sunnuntai 16. tammikuuta 2011

SammakkoPrinssi ja raglanneuleen ohje


Vielä yksi...kestäkää. SammakkoPrinssi -neuleessa kokeilin voisiko neuleeseen tehdä "applikointia". Huovuttaminen kun tekee kuvan kohdasta aina niin joustamattoman, niin päätin kokeilla neuloa ja virkata hahmon, ja ommella sen sitten miehustaan. Paidan lankana on Novitan Puro jä sävynä Metsä, sammakossa on käytetty langanloppuja.(Paita on neulottu jälleen ylhäältä alaspäin. Kaikki osat neulotaan heti paikoilleen, joten saumoja ei tarvitse ommella lainkaan. Lankana tässä on ollut Novitan Puro, jonka menekki oli noin 3,5 kerää. Pyörö- sekä sukkapuikkoina oli numero 5. Koetan kirjoittaa tähän jonkinlaiset ohjeet 92 senttiseen neuleeseen.) EDIT: ja huomiotahoo!!! Tämä paita on sitten aika slim-mallinen, eli jos haluat neuleeseen väljyyttä, kannattaa silmukoiden lisäyskierroksia tehdä muutamia lisää!
RuttuNuttu
R A G L A N N E U L E
ylhäältä alaspäin neuloen:


- luo 72 silmukkaa (kaulus) ja neulo suljettuna neuleena 2 oikein 2 nurin joustinneuletta 4 cm.
- neulo 2 riviä aina oikeaa sileää neuletta, laita tähän aloituskohtaan merkkilanka.
- aloitetaan lisäyksien teko: "takakappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo seuraava silmukka oikein ensin etureunastaan normaalista - jätä silmukka vielä vasemmalle puikolle ja neulo silmukka myös takareunastaan oikein, neulo seuraavat 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunastaan, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 1 silmukka oikein, laita tähän merkkilanka
- "etukappaleosio" neulo 1 s. oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 20 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka etu- ja takareunastaan oikein, neulo yksi silmukka oikein, laita tähän merkkilanka.
- "hihaosio" neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta, neulo 8 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka oikein etu- ja takareunasta. Työssä on nyt 80 silmukkaa.

-neulo kaksi kierrosta aina oikeaa ilman lisäyksiä. - seuraavat lisäykset tehdään aina merkkilankojen molemmin puolin siten että ensimmäinen silmukka ennen ja jälkeen merkkilankaa on aina oikea ja seuraava lisäyssilmukka joka neulotaan sekä etu- että takareunastaan. Lisäykset tehdään aina joka kolmannella kerroksella yhteensä 6 kertaa, jonka jälkeen työssä on yhteensä 120 silmukkaa.
- neulo kunnes työn korkeus on n. 14 cm.
- neulo 36 silmukkaa, siirrä 24 silmukkaa apulangalle odottamaan (hiha), luo 4 silmukkaa kainoa varten, neulo 36 silmukkaa, siirrä seuraavat 24 silmukkaa apulangalle (toinen hiha), luo 4 silmukkaa kainaloa varten jatka näillä 80 silmukalla helman neulomista. Neulo helma käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
-poimi toisen apulangan silmukat sukkapuikolle, poimi kainaloon luoduista silmukoista 5 silmukkaa. Neulo näillä 29 silmukalla hiha käyttäjälleen sopivan mittaiseksi.
- tee toinen hiha samalla lailla.
Helppoa ja nopeaa!!!
Kysykää jos ja kun joku kohta on epäselvä :)P.S. Ai niin, haluan vielä erikseen kiittää Oulun keskustan Anttilan lankaosaston myyjää, joka auttoi minua tämän langan valinnassa! Hän valoi minuuun uskoa, että onnistun ylipäätään neulomaan liukuvärjätystälangasta jotain ja ennen kaikkea vinkkasi että kerä kannattaa aloittaa sisäpuolelta. Näin vyöte voi olla paikoillaan, eikä lankakerä pyöri pitkin huonetta. Aivan huippua! Kiitos!!!

65 kommenttia:

 1. Uskomatonta. Mitä tahansa alat tehdä, aina tulee jotain uutta ja onnistunutta!
  Kiitos ohjeesta. Tuosta varmaan vähän silmukoita lisäämällä on onnistuu tehdä ohuemmasta langasta 100 cm pusero.

  VastaaPoista
 2. Vau!!!! ja kiitokset kun jaksat ohjeita jakaa, ehkä minäkin uskallan kokeilla... Kyllä olet erittäin lahjakas ja taitava ihminen!!!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno, niin kuin nämä kaikki villapaidatkin! Kiitos myös ohjeesta, sillä kommenttiosion ohjetta mukaillen jo yhden tein ja oikein hyvä tuli.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana tuo sammakkoneulepaita! Olet todella taitava tekemään kaikenlaisia käsitöitä. Ihailen luovuuttasi!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kuule kestetään! :D aivan ihana paita taas!!! Mä tykkään tuosta puro-langasta, se on sopivan ohutta ja lämmin ja mukava päällä. Just viikolla ostin sitä tyttelin paitaa varten, ja tätä sun ohjettasi ajattelin taas lainata :D

  VastaaPoista
 6. Siis ihan uskomattoman ihania nämä sinun neuleet!!! Kyllä olet taitava!! Osaisitko antaa ohjetta noin 104/110 kokoiseen puseroon?

  VastaaPoista
 7. aijaa... tämä onkin erilainen ohje kuin se aikaisempi...Kiitos tästäkin ohjeesta!

  VastaaPoista
 8. Я с ума схожу от такой красоты!
  Мне очень понравились плавные переходы цвета.Лягушка просто отличная !

  Я уже давно хочу спросить :ты шьешь и вяжешь только для своих детей или это твой бизнес?
  Твои работы достойны для создания твоего тренда.
  Катя из Сибири

  VastaaPoista
 9. Tulipa kaunis paita ja värikin on ihana. Sulta sitten näyttää onnistuvan kaikki mitä ikinä päätät kokeilla! Ei voi kuin ihailla. Kiitos ohjeesta, luulenpa että tätä täytyy yrittää itsekin.

  VastaaPoista
 10. Tästä mä tykkään - ja PALJON!!

  VastaaPoista
 11. Johanna, voisin koettaa tehdä Eemullekin samalla ohjeella puseron, niin saisin siitä sitten nuo silmukkamäärät ylös. Ihan näin kylmiltäni en osaa käydä arvailemaan :) Jostain tuolta aiempien neuleiden kommenttiosuuksista löytyy hyvät silmukkamäärät Isovelilangalle n. 104/110 koossa - sitä voisi varmaan soveltaa tähänkin. Olen tekemässä noista kaarrokepaidoistakin oman ohjepostauksen kunhan vain saan aikaiseksi. Nyt ne on hieman hankalasti tuolta kommenteista etsittävissä :)


  Катаринка, Я шить и вязать только мои дети.
  Так что это просто мое хобби

  VastaaPoista
 12. Kiitos ohjeesta, tämä olikin juuri toiveissa, ihanaa että jaksat meitä ilahduttaa ohjeilla!!!

  VastaaPoista
 13. Tämä tosiaan on erilainen ohje kuin noissa aiemmissa puseroissa! Eli jos haluaa tehdä kuviollisen kaarrokkeen paitaan pitää nuo lisäykset tehdä eritavalla. Jotenkas tällä ohjeella saapi tehtyä siis tuollaisen raglantyyppisen miehustan ilman kuviointeja.

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa! Kiitos ohjeesta. Taidankin ottaa tämän puikoille seuraavien yövuorojen ajaksi. Varmasti nopsa tehdä!

  VastaaPoista
 15. Kiitos ohjeesta! En ole ennen tehnyt puseroa noin, pari olen tehnyt toisin päin eli ensin hihat ja miehusta ja sitten ne yhteen mutta siinä oli ne kainalonkohdat vähän tukalat tehdä. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Mulla on pienempi poika mutta täytyy laskeskella neuletiheyksiä ja muita niin eiköhän se siitä...

  VastaaPoista
 16. Ihana! Hyvä idea tuo sammakon tekeminen noin eikä huovuttamalla. Ja kiitos ohjeesta. Ehkä minäkin uskaltautuisin joku päivä...

  VastaaPoista
 17. Voi miten hieno! Jos tuon jo pyydetyn isomman koon ohjeen jonain päivänä jaksat laittaa (neuloa) niin kokeilen heti. En osaa soveltaa ;)

  VastaaPoista
 18. Minäkin jään odottelemaan isompaa kokoa :)
  Ihana "aplikointi"...mielestäni tuo on paljon elävämpi tuollalailla tehtynä kuin olisi huovitettuna.

  VastaaPoista
 19. Ihana! Voi kun tekisi mieli kans tehdä jotain vastaavaa, mutta kun ei tuolle meidän kuumakallelle voi kuvitellakaan villapaitaa pukevansa sisätiloissa ja haalarin alla tuollaiset ihanuudet eivät oikein pääse oikeuksiinsa... :)

  VastaaPoista
 20. Aivan Super ihana Sammakko, OI,OI! Joku tekisi minullekkin joskus tuollaisen sammakkopaidan.... Huippu aivan!

  VastaaPoista
 21. Sä olet kyllä huippu! :) Enkä jaksa olla ihmettelemättä sun nopeutta...

  VastaaPoista
 22. Aivan mielettömän ihana! Ainoa vika puro-langassa on sen todella paha nyppääntyvyys..onkohan tuo edes sana :D Puroa on ihanissa väreissä ja se on pehmeää, mutta ikinä enää en tee siitä paitaa, niin kamalan näköiseksi se menee muutaman käyttö kerran jälkeen :(
  Olet ihan mielettömän lahjakas ja mun käsityöidoli!

  -H

  VastaaPoista
 23. H, voi kurjuus... Pitääpä katsoa mihin kuntoon tuo meidän neule sitten menee. Höh. Kiitos infosta, nyt tietää olla paidan kanssa sitten varuillaan ja hieman ehkä nätimminkin.

  VastaaPoista
 24. Onpa ihana! :) Kiitos ohjeesta, aioin vielä kokeilla tätä tai sitä edellistä. Taitaa olla tämä ohje helpompi toteuttaa kuin se kuviollinen? Jos rohkenisi edes aloittaa..

  VastaaPoista
 25. Ja jälleen ihana paita!!! Olet todella taitava :)

  T.Katya

  VastaaPoista
 26. Voi kiitos paljon ohjeesta! Olenkin ihastellut sinun tekemiä villapaitoja ja suunnitellut tekeväni samalla mallilla kun näyttää niin hyvältä.
  Aivan ihana sammakko ja tuo liukuvärjätty lanka on upeeta!

  VastaaPoista
 27. kiitos tuhannesti ohjeesta! minä taas huonona ohjeiden lukijana en huomannut, että tämä ohje ei ilmeisesti täysin sovi pöllökuviointiin? kertoisitko vielä edes suunnilleen, miten teet lisäykset kuviolliseen neuleeseen? saa mun eka neule mennä harjottelukappaleena, toinen sitten toisenlainen :) tästä mallista tulisi aivan mainio neuletakki, ei olisi hikikalleilla niin kuuma kun saa vähän auki.
  kiitos inspiraatioista ja ohjeista ja kaikesta, äitinikin olen saanut innostettua helppojen neulomisten maailmaan :)

  VastaaPoista
 28. Totta, että purolangasta neulottu nyppääntyy helposti! Mutta toisaalta sitähän voi myös huovuttaa. Mun tytöllä on siitä tehty villahaalari ja vaikka se onkin käytössä ja pesuissa hieman nyppääntynyt ja huopunut, niin se on meillä kaikista eniten käytetty villapuku. Se on erittäin lämmin ja mukava päällä. Ja omalla "rähjääntyneellä" tavallaan suloinenkin, mun mielestä siis :) ...nämä on niitä makuasioita :)

  VastaaPoista
 29. Oi,kun ihana taas! Kerrothan sitten nyppääntyikö paita vai säilyykö hyvänä! On niin nätin värinen että heti tuli mieleeni kokeilla omille pojille tuosta langasta paitaa ;)

  VastaaPoista
 30. Ihana blogi sinulla. Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
 31. Ansku, aikalailla ovat yhtä helppoja molemmat nämä ohjeet. :)

  Hansu, kuviollisen kaarrokepaidan lisäykset pitää tehdä enen kuvion aloittamista. Esimerkiksi Eemun pöllöpaidassa tein muistaakseni näin:
  - loin 80 silmukkaa ja neuloin 2 o ja 2 n joustinta 4 senttimetriä sukkapuikoilla.
  - neuloin sitten sileää neuletta seitsemän kerrosta jonka aikana lisäsin joka toisella kerroksella tasaisesti 20 silmukkaa, eli kerrosten jälkeen silmukoita oli 140 kpl. Vaihdoin työhön pyöröpuikon.
  -Sitten aloitin kuvioneuleen tekemisen.
  Tärkeintä on laskea montako silmukkaa haluamasi kuvan leveys on ja katsoa että se menee tasan tuohon lopulliseen silmukkamäärään. 140 silmukkaan menee esimerkiksi kymmenen 14 silmukan levyistä kuviota jne.
  (niin ja jotkut osaavat varmaan lisätä silmukoita kuvioneuleen sisäälläkin, mutta miun aivot ei riitä sellaisen kuvion suunnittelemiseen :)joten siksi lisään tarvittavat silmukat ensin ja sitten vasta aloitan kuvion.) Tässä sammakkopaidassa silmukoita lisätään pikkuhiljaa raglansaumoissa, joten jatkuvan kuvion teko ei tähän ole ainakaan helppoa.

  VastaaPoista
 32. Hain langat kun innostuin tästä, ekaa villapaitaa tekemässä siis!
  Mietein et miten olet saanut saman väriseksi kummatkin hihat, kun nehän tehdään erikseen?

  VastaaPoista
 33. Vau, aivan mahtava! Täytyypä kokeilla tällaisen paidan tekemistä. Jos sinä tai joku muu kokeneempi neuloja osaisi vinkata, että kuinkakohan paljon silmukoita tarvittaisiin 128cm paitaan?

  -Mia

  VastaaPoista
 34. Anonyymi, Jee huippua!!! Toisen hihan värejä piti hieman säätää, eli etsiä kerästä oikean värinen kohta. Langan väritys menee tietyssä syklissä, jonka oppii tunnistamaan kun paitaa alkaa neuloa. Ja minä tosiaan aloitin kerän aina sisältä päin, kun hienon opastuksen siihen kerran kaupassa sain :)

  Mia, minä en valitettavasti uskalla lähtä arvailemaan silmukkamäärää tuon verran isompaan puseroon... Jospa joku ihana ihminen osaisi opastaa!!!

  VastaaPoista
 35. Aivan suloinen paita!!
  Miten muuten näissä ylhäältä alas neulomissasi paidoissa kaulus asettuu kun eikö se ole pyöreä niin hinkaako kaulaa? Lapseni erityisen tarkka miten paidankaulukset menee, ei saa olla liian lähellä kaulaa varsinkaan villapaidoissa kun on herkkäihoinen...

  Kaisseli

  VastaaPoista
 36. Linkitin sinut omaan blogilistaani, saman alan blogi kun on itsellänikin. =) Toivottavasti ei haittaa! ;)

  Tiina

  VastaaPoista
 37. Pakko kommentoida:
  Ollaan tässä muutamana päivänä 11-v poikani kanssa katseltu blogiasi ja hän kommentoi tällaisia: "Kato nyt noita! Ihan epistä että noi saa pukeutua noin ihaniin värikkäisiin vaatteisiin ja me joudutaan pitämään jotain tylsiä harmaita...!" Ja monta kommenttia: "Ihana! Mä pitäisin tollasta..." ja vielä: "Saako näitä tilata?" Eli siis kiitoksia näistä ihananvärikkäistä tuotoksistasi. Lienee minunkin kohtalonani alkaa vain kiltisti ompelemaan lapselle kaikki, 11-vuotiaalle ei nimittäin löydy enää mitään värikästä mistään... :(

  VastaaPoista
 38. Aivan ihania neuleita olet tehnyt! Ja kiitokset ohjeista,yhden norsupaidan tekaisin pikku pojallemme ohjeellasi.Jännityksellä odotetaan seuraavaa!

  VastaaPoista
 39. Ihana paita! Ja ohje laitetaan heti kokeiluun. Kokokin varmaan ihan sopiva ja tuolla mulla olis sopivasti 4 kerää puroakin odottelemassa ;)

  VastaaPoista
 40. Ihana!
  Sinua ei rajoita orjallinen neuleoppi ja se on hyvä se.
  Tuija Blogiton

  VastaaPoista
 41. Kaisseli, itse olen pujottanut kauluksiin reunaan ohuen kuminauhan, kun muutoin se on mielestäni liian löysän oloinen. Tämäkin on ihan makukysymys. Mutta siis ei ole ainakaan liian tiukka ja ahdistava tällainen kaulus.

  Tiina, soppii mainiosti :)

  Hym, on niin totta ettei pojille oikein tunnu löytyvän kaupoista mitään värikästä vaatetta ja leikkisää- varsinkaan kun puhutaan sen vauvaiän ylittäneistä lapsista. Se on surullista ja se suurin syy miksi alunperin aloin ommella.
  Teidänhän kannattaa suunnitella vaatteita yhdessä!

  Tuija Blogiton, :D minä olen tällainen neulemaailman lainsuojaton!!! :)

  VastaaPoista
 42. Aivan ihania neuleita oot taas tehny. Näköjään kaikki mitä teet niin saat niistä todella kauniita. Jään kanssa sitä isompaa ohjetta odottamaan niin saisin sillä sitten tehtyä Omalle pikku-ukolle paidan...

  VastaaPoista
 43. Voi,että miten ihania paitoja olet saanut aikaiseksi. Kiitos ohjeesta, jospa itsekin saisi aikaiseksi jonkin sortin paidan!

  VastaaPoista
 44. Aivan ihana luomus taas kerran!!!

  Miten saat trikoopaitojen pääntiet ja hihansuut noin tasaisesti ommeltua? Onko sulla peitetikkikone? Tai jos ei ole niin voitko antaa vinkkejä hyvän lopputuloksen ompeluun?

  Tämä on paras blogi ikinä :-)

  VastaaPoista
 45. Aivan ihana neule kuten muutkin neuleet. Seuraan aktiivisesti ja ennenkaikkea ahkerasti blogiasi.
  Kiitoksi siitä, että jaksat päivittää ihania luomuksiasi meille muille nähtäväksi.

  VastaaPoista
 46. Ihana sammakko paita neuloen, kyll ossaat ihanii tehä!

  VastaaPoista
 47. Vaude vaude :)
  Mä olen tehnyt purosta paidan ja saa ne nypyt pois jos niitä tulee. Mut varoitus: älkää peskö pesukoneessa, se huopuu kun on 100% villaa! :)
  Laura (myös blogiton)

  VastaaPoista
 48. Suloinen neule, ja tuo lanka on niin ihanan värinen, tahtoisin siitä itselleni jotain, mutta mitä?
  Muutenkin ihania vaatteita olet tehnyt.

  VastaaPoista
 49. Kiitos helposta ohjeesta! Minä en jaksa mitään monimutkaisia vääntää, mutta tämä ohje oli niin simppeli, että olen saanut aikaiseksi jo kaksi paitaa! Seuraavaksi pitäis kokeilla tehdä 116-senttistä pojalle, saa nähdä kuinka onnistuu :)

  http://onnellinenpaiva.blogspot.com/2011/02/leikkihella-pupupaita-ja-iso-kiitos.html

  http://www.facebook.com/photo.php?pid=6231441&l=1d0648fdaa&id=727194823

  VastaaPoista
 50. Iso kiitos helposta ohjeesta. Elämäni ensimmäiset villapaidat valmistuivat. =)

  VastaaPoista
 51. Mielettömän upea tuo sammakkokoriste!

  VastaaPoista
 52. Kiitos ihanasta ohjeesta - tein sitä seuraillen tyttöselle puseron, hyvä tuli♥

  VastaaPoista
 53. Kohta vuoden vanha ohjeesi pääsee puikoille aivan justiinsa! Mulla on muutama sekavärinen kerä Puroa ja pikkumimmille täytyis saada lämmin paita ennen pakkasia. Tästä se lähtee. Villahousut jo tein (samalla saumattomalla tekniikalla). Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.