sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tikkari otus

Tässä tämän aamun päähänpisto:




Tikkari otus - eli nalle.




Kankaana luonnonvalkoinen interlocktrikoo.




Applikoinnit olen tehnyt velourista ja joustofroteesta.







Sammaleenvihreä resori on Lasten Metsolasta.

Paidan kaveriksi tein housut Ottobren harmaan ruskeasta velourista.
Nalle on tehty paitaan samasta ihanan värisestä kankaasta.
Housujen kaava on taas Vilkas velourhousut.


Nallen tassusta lähtevä naru johtaa takakappaleelle,
jossa kököttää lelu-ankka leikkiä odottamassa :)






....


EDIT 9.8.2010


Ei saa katsoa nurjalle!


No nyt katsotaan. Minulta siis pyydettiin kuvaa applikoinnin nurjasta puolesta. Tikkari-Nalle paita jäi päiväkotiin, joten siitä en päässyt kuvaa ottamaan, mutta tässä on edellisen postauksen kameleontti nurjalta puolelta. Alalankana on paitakankaan värinen lanka, eli tässä tapauksessa valkoinen. Värilliset ylälangat olen säätänyt niin, että niiden tikki näkyy osin myös nurjalla - näin siis alalanka ei varmasti näy oikealla puolella. Punainen kielitikkaus on tehty paunaisella ylä- ja alalangalla.


52 kommenttia:

  1. Wau! Tosi kiva idea taas kerran!

    VastaaPoista
  2. Onko nuo hihansuiden saumat tehty saumurilla?
    Ihanan raikas kokonaisuus.

    VastaaPoista
  3. Ihana ihana :) Ankka on kivan pirteä lisä muuten niin rauhallisiin väreihin. Aivan upea setti! Kuten oli tuo edellinen kameleonttikin. Minä täällä käyn aina ihastelemassa..

    VastaaPoista
  4. Todella ihania taas, huoh! Voi kun näitä saisi tilata sinulta!

    VastaaPoista
  5. Aivan järisyttävän ihana!! Olen ihan myyty :) Olet todella lahjakas ja jatka vain samaan malliin!

    VastaaPoista
  6. Kauniit värit ja nallella erityisen ihana ilme!

    -Paula

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana paita! Ja takakappaleen ankka on suloinen lisä :)

    VastaaPoista
  8. Ihana nalle ankkoineen ja tuo narun 'play'-kirjoitus! Tahtoisin käydä päässäsi pienellä visiitillä ;)

    VastaaPoista
  9. I-H-A-N-A! Suorastaan täydellinen.

    VastaaPoista
  10. Aivan SUPER ihania!! niin hauskat ideat noissa kuvissa. :)

    VastaaPoista
  11. Tiikerinlilja, hihansuiden ompeleet on tehty peitetikkikoneella. Eli tuo ommel on ikäänkuin peitetikkikoneen nurjaa ommelta. Paidan helmassa on samoilla tikeillä tehty päärme, mutta siinä taas on ompeleen oikeapuoli päällepäin ja tuo saumurin ommelta muistuttava tikki sisällä.

    aeno, :) no se mahtais olla kaoottinen visiitti! Tervetuloa!

    VastaaPoista
  12. Siis ihana, keksitkö hahmot itse..en ainakaan niitä tunnista. Hauska juju tuo jatkuva kuva.

    VastaaPoista
  13. Kertakaikkisen ihania :) usein käyn kurkkimassa ja hakemassa inspiraatiota ja niitähän löytyy, kiitos siitä! Olen vain vähän huono jättämään kommenttia :( .

    VastaaPoista
  14. Carula Q, tämän piirsin tänään aamiaspöydässä. Siitä piti tulla ensin pupu, mutta kankaita valitessa päätin vaihtaa nalleen :)

    VastaaPoista
  15. Hei,aivan ihania vaatteita olet tehnyt!!Teetkö myyntiin?
    t:Virpi

    VastaaPoista
  16. Voi hyvä tavaton. Aamulla kävin vilasemassa ja kameleonttihan se sieltä pilkisti ja nyt on seuraavat aplikoinnit ja ompelukset blogissa. Sinulla on ihania ompeluksia, mukaansa tempaava blogi ja ennen kaikkea saat minut ainakin inspiroitumaan kokeilemaan uusia juttuja. Kiitoksia siis siitä. Olen vakilukijasi jo ja innolla seurailen päivityksiä.

    VastaaPoista
  17. Virpi, en ehdi valitettavasti tehdä myyntiin vaatteita. Kyselyitä tilaustöiden vastaanottamnisesta tulee minulle päivittäin - ja harmittaa kovasti aina vain kieltäytyä... Mutta tällä hetkellä tilanne on tämä. Neljän lapsen ja päivätyön pyörityksessä ei ylimääräistä aikaa juuri jää.

    Mutta huutelen ehdottomasti täällä blogissani heti, jos jossakin vaiheessa saisin järjestettyä aikaa tilaustöille. Vaikka edes sitten niille muutamille :)

    VastaaPoista
  18. Voi ihanuuksien ihanuus! <3
    -PunaPoski

    VastaaPoista
  19. Tää on kans ihan super kiva!
    Tulee taas älytön hinku ja innostus alkaa itsekkin treenaileen aplikointia. :) Vaarallisia nää sun postaukset, ku kateus iskee ;)

    VastaaPoista
  20. Sulla ei nuo ideat lopu :) Ihan huippuja toteutuksia taas! Mää jo odottelen, että milloin tulee kangasväreillä jotain ;)

    VastaaPoista
  21. PikkuHoo, juuri muuten eilen mietiskelin, että missähän kunnossa miun kangasvärit mahtaa olla. Painamisessa on se huono puoli, että siitä voipi tulla painajainen jos ympärillä pyörii nuo perheen pienimmät pojat. Eli pitäisi saada lapsivapaa-alue ja hitusen keskivertoa enemmän aikaa, niin jopa alkaisin heti hommiin :)

    VastaaPoista
  22. Jestas, miten hurmaava kuviointi paidassa! Oletko ajatellut applikaatioihin keskittyvää lastenvaatekirjaa julkaista?

    VastaaPoista
  23. Aivan ihana paita, taas kerran. Edelliseen postaukseesi viitaten, mikä se singlen ja interlockin ero sitten on, kun sanoit osaavasi sen selittää? Varsinkin JNY- designin kankaiden kanssa olen ihan hukassa, kun kaikkia kuoseja tuntuu saavan molempina laatuina, enkä edelleenkään erota niitä, vaikka olen yrittänyt jopa kangaskauppiailta kysyä.

    VastaaPoista
  24. Sellaista kyselisin että saako KAM-neppejä laitettua muuten kuin niillä niille tarkoitetuilla pihdeillä... mulla on prymin pihdit niin en kehtoisi toisia enää ostaa... mut oishan noi kamit siistimpiä ihan vaatteisiin...

    VastaaPoista
  25. Ihania ihania taas, Poikanen katseli kanssani kuvia ja ilmoitti lähes jokaisen kohdalla, että äiti, tee minullekkin tuollainen...
    Pahastutko jos muutamaa ideaa lainaan (en tietenkään suoraan kopioi, vaikka niitäkin on täällä bolgeissa seikkaillessa tullut vastaan...)
    Oikeastaan sitä kysyisin, että minua kiinnostaisi kamalasti nähdä aplikaatioidesi nurja puoli :D Kun olen taistellut itse pitkään ja hartaasti siitä, kuinka saada se nurjapuoli siistiksi ja hyvin pääteltyä...Jos joskus nappaisit kuvan?

    VastaaPoista
  26. Aivan ihania vaatteita olet taas tehnyt!! Meillä nuorimmainen ihastui heti edellisen postauksen lisko paitaan. :)

    VastaaPoista
  27. Pilvi, no hui, kun en minä ole mikään ompelija :) Siitä voisi tulla ulosanniltaan melkoisen haasteellinen tulkittava:"tähän käytän sitten tällaista jutskaa ja tätä nappulaa on tavannu vääntää vähän niinku näin...". Hih.
    Ei kun voisihan sitä pohtia, jos joku joka asiasta tietäisi enemmän voisi lähteä viemään asiaa eteenpäin :)

    Mimmu, singletrikoossa on selkesäti nurja ja oikeapuoli, interlockissa taas molemmat puolet ovat neulokseltaan samanlaiset. Interlock on hieman paksumpaa verrattuna singletrikooseen.

    Anonyymi, en usko, että KAM-neppejä saa kiinni muilla kuin omilla pihdeillään, mutta aion kokeilla sitä nyt ja infoan tähän sitten kuinka kävi :)

    Meli, saapi lainata ideoita :) Toki on mukavaa, että jos ompeluksista laittaa kuvaa johonkin, niin mainitsee samalla mistä inspiraatiota on ammennettu :)
    Teen itse applikaatiot sellaisella vinottaisella siksakilla. Tämä ommel päättelee itsensä pitämällä kolme kertaa tikin samaan kohtaan (eli ei vispaa ees-taas, kuten tavallisella siksakilla). Mielestäni tämä päättely kestää hyvin purkaantumatta. Kuvat nurjasta puolesta on otettu ja lisätty postaukseen.

    VastaaPoista
  28. Anonyymi, juu en minä ainakaan onnistunut saamaan Prymin pihdeilla KAM-neppejä kiinni. Eli kyllä ne KAM:n nepit taitavat tarvita ihan sen oman pihtinsä...

    VastaaPoista
  29. No siis taas kerrassaan ihanuuksia!! Sä oot muutamissa postauksissa sanonut, että applikaatioita tehdessä löysäät paininjalan puristusta (muistakohan mie oikein). Mitenköhän sinä sen teet? Mie en kyllä omassa koneessani ole onnistunut. Blondi kun olen..

    VastaaPoista
  30. Anonyymi, miun vanhassa marketti Evassa pystyi säätämään paininjalan puristusta (hitsit, kun en kyllä vain muista enää miten...vein koneen kierrätykseen, joten en voi sitä enää tarkistaakaan.)Tässä miun uudessa Brotherissa ei taida edes olla säätömahdollisuutta paininjalalle. En ainkaan löytänyt mitään mainintaa manuaalista.
    Ei miusta nyt ollu mitään apua...höh.

    VastaaPoista
  31. Ihania ideoita! Minäkin rohkaistun viimein kommentoimaan, olen jo hetken ihaillut upeita töitäsi! Miten ihmeessä aplikaation reunasta saa noin tasaisen, minulla alkaa joustavissa kankaissa siksakreuna tukikankaasta huolimatta pahasti kiemurtamaan?

    VastaaPoista
  32. Häntähattu, minkälaista tukikangasta sie käytät? Minulla on tosiaan siellä applikoitavan kuvan alla kaksipuoleista liimaharsoa, jolla kiinnitän kuvan silittämällä kankaaseen. Sitten silitän vielä nurjalle puolelle kiinni sellaisen jämäkän irtirevittävän tukikankaan. (Kangastukulta olen omani aina tilannut.)
    Entäs oletko koettanut säätääkin siksakin pistonpituutta vähän pidemmäksi ja kiertää applikoitava alue kahteen kertaan ympäri?
    Onhan siulla pallokärkinen neula koneessa?

    Näissä vaikuttaa aina tietysti sekin minkälaiselle koneella sattuu ompelemaan.

    VastaaPoista
  33. Mullakin on ollut kakspuoleinen liimaharso mutta tuo irtirevittävä on puuttunut, sitä voisinkin kokeilla, kiitos vinkistä!

    AHAA, tuo pistonpituuden kasvatus voisi tepsiä myöskin. Olen ensin kiertänyt applikoitavan alueen suoralla pitkällä tikillä, tässä vaiheessa reuna ei vielä yleensä juurikaan kiemurra, mutta kun laitan tiheän siksakin niin vuoristorata alkaa. No niin, tukikangasta tilailemaan ja ei kun kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  34. Häntähattu, tuo irtirevittävä on kyllä aivan huippujuttu! Suosittelen. Ilman sitä menee ihan varmasti kangas kikkaralle :)
    Lähikangaskaupasta olen myös ostanut sellaista kuitukangasta, jota ei silitetä kiinni, vaan se vain laitetaan kankaan alle ennen kuin aletaan ommella. Sekin on ihan hyvä vaihtoehto - eikä mene ommel kiharalle. Ainoa miinus on, että sen irtirepiminen on paljon hankalampaa kuin tuon silitettävän version.
    Jotkut ovat käyttäneet samassa tarkoituksessa myös kertakäyttölakanoita. Sen toimivuuteen en voi tosin ottaa kantaa, kun en ole sitä itse koskaan testannut.

    VastaaPoista
  35. Olen ihan ihmetyksestä soikeena. Pari viikkoa sitten löysin tänne ja koko ajan tulee esille edellistä upeampaa ompelusta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sinulla on hyppysissä ja mielensopukoissa kokonainen lastenvaatemerkki, jos et ehdi itse yritystä perustamaan niin voisikohan joku muu alkaa hoitamaan tuotannon ja sinä suunnittelun? Tyttöni ovat viereltä kurkkineet ja halunneet jokaisen näkemänsä paidan :O) Rohkaista haluan, vaikka en alasta mitään tiedä!

    VastaaPoista
  36. Ihania käsitöitä! Sä olet sitten mielettömän taitava näissä lastenvaatteissa!Tämän entryn paidan kuva on tosi hellyttävä, oikeen odottaa, koska tulee kieli esiin ja lipaisee tikkaria...

    VastaaPoista
  37. Voi taivas, siis niin mielettoman upean mahtavan ihana!! :) Sina se vaan osaat ja osaat ja ideoita pursuaa koko ajan ja kun viela saat niita toteutettuakin (etka vaan istu koneen takana ihailemassa muitten toita ;))!!

    Voisiko meista tulla kavereita, niin voisin sitten seuraavan kerran Suomessa kaydessa tulla sinun luo oppiin!! :D (Moni muukin varmaan mielellaan ilmottautuisi! :))

    Sitten viela kysyisin noista sinun koneista, kun sinulla nayttaa olevan Brother 3034D saumuri, niin oletko ollut tyytyvainen? Ja nyt kun ostit sen peitetikkikoneen, niin oletko ikina koittanut saumuripeitetikkikone yhdistelmaa? Ymmartaakseni Brother 2340CV on sellainen.. vai olenko ihan vaarilla jaljilla.. Satutko myos tietamaan mita eroa on sinun saumurillasi ja Brother 1034D:lla? Ja lyhyen kokemuksen perusteella, milta p.tikkikone on tuntunut, oliko hyva hankinta? Anteeksi kysymystulva, mutta kun olen hankkimassa saumuria ja yritan pahkailla mika olisi paras vaihtoehto, etta se sitten kanssa olisi mielestani hyva ostos vuosienkin paasta! :)

    Sinun blogisi on ihan huippu, niin hyvantuulinen ja taynna inspiraatiota!! Jatka samaan malliin! Ja taydet pisteet siita, etta saat jatkuvasti ommeltua ja valmista, vaikka paivasi ovat varmasti tosi kiireisia!

    Kiitos! <3

    VastaaPoista
  38. Ihana! Aivan mahtava idea ja ajatus! Nyt alkoi kiinnostaa tuo miten teet nuo applikoinnit, kun ei tavallisella siksakilla. En nyt vielä osannut hahmottaa millainen tikki oikeastaan on kyseeessä, osaisitko kertoa tarkemmin..?? :)

    VastaaPoista
  39. Samaa mietin muuten myos mina (kaikkien muiden kysymysten ohella :))! Ja meninkin ompelukonettani tutkailemaan, mutta en nyt ihan heti ainakaan hoksannut..

    VastaaPoista
  40. Katri, olen ollut tyytyväinen saumuriini. Tosin minulla ei kokemusta mistään muustakaan... En ole koskaan siis myöskään päässyt ompelemaan saumuripeitetikkikoneeseen. Joku tiesi aiemmissa kommenteissa opastaa, että saumureissa vaihto peitetikkiominaisuudelle voi olla työlästä. Näissäkin tietysti voi varmaan olla konekohtaisia eroja.
    Eroista tuohon toiseen saumuriin en osaa sanoa. Kuvassa näytti kovasti samalta kun tuo miun.
    Peitetikkikoneeseen olen ollut ihan tyytyväinen. Säädöistä en tajua vielä juurikaan mitään, ja välillä pitää hieman aina tapella. Nauhakääntäjä ei halunnut olla miun kaveri ja laitoin sen rontin hetkeksi laatikkoon. -Kyllä, olen hyyyyyvin lyhyt pinnainen näissä asioissa. Mutta siis onnistuneiden tikkauksien jälkeen, on se niin kiva kun sillä saa niin nättiä ommelta :)

    Annika, tuo ommel on siis tuollainen vinottainen siksak :) Yritin etsiä kuvaa netistä, mutta en nyt löytänyt. Koetan muistaa ottaa jossakin vaiheessa demokuvan ompeleesta.

    VastaaPoista
  41. Mua alkoi kiinnostaa tuo silitettävä irtirevittävä tukikangas. Voisitko tarkentaa millaista/minkänimistä tukikangasta olet kangastukusta tilannut? Koitin katsella sivuilta, mutta silmiini ei osunut muuta kuin se jota ei silitetä kiinni.

    VastaaPoista
  42. Susanna, irtirevittävä tukikangas on nimeltään Stiffy iron, eli siis tämä: http://www.kangastukku.com/?p=10890&page=Product

    VastaaPoista
  43. Kiitos Annika tiedosta, varmaan jätin juuri tuon katsomatta :) Pitääpä tilata kokeeksi, voisi olla hyvä.

    VastaaPoista
  44. Onko sinulla jokin nauhankääntö laite millä ompelet pääntien kaitaleet? Minkälaisia lankoja käytät?
    Uusi kokeilija

    VastaaPoista
  45. Nää on niin kadehdittavan ihania.
    Onko täällä siun blogissa jossain neuvoja aplikointiin tyhmille :D
    Miulla ois paljon ideoita ja intoa mutta en vaan tunnu osaavan aplikointia :(
    En meinaa edes mistään löytää kuvia joiden avulla tekisin kivoja aplikointeja, oma piirto kyky ei ole niin hyvä että moisia osaisin.

    Oisi huippua jos voisit vinkata mistä voisin napata neuvoja niin uskaltaisin itsekin kokeilla tätä puuhaa kunnolla.

    ps.IHANA blogi, tulen varmasti uudelleen ja uudelleen :D ...linkitän siut myös omaani!

    VastaaPoista
  46. Anonyymi, minulla on tuohon peitetikkikoneeseen nauhankääntäjä, mutta en ole sen kanssa vielä kaveri. Eli siis ihan neulojen avulla käännän resorikaitaleet ja kanttaan ne peitetikkikoneella kiinni. (Tämän sivun oikeasta laidasta löytyy ohjeet kohdasta resokanttausohjetta tavallisen ompelukoneen kaksoisneulalla tikaten.) Lankoina minulla on ihan perus lankoja. Eli niitä isohkoja tavalliseekin ompelukoneeseen sopivia rullia, joita voi ostaa kangaskaupoista.

    Seinäruusunen, sivun oikean laidan ohjeet kohdasta löytyy myös jonkinlainen ohje applikointiin:
    http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/10/muutama-sananen-applikoinnista.html
    Tuolla kaksipuolisille liimaharsolle voit jäljentää kuvan ääriviivat ihan jostain valmiista kuvastakin. Ohjeessa ei taida olla vielä mukana irtirevittävää tukikangasta (en sitä vissiin tuolloin vielä käyttänyt) mutta sitä siis suosittelen lämpimästi lisäksi vielä kankaan alle tukemaan ompeluvaihetta. Minun pitäisi varmaan ehtiä päivittää noita ohjeitakin joskus...

    VastaaPoista
  47. Teet siis nuo applikaation reunatikkauksen ihan normaalilla ompelukoneella ja siksakilla?

    VastaaPoista
  48. Aivan ehdottomasti yhdyn Merrulin kannustavaan ajatukseen, että vaatemalliston suunnittelijaksi ja yrittäjäksi! Mallit vetävät suun niin muikeaan virneeseen, että!
    t. laura

    VastaaPoista
  49. Soo gorgeous!!! I love the bear with the lollipop! It makes my heart miss a beat.
    x Andrea

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.