sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tässä hieman trikoovarastoiden tuhoamista työkiireiden ja flunssan keskellä. (Kahden ensimmäisen paidan kankaat on tilattu Tiritomista.)
Olin kovasti suunnitellut koko kesän meneväni jollekin lastenvaatteiden ompelukurssille syksyllä, mutta kas tapani mukaan olin tietysti myöhässä ja järjestelmä tarjosi minulle viidettä varasijaa... Että se siitä sitten. Pöh.
Olin saanut myös ihania tunnustuksia.
Kiitos tuhannestisekä Meinaaja

22 kommenttia:

 1. Ihania, ihan niin kuin aina! Mistä tuo toisen paidan kangas on kotoisin? Minulle ihan uusi kangas, aivan ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Heh, samaa tulin kummentoimaan kuin ylläolevakin. AIVAN mahtavaa tuo Eemun päällä olevan paidan kangas. Jotenkin niin eri näköistä valtaosa trikoista.

  VastaaPoista
 3. Hanna, kaksi ensimmäistä kangasta on tilattu Tiritomista (http://tiritom.com/)

  VastaaPoista
 4. I dont understand what you write but i have to comment... Beautiful shirts!

  VastaaPoista
 5. Öö, lastenvaatekurssille? Eiköhän sun paikka ois semmosessa opettamassa kuin itse opiskelemassa? :)

  VastaaPoista
 6. Oon tuota toisen paidan Puu-kangasta kuolannu itekin muutamaan otteeseen, ja nyt taitaa kyllä olla pakko tilata, sen verran ihana näköistä käytössä! Ainoo, että kuvio onkin paljon isompaa, kuin kuvasta olen olettanut...
  Pöllöhuppari on myös erityisen ihana. Tuo pöllökangas on tosi suloista! <3

  VastaaPoista
 7. Ihania paitoja jälleen! Samaa ajattelin kuin Riika tuon opin suhteen:) Jaathan jo täällä osaamistasi:)

  VastaaPoista
 8. Hei! Älä huoli, moni muukin jäi rannalle ruikuttamaan ompelukurssien suhteen. Kaikkea muuta tuntuu olevan tarjolla ja paljon, sitten kun ompelua on tarjolla, niin sinne on tunkua vaikka miten! Suosittu harraste, saisi olla paljon enemmän kursseja sen tiimoilta.

  Alapa Annika itse vetämään ompelukurssia :) Tulijoita riittää ihan varmasti! Voisi olla sellainen kurssi, että kaikki opettavat toinen toisilleen ja yhdessä tekeminen on kivaa :) Porukassa aina joku tietää hyvät neuvot johonkin ja joku toinen taas hoksaa ja keksii jotain muuta.

  -Minna-

  VastaaPoista
 9. Hienoja vaatteita taas;) Itse odotan ruottin maalta tuota ja paria kuviollista velouria.. Mä kanssa mietin että ennemmin niin päin kuten yllä mainittiin että sinä opettajaksi eikä toisin päin. ;) Kuitenkin sulla on tuo taito hyppysissä erittäin hyvin ja ohjeet mitä oot tänne kirjottanu nii tällänen tavalinen tallaajakin ne osaa ja ymmärtää..

  VastaaPoista
 10. Hei! Olen kulkenut vuoden ompelukurssilla ja ilmoittauduin syksyksi.kokemuksesta voin sanoo että hyvin moni peruu tulonsa ja 5. varasijalta melko varmasti pääset kurssille.Itsekkin jäin miettiin vaan että mihin tarvit kurssia kun olet niiin taitava ompelija. Ideoita ja uusia kujeita kurssilta varmasti saa kokenutkin ompelija.

  Hyvää syksyn jatkoa toivottaa meeri

  VastaaPoista
 11. Ihania ompeluksia! Ja ihania kankaita!
  Ehkä ajattelitkin kurssille siksi, että olisi se oma aika sille ompelulle, eikä siinä lapset pyörisi vieressä. Ja homma kokoajan keskeytyisi. Kyllä sinusta olisi ompeluopeksi, mutta silloin et voisi itse harrastaa..kun kaikki janoaisivat ideoita/neuvoja. Käsittääkseni haluat harrastaa ja käyttää ompeluksien kallisarvoisen ajan tekemällä omille lapsille?.. :)

  VastaaPoista
 12. Ihania vaateita! Miten mitoitat nuo hupparit, teetkö samalla kaavalla kuin paidat, vai laitatko enemmän väljyyttä? Suunnitelmissa ommella svetareita... :)

  VastaaPoista
 13. Jeps tosiaan haaveena oli päästä jollekin ompelukurssille saamaan vinkkejä ja ehkä juurikin eniten sitä omaa aikaa siihen tekemiseen :) Kun on itse opetellut kaiken erehdysten ja onnistumisien kautta, olisi mukava päästä katsomaan onko tehnyt kaiken jotenkin kauhean hankalasti, kun ei ole helpommasta tietoa.

  Ruohonvihreä, tämän hupparin tein aika lailla samalla mitoituksella kuin trikoopaidankin (toki vetoketjulle piti jättää oma varansa, mutta muuten) Ajattelin että tätä hupparia pidettäisiin tavallisen trikoopaidan tavoin, eli alla olisi vain vaikkapa T-paita. Velour- ja joustofroteehuppareihin olen jättänyt varaa sitten aina enemmän, eli niiden alle voi pukea paljon muutakin.
  (P.S. Mie kyllä tykkään itse että hupparinkin pitäisi olla mahdollisimman istuva, eli ne "nakinkuoret" on miusta pop :) Pitää vain sitten aina valita materiaaliksi sellainen joka venyy kunnolla, ettei ole hankalan tuntuinen päällä.)

  VastaaPoista
 14. olipas hyvä nähdä toi puu-kangas vaatteena niin näkee vähän mittasuhteita kuviossa.. olis mun mieleen saanut olla vaikka isompaakin. kivoja paitoja on.

  VastaaPoista
 15. Mitä ihmettä sinä tekisit lastenvaatteiden ompelukurssilla? Sinä voisit alkaa pitää sellaista ja se tulis täyteen noin sekunnissa. ihania vaatteita taas! ♥

  VastaaPoista
 16. Siis aivan ihania vaatteita taas! Mulle kans, haluaisin itsekin pukeutua tuollaisiin, kun ovat niin suloisia. Vaan mikä lie kun ei taidot riitä..?

  Mistä tuollaista pöllökangasta saa, vai saako enää mistään? Onko se trikoota?

  Syysterveisin Riikka

  VastaaPoista
 17. Aina kannattaa jäädä varasijoille roikkumaan jos ei kurssille päässyt! Jos on tarpeeksi ihmisiä niin saattavat jopa pitää ylimääräisen kurssin. Sellaistakin on sattunut ;)

  VastaaPoista
 18. Moi,
  Toivottavasti kurssipaikka aukeaa! Kysyisin asiaa nyt vähän ohi tämän postauksesi.. Olen itse applikoinut noita kuvioita trikoolle, se ei TODELLA ole ihan helppoa, joten valtava hatunnosto sinulle. =) Suurin vaikeus on kuitenkin ollut silmät, joista en tahdo saada mieleisiäni. Sinä olet jossain kohtaa sanonut, että ompelet ne koneella, mutta miten niin pienet osat saa oikean muotoisiksi? Ompeletko edestakaisin vai "ympyrää" vai kuinka? Toivottavasti käsitit kysymykseni. Hyvää syksynjatkoa!

  VastaaPoista
 19. Riikka, pöllökangas on interlocktrikoota ja se on tilattu Sampsukalta.

  Elina, toisinaan laitan pienen kohdan esimerkiksi trikoosta ja omepelen sen ympäri. Tulloin kohteesta saa aika helposti pyöreän. Toinen vaihtoehto on että ompelen siksakilla suoraan esim. mustuaisen tikkaamalla tiheällä siksakilla niin, että liikuttelen kangasta aina haluttuun kohtaan siinä ommellessani. Tuolloin en siis tee ympyrää vaan pikemminkin liikuttelen kangasta edes-taas paininjalan alla. Ymmärtääköhän tästä taas mitään...ei varmaan :)

  VastaaPoista
 20. Suloisia taas kerran. :) Vinkiksi, että noita lastenvaateompelukursseja on lähikunnissakin, ainakin Iissä tiedän olevan mutta miksei muuallakin.

  VastaaPoista
 21. Kiitos! Ymmärsin, ja kokeilen noita seuraavalla kertaa. Pitäisi valmistaa ainakin yksi pupu ja kenties vielä pari apina ja banaani-aihetta =).

  VastaaPoista
 22. Kylläpä hymyilytti tämän postauksen eka kuva, kun katsoo viimeisintä blogipostaustani:
  http://pikkujuttu.blogspot.com/2010/09/mulla-on-vahvasti-tarve-saada-pukea.html

  Ja juuri pohdin sisätossujen ompelua itse, kun en ole ihan 100% tyytyväinen meidän tohvelisankari-tossuihin, niin sinäpä olet jo ehtinyt ompelemaan! :D (Tämä siis liittyy seuraavaan postaukseen, mutta laitan nyt samaan paikkaan molemmat.)

  VastaaPoista