tiistai 4. tammikuuta 2011

Muutamia paitoja taas vaihteeksi. Ikasyrin punahilkka jersey on kyllä aivan suloista kangasta. Ja kyllä vain sopii pojallekin, vaikka ensin itse sitä epäilinkin. Paita on tehty omalla peruspaidan kaavalla ja malli istuu todella hyvin nyt olkapäistäkin. Hartialinja on juuri oikella kohdalla, jee! Ehkäpä saatan jopa vaihteeksi alkaa käyttämään tällaista kaavaa ainaisen raglanhihakaavan sijasta.








Ruskeapohjaista tähtitrikoota olen hankkinut jo aikoja sitten Lasten Metsolasta. Nyt pala kankaasta löysi tiensä yhteen laatikossa vielä kauempaan lojuneen Michas Stoffeckesta tilatun velour-motiivin kanssa. Kuva on siis vain silitetty kiinni paikoilleen - ja kaiketi siinä sitten pysyykin...? Valitsin resoreiksi turkoosin ja kunnon väriläiskäksi valitsin takakappaleeksi reippaan riemunkirjavan raitakankaan. Tästä tuli mielestäni yllättävän hauska juuri tuon selän takia :)













Etanathan ovat tietysti myös Ikasyrista. Tähän paitaan tein tosin vain etukappaleen etanasta. Minulta sattui löytymään juuri oikean väristä kelta-oranssiaraitatrikoota ja turkoosiatrikoota kangaskaapista. Näistä kankaista sitten muodostui varsin mukavan näköinen kokonaisuus. Valkoisen ja ruskean laitoin toistumaan vielä kaula-aukon ja hihojen kanttauksissa.

21 kommenttia:

  1. Upeat värit paidoissa. Ihana, kun uskallat kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Ja paita istutetulla hihalla (vai-mikä-se-nyt-on) istuu tosiaankin erinomaisesti hartioista tuossa Punahilkka-paidassa. :-)

    VastaaPoista
  2. Ihanat paidat,kivasti yhdistelit kankaita!
    Anniina

    VastaaPoista
  3. Ihania kaikki, keskimmäinen kuitenkin nousi omaksi suosikiksi. Ehkä juuri tuon selän takia.

    VastaaPoista
  4. Ihania kankaita, todella onnistuneesti yhdistettyinä, kokonaisuus aivan mahtava!

    VastaaPoista
  5. Onpas ihania! Loistava värisilmä sinulla!

    VastaaPoista
  6. Voi, sulla on aina niin ihania vaatteita täällä! Käyn aina näitä ihailemassa ja hakemassa inspiraatiota. :) En vaan millään saa noin kauniita yhdistelmiä aikaseksi, joten teen vaan aina tylsästi samasta kankaasta. Ja vähän rahapulakin vaivaa (kiitos valtio kotihoidontuesta!), niin ei voi tilailla kankaita mielinmäärin. :D

    VastaaPoista
  7. Onpas kyllä ihanaa tuo punahilkka kangas! Tosi kivoja paitoja. Millä käsittelet kuvista taustan pois? Jos saa utella?

    VastaaPoista
  8. hienot paidat, ihanan värikäät
    laitoin s-posti sinulle :-))

    VastaaPoista
  9. Punahilkka näyttää tosiaankin täysin pojan vaatteelta, ihania.

    VastaaPoista
  10. Ihanat paidat! Minäkin olen pojille ajatellut punahilkkaa, esikoinen varmasti ei laitta päälle mutta jospa sen keskimmäisen sais ylipuhuttua;) ja keltaista resoria ajattelin kokeilla, kyllä pojillakin pitää värit loistaa, hehhhhh;)

    VastaaPoista
  11. Aurinkomaan verstas, PhotoShopilla poistan kuvien taustat. En mie muita kuvankäsitteöyohjelmia edes osaa käyttääkään :)

    Jana, vastasin siulle takasin :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos tästä postauksesta! Olen tuota punahilkkakangasta ihastellut ja harmitellut ettei ole pientä tyttöä... Ehkäpä pitäisi kuitenkin hommata tuota kangasta (ja ompelukone, heh) ja tehdä pojalle paita!

    VastaaPoista
  13. Ai ai kun tuo punahilkka näyttää ihanalta! Mulla on jo leikattuna valmiiksi, vielä kun ehtisi ompelemaankin ;) Ja muutkin paidat ihania!

    VastaaPoista
  14. Kauniita väriyhdistelmiä. Punahilkka kangas odottaa mulla tekijäänsä. Tota etanakangasta olis mukava saada :)

    VastaaPoista
  15. Ompas sitä kiva ihailla kun joku on niin taitava! Käyn täällä kurkistelemassa aina uudet tuotokset. Nuo edelliset kaulahuivitkin oli tosi hauskoja. Melkeimpä joutuu itsekin lankoihin tarttumaan :) Kiitos inspiraatosta!

    VastaaPoista
  16. Todella ihania kokonaisuuksia! Jospa sitä itsekin uskaltautuisi yhdistelemään enemmän kun kahta eri kangasta! =)

    VastaaPoista
  17. Hei! Ajattelin kysyä Sinulta neuvoa trikoo-paita ongelmaani. Tein n.metrin pituiselle pojalle paidan Ottobren 104cm kaavalla ja siitä tuli mielestäni turhan slimmi. Ja toisen paidan kokoa 116cm ja se näytti ihan saman kokoiselta päällä. Nyt olen tekemässä pitkähihaista ja -lahkeista pyjamaa, joten mietin, että hukkuuko lapsi siihen jos teen kokoa 122?

    Olisin kiitollinen "asiantuntijan" mielipiteestä:)

    T: täti

    VastaaPoista
  18. Täti, teitkö tuon paidan 104 ja 116 cm siis saman paidan kaavoilla? Mikäli ovat tuntuu kyllä oudolta, että ne olisivat niin samankokoisia...
    Minä varmaan testaisin tehdä pyjamaa niin, että ottaisin leveyden jostain isommasta koosta, mutta pituuden siitä lapselle oikeasta koosta. Ymmärsin että tarkoitat turhan slimmillä juurikin liian tiukkaa, eikö?

    Jos jollakin viisaammalla ja oikeasti asiantuntijalla on parempia ideoita, kertokee!!! :) Minä, kun menen aina vain tällaisella mutu-tuntumalla

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.