lauantai 9. helmikuuta 2013

Lällällää MööKö ja ompelumerkkejä



Kuopus on tykästynyt niin kovasti MööKö -paitoihinsa, että on pyytänyt minua tekemään niitä vähänväliä lisää. Leveäraitainen, muistaakseni Lieblingsstueckesta tilattu, turkoosi-limenvihreätrikoo oli mitä sopivin MööKön taustaksi. Yleisilmeen piristykseksi laitoin yhden hihan puna-turkoosista trikoosta. Raitojen leveys ei ole ihan sama, mutta ei tuo nyt hirveästi häiritse ainakaan omaa silmää. MööKö on tehty veloureista ja trikoosta. Lällällää-teksti on ommeltu kolmeen kertaan suoralla ompeleella kankaalle. Trikoolle suoraan kirjailu vaatii hyvän tuen nurjalle puolelle, jottei kangas veny kikkaralle tai kone puolestaan kiskaise kangasta ompelukoneen sisään. Kaikista paras tähän tarkoitukseen olisi nurjalle puolelle kiinnisilitettävä irtirevittävä tukikangas. En ole itse löytänyt hyvää sellaista mistään pitkään aikaan, joten minulla oli kirjoituksen alla kaksi kerrosta tavallista irtirevittävää tukikangasta.










Minulle on tullut tasaiseen tahtiin kysymyksiä sähköpostiini siitä mistä olen hankkinut RuttuNuttu ompelumerkkini. Tässäpä siis pyynnöstä sananen niistä: uusimmat merkkini olen ostanut 3exteristä Ruotsista. Heiltä saa tilattua nimilappuja omalla logolla mielestäni kohtuulliseen hintaan. Suorakaiteen malliset merkkini maksoivat kolmivärisenä 37 euroa / 100 kappaletta ja sivusaumaan ommeltavat vastaavat taas 63 euroa / 100 kappaletta. Laput ovat mukavan pehmeitä, eivätkä pistele ja hierrä niskaankaan ommeltuna. Merkkien saapumiseen meni tilauksesta kolmisen viikkoa. Itse hoidin tilauksen englanniksi (vaikka olen todella surkea siinä...:D) ja maksaminen sujui ihan normaalisti omalla verkkopankilla. Suosittelen kyllä lämpimästi!















50 kommenttia:

  1. Aivan mahtava Möökö ja ihanat kankaat olet taas löytänyt! Kiitos merkkivinkistä, täytyy tutustua kun vanhat merkit loppuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda. Kannattaa kyllä käydä ehdottomasti kurkkimassa heidän valikoimaansa. Siellä oli kaikkea muutakin kivaa... Itse retkahdin mm. niihin värillisiin rengasneppareihin, kääk :)

      Poista
  2. What a super-beautiful shirt ! Whow !

    VastaaPoista
  3. Hieno Möökö! Ompelumerkkisi ovat todella tyylikkäät. Eikä ole kyllä paha hinta merkeistä, kun ihan oman logon pohjalta ne saa tuohon hintaan. Eli kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kanssa ettei tuo hinta ole todellakaan paha. Varsinkin kun omana ongelmana on monesti se ettei osaa päättää minkä värisenä ottaisi, niin näissäkin ajattelin, että otan ensin vaan mustapohjaisina niin käyvät vähän joka väristen kankaiden kanssa yhteen. Nyt sitten tietysti jo suunnittelee niitä muunkin värisiä uuteen tilaukseen.

      Poista
  4. Nää on niin upeita nää sun tekemät!!!

    VastaaPoista
  5. I love your monsters! And this one is a special cute one.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! My son also likes these monsters very much :)

      Poista
  6. Taas kerran mahtava Möökö-paita!
    Oon tilannu omat merkkini samasta paikasta ja oon ollu kyllä tyytyväinen tilaukseeni :) En vaan muistanut firman nimeä, kun siitä blogiini kirjoitin, joten kiitos tästä tiedosta!

    VastaaPoista
  7. Ihana paita! Olen itse käyttänyt ompelikanmaailman kiinnisilitettävää ja irtirevittävää kirjontatukikangasta. On sellaista jämäkkää paperin tapaista. Tiedä sitten vastaako toiveitasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Auli! Minä toivon kiinnisilitettävältä ja irtirevittävältä ennenkaikkea sitä, että liimaus ei tahri kankaan nurjaapuolta irroitettaessa ja että se repeää sujuvasti mihin suuntaan tahansa. Jotkut irtirevittvät ovat jotenkin niin "kuituisia" että repeävät vain toiseen suuntaan kunnolla. Kun tekee noita aivan pieniä applikointi kohtia, tämä joka suuntaan repeytyvyys ominaisuutena korostuu entisestää. Vlieselinen stickvlies - irtirevittävä on tällä hetkellä minulla käytössä ja irtoaa tosi nätisti revittäessä ompeleiden välistä. Mutta tämä tosiaan ei ole kiinnisilitettävää. Pitääpäs katsastaa läpi tuo kirjontatukikangas jota suosittelet. Kiitos vinkistä!!!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. ой как))) вы даже и на русском можете)))) восхищаюсь вашими работами, они дают огромный толчок к творчеству!

      Poista
    2. Google Translate помогает мне немного понять. Это так здорово, чтобы получить посетителей по всему миру!

      Poista
  9. voi kuinka ihana pusero! aivan mahtavasti yhdistelty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Glenni. Pelkäsin ensin, että toinen hiha näyttäisi herkästi siltä kuin ensimmäinen kangas olisi päässyt loppumaan kesken - ja lopulta juuri se oli ajatuksena kaikista herttaisin :) On jännittävää, etten nykyisin enää tiedä yhtään aloittaessani ompelun minkälainen lopputuloksesta tulee, vaan paita itse "kertoo" edetessään mitä seuraavaksi pitää tehdä :D

      Poista
  10. IHANA, taas! Pirteät värit:)

    VastaaPoista
  11. Nuo värit on ihan huiput!Mahtavaa ennakkoluulotonta yhdistelemistä:-)
    Ja möökö on suloinen!

    VastaaPoista
  12. Super shirt again.
    Great fabric combo as well

    VastaaPoista
  13. Aivan ihanan suloinen Möökö ja pirtsakkaat värit! Erittäin onnistunut paita siis kaikin puolin :D

    VastaaPoista
  14. En kestä, nää on ihan järjettömän ihania nämä sun vaatteet. Mikset menisi vaatesuunnittelijaksi jonnekin, että me muutkin saataisiin lapsille hienoja vaatteita ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos...olisipa aika hienoa saada suunnitella jonnekin vaatteita :) Ja vielä ihanampaa olisi ensialkuun tehdä näitä urakalla tilaustyönä. Ehkäpä joku päivä uskallan ottaa ensimmäisen askeleen jotain tämänmoista kohti :D

      Poista
  15. Ihan huippu, raidat sopii hyvin yhteen ja möökö on mahtava!

    VastaaPoista
  16. En yhtään ihmettele, että kuopuksesi on Möököihin tykästynyt! Ovat sopivan hurjia, mutta samalla söpöjä! Taisit taas tartuttaa applikointi-innostuksen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitoksia! Minulla on itsellä ollut jonkin aikaa applikointi-innostus hukassa, mutta alkaa pikkuhiljaa löytää tietään takaisin.

      Poista
  17. What a cool monster! You know what, I would like to "invite" you to somebody in Norway who sews many cool monsters (Perhaps it's a little bit rude to invite to others than yourself, but I'm quite sure she will wish you welcome ;-): http://skrekkoggru.blogspot.no/ She is a marine biologist and makes monsters based on tiny organisms in the ocean :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! :) And thank you for the invitation. I'll definitely visit a blog!

      Poista
  18. Minun merkit tuli tänään ja ne olivat vain 15e/100kpl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julia, omalla logollako? Olivatko jostakin eri paikasta vai samasta? Todella huippu edulliset kyllä olivat tuolla hinnalla :)

      Poista
    2. Minuakin kiinnostaa tietää mistä noin halpoja merkkejä saa ja ennenkaikkea se, että minkälaisia ne ovat laadultaan jne!? Tänään juuri tilasin omat merkkini 3exteristä :)

      Mahtava inspiraationlähde tämä Annikan blogi. Kiitos siitä, että jaat kanssamme nämä kaikki mainiot ideasi! Toinen juttu onkin sitten se, että mikä on oma lopputulos...

      Poista
    3. Kaivoin laskun, että osaan vastata teille.. osoite jo unholassa:) Joku ikast etiket on nimi:)
      Varmaan löytyy googlettamalla. Mä tosiaan selasin sivustoja ja tilasin halvimpia. Tuohon tietty tuli sit postimaksu päälle.

      Eivät ne ehkä ihan yhtä hyvännäköisiä ole kuin nuo sinun, mutta siis värivaihtoehtoja oli ja kuvan sai mukaan. Vähän kapeempia tai no..otin sen kapeimman mallin.

      Katsokaapa tuolta:)

      Poista
    4. Kiitos Julia, pitääpäs käydä kurkkimassa tuotakin :)

      Poista
  19. ihania ompeluksia Ihmettelen suuresti mikset ompele myyntiin kun olet niin taitava ja osaava?
    ~m~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen haaveillut jo kauan siitä että voisin ottaa tilaustöitä vastaan ja tehdä jotain pieniä eriä jonnekin myyntiin :) Aika vaan ollut kovin kortilla näiden muksujen ja päivätyön kanssa.

      Poista
  20. Minkälaista kuvankäsittelyohjelmaa käytät kuviesi tekemiseen? ovat niin kauniita valkoisella pohjalla ja värit tulevat kauniisti esiin :)

    VastaaPoista
  21. Löysin vasta blogisi ja olen ihan hurahtanut! Aivan ihania juttuja! Minkä merkkinen ompelukone sinulla on? Mitä erikoisuuksia koneella pitäisi olla, jotta saisi aplikoinnit noin kivaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Maria!!! Blogin sivupalkista löytyy kaikki koneet joilla omeplen tällä hetkellä. Ompelukoneena minulla on siis Brotherin MS-4, joka on todella edullisesta päästä. Tärkeintä on kunnon tukikankaat applikoinitia tehdessä, mahdollisuus tiheään siksakkiin ja paininjalan säätömahdollisuus on aina plussaa. Paininjalan perussäätö voi nimittäin olla niin tiukka, että työn liikuttaminen sen alla on hankalaa. Tässä minun koneessa ei muistaakseni ole tuota säätöä (korjatkaa joku jos tiedätte paremmin) mutta tällä työn liikuttelu on kyllä sujunut ongelmitta.

      Poista
  22. En kestä! Tää on ihana! :) Jäänpä lukijaksi samalla, hullaannuin näistä ihanista jutuista! :) Saa tulla vilkaisemaan muös minun käsityöblogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.