sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Turkoosi Retropallo-velour toi mieleeni sukelluksen merenpohjaan. Mukaan sukellukselle pääsi kilpikonna. (Suloinen kuva josta otus muokkaantui löytyi alunperin täältä.)
Velour on tilattu I k a s y r i s t a. Näin hämärässä on miltei mahdotonta saada kuvia jossa vaate pääsisi oikeuksiinsa. Tästä tuli yllättävän herkullinen kokonaisuus :)

Kankaanpainantaa

Olen laittanut kaikki tämän viikonlopun ompelut omiin postauksiinsa, ettei yhdestä tulisi liian pitkä ja sekava. Joten tämä ja kaksi seuraavaa kirjoitusta ovat saman lauantaipäivän tuotoksia.
....
Ja asiaan. Sain aivan uskomatoman tilaisuuden opetella valottamaan seuloja ja painamaan niillä kankaalle. Kiitos ja suuri haliruttaus kuuluu Sinikalle!!! Ompelin painamistani koepaloista viikonloppuna paitoja ja olen aivan innoissani! Seulalla painaminen on ihanan helppoa ja nopeaa verrattuna sabluunatyöskentelyyn, jota harrastin jokin aika sitten paljonkin. Olen niin onnellinen - vanha koira oppii kuin oppiikin uusia temppuja. Wuh! :)
Sinistä - Täh?

Minähän en pidä sinisestä. Jotakin kummaa on siis tapahtunut, kun minun oli pakko saada ostaa kangasta joka on sinistä. Outoa! Molemmat pikkumiehet saivat itselleen MUSTIKKA -paidat. Kangas löytyi lauantaina Eurokankaasta pakalta ja vaati heti päästä mukaan. Ostin samaista trikoota myös toisessa värissä. Mutta tämä sininen - oih - on mielestäni jotakin todella söpöä ja sopivan erilaista :)


lauantai 29. tammikuuta 2011

Palloja ja sydämiä

Nämä aivan ihanat kankaat on tilattu I k a s y r i s t a. Sydäntrikoo on interlockia ja pallotrikoo taas singletrikoota. Tein molemman paidan kaulukseen napillisen yksityiskohdan, toiseen keskelle eteen ja toiseen sivulle. Nämä kankaat veivät todella sydämeni.
lauantai 22. tammikuuta 2011

MööKöt

Varokaa täältä tulevat HiimUinen-MööKö ja AvalUus-MööKö! Kankaat molempiin paitoihin löytyivät trikoolaatikoiden kätköistä. Tämän violetin olen hankkinut todella kauan aikaa sitten ja nyt päätin koettaa voiko siitä tehdä pojalle mitään. Ja mikä ettei! Paidasta tuli piristävän erilainen. Idea mörköpaidoista helmassa roikkuvine hampaineen on pyörinyt päässäni jo pidemmän aikaa ja nyt pääsin vihdoin koettamaan niiden toteutusta. Tykkään. Ja niin muuten tykkäävät sattuneesta syystä pikkumiehetkin. Harvaa paitaa on pitänyt saada suukottaa, ennen kuin se puetaan päälle :)

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

SammakkoPrinssi ja raglanneuleen ohje


Vielä yksi...kestäkää. SammakkoPrinssi -neuleessa kokeilin voisiko neuleeseen tehdä "applikointia". Huovuttaminen kun tekee kuvan kohdasta aina niin joustamattoman, niin päätin kokeilla neuloa ja virkata hahmon, ja ommella sen sitten miehustaan. Paidan lankana on Novitan Puro jä sävynä Metsä, sammakossa on käytetty langanloppuja.(Paita on neulottu jälleen ylhäältä alaspäin. Kaikki osat neulotaan heti paikoilleen, joten saumoja ei tarvitse ommella lainkaan. Lankana tässä on ollut Novitan Puro, jonka menekki oli noin 3,5 kerää. Pyörö- sekä sukkapuikkoina oli numero 5. Koetan kirjoittaa tähän jonkinlaiset ohjeet 92 senttiseen neuleeseen.) EDIT: ja huomiotahoo!!! Tämä paita on sitten aika slim-mallinen, eli jos haluat neuleeseen väljyyttä, kannattaa silmukoiden lisäyskierroksia tehdä muutamia lisää!
RuttuNuttu
R A G L A N N E U L E
ylhäältä alaspäin neuloen:


- luo 72 silmukkaa (kaulus) ja neulo suljettuna neuleena 2 oikein 2 nurin joustinneuletta 4 cm.
- neulo 2 riviä aina oikeaa sileää neuletta, laita tähän aloituskohtaan merkkilanka.
- aloitetaan lisäyksien teko: "takakappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo seuraava silmukka oikein ensin etureunastaan normaalista - jätä silmukka vielä vasemmalle puikolle ja neulo silmukka myös takareunastaan oikein, neulo seuraavat 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunastaan, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 1 silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "etukappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka etu- ja takareunastaan oikein, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka.
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta. Työssä on nyt 80 silmukkaa.

-neulo kaksi kierrosta aina oikeaa ilman lisäyksiä. - seuraavat lisäykset tehdään aina merkkilankojen molemmin puolin siten että ensimmäinen silmukka ennen ja jälkeen merkkilankaa on aina oikea ja seuraava lisäyssilmukka joka neulotaan sekä etu- että takareunastaan. Lisäykset tehdään aina joka kolmannella kerroksella yhteensä 6 kertaa, jonka jälkeen työssä on yhteensä 120 silmukkaa.
- neulo kunnes työn korkeus on n. 14 cm.
- neulo 36 silmukkaa, siirrä 24 silmukkaa apulangalle odottamaan (hiha), luo 4 silmukkaa kainoa varten, neulo 36 silmukkaa, siirrä seuraavat 24 silmukkaa apulangalle (toinen hiha), luo 4 silmukkaa kainaloa varten jatka näillä 80 silmukalla helman neulomista. Neulo helma käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
-poimi toisen apulangan silmukat sukkapuikolle, poimi kainaloon luoduista silmukoista 5 silmukkaa. Neulo näillä 29 silmukalla hiha käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
- tee toinen hiha samalla lailla.
Helppoa ja nopeaa!!!
Kysykää jos ja kun joku kohta on epäselvä :)P.S. Ai niin, haluan vielä erikseen kiittää Oulun keskustan Anttilan lankaosaston myyjää, joka auttoi minua tämän langan valinnassa! Hän valoi minuuun uskoa, että onnistun ylipäätään neulomaan liukuvärjätystälangasta jotain ja ennen kaikkea vinkkasi että kerä kannattaa aloittaa sisäpuolelta. Näin vyöte voi olla paikoillaan, eikä lankakerä pyöri pitkin huonetta. Aivan huippua! Kiitos!!!

lauantai 15. tammikuuta 2011

Tämä poolokauluksinen NORSU-neulepusero on tehty Novitan Isoveljestä. Malli on sama kuin esimerkiksi aiemmin neulomissani pöllö-palmikkoneuleessa ja Jussi-paidassa. Suloisen norsukuvioinnin löysin sattumalta TÄÄLTÄ.

Tämän pienen herrankin kanssa pitäisi alkaa miettiä esikoulukuvioita. Hassua.
sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mitä ihmettä syö MörköOtus?

Applikaatiolämmittelyt piti aloittaa jollakin yksinkertaisella ja helpolla.
Niinpä sitten syntyi ...
vetoketjusuu-MörköOtus.
...
Musta-valkoinen raitatrikoo on Eurokankaasta ja muut kankaan rippeitä applikaatiolaatikosta. Tein hihoihin piristykseksi tehosteraidat. Värit halusin pitää tässä mahdollimman simppeleinä. Otuksen suussa on siis vetoketjun takana tasku johon voi tallettaa pieniä aarteita. Ja mitä MörköOtukset sitten syövät? -Kuulemma nappeja ja legoja.


keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Eurokankaasta löytyi mukavan retroista joustofroteeta pakalta. Tätä oli siellä myös mustalla ja oranssilla pohjalla. Kaavana on oma peruspaidan kaava. Kaula-aukkoon halusin jotain piristystä ja tikkailin sitten siihen tuollaisen nappiviritelmän. Tykkään tästä jollakin kummalla tavalla kovasti. Pitää koettaa samaa systeemiä johonkin toiseenkin paitaan, ehkä vain aavistuksen pienemmällä napilla.tiistai 4. tammikuuta 2011

Muutamia paitoja taas vaihteeksi. Ikasyrin punahilkka jersey on kyllä aivan suloista kangasta. Ja kyllä vain sopii pojallekin, vaikka ensin itse sitä epäilinkin. Paita on tehty omalla peruspaidan kaavalla ja malli istuu todella hyvin nyt olkapäistäkin. Hartialinja on juuri oikella kohdalla, jee! Ehkäpä saatan jopa vaihteeksi alkaa käyttämään tällaista kaavaa ainaisen raglanhihakaavan sijasta.
Ruskeapohjaista tähtitrikoota olen hankkinut jo aikoja sitten Lasten Metsolasta. Nyt pala kankaasta löysi tiensä yhteen laatikossa vielä kauempaan lojuneen Michas Stoffeckesta tilatun velour-motiivin kanssa. Kuva on siis vain silitetty kiinni paikoilleen - ja kaiketi siinä sitten pysyykin...? Valitsin resoreiksi turkoosin ja kunnon väriläiskäksi valitsin takakappaleeksi reippaan riemunkirjavan raitakankaan. Tästä tuli mielestäni yllättävän hauska juuri tuon selän takia :)

Etanathan ovat tietysti myös Ikasyrista. Tähän paitaan tein tosin vain etukappaleen etanasta. Minulta sattui löytymään juuri oikean väristä kelta-oranssiaraitatrikoota ja turkoosiatrikoota kangaskaapista. Näistä kankaista sitten muodostui varsin mukavan näköinen kokonaisuus. Valkoisen ja ruskean laitoin toistumaan vielä kaula-aukon ja hihojen kanttauksissa.