tiistai 17. toukokuuta 2011

Tämä paita on pakko postata sen tunnelman vuoksi. En olisi aiemmin uskonut ihastuvani tällaiseen väriyhdistelmään, mutta nyt se on menoa. Paita tuo mieleen lapsuuden kesät 70-luvun lopulla, mummolan vinokattoisen vierashuoneen hetekan ja sateen ropinan hiekkapihaa vasten. Siksi varmaan paitaan oli lähes pakko laittaa nappilista ja rengasnepparit. Kangas on päätynyt minulle Aijan ja minun välisen kangasvaihdon kautta. Sain puolesta metristä tehtyä molemmille pikkuisille T-paidat. Ruskea pohjainen apilatrikoo pääsee varmaan seuraavaksi käsittelyyn. En ole ihan vielä pystynyt päättämään kumpi näistä väreistä on ihanampi... - Molemmat!


17 kommenttia:

 1. Hurjan kivan näköinen paita ja sopii farkkujen kanssa ihan täydellisesti.

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana paita, minä myös tilasin saman kankaan Tiritomilta enkä malta odottaa että pääsen tekemään siitä pojalle paidan ja tulevalle vuavalle bodyn :)
  Tuo nappilista on minulla vielä kokeilematta,jotenkin en koskaan "uskalla" kokeilla sitä ettei kallis kangas menisi piloille. Täytyy joku kerta kokeilla vaikka johonkin edulliseen kankaaseen.

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi retroa!
  Itse tykkään tästä väristä enemmän. Se ruskea on vähän liiankin retro minun makuun.

  VastaaPoista
 4. Jonna, tuo nappilista on kyllä "jännä" tehdä. Minä en ole koskaan tajunnut mistään ohjeista mitään, kun ole yrittänyt saada sellaisen aikaan. (No olen kyllä muutoinkin todella huono noudattamaan ompeluohjeita, vaan aina pitää saada soveltaa...) Mutta siis itse olen opetellut tämän versioni tuijottamalla tarpeeksi kauan Marimekon nepparipaidan neppilistaa :)

  VastaaPoista
 5. Ostoslistalla, mutta väriä mietin. Nämä pitäisi nähdä ehdottomasti livenä ennen ostopäätöstä !

  VastaaPoista
 6. On kyllä nostalginen:) Tykkään! Ja edellisissäkin postauksissa on taas niin herkkuja juttuja!

  VastaaPoista
 7. Ihana tämäkin paita ja kangas! Ihana 70 -luku! :) Aiemmatkin ompelukset ovat upeita.
  Sattusko sulla olemaan missään teksteissä ohjetta tuolle nappilistalle? Minä en oo aiemmin tutkinut miten tuo tehhään.. mutta päätin tehä itelle paijan. Sitten tutkin ottobreen ohjetta, niin se oli tosi huonosti selitetty. Koitin tehä harjotus version, mutta ohjeen mukaan en olis saanut kyllä oikein mitään järkevää tulosta.. Siinä oli pääly ja alulistat molemmat erikappaleista, joten mun mielestäni liian paksu. Oonkohan niin tumpelo etten osaa tehä ohjeen mukaan, kun en koskaan lue ompeluohjeita..? Vai olisko ohje huono? Luulen, että vähän ommellut ei ymmärtäis senkään vertaa.
  No, täytyy ens kerralla napata siskon tytön mari-paita mukaan ja vähän kattoa miten se on tehty. :)
  Itelle en ala tekemään, jos en oo satavarma miten se tehhään. Kun pitämättähän se muuten jää! :)

  VastaaPoista
 8. I did not understand a word , but I do like your works.You made me understang that boy's clothes could be just fantastic! Thank you very much!
  Oksana, Russia

  VastaaPoista
 9. Viittä vaille oli etten napannut lastenmetsolas käydessä vihreä pohjaista mukaan... Ruskea ja tämäkin on kyl ihan nättiä, joskin valmiina vaatteena viel ihanempaa entä kankaana!
  Ja toi neppilista passaa niin hyvin tuohon :)

  Tääl neppilistan opettelu ois kans edessä, sitä kaipaaville yksi ohje löytyy
  siksakkia saumurilla blogita
  http://siksakkiasaumurilla.blogspot.com/2011/05/nain-teen-nepparilistan-paitaan.html
  ja selia oli kans kuvaillut lehdestä teko-ohjetta:
  http://handmadebyriikka.blogspot.com/2011/04/pallosetti-ja-napitushalkio-ohje.html

  VastaaPoista
 10. Tämä on kyllä upea kangas. Ihana paita! :)

  VastaaPoista
 11. Moro, itsellä on jotenkin sellainen fiilis että vaikka itse on noita 70 -luvun kankaita tenavana pitänyt niin omille lapsille niitä en ole innostunut pukemaan. Se ei mitenkään vähennä tekemäsi paidan komeutta, niitä on ihan kivä nähdä muiden lapsilla kyllä.

  piti kysymäni että mistä sinä ostat tai ostaisit kunnollista trikoota. Eurokankaat tai muut ei mielestäni myy kun sellaista lirua ja seuraava vaihtoehto on taas gollege -kangas joka on liian paksua. Oletko jostain löytänyt laadukkaan kankaan myyjän?

  Eeva Treelta

  VastaaPoista
 12. Tämä on niin hieno. Näissä postauksissasi on niin kiva kun vaatteet ovat niin unisexejä.

  VastaaPoista
 13. Ihana paitanen ja nepparilista sopii kuin nenä päähän siihen. Miulla on tuolla body leikattuna tästä punaisesta, en taas osaa päättää mitä tuosta ruskeasta tekisi. Miekii koitin kerran Ottobren ohjeilla huppariin tehdä, mutten kyllä ymmärtänyt höläystäkään niistä. Pitääkin käydä katsastamassa nuo Sanin linkit, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 14. Aivan ihastuttava kangas! Sopii niin tytölle kuin pojallekkin :)

  VastaaPoista
 15. Nämä Apilat on kyllä livenä aivan ihastuttavia! Kuvan perusteella ajattelin ruskean olevan paras näistä, mutta nyt en enää tiedä...

  VastaaPoista