lauantai 13. lokakuuta 2012

Pikkuiset kultakalat lammessa uiSelian uutuus Laulukala joustofrotee on kyllä aivan huippu juttu! Kuvio on kerrankin ilahduttavan suuri ja vaikken todellakaan ole mikään sinisen ystävä (enkä varsinkaan keltaisen ja sinisen yhdistelmän ystävä) silti tämä upposi suoraan sydämeeni. Vau! Mietiskelin kaula-aukon kantin väriä kauan ja päädyin lopulta mustaan. Näin sain kuosin kuvion nousemaan sellaisenaan kaikista parhaiten esille.
 
Olen myös hurahtanut sukkien lisäksi tupsullisiin "löppäpipoihin". Näitä on tehty sävysävyyn kohta jo miltei kaikkien talvivaatteiden kanssa. Olen vuorittanut pipot korvien korkeudelta ympäriinsä fleecellä.

10 kommenttia:

 1. mä rakastuin kans tähän kuosiin! upeita paitoja olet näistä loihtinut kaikessa yksinkertaisuudessaan - samoin pipa on hauska :)

  VastaaPoista
 2. Tyylitaituri, miten upeita juttuja!!

  VastaaPoista
 3. Teillä on ihanat jäpikät kun ne vielä suostuu pitämään näinkin lapsellisesta kankaasta tehtyjä vaatteita. Ei mene meillä enää läpi, eskari-ikäiselle pojalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kuopus yllättäen piti näistä uutuus kuoseista enemmän siitä sienimetsästä :) Mutta siis kyllä meilläkin on ilmassa jo hieman hänen osaltaan sitä en tykkää ja en pidä -asennetta.
   Ja tuolle meidän erityisen armaalle pienelle-suurelle ekaluokkalaisellemmehan tietysti käy ihan kaikki.

   Poista
 4. Tää laulukalakuosi on kyllä ihan vertaansa vailla. Niin suloista. Itselläkin se tuolla odottaa, että saan edellisen homman alta pois. Tuo lörppäpipo on mahtava! Ainoa mitä pohdiskelin on se, että pysyykö se hyvin päässä, kun on lörppämallia ja vielä tupsu painaa kärjessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota pysyvyyttä myös itse tehdessäni ensimmäistä pipoa, mutta juurikin tuo sisäpuolelle ommeltu fleecekerrossuikale pitää tosi hyvin pipon päässä :) Suikale on siis kymmenisen senttiä korkea ja ommeltu kiinni myssyn sisäpuolelle niin että se peittää korvat ja suojaa samalla tuulelta ja tuiskulta.

   Poista
 5. Voi vietävä, kyllä on pakko ostaa selialta kankaita, vaikka niitä on ihan tarpeeksi ennestäänkin.

  Muutes, sinulla kun on noita lapsosia... Osaatko sanoa aloitussilmukkojen määrän noin 48 cm, 50 ja/tai 52 cm päänympäryksiin? Miten saat sopivasti lörpän, millä silmukkavälillä alat kaventaa? Kuinka monta kaventamatonta kerrosta teet väliin? kyselyikä :) ja nuista sukista, laitatko vähän ruutukaavaa tähdistä ja apinoista? (jos ehdit)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pipoon laitoin 76 silmukkaa ja lapsen päänympärys on jotakuinkin sen 52 cm. Aloin kaventaa vastaihan lopussa, kun tuo 2oikein-2nurin -neuloshan muutenkin vetää itseään "suppuun". Kavensin ensin joka välistä toisen nurjan silmukan pois ja tain kaksi välikerrosta, sitten kavensin jokavälistä toisen oikean silmukan pois ja kaksi väli kerrosta, sitten kavensin kaikki nurjat pois ja yhden välikerroksen ja sitten taisin kaventaakin jo koko kerroksen aina oikeat yhteen ja sitten päättelin koko myssyn.

   Apinan ruutukaava löytyy sieltä Novitan sukkaohjeesta jonka linkitin postaukseen. Tähdestä voin tehdä sukan yhteyteen ruutupiirroksen :)

   Poista
 6. Tosiaankin hyvän kokoinen kuosi, harmi ettei meiltä löydy tälle kankaalle käyttäjiä. Mitä lankaa olet käyttänyt pipossa? Kivan näköinen. :)

  VastaaPoista