sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Pipo päässä pakkasella

 Olen täysin rakastunut näihin huovutettuihin hattuihin ja niin ovat pojatkin! Harmaasävyinen myssy on tehty  Pikistä, Päkästä ja Liinusta, eli Novitan Huopasesta. Ensimmäinen kokeilu huopui kokoon vastasyntynyt ja sisukset jämähtivät vielä kaiken kukkuraksi kiinni toisiinsa... Tämän toisen kokeilun pesin vain 30 asteessa muovipussi sisuksissaan, ja hyvähän siitä tuli. 


Fritidsgarnin langat on ostettu osittain Lankaideasta netin kautta ja osittain Somikista. Nämä piti huovuttaa kahdesti, jotta pääsin haluttuun tulokseen. Halusin kokeilla näihin hattuihin tuollaisia vintage-tyylisiä raidoituksia. Raidoista tulee minulle mieleen lapsuuden hiihtokilpailut :) Ihanan ällöttävää!!!


Myssyjen ohje löytyy siis TÄÄLTÄ. Sovelsin ohjetta tosin niin, että neuloin tämän kokonaan ylhäältä alas - ja noh hmm...jätin taas tuon kauniin pörröreunuksen tekemättä.

23 kommenttia:

 1. Kauniit myssyt ja ihanat värisävyt! Nämä on varmaan tosi nopeatekoisia?! Joskus tehnyt huopasesta lapasia ja hurjan kivoja neuloa, kun valmista pintaa tuli vauhdilla :-)

  VastaaPoista
 2. Sen lisäksi että nämä ovat kauniita, ovat ne myös erittäin lämpimät:)
  Meillä ei poika muita käytäkkään!

  VastaaPoista
 3. Aivan järjettömän hienoa jälkeä taas!! Onnekkaita pojankoltiaisia ku nuin hienoilla myssyillä saavat lumihiutaleista nauttia <3

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän kivoja hattuja! Minä olen tehnyt samalla mallilla yksivärisiä hattuja koko perheelle, mutta noi raidathan tekee hatuista erityisen pirteitä, VAU! =)

  VastaaPoista
 5. Ihanat hatut, mä haluaisin tuon vihreän itselleni! =)

  VastaaPoista
 6. Vau! Ihan pakko tehdä tuollainen itsekin.

  VastaaPoista
 7. Kertakaikkisen ihanat pipot! Vaikea valita, mikä olisi kivoin tai kaunein.

  Itse en ole uskaltanut kokeilla pipoa huovuttamalla, kun lopputulos on jo lapasissakin niin arvailujen varassa. Kuopus tarvitsisi uuden pipon, joten täytynee kokeilla.

  VastaaPoista
 8. Ihania! Minkä kokoisia teit noista? Sillä leikki-ikäisen koolla?
  Pakko oli heti alkaa neuloa itsekin, arveluttaa vaan tuo että tuleeko sopiva. Lankana on novitan puro. Puikoille tein leikki-ikäisen koolla, mutta tarvii varmaan purkaa, koska luulen että tulee liian pieni. Tuo lanka kun on ohuempaa kuin ohjeessa.Eli aloitan alusta naisten s-koolla... :)

  VastaaPoista
 9. Taikku, on tosi nopeita tehdä.

  Maisku, juuri sillä leikki-ikäisen ohjeella tein. En ole itse koskaan huovuttanut Puroa, eli sen huovuttuminen on minulle mysteeri.

  Kiitokset mukavista viesteistä! Tänään piti hommata langat omaankin hattuun, jos saisi pitkästä aikaa tehtyä jotain itsellekin :D

  VastaaPoista
 10. Siis aivan ihanat hatut! Olet todella taitava ja blogisi inspiroiva.
  Olen vasta löytänyt tänne mutta jo ehtinyt virkata tytölle pipon sekä ihanat pitkävarrelliset villasukat pojalle. Kiitos ohjeista! Miten muuten olet tähtisukkiin tehnyt neulostähdet? Täällä sukat odottavat vielä viimeistelyä... Terkuin, Camilla

  VastaaPoista
 11. Joo mä tein kanssa tolla ohjeella viime vuonna - ja todellakin ilman tuota pörröreunusta :D :D :D

  Sillä ohjeella voi tehdä tosi erilasia vaikka yksivärisiä ja tuunata sitten eläimeksi tms. Helppoa kuin heinänteko. Jos ei ole varma silmukkamääristä niin laittaa vähän enenmmän, koska voi pestä uudestaan, niin huopuu lisää :)

  VastaaPoista
 12. Todella kauniita myssyjä! Etenkin vintagehenkinen ja tuo alin kolahtavat minuun :)

  VastaaPoista
 13. Onpa kivan näköinen malli. Menee hyvin korville. Kivan näköiset värit olet taas löytänyt :)

  VastaaPoista
 14. Hei taas :) Ajattelin kommentoida, kun tein tuolla Puro-langalla koossa leikki-ikäinen.. No pesun jälkeen koko oli enemmänkin vauva. Nyt kokeilen uudelleen suurimmassa koossa, katsotaan tuleeko nyt sopivampi melkein neljä veelle.. :) Ihan vaan vinkiksi muillekin :)

  VastaaPoista
 15. Классные шапочки!

  VastaaPoista
 16. Nämä oli niin hienoja, että pitkästä aikaa tartuin itsekin puikkoihin. Mulla on tekeillä Loftista itelle pipo, saapa nähdä tuleeko sopiva. Jätit siis sen pörröreunan pois, mutta teitkö muuta reunusta samalla huopuvalla langalla? Mulla nimittäin näyttäis alareuna rullaavan (tein ohjeen mukaan alhaalta ylöspäin), ehkä se korjaantuu, kun lisään korvaläpät...

  VastaaPoista
 17. Murmis, en tehnyt pörröreunuksen tilalle myssyihin mitään reunusta. En kyllä ajatellut yhtään rullautuiko reuna minulla, mutta ei varmaan mitenkään huomattavasti koska en kiinnittänyt siihen huomiota.

  VastaaPoista
 18. Tosi söpöjä hattuja! Saisimpa itsekkin aikaseksi tehtyä tuollaisia ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 19. Voi ihania, tätä varten mun fritidsgarnit on lojuneet laatikonpohjalla ! Kiitos :)

  VastaaPoista
 20. Reunojen rullautuminen helpottui hiukan, kun lisäsin korvaläpät. Valmiissa pipossa (joka ei muuten minulle mahdu, onneksi siitä tuli kuitenkin esikoistytölle sopiva...) rullautumista ei juuri huomaa, hiukan näkyy etureunassa, mutta on oikeastaan vain kiva efekti.

  VastaaPoista