja nyt painun pakkaamaan.












-Ravun silmät ovat näin hassusti-

40 kommenttia:

  1. Aivan ihana, taas, ja keväinen
    terveisin Marika

    VastaaPoista
  2. On hauska ja ihanat kesäiset värit! Koitapa selvitä ilman konetta viikko, niin on taas paljon toteuttamisen arvoisia ideoita päässä! :) Hauskaa reissua!

    VastaaPoista
  3. Ihana! Minkä merkkinen ompelukone sulla on? Kyselen, kun itse olisin vaihtamassa uudempaan.
    Mukavaa reissua:)

    VastaaPoista
  4. Upea!aivan ihana!!!

    katselin juuri noita sinun aiempia töitäsi myös, nalle ja pupu käsi kädessä....monenlaisia olet tehnyt.kertakaikkisen suloisia.niin kauniita lastenvaatteita!innolla aina odotan mitä seuraavaksi teet!

    mukavaa reissua!
    maria

    VastaaPoista
  5. Herran jestas miten ihana! Tuosta tuli kyllä hyvälle tuulelle. Ei voisi kuin hymyillä lapselle, jolla tuollainen paita päällä. Hus hus mörököllit.

    Mistä sie oikein löydät kaiken energian ja ajan tehdä näitä ihanuuksia?

    VastaaPoista
  6. Wow this is my absolute favorite of your characters. I love the crab
    and the colors really screams summer.

    VastaaPoista
  7. Annika-laatua jälleen! Suloinen paita ja pöksytkin.

    VastaaPoista
  8. Tosi pirteä paita. Ja malli niin suloinen.
    Hyvää matkaa!

    -Anne

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana, kuten kaikki muutkin ompeluksesi!

    VastaaPoista
  10. Ihastuttava jälleeen kerran! Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  11. On kyllä taas niin mahtava ettei voi kun sanoa WAU!

    VastaaPoista
  12. Siulla riittää kyllä mielikuvitusta :D Aivan ihania paitoja (ja muitakin) oot tehny.
    Aina kun omasta blogista nään että RuttuNuttu on päivittynyt pitää heti tulla kattomaan että mitäs sie oot nyt keksiny xD Ja itse suloisuus on pikku poikanen.

    VastaaPoista
  13. Rapu on ihan hurmaava! Ja tosi kivan näköistä tuo frotee....täytyykin pistäytyä.

    VastaaPoista
  14. Ihana kesäinen paita ja hauskan sekopäinen rapu! =)

    VastaaPoista
  15. Tykkään hurjasti pienen mallisi asenteesta kuvissa, niin ihana pieni keikistelijä! <3

    Ja tietysti paita on aivan ihana, kuten kaikki muukin tekemäsi!

    VastaaPoista
  16. Jälleen kerran jotain aivan mielettömän söpöä :)

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana paita!
    Liekkö lähdössä samaan paikkaan ku me?!? Meillä lähtee huomenna lento Egyptiin...=)

    VastaaPoista
  18. Ihana paita! Frotee on niin keväisen värinen ja rapu on hauskan näköinen :)

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana paita. Olen aloitteleva ompelija ja ihan ulalla muutamasta perusasiasta. Ajattelinkin, että olisitko voinut neuvoa,kun en netistä vastausta löytänyt. Eli pitääkö saumuriin vaihtaa pallokärkineulat, kun ompelee trikoota ja velouria vai voiko surruutella niillä tavallisilla mitkä siinä oli ostaessa? Ompelin velourpöksyt lapselle ja niissä on jo päivän käytön jälkeen takapuolen kohdalla saumassa reikää eli missä vika? Saa tähän kyllä vastata kuka vaan joka osaa neuvoa.

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana paita! Olen aloitteleva ompelija ja ihan ulalla muutamasta perusasiasta. Ajattelinkin, että olisitko voinut neuvoa kun en netistä vastausta löytänyt. Eli pitääkö saumuriin vaihtaa pallokärkineulat kun ompelee trikoota ja velouria vai voiko hurauttaa niillä mitkä siinä oli ostaessa? Ompelin lapselle velourhousut ja jo yhden käyttöpäivän jälkeen niissä on takasaumassa reikää. Saa tähän toki kuka vaan muukin jolla hajua asiasta.

    VastaaPoista
  21. Blogissani on sinulle tunnustus! :)

    VastaaPoista
  22. Ja minun blogistani löytyy tunnustus myös! Blogiasi on ihana seurata, olet uskomattoman luova ompelija =)

    VastaaPoista
  23. Minun blogistani löytyy myös sinulle tunnustus! Näköjään en ole ensimmäinen. :D Halusin antaa tunnustuksen erityisesti sinulle, koska täältä Ruttunutun sivuilta löysin uudelleen monia vuosia kadoksissa olleen innostuksen lastenvaatteiden ompeluun! Ja uudeksi harrastukseksi on tullut oma blogikin.

    VastaaPoista
  24. Hi, I just found your blog today and wanted to say that I'm really impressed with all your awsome clothes!!! I will defenetly come back soon =)..

    VastaaPoista
  25. Anonyymi, tavallinen teräväkärkinen neula rikkoo helposti neulosta, joka sitten saataa venyvissä kohdissa aiheuttaa neuloksen purkaantumista. Suosittelen kyllä vaihtamaan saumuriin pallokärkisen neulat neulosten ompelua varten. Toki voi olla, että saumurissasi on jo paikallaankin sellaiset, jolloin tuollainen kankaan rikkoutuminen sauman kohdalta voi kertoa myös viallisesta/viallisista neuloista.

    KA, JenniE ja Annika, tämä niiata niksauttaa suuresti ihanista tunnustuksista!!! Kiitos!

    VastaaPoista
  26. Mistä tietää onko saumurissa valmiiksi pallokärkineulat? Oliko sinun brotherissa? Minulla on samanlainen...

    Minna

    VastaaPoista
  27. Minna, erittäin hyvä kysymys! Miulla kävi alkuperäisten saumurin neulojen kanssa niin, että ne ratkoivat joidenkin tiettyjen trikoiden ommelta. Mutta olivatko ne sitten vain jotenkin huonot neulat vai olivatko sittenkin teräväkärkiset, sitä en tiedä. Tuossa vertailin vielä tarkistusmielessä tavallisia ja pallokärkisiä neuloja toisiinsa, enkä minä kyllä osaisi erottaa neulan kärjestä onko se pallokärkinen vai tavallinen (mikäli paketissa ei lue, että mikä se on). Varmimmin tietysti pääsee jos ostaa jersey-neulat - niitähän tarvitsee muutenkin kun neulat tahtovat aina rikkoutua silloin kun ei pitäisi. Jersey-neuloja saa ostettua kätevästi ihan kauppareissulla - ainakin meidän marketeista löytyy ihan kivasti.
    Muutoin en kyllä nyt osaa vinkailla tuosta tunnistus puolesta. Eipä tainnut olla koneen käyttöohjeissakaan mitään mainintaa asiasta.
    Joskus olen jostakin kuullut vielä, että saumurin neulat pitäisi vaihtaa aina jos on välissä ommellut jotakin muuta kangasta kuin venyviä kankaita... Itse en ole ollut vielä näin aktiivinen, vaan olen vaihtanut niitä aina jäljen mukaan tarvittaessa. Mutta siis varsinkin jotkut ulkoilupukukankaat saattavat viisaiden mukaan tehdä selvää neuloista, jonka jälkeen venyvien kankaiden ommel saattaa tosiaan alkaa kärsiä.

    Kertokaa muutkin ihmeessä kokemuksistanne! Kaikki vinkit ovat varmasti tervetulleita itse kullekin :)

    VastaaPoista
  28. Siis jestas sinä olet Taitava isolla teellä. Ihania applikaatioita ja upeita vaatteita.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.