sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Toiselle pienelle piti myös saada oma kaulahuivinsa. Eilen illalla syntyi sitten
Kissakaulahuivi.
Edellinen kettukaulahuivi oli mieletön menestys, se on pitänyt saada jopa unileluksi yöksi viereen nukkumaan :) Kissa on neulottu Dropsin Nepal -langasta.


Lisäksi olen retkahtanut neulomaan Novitan Huopasesta myssyjä. Kuvan hatussa on vuorossa Piki. Huopasesta on tullut yllättävän pehmoisia myssyjä, kun taas Dropsin Eskimo vaati ensinnäkin kaksi huovutuspesua ja huopui paljon tönkömmäksi. Harmi, sillä Eskimosta löytyisi enemmän värivaihtoehtoja.
Tämä malli on kyllä ihan huippu. Suojaa korvat ja nauhojen vuoksi pysyy myös päässä. Ohje löytyy täältä - HUOM! ei kannata hätkähtää ohjeessa olevaa kuvaa. Söpön pörröreunuksen voi jättää myös pois ja sidontanauhat virkata samasta langasta kuin itse hatunkin :) Tein itse tuolla leikki-ikäisen koolla ja alle mahtuu mukavasti vielä villainen kypärälakkikin.
32 kommenttia:

 1. Kiva on tämäkin,mutta ei ole ketun voittanutta;)
  Nuo huopasesta tehdyt pipot on tosi lämpösiä, meillä lasten ehdottomia lemppareita.
  Seuraavaksi sitten neulahuovutat niihin kuvia,jos vaihtelua haluat!

  VastaaPoista
 2. ihana tuo kissainenkin huivi!

  ja hatun ohje tuli kyllä tarpeeseen. täytyykin päästä äkkiä tätä mallia testaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat huivit on aivan ihania! Mun on ehkä pakko kanssa tehdä joku tuollainen Pirpanalle!

  VastaaPoista
 4. Oih, miten ihanaisen hauskoja! Pitääpä kokeilla itsekin josko osaisi! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi taas, jospa kokeilis itsekin välillä neuloa kun ompelu ei oikein onnistu. Olet erittäin taitava jokaisessa asiassa mitä teet ja tosi kivoja ideoita Sinulla!

  VastaaPoista
 6. Ihania huiveja ja kaikki mitä täällä on!

  VastaaPoista
 7. Lumoavia eläinhuiveja. Blogissani on muuten arvonta, kaikki sinne siis.

  VastaaPoista
 8. Upea on tämäkin!!! Ja juuri sellainen, jonka haluaisin itsekin tehdä, mutta en kyllä uskalla ilman ohjetta. Pitänee siis metsästää tuo kirja jostakin.

  Sain viime yönä (!) sellaisen idean vastaavaan, että haluaisin kokeilla tuota häntää tulevaksi tuon otuksen suusta eli se reikäjuttu olisikin siellä leuan alla. Onnistuisikohan? Saisi säätövaraa erikokoisiin kauloihin. ;-)

  VastaaPoista
 9. Kiva huivi tuokin! Mä kokeilin joskus huopasta mutten tykännyt ollenkaan...Oletko kokeillut Fritidsgarnia, siinä on kivoja sävyjä ja Somikista löytyy, tosin viime talvena oli vielä kivempia sävyjä.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania! Ja tuo myssy on varmasti lämmin! :) Minäkin olen tehnyt fritidsgarnista ja tykkäsin itse siitä kovasti!

  VastaaPoista
 11. Ihan huippuja molemmat huivit! :)

  VastaaPoista
 12. Tämäkin tosi ihana! Miten sä ehdit?

  VastaaPoista
 13. Ihanat!!! Ja edelliseen yhtyen, miten sä ehdit : D?!

  VastaaPoista
 14. Ihana huivi!!
  Tuntuu että osaisit lukea ajatuksia, kun kettuhuivia ihastellessani mietin jo että miltähän näyttäisi kissahuivi. Meillä on yksi kissafani, jolle pitää varmaan yrittää mustaa kissaa tehdä.

  T.Katya

  VastaaPoista
 15. Ihanaa että joku onnistuu huopasestakin :D Olen siitä useamman hatun tehnyt ja kaikki menneet persiilleen...Tumput kyllä onnistuvat hienosti, mutta niillä on mielenkiintoinen taipumus jatkaa käytössä huopumista, pojat lapaset vain kutistuvat kutistumistaan. Hahtuvalla ei ole tätä ongelmaa ollenkaan.
  Johanna

  VastaaPoista
 16. Ihanat huivit! Ja pipo, minkä kokoisilla puikoilla teit huopasesta?

  VastaaPoista
 17. Pitääpä minunkin ehdottomasti kokeilla sitten noita muita huopuvia lankoja. Fritidsgarnia en ole koskaan kokeillut, mutta muistan pyöritelleeni sitä kädessäni viimeksi Somikissa. Onkohan tuon langan menekki sitten millainen? Dropsin Eskimoa meni samaiseen hattuun ainakin enemmän kuin vastaavasti Huopasta.
  Voiko olla, että nuo uudet Huopasen Piki, Päkä ja Liinu olisivat jotenkin erilaisia kuin alkuperäiset Huopaset? Ainakin kun vertasin kaupassa Pikiä ja mustaa perus-Huopasta oli Piki paksumman oloista ja sävykin oli luonnollisesti eri...
  Miulla ei ole oikein vielä vertailukohteita, kun olen ihan alkupisteessä näissä huovutuskokeiluissani :)

  noo.a, neuloin Huopasesta numero 7 puikoilla.

  VastaaPoista
 18. Kauniita, pitää lisätä myös omalle ylipitkälle ja alatikasvavalle to-do -listalleni.

  Suosittelen Fritidsgarnia. Tulee pehmoisempaa kuin Huopasesta ja itse asiassa edullisemmaksikin. Muistaakseni kun tein aikuisten lapaset puikoilla 8 tai 10, yksi kerä Huopasta ei riittänyt, mutta Fritidsgarnin vyyhti riitti. Hahtuva on myös ihanaa.

  -Paula

  VastaaPoista
 19. piipadoo: millä ohjeella teet hahtuvasta lapaset; mikä puikkokoko ja silmukkamäärä.

  Annika; mä aloin kanssa neulomaan huopasesta 7 puikoilla, vaikka ohjeessa on koko 6. Tein sitten leikki-ikäiselle tuolla taapero-koolla, laitan sitten vaikka blogiini mikä koko siitä lopulta tuli.

  VastaaPoista
 20. Tämä on niin kovasi pesukonekohtaista, mutta aikuisten lapasiin olen laittanut kaksinkertaisesta hahtuvasta 12s/puikko, ja 3,5 tai 3mm puikoilla neulonu löysää. Minun koneeni huovuttaa sitten 40C pesussa ja 800 kierroksen linkouksella melko sopivat.

  -Paula

  VastaaPoista
 21. Voi kuinka hurmaavia! Näytin miehellekin ja yhtäkkiä huomasin luvanneeni myös tehdä meidän lapsille eläinhuivit :)

  Ihan sattumalta törmäsin heti perään tällaiseen, jos joku muukin näistä eläihuiveista innostui, niin käykääpä kurkkaamassa: http://networkedblogs.com/cMoYr

  VastaaPoista
 22. Even though the google translation of your posts is sometimes very funne, I like to follow your blog. It is great!
  The reason for my comment today is the question got the knitting instruction for this wonderful scarf - is there one? Could you share?
  All the best from Germany,
  Martina

  VastaaPoista
 23. Just be sure to google translations are funny. I have noticed myself the same in many other foreigner's blog.
  Unfortunately, there is no instruction on a Cat Scarf. I've been knitting it without thinking what I'm doing. (well, as usual ...)

  VastaaPoista
 24. Oh, too bad! I am not such a good knitter. I usually prefer sewing. But I was tempted to give knitting another try for this really cute scarf! I admire your talent!
  Martina

  VastaaPoista
 25. Oih!

  Jos millään kehtaisin, niin olisin kateellinen.:) Kyllä sinulla on silmää ja taitoa noihin väkerryksiin!
  Ajattelin kokeilla virkata takin ohjeellasi.

  VastaaPoista
 26. Heipsan!
  Olen usein käynyt ihastelemassa tekemiäsi ihanuuksia. Nytkin tarkoitus oli vain ihastella, mutta pitkästä aikaa päätin myös itse tarttua puikkoihin ja tehdä pukinkonttiin pienen huopamyssyn. Mietin vain sitä, että oletko tehnyt myssyihin huopasesta 1n,1o reunuksen vai oletko jättänyt sen pois ja tehnyt vain sitomisnauhat?
  -Tuija-

  VastaaPoista
 27. Tuija, en ole tehnyt 1n, 1o reunusta myssyyn. Pitäisipä itsekin vissiin tehdä taas muutama tällainen. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista