keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Villaa, villaa












Kun iiiiso tähtinen merinovilla kuoriutui Ikasyrin paketista tiesi pikku-esikoululainen heti, että siitä pitäisi tulla villapuku hänelle. Minulla oli visio että yksi tähdistä pitää saada eteen...Niin tuollainen kuosissa hieman kallellaan oleva tähtikö? Ja niinkö se pitäisi saada kohdistettua vetoketjun kanssa? Jeps! 

Voin kertoa etten kauheasti uskaltanut hengittää, kun leikkasin kankaita tuota kohdistusta ajatellen, vetoketjun ompelusta nyt puhumattakaan. Ja se onnistui. Kerrasta. Ihan voittaja fiilis! Hauskinta, että kun jalat laittaa ihan vierekkäin muodostuu lahkeisiinkin täydellinen tähti :) Puku olisi tietysti pitänyt saada heti ulos päälle, mutta päätettiin kuitenkin vielä odottaa niitä pakkasia. Resorit tein Pehemiältä ostetusta raidallisesta merinovillasta.



Pikkuisin sai oman pukunsa Majapuulta ostetusta nallemerinosta.  Polvipaikat on Pehemiän raidallisesta merinovillasta ja resorit ovat Myllymuksujen mustaa interlockneulosta. Ja vieläkin riittää ommeltavaa. Seuraavaksi on vuorossa sitten pikku-koululaisen villavaatteet talveksi.

19 kommenttia:

  1. Voi, taitoa ja ihanuutta...ja nuo pojat ovat niin suloisia!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania nuo merinovillakankaat. Itse olen myös niitä käyttänyt kylläkin yksivärisenä. Uskomattoman lämmittäviä vaatteita niistä saa. Pitääpä tutustua myös noihin kuviollisiin. Upeita vaatteita olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kankaat ovat sellaisia, että ne ostetaan loppuun aina lähes heti kun ne tulevat myyntiin. Joitakin saattaa vielä hyvällä lykyllä löytyä ja Myllymuksuilla on ollut mukavasti miltei tauotta myynnissä yksiväristen lisäksi myös tiettyjä kuviollisia. Itse (kiitos äitiysloman) päivystin kauppojen sivuja niinä päivinä miltei tauotta kun sain tietää kankaiden olevan tulossa myyntiin ja sain ostettua itselleni juuri niitä kuoseja palaset mistä haaveilinkin. Viime vuonna jäin täysin ilman.

      Poista
  3. I have no idea what you're saying. Don't know the tinniest bit of finnish...
    But I really wanted to leave a comment: Love your pics and the black/white fabrics are amazing

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Annika (awesome name by the way!)
      Glad you left your comment. Thank you very much! These fabrics are merino wool.

      Poista
  4. Minunkin täytyy tutustua noihin merinovillakankaisiin. Muuten en ole nähnyt niitä kuin valkoisena äitiyspakkauksen villahaalarissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi Anna. Nämä on aivan ihanan pehmeitä eivätkä kutita yhtään - ainakaan näitä meidän pikkukavereita, eikä minuakaan, joka olen iholtani todella herkkä ja atooppinen.

      Poista
  5. Ihania, ihania, ihania :) Olet kyllä taitava!

    VastaaPoista
  6. ihania poikia ja villapukuja... :)

    VastaaPoista
  7. Tuo pikku jääkarhu on aivan liikuttava. :)

    VastaaPoista
  8. Voi kun on ihania! Mulla on ikasyrin scallopsit odottamassa itseäni, mutta koska oli niin pehmoista, että poikakin ihastui, tilasin sinun innoittamana noita nallejakin! Pehemiältä niitä vielä löytyy, jos joku muukin innostui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä tietää, että nallejakin löytyisi vielä. Kiitos tiedosta!

      Miulla on kanssa scallopseja ja saharaitaa vielä tuolla koskemattomana - muttei tällä menolla varmaan kauaa :)

      Poista
  9. Hei,laitatko haalareihin jonkin sortin vuorta tai tukikangasta?Ikinä ei meillä ole ompelijatar verhon käännettä vaikeampaa ommellut ja nyt sinun innostamana aikoo tehdä haalarit😊Minkä mittaisen vetoketjun yleensä laitat kokoon 80?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa :) Näissä miun haalareissa ei ole vuorta, mutta olen kyllä suunnitellut tekeväni nyt ainakin tuolle pikkupötkölle koviin pakkasiin haalarin vielä kaksinkertaisesta merinosta. Merinovilla venyy sen verran paljon, että jollei vuoriksikin laita merinoa, voi olla hankala löytää sellaista kangasta joka käyttäytyisi samalla tavalla. Vetoketjun ompelua voi koettaa helpottaa tukikankaalla, ettei kangas lähde venymään hirmuisesti. Ja tietysti jos tuntuu niin olkasaumoihin voi laittaa pienet pätkät vaikka hiukan venymättömämpää trikoosuikaletta- niin puku pysyy ryhdikkäämpänä....minä en laittanut :) En ole hetkeen tehnyt 80 senttistä pukua, mutta tuossa mittailin jumpsuitin kaavaa 80-86 koossa, niin siihen laittaisin 30-35 senttisen vetoketjun. Jos vetoketju on liian pitkä sitä voi kyllä lyhentää. Tärkeää on kuitenkin, että jos hankkii pidemmän vetoketjun kuin tarvis on - ettei koeta sitten väkisellä käyttää sitä täysmittaisena, kun sitten venyttää samalla kangasta ja näin lopputulos aaltoilee aivan varmasti :) En ole nyt ihan varma, mutta muistelisin kokeilleeni tuon nallehaalarin kohdalla sellaista, että laitoin maalarinteipit etusaumaan tukemaan vetoketjun ompelemista ja estämään kankaan venymistä. Teippi toimi hyvin, mutta irtosi aika hankalasti. Joten jos koettaisin samaa uudestaan poistaisin maalarinteipin liiman tehoa vaikka kiinnittämällä sitä muutaman kerran johonkin kankaaseen, niin että kangaspöly jää kiinni teippiin. Periaatteessa kun riittää, että teippi tarttuu kevyesti kiinni. Tätä menetelmää en vain ihan aukottomasti voi suositella juuri sen vuoksi, että noita maalarinteippejäkin on monen laatuisia, että mikä nyt sitten irtoaa nätisti ompeleen alta ja mikä ei. :) Ota tästä nyt sitten tolkkua! Mutta onnea ja iloa haalarien ompeluun!!!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.