sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Harmaa hetki



Aamulla herätessämme oli maa ja puut valkean kuuran peitossa. Sitä samaa pysähtynyttä ja utuista hetkeä lähdin tavoittemaan tämän päivän ompeluissa. Yksinkertaista - harmaata - rauhallisuutta. Eurokankaasta löytyneestä Rudolf-villaneuloksesta tuli pojille hupparit. Hupun vuoritin harmaalla teddyneuloksella. Vetoketjut ovat kierrätyskeskuksesta joskus löytyneitä - toisessa musta ja toisessa luonnonvalkoinen. En malttanut odottaa vetoketjukauppaan pääsyä joten nuo saivat kelvata.







Omalla ohjeella (hieman silmukoita lisäillen) valmistunut villapaita on odottanut jo kauan jotain kuvaa... Ei ole vaan mikään idea iskenyt. Pitäisikö se siis jättää vain ilman? Kaunis tämä on kyllä näinkin kaikessa yksinkertaisuudessaan ja istuu päälle kuin unelma. Ideoita otetaan vastaan... Lankana oli jälleen Novitan Puro harmaana.












Yksinkertainen harmaa trikoopaita sai pääaukon sivuun jujukseen neppilistan ja suuret nepparit. Helmassa ja hihansuissa on tavallista leveämmät käänteet jotka on tikattu vaihteeksi kolmella tikillä. Tykkään! EDIT: Suuret rengasnepparit ovat herättäneet kiinnostusta ja ne on tosiaan ostettu Ompelijan maailmasta.








18 kommenttia:

  1. Kauniin harmaa tuo neule, eikä minusta kuvaa kaipaa. Mua harmittaa vietävästi kun en pysty neulomaan. Ei sillä että mitään saisin valmiiksi, mulla kun into tuppaa lopahtamaan työn puolessa välissä (hitaudesta johtuen kai).
    Ja tuo viimeinen paita on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana :)

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka kauniita harmaita vaatteita! Aina manaan kun pojille on kaupoissakin niin paljon vain mustia,harmaita ja tummansinisiä vsstteita...nyt näen harmaan ihan uutena, värinä! Ihanuutena;)

    VastaaPoista
  3. I Love your blog and the wonderful pictures ... your son´s look so beautiful... wonderful :-) From Germany... Love, antje

    VastaaPoista
  4. Ihanat neulehupparit! Villapaita on mielestäni todella kaunis ihan ilman kuvaakin :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis on tosiaan ihan noinkin, mutta ensimmäinen ajatus minulla tuli mieleen tälläinen: Harmaa sadepilvi ja muutamia pisaroita. Ei keskelle, mutta jotenkin toiseen reunaan ehkä. Meneekö liian masentavaksi paidaksi sitten...?

    VastaaPoista
  6. Harmaa Puro-neule on juuri ihana tuollaisenaan, ilman sen kummempia kommervenkkejä. Vielä ihanampi on kuitenkin harmaa trikoopaita isoine neppeineen. Niin selkeää...

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania harmaita! Tuo neuloshuppari on ihana. Ja teddyhuppu tekee just sen ihanan viimeisen silauksen. Minunkaan mielestäni tuo ei tarvitse kuvaa. Nuo raidat ovat tarpeeksi ´liukuvia´. Ja ihana nappilista tuossa trikoo paidassa! Kyllä sä teit sen taas!

    VastaaPoista
  8. Mistä noin isoja neppareita saa? Trikoopaita on hieno, ja kyllä muutkin. Minusta neulepusero tosiaan ihan kuin kaipaa jotakin kuvaa - ollakseen lapsen vaatteen näköinen. Värimaailmasta tuli mieleen mäyrä tai haisunäätä, tulisiko niistä sinulle jotain ideaa?

    VastaaPoista
  9. upeita! eikä tuo harmaa neule kuvaa tosiaan tarvitse, ihanat nuo vikan puseron isot nepparit!

    VastaaPoista
  10. Upea tuo neulehuppari!

    Minunkaan mielestä tuo harmaa neule ei kaipaa mitään kuvaa, ihana tuollaisenaan.

    VastaaPoista
  11. Eurokangas kiusasi ihan tosissaan näillä ihanilla talvisilla neuloksillaan. Itse meinasin hurahtaa ihan punavalkoisenakin. Mut rohkeus petti, kun pohdiskelin halujen ja taitojen välistä kuiluani.

    Sinun huppari on täydellinen.

    Tuijotin myös kiltisti harmaata neuletta, mitä se kaipaisi? Itse näin vain farkkupaikat olka- ja kyynärpäissä, en nyt mitään aplikaatiota.

    VastaaPoista
  12. Puro on kaunis noin, mutta jos jotain, niin susi!

    VastaaPoista
  13. Ihania taas nää vaatteet, tossa jättinepparissa on ihanaa grunge-menoa.

    Hei ja sit kysyn kokeneemmalta. Miten noi neulokset käyttäytyy ommellessa, siis toi hupparikangas. Onko hankala leikata? Purkautuuko? Siis ku uudessa Ottobrenissä oli sellainen ommeltu neuletakki, heräsi mielenkiinto kokeilla. Mut hiukan arveluttaa et miten sellaisen kankaan kanssa selviää.

    Skude

    VastaaPoista
  14. Ihania! Oiii onko Eurokankaassa tuollaista neulosta.........? :/ Pitäisikö piipahtaa sielläkin?

    VastaaPoista
  15. Siis aivan ihana tuo harmaa trikoopaita, kuinka teet tuon neppilistan, muutama yritykseni on täysin epäonnistunut, siitä alakulmasta tulee vain sellainen ryppykasa, mikä neuvoksi?

    Ihastuksesta huokaisee Hilma :)

    VastaaPoista
  16. Kovasti fanitetaan luomuksiasi täälläkin, minulle harmaa paita toi mieleen ylöspäin haikeasti katselevan jääkarhun, ehkä tähti olkapäälle.. :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja aivan huipuista ideoista! Nyt en osaa sitten päättää minkä idean toteuttaisin, kun kaikki ovat niin mukavia... Pitää varmaan alkaa tehdä neuleita lisää, että saan kaikki ideat käyttöön :)

    Pilvi, lisäsin neppareiden ostopaikan linkin tuonne postaukseen

    Skude, ei ollut vaikea leikata ja työstää tuo neuloskangas, eikä alkanut purkaantumaankaan. Kangas salli siis ihan nätisi saumuroinnin ym.

    Maria, Eurokankaassa oli vaikka ja mitä neuleita :) Kannattaa käydä vilkaisemassa.

    Hilma, olen kerran yrittänyt selittää nappilistan tekemistä, mutta ei siitä tule mitään...Pitäisi tehdä kuvallinen ohje. Niin tai sitten alkaa vetämään RuttuNutun ompelukerhoa :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.