lauantai 13. elokuuta 2011

Pojan palleroille & tytön tyllerölle

Edellinen peittovirkkauskokeiluni on joutunut niin suurien hellyydenosoitusten kohteeksi, että päätin tähdä pikkupojille hieman pienemmän peiton leikkeihin. Syntyi Pallero-peitto. Pallerot sopivat tähän hyvin sillä tähän peittoon ei jää turhia koloja, joihin pienet sormet takertuvat kiinni. Peitto koostuu siis isommista värillisistä valkoreunaisista ympyröistä ja pienemmistä valkoisista ympyröistä, jotka on vain ommeltu toisiinsa kiinni. (Kuvista taas näkee, että työ olisi syytä kostuttaa ja oikoa kuosiinsa, mutta kyllähän nuo ainakin yrittävät niitä palloja olla...) En ole vielä päättänyt tekisinkö peittoon vielä jonkun reunuksen, nyt siinä ei vielä sellaista ole. Voisi reunan kanssa ainakin pysyä hieman paremmin kasassa tuolla leikin tiimellyksessä.
Minua pyydettiin tekemään vauva-lahja ja harkintojen jälkeen päädyin tällaiseen settiin. Kyseessä on siis aivan pienen pienet vaatteet: body, liivimekko ja puolipotkuhousut. Applikoin mekkoon Peuratrikoota mukaillen tuollaisen hippi-otuksen :)Mekko on myös vuoritettu puolittain samaisella trikoolla.30 kommenttia:

 1. Voi mikä ihanuus setti! Ja peittokin tosi kiva. Edellisestä peitostasi innostuneena minäkin täällä virkkailen omaani.
  -Nina-

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana peitto, tosi kivat värit ja tuo vauvan setti on tosi söpö!

  VastaaPoista
 3. En käsitä millä ajalla tämän kaiken ihanan saat aikaiseksi (pitäisi varmasti jättää tämä netissä roikkuminen ja haaveilu sikseen).

  VastaaPoista
 4. Ihana peitto! Nyt on pakko ottaa "ohjelmaan" loppuvuodelle samanmoinen - tuollaista ei kaupasta saa!
  Settikin on suloinen:)

  VastaaPoista
 5. Ihania!

  Minun peurakankaani oli ihan tuhma - ei se vaan muuntunut tuollaisiksi ihanuuksiksi! ;)

  VastaaPoista
 6. Oi että miten ihana vauva setti ja peitto. Toi peurakangas on niiiin mun lempparia tällä hetkellä ja aikas hyvä idea muuten aplikoida tuo peura. Ei voi kun ihailla tarkkaa työnjälkeäsi! =)

  VastaaPoista
 7. Oi miten suloinen peitto ja setti se vasta suloinen onkin!

  VastaaPoista
 8. Kiva palleropeitto ja tuo vauvasetti on ihan liian suloinen, tulee melkein vauvakuume katsellessa ;-)

  VastaaPoista
 9. Voi sulla on taas blogi täynnä aivan ihania juttuja! Täälläkin jokin vauvakuumeentapainen heräili vauvasettiä katsellessa, vaikka nuorimmainen pitää vielä hereillä öisin. Eli se on paljon vauvasetiltä se!

  VastaaPoista
 10. Voi suloisuutta! Ihana peitto ja setti!

  VastaaPoista
 11. Kyllä vauvan kelpaa! Aivan mahtava setti. Ja tosi pikkutarkkaa työtä olet aplikaatiossa tehnyt kun ottaa huomioon vaatteen koon. Uskomaton taito sulla!

  Valloittava on peittokin :)

  VastaaPoista
 12. Mulla ei koskaan onnistu peittojen virkkaus. Saan ehkä viisi palaa valmiiksi ja sitten loppuu kärsivällisyys :D Tuo sinun on todella pehmeän näköinen.

  Ja tuo pikkusetti! Aivan ihana.

  VastaaPoista
 13. Какое красивое покрывало !!!!
  Сказочное.

  VastaaPoista
 14. Olet ihan uskomaton, yhtään liioittelematta! Mahtavia käsitöitä:)

  VastaaPoista
 15. Ihania käsitöitä ole taas tehnyt! :)

  VastaaPoista
 16. Ihana palleropeitto! Tuollaista valkoisella reunustettua minäkin olen miettinyt mutten tietenkään saanut mitään aikaiseksi...
  Ihana tuo pienenpieni setti. ♥

  VastaaPoista
 17. Tuo otus on kyllä hurmaava :)

  VastaaPoista
 18. Onpa ihana setti! Varmasti lahjansaaja tyytyväinen, tai ainakin vanhemmat :D Mistä ostat nää ihanat kankaat? Ompeletko ompelukoneella vai saumurilla?

  VastaaPoista
 19. Ihana tuo vauvan setti! Onko tuo liivimekon kaava oma vai mistäköhän sellaisen saisin?

  VastaaPoista
 20. On tosi suloinen tuo vauvan setti!! ♥ Ja tuo virkattu torkkupeitto!! Ihan mielettömästi oot ehtiny tehhä muutakin ihanaa... =)

  VastaaPoista
 21. Anulii, tuon liivimekon ohje on kevyesti sovellettu versio Ottobre lehdestä 6/2007. Samaa kaavaa olen käyttänyt mm. myös täällä: http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2010/02/sain-kuulla-etta-eras-tuttumme-on-kohta.html

  VastaaPoista
 22. Beatrish, peurakangas on tilattu Ikasyrilta ja raitakangas Michas Stoffeckesta. Ompelen nykyisin kaikki saumat saumurilla, kanttaukset ja käänteet peitetikkikoneella. Ompelukoneella taas teen applikaatiot ja ompelen merkit kiinni.

  VastaaPoista
 23. Aivan ihania juttuja täällä!

  Voisitko pikkaisen neuvoa ei niin rutinoitunutta virkkaajaa noissa peiton palleroissa?! Pylväitäkö ja montako millekin kerrokselle...

  VastaaPoista
 24. Miten ihmeessä osaat nuo resoritkin ommella noin hienosti! Applikaatioista puhumattakaan. Sun työt on niiiin hienoja ja jälki niin sistiä.

  VastaaPoista
 25. iiiiihana!onks sulla joku tällanen puoti jossa sä teet kaikkee tämmöstä ja myyt niitä?

  VastaaPoista
 26. Pönkki99, ei ole miulla mitään puotia, enkä myy mitään. Joskus saatan tehdä lahjaksi jotain kuten tämänkin setin.

  Olisi aivan huippua alkaa tehdä myyntiin esimerkiksi vaatteita, mutta materiaalit maksavat paljon ja työstäkin pitäisi jotain saada, niin pelkäänpä ettei monellakaan olisi kiinnostusta maksaa vaatteista niin paljon kuin niistä pitäisi pyytää..

  VastaaPoista