lauantai 18. syyskuuta 2010

Kun tähän paitaan mietittiin applikointia, minä halusin tehdä jotain vihreää ja kuopus vaati kaksivuotiaan päättäväisyydellä kuvaksi kissaa.
...
Lopputulos on tässä: aika veikeä
päärynäkissa.
...
Suloinen ympyrätrikoo on Iikku-Kiikusta ja applikointi on toteutettu velourjämäpaloista.



Ja hei ynnä huomio kaikki taitavat ompelijat!!! Auttakee nyt minnuu, kun miksi ihmeessä peitetikkikone alkoi ykskaks tekemään alasiepparilangalla sotkemisen maailman ennätystä? Olen tarkistanut langoitukset ja koettanut säädellä ja väännellä, mutta ei. Koetilkulle tekee aina nättiä jälkeä, mutta kun aloitan oikean työn tekemisen jälki on jotain aivan kamalaa... Ja koetilkku on täysin saman paksuinen ja samaa materiaalia kuin oikea työkin... Vinkatkaa jotain, kiitos!!!

23 kommenttia:

  1. Hauska kippurahäntäinen kissa:)
    Mystiseltä ongelmalta kuulostaa..onko kaikki langat samanpaksuisia? itsellä tökki joskus kun yksi lanka oli paksumpi kuin muut, entäs onko aloituslangat tarpeeksi pitkälle vedettyinä, ettei jokin tipahda heti alkuun pois matkasta? mites neulat, ootko kokeillu vaihtaa niitä?

    VastaaPoista
  2. Mullakin kone teki joskus samaa, kunnes tämä pöllömpi aloittelija huomasi että paininjalka oli ylhäällä :P Ei ihme että sotki ;D Tämä nyt ei auta sinua, mutta oli pakko kertoa :DD

    VastaaPoista
  3. Hyvä väriyhdistelmä! :) Itse asiassa meillä oli pojalla varmaan tuosta samasta kankaasta tehdyt housut, joissa oli samanväriset resorit. Tosin nuo housut oli ihan ostohousut, muistaakseni hm:stä.

    VastaaPoista
  4. Aivan upea kippurahäntäkissa erinomaisella väriyhdistelmällä!!! Olen yrittänyt kauan toteuttaa kivaa kissaa applikoimalla, mutta en vain onnistu siinä. Pitää jatkaa harjoitteluja, sillä tyttäreni on niin kissafani, että haluaa ehdottomasti kissan paitaansa. Tämä äiti ei vaan siinä oikein onnistu...

    Tuohon peitetikkikoneen ongelmaan en valitettavasti osaa vastata, kun oma kone on vasta hankinnassa.

    - Henna -

    VastaaPoista
  5. Ihana kissa:) Mullakin on suunnitteilla ollut kissapaita, mutten ole sopivaa kissaa saanut vielä piirrettyä.

    VastaaPoista
  6. Kaunis paita taas!

    Mulla on moisiin koneongelmiin auttanut usein uudelleen langoitus ja/ tai tippa öljyä. Koneet on ihan kivoja niin kauan kun toimivat.

    VastaaPoista
  7. Wonderful!

    Best greetings from the north-east of germany!

    VastaaPoista
  8. Ihana kissa! Minullakin on joskus auttanut, kun olen vaihtanut neulat ja vielä paksummiksi.

    VastaaPoista
  9. Kaikki langat ovat olleet samanpaksuisia, neulatkin vaihdoin, kun suttaus alkoi. Öljyä en ole laittanut...mihin mie sitä sitten laittaisin?
    Ja paininjalkakin on ollut ihan alhaalla - siis tarkistin senkin, kun alkoi tulla epätoivo ja itku. Ihan käsittämätöntä ja minä kun vielä olen varustettu niiiiin lyhyillä hermoilla, jotta kone ei arvaa ettei kantsis keljuilla :)

    VastaaPoista
  10. Aivan supersöpö kissa kippurahäntä :)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana villapusero, oikein klassikko! Ja niin söpö pienen kaverin yllä =) En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi ommella paitaa valmiista villaneuloksesta, kiitos ideasta! Miten teit pääntien reunat?

    VastaaPoista
  12. Lilli, neulepaidan pääntien huolittelu on tehty yksivärisestä neuloksesta. Neulos jousti sen verran, että sen käyttö "resorina" sujui oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  13. Voi kun ihana kissapaita :). Ja ylemmän postauksen pusero niin herkku!

    VastaaPoista
  14. Ihan uskomattoman hieno kissapaita, kuten muutkin sinun tekemäsi vaatteet. Piirrätkö itse nuo mielettömän hienot aplikoinnit vai otatko jostain mallin? Itsekin tekisi mieli kokeilla pitkästä aikaa aplikointia kun muuten tulee kyllä ommeltua...

    VastaaPoista
  15. Kirsi, pääsääntöisesti suunnittelen kuvat itse. Joskus joku tietty kuva vaikkapa satukirjassa jää pyörimään mieleen ja siitä pitää päästä tekemään oma versio. Ja tietysti nämä tunnetut hahmot ovat asia erikseen (kuten nyt esim. Myyrä).

    VastaaPoista
  16. Todella ihana kissapaita. Meillä myös asuu yksi kissafani :)
    Koneen kanssa en osaa auttaa, kun oma pelaa vielä... toistaiseksi.

    VastaaPoista
  17. Hei tarkista vielä kerran alalangan pujutus. Itselläni teki samaa ja olin aivan varma että kaikki on ok mutta sitten huomasin että se siepparinlanka meni ihan lopussa mikä oli vaikein pujotus paikka jostain ylimääräisestä välistä. Toinen aloitatko sauman kohdalta. Jos aloittaisit vähän sauman jälkeen niin pääsee paremmin alkuun.

    VastaaPoista
  18. Pitkästä aikaa vierailulla täällä. :) Ihana kissa <3, voi kun osaisi tehdä tuollaisen paidan itsekin. Minullakin tuli tuosta alalangan suttaantumisesta mieleen langanpujotus ja liian reunasta aloittaminen. Oman koneeni alalanka oli kerran ehkä puoli milliä "väärin" pujotettu => paha suttaus. Lopulta nöyrryin ja pujotin langan uudelleen, niin alkoi taas luistaa. Samoin oma koneeni ei suostu tekemään siistiä jälkeä ihan reunasta aloittaessa. Toivottavasti saat ongelman korjattua!

    VastaaPoista
  19. Hei!

    Minkälaisia kokemuksia sinulla on tuosta interlock trikoosta? Minä olen saanut lähes kaikki tuon materiaalin kankaiden värit haalistumaan, sekä alta paistamaan vaalean kun vähän kangas venyy. Olenko siis ainut, vai käykö näin muillakin?! Ja onko kaikki interlock trikoot siis tällaisia, vai vaan tietyt?

    VastaaPoista
  20. Tuosta peitetikkiongelmasta pieni kommentti. Kun ostin oman Elnani, myyjä opasti että kannattaa aloittaa aina pienellä tilkulla ja sitten vasta siirtyä varsinaiseen kankaaseen. Silloin tosin pitää ommella laakasaumaa eikä siis pyöreää. Mullakin suttasi sauman alussa, mutta sitten kun otin pienen tilkun käyttöön, niin ompelu luistaa paremmin. Täytyy kyllä myöntää, että vieläkin vähän tulee sydäntykytyksiä, kun aloittaa peitetikillä, että onnistuukohan tämä... =) Toista se on tuon 17v vanhan saumurin kanssa, pelittää aina ja varmasti! =)

    VastaaPoista
  21. Tuo päärynäkissa on kyllä vähään aikaan kaikista ihanin sun paidoista, siinä on jotenkin niin ihana väriyhdistelmä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.