sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Minulla on inspiraatiolukko. Tuntuu, että junnaan paikallani, enkä keksi mitään uutta ja hauskaa. Tiedättekö tunteen? Inspiraatiolukko. Mitä sille pitäisi tehdä? Pitää taukoa?Mäyräkoira -paita on pyörinyt mielessäni jo kauan - ei siis mitään uutta tässäkään :) Minä pidän edelleen niin kovin paljon ruskeasta, että kun näin tätä ruskeapohjaista tähtitrikoota Royal-tuotteessa, sitä oli pakko saada heti. Vaaleansininen kantti on valittu sopimaan veloureista applikoidun mäyräkoiran silmien väriin. Korva on irrallinen ja häntä heiluttaa takakappaleella askelten tahtiin.
Tämän raitakankaan ostopaikkaa on muista enää lainkaan... No nyt se pääsi pohjaksiApina -paidalle.Apina matkustelee turvassa kainalossa, korvat ja häntä ovat irralliset. Applikaatio on tehty veloureista. Koetin tässä ensimmäistä kertaa Löytö-Palasta ostettua kaksipuoleista liimaharsoa, jossa on suojapaperi mukana. Liimapinnasta tuli mukavan ohut ja liimaus pysyi hyvin. Taustapaperikin irtosi yllättävän hyvin, ainoastaan ihan pienet osat tuottivat hieman hankaluuksia. Mutta varsin mukava uusi tuttavuus!
22 kommenttia:

 1. Oih, toi apinapaita on tosi suloinen ja pohjakangaskin on ihana.

  VastaaPoista
 2. Mä ottaisin kumman vaan! Ja niin ottaisi meitin lapsetkin;)
  Apinapaidan raitakangas on kyllä todellinen herkku!

  VastaaPoista
 3. Ääks! Tuo apinapaita ON hieno!! Mie haluun kans! Mäyrispaita on taasen hyvin hellyttävä :)

  VastaaPoista
 4. Mein kolmevuotias ilmotti heti haluuvansa kans tommosen ja tommosen paidan! :) Ihania ovat, jollei jopa parhaita tähän asti seuraamistani + tietty taidokasta jälkeä kaikkinen!

  VastaaPoista
 5. Apinapaita on makee!!! Ja koirakin suloinen! Minä vain olenkin tätä paperiversiota käyttänyt applikoinnissa, ei muuta kokemusta...

  VastaaPoista
 6. Voi tuo apinapaita <3<3<3 ja mäyräkoira paidan mäyris on niin suloisen ujon näköinen. Kerrassaan upeita ja ei kyllä näytä ainakaan siltä että ois ideat hukassa kun aina vaan saat aikaan mitä hienoimpia luomuksia :)

  VastaaPoista
 7. Apina on vallan veikeä. Mäyriskin on kiva, mutta vähän liian ruskea minun makuuni.

  Mulle ei tuo inspiraatiolukko ole ollenkaan tuttu tunne. Inspiraatiota olisi tarjolla vaikka ja kuinka, mutta toteutuslukko on turhan usein riesana. Joko ei ole rahaa ihaniin kankaisiin (kuka niitä kankaita käskee haluta kymmeneen vaatteeseen kerrallaan?), aikaa ei ole tai sitten puuttuu uskallus.

  Kuvista päätellen sinun inspiraatiolukkosi ei lapsia haittaa. Näyttävät tykkäävän, vaikka tarjolla onkin sitä samaa vanhaa (aplikoituja eläimiä ja irrallisia korvia trikoopaidoissa).

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana! Kerta kaikkiaan! Teetkö yhtään ikinä koskaan tilaustöitä? Sukulaispoika 3,5 v kärsii puheen kehityksen viivästymästä ja nyt riemuitaan, kun suu tottelee ja toistaa sanan A-PI-NA! Jos vain ompelet tilauksesta, ja samanlaisia kuin omille mussukoillesi, niin olisin kovin kiinnostunut apinapaidasta.

  -Salamanteri

  VastaaPoista
 9. Niin ihania taas! Tuo koirapaita on aivan ylisuloinen! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania taas! Sinä olet minulle valtaisi inspiraation lähde ja vaikka en ikinä ole aplikoinut, olen jo hankkinut kaksipuolista liimaharsoa kokeiltavaksi ja kerään nyt vain rohkeutta yrittää. :) Eiköhän se siitä...

  Mutta inspiraatiolukko on hankalampi tapaus. Minä teen niin, että pidän pienen tauon ja/tai teen jotain ihan muuta sen sijaan, vaikka askartelen kortteja tms. Mutta toivottavasti pääset eroon lukostasi, koska odotan aina yhtä innolla mitä hienoa olet taas saanut aikaan. Ja nuo "vanhatkin" on aina yhtä ihania! :)

  VastaaPoista
 11. Onpas taas niin ihania :)

  Inspiraatioloukussa pidän pienen tauon omista ompeluksista ja seurailen sit aktiivisesti muiden blogeja. Muiden mahtavat luomukset ja onnistumisen ilot siivittää monesti sit omankin pään täyteen ajatuksia ja ideoita.
  Mulla on täl hetkel toisinpäin, ideoita ois tuhatyks, mut aikaa ei tahdo riittää toteutukseen. nyt pitääki piirustella ja kirjialla ylös seuraavaa loukkua varten.

  VastaaPoista
 12. Inspiraatiolukko on vähän niin ku olis luovuuden vessanpöntöllä tekemässä vähän kovempaa... Kun sitä yrittää pakottaa ulos, niin eihän sieltä mitään tuu, mutta aika auttaa tässäkin :)

  Jossain tutkimuksessa on todettu, että aivot ei pysty tuottamaan uutta ellei ne oo rentoutuneet, joten jos sulla on stressiä ja kiirettä niin luovuuden vessanpönttö voi johtua tästä :) Rentoudu, ja yritä olla ajattelematta.. Idea voi tulla jossain missä et sitä osannut odottaa, esim. uimassa!

  VastaaPoista
 13. Todella herttaiset paidat! Mäyräkoirapaidassa on ihanat värit!

  Inspiraatiolukko... hmmm... Tarvitseeko sitä aina luoda jotakin uutta ja mullistavaa? Näillä hyviksi todetuilla ideoilla osaat varioida aina uusia hahmoja ja väriyhdistelmiä. Eikö siinäkin ole mukavasti inspiroimista? :)

  VastaaPoista
 14. Jälleen kerran ihastuttavia luomuksia! :) Ja inspiraatiolukkoon, ainahan voi pitää sen luovan tauon jos siltä tuntuu ja keskittyä johonkin muuhun, pääasia että itsellä on hyvä olla :)

  VastaaPoista
 15. Aivan mielettömän ihana apinapaita :) Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 16. Herramunjee, oleksää nää kaikki tehnyt ilman liimaharsoa :O Kunnioitettava suoritus, mutta pakko kysyä, että oletko käyttänyt jotain muuta liimapintaista apuna?

  VastaaPoista
 17. Salamanteri, voi miten koskettavaa! Tämän apinapaidan onnellinen omistajahan on itse täysin puhumaton kohta kuusivuotias armastuksemme. Ota yhteyttä minuun sähköpostitse, jookos.

  Neiti Napakka, en toki ole ilman liimaharsoa ommellut suinkaan. Olen käyttänyt tähän asti vaan sellaista versiota, jossa on pitänyt laittaa leivinpaperi väliin silitettäessä. Lisäksi käytän vielä sellaista kiinni silitettävää/irtirevittävää tukikangasta alimmaisena.

  VastaaPoista
 18. Ihania taas! Mä suosittelen kyllä tuota kaksipuoleista harsoa missä on paperi kiinni. Itse käytän vain Vlieselinen stickvliesiä, mitä saa esim ottobrelta edullisesti ja mullekin sitä on tulossa myyntiin. Musta se on kätevää, koska ei tarvi piirtää moneen kertaan juttuja, piirrän kuvat siihen paperiin suoraan, saman väriset vierekkäin. Sitten liimaan kankaalle ja sitten vasta leikkaan. Kätevää :) Toki onnistuu leivinpaperin kanssakin, mutta itse pidän tätä nopeampana. Ja pientenkin osien kanssa oppii kyllä, joskus käytän pinsettejä, useimmiten irtoaa ilmankin. Sen kannattaa antaa jäähtyä eka.

  VastaaPoista
 19. Tuo mäyrispaita on niin ihanan suloinen!

  VastaaPoista
 20. Aivan ihania paitoja molemmat taas!!
  Olen niin ihastunut ja innostunut tästä sinun blogista, että olen päättänyt ilmoittautua johonkin ompelukurssille syksyllä. En edes haaveile yltäväni sinun upeiden luomusten tasolle koskaan, mutta jos perusvaatteita oppisin ompelemaan kauniista kankaista.
  Minusta nuo sinun "samat vanhat" ovat kerta toisensa jälkeen aina uskomattoman upeita luovuuden ja inspiraation toteutuksia, jokainen ainutlaatuisia!
  Eipä vaatteet nyt lopultakaan kovin mullistavia voi olla, aina niissä on jotain samaa vanhaa etenkin jos on kyse lastenvaatteista, jotka ovat myös käytännöllisiä ja mukavia päällä.
  Ehkä nimimerkki Hmm voisi antaa muutaman uuden huikean idean jos niitä kerran löytyy ylitse omien tarpeiden. ;)

  VastaaPoista
 21. Siis ihania TAAS! Jos/kun jää pieneksi näitä eläin sekä kitara "wild thing" -paitoja niin laita viestiä, olen ehdottomasti kiinnostunut ostamaan näitä pojalleni :)Mistä noita ihania ideoita voi joillekkin tulla niin paljon??

  VastaaPoista