sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Onhan noita omenoita


















Omenatrikoot on tilattu Michas Stoffeckesta ja


napit ostettu Nappi Kikasta.


Valkoinen singletrikoo on ostettu Eurokankaasta.


Omena -applikointi on tehty velourista














27 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia! Ja nin ihania paitoja!

    VastaaPoista
  2. Kauniista trikoista kauniita paitoja! Ihana piriste tuo valkoisen paidan niskaosan ompputrikoo :-)

    VastaaPoista
  3. Ihanat omput! Minä myöskin tykästyin siihen valkoisen paidan omenasuikaleseen takana!!! Ompelitko sen valkoisen trikoon päälle??? Peitetikkikoneellako?

    VastaaPoista
  4. Kivasti tuo noi paitojen perus mallit ihanat omppu trikoot esille. Pirtetä paitoja joille on varmasti paljon käyttöä=)

    VastaaPoista
  5. Really wonderful, I love your Shirts... :-) Antje

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania:) Millä kaavalla olet tehnyt tuon sinisen omenapaidan? Tykkään tuosta napista kaula-aukolla:)

    VastaaPoista
  7. these sweaters are juste adorable... love them and love the hamburher liebe apples! :)

    have a great day!
    nic

    VastaaPoista
  8. Ihanan raikkaita paitoja!

    Törmäsin tämmöiseen ilmoitukseeen, ja tulit heti mieleen, että oispa ihana, jos synnärillä ois pienenpieniä Ruttunuttusia uutukaisille vauvoille. :)

    "Hyvät ihmiset, huomio huomio!! Jos jollakin on ylimääräsiä pieniä lasten vaatteita, niin OYS:n synnyttäneiden osastot 13:1 ja 13:2 ottavat mielellään lahjoituksia vastaan, erityisesti pieniä 50 ja 56 cm vaatteita. Niistä on huutava pula siellä!!! Joten laitetaan hyvää kiertämään :)"

    VastaaPoista
  9. Tykkään! Yksinkertainen on niin kaunista. :) Noi nappisysteemit on todella siistiä jälkeä, mitä luulet, haluaisitko joskus laittaa ohjeen tänne? Teetkö napinläven resorin keskelle vai kieppaatko resorin pään lenkiksi?

    VastaaPoista
  10. kewa, leikkasin takakappaleelle tuon somisteen kokoisen aukon ja ompelin omppukankaan sen tilalle. Eli ei siis ole ommelta päälle. Sauman tikkasin peitetikkikoneella paidan puolelle.

    Hanna, nappipaidat olen tehnyt omalla peruspaidan kaavalla. Leikkasin kankaisiin etukappaleelle sivuun pisaranmuotoisen kolon jonka kanttasin ensin ja sitten varsinaisen kaula-aukon.

    Anonyymi, tuo olisi aivan ihana projekti tehdä pieniä juttuja OYS:iin. Mietin vain että pitääköhän vaatteiden kestää joku 90 asteen pesu siellä... Taitaisi ainakin kuosi kankaille käydä köpelösti - niin tai mistäpä sitä tietää, en ole koskaan kokeillut :) Onko kenelläkään tietoa vaatimuksista?

    Milla, ompelen napinläven keskelle kanttausta käsin. En ole onnistunut keksimään miten lenkistä saisi tarpeeksi näppärän, ettei se olisi niin tönkkö. Tiedätkö mitä tarkoitan? (Ja tietysti jos kaula-aukosta tekisi jo sinällään oikean kokoisen, voisi pisarakolon ja napin ommella kaulukseen lisäksi vain somisteeksi... No höh, miksihän tämäkin tuli mieleen vasta nyt :D )

    VastaaPoista
  11. Ymmärrän kyllä, olen tuota juuri pohtinut että miten sen oikein saa ettei tule tönkköä. :) Jatkokysymys: Taitatko sen resorin pään vielä sitten ihan tavallisesti, siis sen pari milliä ja suoralla ompeleella sitten kiinni ja saksilla ylimääräinen pois? Mulla on muksu vielä niin pieni että tarttee olla nepit pääntiessä, tuo pisara-aukko olis tosi kivaa vaihtelua... Tarttee varmaan uskaltautua joskus kokeilemaan... :)

    VastaaPoista
  12. Milla, sen resorinpään taitan nurjalle ja koska minulla on resori kanttauksissa nelinkerroin, leikkaan taitekohtaan jäävästä resorin päästä vielä sisäpuolen kerroksista hieman pois ettei taitteesta tulisi niin paksu. Taitteen ompelen pääsääntöisesti myös käsin, koska siitä saa siistimmän ja kanttauksen pään muotoon voi vielä halutessaan vaikuttaa - tyyliin: jos ei halua terävää suoraakulmaa voi kulmaa hieman pyöristää (ja niin monesti teenkin). Ompelukoneella olen tehnyt käänteitä myös, mutta harvemmin.

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania paitoja. Aion kokeilla virkata poika-vauvalleni tuollaisen möökö-hupparitakin, kunhan opettelisin ensiksi virkkaamaan. Mielettömän innovatiivisia juttuja, pesee me&i hömpän pömpät mennen tullen. Aion seurata blogiasi jatkossa tiiviisti!

    VastaaPoista
  14. Kiitos Annika! Täytyy kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
  15. Ei kannata tehdä ruttunuttuja osastolle, ne häviävät sieltä vauvojen mukana kotiin, kuten jo nyt vaatteet häviävät (siksi pula kaikesta osastolla). Ihmiset on sikoja, vievät villanutut, tossut, tumput, hatut, vaipat ja muut kotiinsa. Päivittäin häviää vaatetta ja muuta tavaraa ison kassillisen verran. Näitä näkee sitten neuvoloissa lasten yllä, eikä vanhempia edes hävetä. Luulevat kait että kuuluvat vauvapakettiin eivätkä tajua vaatteiden olevan osastollaoloajan vain lainassa.

    t. Os 13:sta työskentelevä hoitsu

    VastaaPoista
  16. Jatkan vielä edelliseen kommenttiin, että suuren hävikin vuoksi tosiaan otetaan ilomielin vastaan vaatteita, lähinnä koossa 50-55cm (myös 62cm käy). Vaatteiden ei tarvitse tosiaan olla mitään hienoja saati uusia vaan siistit, hyväkuntoiset vaatteet käyvät. Pahasti tahraiset ja rikkinäiset vaatteet päätyvät roskiin, niitä ei kukaan äiti halua lapselleen laittaa ylle. Pesu tapahtuu muistaakseni +60 asteessa, suositellaan tämän vuoksi mm puuvillaa enemmin kuin tekokuituja.

    t. sama hoitsu

    VastaaPoista
  17. Os 13:sta työskentelevä hoitsu, kiitos vastauksestasi. Tuo on kyllä todella kurjaa...

    Taidanpas sitten keskittyä jatkossakin lahjoitusten osalta niihin Nuppupeittoihin. Ja toisaalta keskolaanhan voisi tehdä pieniä vaatteitakin. Olisiko kenelläkään tietoa kaavoista keskosvaatteisiin jotka täyttäisivät sairaaloiden kriteerit?

    VastaaPoista
  18. Täällä meilläpäin on käynnissä MLL:n joululahjakeräys. Hain tuossa jonkin aikaa sitten kirjastolta pakettikortin tekstillä "1v tyttö": kortti palautetaan paketin kera kirjastolle joulukuun 8. päivään mennessä ja se päätyy sitten jollekin paikkakuntalaiselle pikkutytölle, joka ei muuten välttämättä saisi ainoatakaan lahjaa.

    Ajatus on minusta tosi kiva, kannattaa tarkistaa onko teilläpäin tällaista ja kelpaako sinne käsintehty. Jossain kuulemma on sellainenkin ehto voimassa että pitää olla uusi kaupan tuote... :P Tyhmää, vallankin jos käsintehty on täysin "kauppalaatua" ja vielä uniikki.

    VastaaPoista
  19. Aijaa, höh, onpa ääliömäistä että synnäriltä varastetaan vaatetta!! :( Luulin että ovat vain kovalla käytöllä ja kuluvat pian loppuun.
    Sain maaliskuussa vauvan ja osastolla 13 oli kyllä aivan suloisia villamyssyjä ja tumppuja, joita ihastuksissani pidin poikasellani. Mutta muistoiksi niistä jäi vain laitoksella otetut kuvat, ei olisi tullut mielen viereenkään viedä niitä kotiin!
    Kävin viimeviikolla viemässä kassillisen meille pieniksi jääneitä vauvanvaatteita Oysin osastolle 13/2, tuli hyvä mieli kun sai pois nurkista ylimääräistä tavaraa, ja tiesi että menee hyvään tarkoitukseen. Harmi jos nekin pöllitään vaan. :/


    t. se anonyymi, joka ehdotti Ruttunuttujen ompelua synnärille.

    Keskolaan varmaan oiskin superihana juttu nuo Ruttunutut!, Eikai sieltä kukaan varasta?

    VastaaPoista
  20. Annika: PikkuHoolta löytynee kaavoja ja vinkkejä... määpä vinkkaan hälle asiasta ;) Ihana, jos löydät aikaa tehdä pikkunuttusia keskosille!

    VastaaPoista
  21. Ihania omppupaitoja :)

    Mulle tuli mieleen, että mitäs jos niihin osastolle lahjoitettaviin vaatteisiin laitettaisiin esim. merkintä "os 13" johonkin näkyvään paikkaan. Tuskin kukaan viitsisi sitten vaatetta lapsellaan muualla pitää. Ainakin muut tieteäisivät, mistä vaate on varastettu.

    VastaaPoista
  22. Voi joka sukkaan, myssyyn jne on tuo os 13 laitettu, samoin paitoihin sekä housuihin. Niin kiinniommelluilla lapuilla, tussilla suoraan vaatteeseen kirjoittaen kuin esim neuleeseen neulottuna. Silti noita vaatteita katoaa. Tuttuni on lastenneuvolassa töissä ja kertoo niitä vaatteita näkevän siellä ja vanhemmat ovat "hyvin hämmästyneitä" jos asiasta jotain mainitsee...

    VastaaPoista
  23. Käsittämätöntä touhua... suorastaan röyhkeetä! :(

    Ehkä sitten keskosten vaatteet pysyy paremmin tallessa. Niin pienillä vaatteilla kun ei ole enää käyttöä kotona... ? käyhän ne tietysti nuken vaatteiksi.

    VastaaPoista
  24. Pakko oli tulla kertomaan, että inspiroiduin tästä postauksesta niin paljon että tein omalle muksulle omppukankaasta bodyn - omppuapplikaatiolla :) jos haluat kurkata millainen tuli, niin katso täältä: http://lauriida.blogspot.com/2012/01/omppu-body.html

    - Katja :)
    lauriida.blogspot.com

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.