maanantai 9. syyskuuta 2013

Kylän tavoitelluin poikamies

Tein valehtelematta tätä nuttubodya viikon verran. Aina kun otin käsiini sen jatkaakseni, minun piti samoin tein alkaa tehdä jotain muuta. Yhdessä välissä nakkasin sen jo roskiin ja sitten kaivoin taas takaisin. Purin ja kääntelin ja vääntelin, ja puuh vihdoin sain sen tänään valmiiksi. Mutta siinä se on. Ja se on aika ihana :) Apilasydän kangas on ostettu Michas Stoffeckesta ja resorit ovat Noshin sahraminväristä uutuutta, Valkoinen trikoo on Löytö-Palasta pakalta.
 
 
 
 
 
 






 
Pääasiallisesti olenkin sitten surautellut näitä.
Ihanan terapeuttista:


 Kikkupylly -trikoo Käpysestä
Kangas on itse valkaistu kloritessa liottamalla.
 Puutarhassa trikoo Aarrekidsistä
 Apilajoustis Lasten Metsolasta
 Mäyräkoirat Noshilta
 Siilit PaaPiilta - mutta olenkohan ostanut
nämä Mussukoista... Nyt en kyllä muista.
Siilit Majapuulta

46 kommenttia:

  1. Herttaisia. Tiedän kyllä tunteen, kun roskiksesta kaivaa. Lopputulos yleensä palkitsee. Onkos teillä ollenkaan kaupan vaatteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan muutama hassu ostovaate löytyy. Joudun kyllä ehkä kohta antamaan periksi ja painumaan kauppaan, kun tuo ihanuus kasvaa niin nopeasti etten pysy perässä :) Kesällä jo ajauduin lastenvaatteiden sekaan kaupassa ja olin joutua ostohysterian valtaan, kun tajusin miten paljon halvempaa ja helpompaa olisi vain napsia vaatteet sieltä mukaan...

      Poista
    2. Hei ihan vaan vinkkinä (jos sinä tai joku muu ei satu tietämään), että bodeihin saa kummasti jatkoaikaa, kun käyttää bodyn jatkopaloja! :) Ja sinä noin taitavana ja näppäränä ihmisenä surautat niitä tuossa tuokiossa! Varsinkin kestovaippojen kanssa usein huomaa, että bodyt jäävät nopeasti lyhyiksi, niin jatkopaloilla saa käyttöikää hurjasti lisää! Suosittelen!

      Meillä itsellä on tälläisiä ja ovat toimineet kyllä tosi hyvin ja käyvät suurimpaan osaan bodeista (en niitä tuolta ostanut, mutta tuote on sama):

      http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=393

      Aivan ihana tuo nuttubody!! Ja muutenkin ei voi kuin ihailla tuota sinun tehokkuuttasi, huoh ja huoh!!! :)

      Poista
  2. aivan ihania bodeja!! ja pikku ukkeli on toooosi tyylikäs!!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana tuo nuttubody! Ja niin on kyllä tuo pieni mieskin. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi ihania kaikki! Varsinkin tuo nuttubody on aivan mahtava! Voi apua, et joku sanoo, että bodyjen ompelu on terapeuttista! Multa se ei onnistu sitten millään ja silloinkin menee hermot totaalisesti, enkä saa mitään aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin nauttinut näiden peruspertsojen tekemisestä, jossa ainoa ajatustyö tarvitsee tehdä siinä kun valitsee kankaan hyllystä ja seuraavan kerran sitten kun miettii kanttauksen väriä :)

      Poista
  5. Ihania <3 Laitatko tukinauhaa tms. neppien kohdalle vai pysyykö luomus kasassa ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bodyjen haaranepit on kiinnitetty nelinkertaiseen kanttiin, eli ei ole siellä muuuta tukea. Nuttu-bodyn napituksen välissä on tukikangasta. :)

      Poista
  6. Ai että nää on makeita! Tiedän tunteen ku kävelee lastenvaatteiden seassa kaupassa. Mutta silti, sieltä puuttuu se jokin. Se, jonka saa vain itse tekemällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Minulla tyssäsi siihen kun aloin miettiä, että tuo on kiva, mutta tuo kohta on jotenkin pöljä ja tuo taas vois olla mukava, mutta ei tuossa värissä. Ja loppulta alkoi sitten syynätä niitä ompelia ja roikkuvia langanpäitä jne :) On se muka hankalaa.

      Poista
  7. Upeita ja ihanan tuottelias olet. Itse haaveilen tekeväni kaikki lasten vaatteet itse, mutta haaveeksi tuntuu jäävän. Kasvuvauhti ei enää päätä huimaa, mutta niin vaan vaatteita tulee lahjaksi ja kirpparilta tarttuu mukaan. Ja joskus toki ihan uutena kaupastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkaa jo pikkueskari hieman nirsoilemaan vaatteiden suhteen, että saa nähdä kauanko saan hänelle vielä tehdä itse.

      Poista
  8. Suloisia! Nelinkertainen kanttiin? Siis onko tuossa mikä materiaali kanttina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohut resori tai interlocktrikoo on minulla yleensä kanttina - tai esimerkiksi Panda bodyssa kaikki kantit on tehty samaisella Pandatrikoolla. Ompelen bodyn alaosan kantin aina niin, että ompelen kanttisuikaleen ensin oikea puoli bodyn nurjaapuolta vasten saumurilla ja sitten käännän siitä taitteella oikealle puolelle ja tikkaan peitetikillä kiinni.

      Poista
    2. Kiitos neuvoista! Näitä asioita olen halunnutkin tietää.

      Poista
  9. Posket ovat pienokaisella ruvenneet pyöristymään :) Mistä oot ommellut yhteen tuon ekan postauksen nutun ja bodyn?

    VastaaPoista
  10. No on todellakin pyöristynyt koko ukkeli. Oli kuukaudessa noussut paino miltei 2,5 kiloa :) Nutussa ja bodyssa on vain yhdet hihat, eli molempien etu- ja takakappaleet yhdistyvät hihankiinnityskohdassa...ööh pyöriössä...yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta ajattelin tehdä jotain tuon tyylistä ja kravatilla höystettynä ristiäisiin :) Mutta onpas ottanut pieni painoa hyvin :D Kyllä nuo pienet kasvaa hurjan nopeeta kyytiä, itse ei pysy perässäkään ;)

      Poista
  11. Ihan mielettämän ihania! Mä en kestä. Ei helpota ollenkaan omaa vauvakuumetta! ;)

    VastaaPoista
  12. No kyllä kelpaa paitaa pojalle vaihtaa, kun bodyt on toinen toistaan herkullisempia! Puutarha, apila ja siilit on suosikkejani. En tiennyt että Aarrekid myy kankaitakin, alkoipa tehdä mieli... Ja sahraminkeltaista resoria on luultavasti pakko hankkia. Niin että kiitos näistä mainospaloista! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä oliko tämä Aarrekidsiltä vain kokeilu vai myyvätkö kankaita myös jatkossakin. Toivottavasti :)

      Poista
  13. Every fabric is absolutely lovely.
    These bodies look so cute :)

    VastaaPoista
  14. Kaikki ihanista kuoseista ja kivat yhdistelmät. Etenkin nuttubody upea työvoitto. Ja malli nyt tietysti nostattaa nostalgiaa noihin pötkylöihin.

    VastaaPoista
  15. Oi, miten ihania! Se paitabody oli jo aivan hurmaava, mutta tämä nuttubody vie kyllä voiton.

    VastaaPoista
  16. Hui, jos olisit jättänyt nuttubodyn roskiin. Sehän on tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Olen onnekseni oppinut hieman jo kärsivällisyyttä tämän harrastuksen suhteen. On aiemmin mennyt työ jos toinenkin roskiin, kun on mennyt hermo johonkin...

      Poista
  17. Ihania bodyja :) Siilit on Mussukoiden kangas, PaaPiin suunnittelema!

    VastaaPoista
  18. Kivoja bodeja kaikkityyni! Tuo eka kuva sai hymyn huulille :D

    VastaaPoista
  19. Nauru pääsi, kun luin otsikon ja näin kuvan :)
    Ihania bodeja! Kuinka saat nepparit pysymään? Tein juuri yhden lapsenlapselle, eikä nepit vain tunnu tarttuvan pihdeilläkään. Liian paksu resori, arvelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla alkoi myös ihan vasta mystisesti irtoilla pihdeillä kiinnitetyt nepparit, mutta nyt ostin uudet pihdit ja taas pysyy. En tiedä mistä syystä edelliset eivät enää totelleet, mutta josko sitä tämän vauvan nepparit saisi näillä taas napsuteltua.

      Poista
  20. Teit tuota nuttubodyä viikon verran... mä vaikka tekisin sitä koko elämäni verran, en saisi tuonlaista aikaiseksi, joten katselen vain huokaillen sinun tekeleitä :)

    VastaaPoista
  21. Käytätkö muuten ollenkaan peitetikkikoneen kantinkääntäjää? Olen aina ihaillut supersiistejä ja napakoita kanttejasi ja ihmettelen miten ne saa aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantinkääntäjäni on ompelupöydän laatikossa :) Emme ole väleissä. Kerran olen yrittänyt yhteistyötä, mutta en jaksanut yhtään alkaa tapella, joten sinne sujahti. Nih! :)

      Poista
  22. Tosi ihania bodeja, tuo noshin mäyräkoiraktrikoo on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sahramin värinen mäyräkoira odottaisi täällä vielä saksimista <3 En tiedä raskinko... :)

      Poista
  23. Hei. Et ilmeisesti ole laittanut neppareita ollenkaan bodyn olkapäihin. Itse olen miettinyt just, että meneekö esim 56 bödy vauvalle pään yli (iso pää sen ikäisellä;)) jos ei laita nepparia? en jaksais laittaa ja nopeuttas huomattavasti ompelutöitä jos ei tarvis laittaa... Mikä on kokemuksesi?-Julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä 62 senttisissä bodeissa ei tainnut olla missään neppareita kaula-aukossa. Jos ei laita neppareita, niin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kangas ja resori venyy hyvin tai sitten kaula-aukko on hieman isompi. Olen myös itse tehnyt tällöin perusresoripääntien (kaksinkertainen resorisuikale saumuroidaan vaan sellaisenaan suoraan pääntiehen). Oman haasteensa itse pukemiseen ja riisumiseen tuo sitte tietysti se kaveri jota puetaan ja riisutaan :) Tämä meidän tyyppi ei ole milläsinkään vaikka pääntie pitää vetää pään yli, mutta tiedän tapauksia, jotka saavat siitä hirmuiset hepulit :) 56 senttiseen bodyyn vielä pyrkisin laittamaan nepparit, mikäli materiaali ei tosiaan ole jotain supervenyvää.

      Poista
  24. Ihania nuttuja, taas! :)

    Oletko valkaissut kiukkikset ihan raa'assa kloritessa? Itselläni pohja on luonnonvalkoinen uiskenneltuaan noin puolet vettä ja puolet kloritea liuoksessa n 2h. Kuvissa sinulla pohja näyttää puhtaan valkoiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laimensin Kloritea kyllä vedellä. Bodyn palat likosivat sellaisen 6 tuntia vaalenemassa.

      Poista
  25. Hei onko sulla heittää noihin perus bodeihin mistä olet löytäny kaavan tai jos tiedät jossain olevan joku hyvä tuon näköinen kaava?

    Terv. Aloittelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat omalla kaavalla tehtyjä, mutta Ottobre-lehdistä löytyy aivan varmasti hyvä perusbodynkaava, jota sitten voi oman maun mukaan lähteä muokkaamaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.