sunnuntai 15. elokuuta 2010

Syksy tuo mukanaan hyvän syyn leikellä suloisia joustofroteita päiväkotipaidoiksi. Suloinen Lasten Metsolan LADA -joustofrotee on sattuneesta syystä erityisesti meidän pikkutyyppien mieleen.

Nämä raitajoustikset ovat myös Lasten Metsolasta. Testasin näissä kahta eriväristä, mutta samaan rytmiin raidoitettua kangasta yhteen.


Walmetit ovat myös joustofroteeta ja tietysti Lasten Metsolasta hankittuja. Traktorit päätyivät meillä esim. huppareiksi ja peruspaidoiksi.

Välillä on mukava pukea lapsille päälle jotain mustaa. Tämä Iikku-Kiikusta tilattu norsutrikoo on mielestäni aivan syötävän suloista :)26 kommenttia:

 1. Really nice clothes as usual! I think you are my favourite sewing blogger! :) I love seeing what you have made.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihania ompeluksia jälleen!!!

  VastaaPoista
 3. Nuo autokuosit on kyllä ihania. Erityisesti tykkään noista Valmet-huppareista.

  Mikähän siinä muuten on että Suomessa vältetään mustia vaatteita lapsilla, kun taas aikuiset tuntuu niitä suosivan :D

  VastaaPoista
 4. toi on kiva vieläkin toi raitainen.. ja itse myös olen miettinyt että tarvitaanko meillä vieläkin lisää traktoreita..

  VastaaPoista
 5. aeno, tuohon mustaan suhtaudutaan kenties täällä liian vakavasti...en tiedä. Minusta musta korostaa suloisesti lapsen kuulasta ja kaunista ihoa. Mutta mielipiteitä on ihan varmasti monia.

  VastaaPoista
 6. Aivan huippu tuo raitanen apinapaita. Vau kerrassaan. Pitäisikin tosissaan ottaa asiaksi harjoitella aplikointia=)

  VastaaPoista
 7. Apinapaita on tosi hieno.
  Itsekin olen pyöritellyt mielessäni jotakin tuon suuntaista, sen jälkeen kun näin sinun edellisen raita-applikoinnin. Katsotaan nyt mitä saan aikaiseksi...

  VastaaPoista
 8. Kaikki tekemäsi vaatteet ovat ihanampia kuin kaupasta saatavat eli taas loman jälkeen täällä ihalemassa! t.KössiKenguruFani

  VastaaPoista
 9. Ihania ompeluksia jälleen. Piirrätkö applikaatio kuvat itse vai otatko valmiina jostain? T. Miia

  VastaaPoista
 10. Voi miten paljon taas ihania ompeluksia!

  VastaaPoista
 11. Ihania kuoseja näissä uusissa ompeluksissa. Voisitko kertoa miten kaula-aukon resorin saa mitattua sopivan kokoiseksi, en ole vielä löytänyt mistään hyvää ohjetta ja joudun siksi usein purkuhommiin! Onko siihen joku oma kertoimensa??

  VastaaPoista
 12. Miia, suunnittelen kuvia itse ja välillä etsin ideoita myös netistä ja esim. kirjoista. Tämän postauksen apinan pää on Stof og stil - kaupan myymästä apinatrikoosta. Sama kuva löytyy ,myös saman valmistajan koristenauhasta jonka palanen pilkistää myös apinapaidan sivusaumasta. (Nauhan näkee paremmin kun klikkaa kuvan suuremmaksi.)

  Minya, minä mittaan aina resorin mitan paidan kaula-aukon mukaan. Eli kun paita on ommeltuna muutoin kasaan, venytän resoria napakasti ja mittaan sen pituudeksi niin paljon, että se riittää kaula-aukon ympäri venytettynä. Jotkut resorit eivät palaudu venytyksen jälkeen enää alkuperäiseen mittaansa, ja tällaiset resorit kannattaa venyttää ennen mittausta ja ompelua - muuten resori levahtaa vasta kanttausta tikatessa ja kaula-aukkosta tulee liian suuri ja aaltoileva.

  VastaaPoista
 13. Hih, olitko kenties eilen 12 maissa lastenmetsolassa? ;) Tulin juuri liikkeeseen ja taisit tulla ylhäältä alas.

  Kävin liikkeessä toista kertaa ja ajattelin, että oispa hauska sattuma jos olisit siellä. No kappas vaan! Niin taisit ollakin?

  Tiina

  VastaaPoista
 14. Tiina, kävin tosiaan hakemassa eilen Lasten Metsolasta lada kankaan itselleni. En kyllä muista yhtään monenko aikaan siellä kävin...mies oli sitä mieltä, että yhden ja kahden välillä :)

  VastaaPoista
 15. Oli kyllä tosi hienoja vaatteita. Kyllä meijän pienimmät poijat tykkäis. :D tuota kaula-aukon resoria mäkin oon miettiny että miten mutta sainpa hyvän vinkin täältä. :D

  VastaaPoista
 16. Uskon että oltiin samaan aikaan :) Muistan sinut vielä niin "elävästi" tv-ohjelmasta. Minä tosin olin siellä ennen yhtä, mutta olen melkein 100% varma että se olit sinä :D

  Tiina

  VastaaPoista
 17. Oooh, toi apinapaitaidea on just mahtava! :D Mä en kestä, kun sä teet kerta kerralta hienompia paitoja ja hauskempia ideoita! :D

  VastaaPoista
 18. Olisiko Annika mahdoton ajatus se aiemmin toivomani kangas-postaus? :) Vähän kuvaa kangasvarastostasi, ostotottumuksista (minkä verran/kangas, mistä jne). Tämä kiinnostaisi suuresti erityisesti muita ompelijoita.

  VastaaPoista
 19. On vaan niin ihania nämä sinun ompeluksesi! Hyvät kuvat ja suloiset poikasi tuovat ilonpisaroita päivään. Tässä yksi sun toinen kaikenlaista kyselee ja minäkin heitän yhden kysymyksen kehiin: Millainen on hyvä ompelukorkeus niska-hartia -vaivoja välttääkseen, kun sinullakin on erilaisia koneita?

  Tuija Blogiton

  VastaaPoista
 20. Taas todella susoisia vaatteita:)

  VastaaPoista
 21. Moi,

  Olen itse juuri aloittanut käsityöblogin, jossa tarkoitus on kuvailla kaikkea sitä uutta, mitä ommellessani opin. (Kiitos muuten tuosta resoriopista, juuri yksi paita sai aaltoilevan alareunan. =( No, se oli ensimmäinen trikooyritys...)Paino sisällössä on siis opettelussa ja tulevaisuudessa vielä enemmän niissä huomioissa, mitä tekemällä oppii. Toivottavasti myös kehitystä näkyy vähitellen.

  Blogi on vasta muutaman päivän vanha, ja ihan alussa, mutta koska neuvoistasi on ollut paljon hyötyä minullekin, pyytäisin lupaa laittaa linkin sivuiltani sivuillesi. Näin lukijat saisivat paljon hyödyllistä tietoa ja ihania ideoita.

  Blogi löytyy täältä blogspotista www.ellunkotkotukset.com. Sivuihin tutustuessa kannattaa antaa vähän armoa... Olen tosi noviisi näissä blogihommissa. =)

  Elina

  VastaaPoista
 22. Blogissani on sinulle jotain.
  http://vaaleanpunaistasilkkinauhaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 23. Oh, aivan ihana tuo viimeinen kuosi, minulla on parhaillaan selkeästi joku obsessio mustavalkoisuuteen!!! :D

  Saara

  VastaaPoista
 24. Ihania vaatteita taas!

  Minullakin on blogissani sinulle tunnustus :)
  http://ahdintila.blogspot.com/

  VastaaPoista
 25. Minäkin tunnustusta laittelin blogiini!

  VastaaPoista
 26. Lovely!! We are so...

  VastaaPoista