torstai 9. heinäkuuta 2009

Sadepäivää - ja ohjelisäysedit


Mummolan erään käsipyyhkeen kuvio pyöri päässä koko työpäivän ja koska sää tuntui lähes syksyisen kolealta, oli mitä mainioin hetki kaivaa värit esiin ja istahtaa alas. Sillä välin kun lapset puhaltelivat ympärillä saippuakuplia minäkin sain jotakin aikaiseksi. Kuvio painui tummanruskealla Donnon värillä tylsälle vaaleanbeigelle trikoolle , joka taas taipui paidaksi. Kanttauksina ripaus pirteää kelta-oranssia Myllymuksuilta. Niin, mikä tuo kuvio nyt sitten tahtoo olla..? Kaukaa se näyttää etäisesti kukalta, läheltä melkein pusuhuulilta :)
Tällaisen voisin tahtoa itsellenikin. Painamisessa oli vain niin kova homma, että taidanpa jättää väliin.
EDIT:
Koska minulle on esitetty paljon kysymyksiä liittyen resorilla kanttaamiseen ja mm. kirjekuorikaula-aukkoihin, lisään tähän nyt pienen kuvallisen sepostuksen aiheesta.
HUOM: Kuvissa oleva body on kirjekuorikaula-aukollinen, eli kanttaukset tehdään erikseen etu- ja takakappaleelle. Mikäli on kysymys tavallisesta kaula-aukosta kannattaa resori ommella ensin renkaaksi ja sitten vasta kiinnittää kaula-aukkoon.

Ompelen ensin n. 3,5 cm korkean resorikaitaleen saumurilla kaula-aukkoon. Resorin oikea puoli kankaan nurjaapuolta vasten. Tässä vaiheessa kiinnitetään myös se pesulappu niskaan jos sellaisen sinne tahtoopi laittaa.


Käännän resorin kuvan osoittamalla tavalla oikealle puolelle ja neulaan kiinni.


Sitten tikkaan resorin ompelukoneen kaksoisneulalla. Näin :)
Joku kyseli myös miltä näyttää kirjekuorikaula-aukollinen body kaavoiltaan. Tässäpä siitäkin havainnollistava kuva:

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Mistä saat vaatteissa käyttämäsi kivat pesu- ja kokolaput? Painatko nekin itse?

  Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä ohjeista! Arvasin, että sinun sivuiltasi löytyisi apu ensikertalaiselle resorinkiinnittäjälle:) Ilman tätä olisi voinut resorit jäädä kiinnittämättä:)

  VastaaPoista
 3. Miten tuosta resorinpätkästä saa oikean mittaisen? Muistelen aina että oliko se näin:esim.kaula-aukon pituus x 0,75? :) vai miten saan sen oikean mittaiseksi? :)

  -Katariina-

  VastaaPoista
 4. Hänkin kiittää ohjeesta, kaveri linkitti ;) Ehkäpä minäkin tällä onnistun =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Nyt osaan tehdä nätin resorin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.