sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Leikiskelin tässä illalla vielä uusimman Ottobren (6/2010) Pitkä Jussi kalsarit- kaavan kanssa. Hyvä ja helppo kaava - työohjeita tosin en taaskaan ehtinyt käydä tutkimaan, joten en nyt voi olla täysin varma olenko tehnyt kaiken niinkuin pitääkin... No kalsarit niistä tuli, se lienee pääasia :)














Valmistaudun aivan hirmuiseen tulevaan työviikkoon...
Viikonloppukin menee töissä.
Ehdin tuskin istumaan ompelukoneelle siis koko viikkoon ollenkaan.
Ostinkin uusia lankoja pahimman yli päästäkseni.
Osaisiko joku neuvoa minulle mistä löytäisin jonkin
k a u n i i n
palmikkoneulemyssyn ohjeen
l a p s e l l e ?
Jonkin sellaisen jossa tulisi läpät korville?
Kiitos jo etukäteen!!!

29 kommenttia:

  1. Ihania pöksyjä. Aina kun tänne käy kurkistamassa, niin hyvin päivittyy itselle kauppojen uutuudet ja suorastaan virkistyy kaikista kuoseista.

    VastaaPoista
  2. Ihania pöksyjä. Pitäisi itsekin yrittää saada noita pojalle aikaiseksi, kun entiset ovat auttamattomasti liian lyhyitä.

    Ullaneuleessa on kiva Laura-lettipipo, jonka itse ainakin olen kokenut erinomaiseksi. Sieltä löytyy ohje ja omasta blogistani punainen versio. On aika paksulle langalle, mutta soveltamlla siitä saa sopivan mille tahansa langalle. :-)

    VastaaPoista
  3. Minäkin hehkutan ullaneuleen nimeen :)

    VastaaPoista
  4. I was just about to make those pants too :)
    Fun to see yours!

    VastaaPoista
  5. Olet sinä taitava ompelija :) Ihania vaatteita teet aina ja todella kauniit ja muodikkaat kankaat ovat aina käytössä :) Saan itsekkin innostuksen, kun käy blogissasi.

    VastaaPoista
  6. Vautsi! Tosi päheitä kalsareita!! Mie kattelin kans tuota kaavaa, että vois tehä. Mut kun meillä tuo kaveri käyttää pääasiassa vaan silkkisiä tai merinovillasia pitkiksiä, niin ei oikein ole käyttöä :( Tosi hienoja on!

    VastaaPoista
  7. Ihanat pöksyt! Sitä Laura-lettipipoa minäkin ehdottelen ;)

    VastaaPoista
  8. Hauskat kalsarit, mutta minä ehdottaisin ravelryä pipon etsimispaikaksi, sieltä löytyy vaikkas mitä! Eli:
    www.ravelry.com, sisäänkirjautuminen ilmaista ja sen jälkeen aukeaa neule-ja virkkaustaivas!

    VastaaPoista
  9. Dropsilla on myös hyviä ohjeita:
    http://www.garnstudio.com/lang/fi/drops_oppskrift_oversikt.php?drops=s12

    -Linnea

    VastaaPoista
  10. Tosi kivoja kalsareita! Odottelen, että saan kirjastosta tuon lehden lainaan ja pääsen itsekin kaavoja testaileen.

    VastaaPoista
  11. Garnstudiosta löytyy paljon ohjeita kuten Linnea jo tuossa mainitsi.

    Kannattaa käydä myös kurkkaamassa Allcrafts.net

    http://www.allcrafts.net/crochet/knittinghats.htm

    VastaaPoista
  12. Voi kun somia! Itse suorastaan ilosta hihkuin kun näin nämä kalsarikaavat, kun juurikin nyt olisi tarvetta. Tapani mukaan en ole kuitenkaan edes kaavoja vielä ehtinyt leikata.. Mutta mukava kuulla että on hyvä kaava eikä vaikea toteuttaa!

    VastaaPoista
  13. Mukava nähdä nämä jo toteutettuina, kun ovat meilläkin työjonossa.

    Tällainen osui joskus samankaltaisilla kriteereillä omille pojille pipomallia etsiessä eteen: http://www.velhottaret.net/~iona/gfx/blog/07marras/Halla.pdf

    -Joanna

    VastaaPoista
  14. Vähän mukavamman näköiset kalsarit kuin mitä yleensä on.

    Tää on mun mielestä tosi kiva pipo:
    http://throughtheloops.typepad.com/designs/2009/10/millers-hat.html

    VastaaPoista
  15. Jee, Sain valmiiksi jo yhden Laura-lettipipon, mutta siitä tuli Dropsin Nepal langalla, vitosen puikoilla ja miun käsialalla niin iso, että meni omaan päähän... :D Ei siinä mitään, sopii kyllä omaankin tyyliin mitä parhaiten!
    Mutta pitäisikö minun nyt siis ostaa ohuempaa lankaa vai riittääkö, että vaihtaa puikot pienempiin? Vai alanko vaan vähentää silmukoita? Vai nämä kaikki? Kääk!

    VastaaPoista
  16. Noiden mustien norsukalsonkien sepalus saa minut himoitsemaan tasosaumakonetta.. ihanasti terästää keltaiset ompelet niitä!!!

    VastaaPoista
  17. Keskusteltiin tuolla blogissani noista S&S trikookankaista ja mielellään kuulisin sinun kokemuksia,kun paljon niistä olet ommellut =). Onko sinulla kankaat pysyneet hyvinä pesuissa?

    VastaaPoista
  18. Ihania! Tähän blogiin niin jumittuu, kun on niin ihanaa kaikki. Täytyy itsekin kunnostautua ja alkaa opetella. Kuin kauan, Annika, sinulla menee esim. yhden paidan tai vaikka näiden suloisten kalsonkien ompelemisessa?
    Mukavaa syksyä!
    - Emppu -

    VastaaPoista
  19. Hyvältä näyttää kalsarit! Itellä kanssa ne pääsi työlistalla, kun selasin uutta Ottobretä.

    Tässä ois linkki yhdenlaiseen pipoon. Näyttää ainakin omaan makuun kivalta :)

    http://estivaletana.blogspot.com/2008/10/poikain-ja-tyttin-pipo.html

    VastaaPoista
  20. Minä tein juuri Laura-pipon paksummasta langasta(Gjestal Cortina, puikkosuositus muistaakseni 7-8) ja vitosen puikoilla niin, että nurjia silmukoita tuli palmikoiden väliin vain kuusi. Jätin siis aika monta lisäystä tekemättä. Sillä tuli meidän neidin päähän sopiva.

    Makeita kalsareita! :)

    VastaaPoista
  21. Tiina, keltaisten ompeleiden peitetikkaus, oli tällä kertaaa yhtä tuskaa, joten siksi en tehnyt niitä sitten muihin kalsareihin. Jotta jos se hieman hälventäisi sitä himoa sillä suunnalla :)

    -Emppu- tätä on kysytty aikaisemminkin, ja sen jopa silloin ajoitinkin, mutta en muista enää yhtään... Pitäisi siis ottaa aikaa taas seuraavan kerran kun koneelle ehdin. Arvailemaan ei tohdi alkaa, kun se kuuluisa flow saattaa vääristää tunnin muutamaksi minuutiksi päässä.



    Vääntelen täällä seuraavaa Lauraa pienemmillä puikoilla ja jatkan seuraaviin ehdotettuihin malleihin seuraavaksi. Kyllä mie vielä opin neulomaan. Nih!

    VastaaPoista
  22. Hi Annika :-)

    I have posted your pictures on my blog, because I wan´t others to see them.

    I have also linked to your blog.

    http://rothmanns.blogspot.com/2010/10/long-johns.html

    If you want me to erase them, just let me know, and I will do it right away :-)

    Kind regards
    June

    VastaaPoista
  23. Moi!

    Joskus kirjoitit , että juuri sait jostakin tietystä kankaanpalasesta kaksi paitaa aseteltuna kaavat prikulleen kankaalle. En nyt muista oisko jotain kuukausi sitten. Paljonko tilaat kangasta, että saat mahdutettua siihen kaksi pitkähihaista pojillesi?

    VastaaPoista
  24. Pihla, yleensä tilaan kangasta sen metrin kerrallaan. Jos kangas on kovin kallista saatan tilata kahteen paitaan tyyliin jonkun 80-90 cm, jolloin hukkapalaa ei jää niin paljon. 40 sentillä olen saanut tehtyä aina sen yhden paidan, tosin nyt alkaa olla kriittiset paikat kun vaatteiden koko on muuttunut molemmille pikku-ukoilla kokoa suuremmaksi. Metsolassa on myös niitä leveämpiä kankaita, joista muistelen tehneeni 50 sentillä pitkähihaisen ja lyhythihaisen paidan.
    Mutta jos siis haluaisin tehdä kaksi paitaa samasta kankaasta vaikkapa molemmille pojille ja haluaisin mahdollisimman vähän hukkapalasia, tilaisin varmaan suunnilleen 80 senttiä kangasta. Miekään en nyt muista minkä postauksen yhteydessä aiheesta höpisin, eli en tiedä oliko kyseessä joku tietty kangas :)
    Kaikkeen vaikuttaa siis tietenkin kovasti minkä levyistä kangas on ja ennen kaikkea minkä kokoisen paidan siitä haluaisi saada. Niin ja kutistuuko kangas mahdollisesti pesussa.

    VastaaPoista
  25. Kommentoin vielä tuohon palmikkopipo-juttuun. Eli jos haluat pienemmän, voit vähentää silmukoita (esim. Laurassa niitä nurjia). Palmikot sen sijaan voi jättää ihan rauhaan. :-) Helpohkosti tällä keinolla ja luonnollisesti kokeilemalla.

    VastaaPoista
  26. Gorgeous pingopants! Did you see the ones from Mini Rodini? http://www.babyshop.se/system/search/product.asp?id=5939&m=252&page=1&rnum=87
    Yours are better! ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.