keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Testailua, tuskailua, säätelyä, vääntelyä, manuaalin kääntelyä. Onnistumisen iloa, kasvavaa vaatepinoa - niistä on Ruttu-Nutun päivät tehty
Siinä se on ihan sovussa veljien välissä :) -peitetikkikone

Osa langoista pääsi ikkunallisiin rasioihin hyllylle. Minulla on ollut aina ongelmana, kun kaikki applikaatiolangat ovat olleet miten sattuu laatikoissa ja nyt satuin löytämään Kärkkäiseltä tällaisia teepusseille tarkoitettuja pitkulaisia rasioita. Nyt nämä inspiroivat kädenulottuvilla juuri sovivasti eivätkä pölyty. Pitää koettaa löytää vielä kaikille isommille lankarullillekin joku yhtä kätevä rasia.24 kommenttia:

 1. Wau,mikä idea nuo ikkunalliset rasiat!
  Nimenomaan lankarullille;ei pölyty,näkee mitä on ja ei myöskään purkaannu...käykö muille niin?!

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden koneen omistajalle! Hyvä löytö lankarullille! Niiden säilytys on aina ongelmallista... Itsellä niitä on sen verta vähän, että mahtuvat vielä yhteen lasipurkkiin.

  Junakangas on edelleen tosi valloittavaa!

  VastaaPoista
 3. Hei!! hienot paidat
  munkin kone tuli ja seisoo kolmen muiden kavereiden kesken
  tulee katsomaan mun vekotin ja huomat että rungot ja yleis ulkonäkäö on TOSI lähellä meidän koneiden kesken
  onko ne veljekset?? samasta hihnasta??

  VastaaPoista
 4. Hello ..
  Great blog, beautiful clothes and a great sewing machines you have. Stylish system for the thread too.

  I wonder if you could install a translator on your blog, so that we who are not as steady in Finnish can also read?

  Sincerely, June

  VastaaPoista
 5. Minkalaiset neulat suosittellaan?? Schmetz ELx705 tai/ja Organ ELx705? samat neulat, Organ on edullisempi
  Katselen just netissä missä niitä löytyy Saksassa... Tarvitsetko sinäkin muutaman varastoon???

  VastaaPoista
 6. Vau, ihania paitoja, ihana kone! Itselläkin haaveissa peitetikkikone. Hieno idea nuo kärkkäisen teepussilaatikot. Täytyypä hakea muutama itsellekin, kun olen pähkäillyt ja miettinyt noiden lankojen säilytystä! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Lankarullalaatikot olivat aivan mahtava idea! Olen yrittänyt etsiä kivoja laatikoita ja nuohan olisivat täydelliset. Täytyypä käydä Kärkkäisellä.

  VastaaPoista
 8. Onpa hyvä löytö tuo lankarullalaatikko! Pitääkin käydä Kärkkäisellä katsastamassa josko niitä täältä löytyisi =) Toki tarvitsisin ensin oman työhuoneen tai nurkkauksen johon tuollaisen voisin laittaa....

  VastaaPoista
 9. Loistava idea nuo lankarullalaatikot!!! Taidankin lähteä metsästämään vastaavanlaisia. :)

  VastaaPoista
 10. Voi minkä ihanan blogin löysin. Omaa käsityöinspiraatiota odotellessa jään innolla seuraamaan blogiasi <3

  VastaaPoista
 11. Jana, samoja neuloja suositellaan tähänkin. Jos löydät edullisesti Saksasta, voisin tilata siun kanssa yhdessä.

  Satu, miun "ompelukolo" on olohuoneen nurkassa, joka on rajattu muusta tilasta kirjahyllyllä ja taitto sermillä :) Toimii!

  VastaaPoista
 12. Mistä tilasit koneen? Olen tuota kanssa harkinnut ostavani...

  VastaaPoista
 13. Vau, nyt sit kelpaa surruutella :).
  Tuollainen haaveissa itsellänikin sitten joskus hamassatulevaisuudessa, kunhan nyt opetellaan ensin viel tuota ompelua lisää.
  Ja hieno löytö nuo laatikot!

  Minä jaksan ihailla sinua, sinulla on paljon ideoita, ja ihanat postaukset.
  Blogistasi huokuu myös se että olet myös äiti (ja pyörität ompelupistettä olohuoneesta käsin), tämä antaa varmasti monelle innostusta, ommella voi kotitöidenkin ohessa :)

  VastaaPoista
 14. Anrinko, Kone on tilattu Jovilcolta.

  Sani, minäkin jarruttelin koneen ostamista todella kauan, ja nyt sitten vihdoin päätin sen hankkia :)

  VastaaPoista
 15. Ihanaisia paitoja taas kerran! Ja voi tuota veljeskolmikkoa! Hyvin sopivat yhteen!

  VastaaPoista
 16. Tiedän että on rumaa kadehtia ja silleen, mutta nyt kyllä iski akuutti viherrys näistä kuvista. :D Mageet työkalut sulla! :D Mä harjoittelen ompelemista tommosella yli 20v vanhalla Husqvarnalla... Ei sillä, et siin olis mitään vikaa mun taitoihin nähden jne, mutta... oih. :D

  VastaaPoista
 17. Nätti tuo lankalaatikostosi! Ihastelen miten sinulla riittää noita suloisia ideoita aina vaan! Minun(kin) pitää kiittää blogistasi, osittain sen ansiosta innostuin itsekin ostamaan ompelukoneen reilu kuukausi sitten ja voi miten ihanan harrastuksen löysinkään itselleni!

  VastaaPoista
 18. Kylläpä käkin lankakaapeiksi ihanasti nuo teerasiat. Pidetäänpä mielessä! =) Näytäs vähän lähikuvaa nurjaltakin puolelta sitten kun tuolla uutuudellasi ompelet, olisi kiva nähdä onko ihan samanlainen jälki kuin teollisuus-tasosaumassa.

  VastaaPoista
 19. Heippa,
  jaksaisitko vielä selittää aloittelija-ompelijalle mihin tuota peitetikkikonetta tarvitaan?

  Mietin tässä omia (mahdollisia tulevia) konehankintoja ja mietityttää pärjäisinkö itse ompelukoneen lisäksi saumurilla vai onko tuo kolmaskin kone joskus sitten hankitalistalla... Vai olisiko esim. Berninan sellainen saumuri hyvä, joka tekee myös peitetikkiä? (http://www.bernina.fi/product_detail-n5-i5-sFI.html)
  Toistaiseksi siis ompelen venyviä kankaita ompelukoneen tuplajoustosaumalla ja päärmeet kaksoisneulalla.

  Kiitos jos sinä (tai joku muu viestin lukeva) jaksaisi vastata! :)

  VastaaPoista
 20. Sarita, peitetikkikoneella voi siis viimeistellä kanttaukset ja esimerkiksi hihojen käänteet. Kone tekee toiselle puolelle (neulojen määrästä riippuen) 3-1 suoraa tikkiä ja toiselle puolelle saumurin tikkiä muistuttavan ompeleen. Peitetikkiä tekevä saumuri on käsittääkseni erittäin hyvä hankinta. Korjatkaa joku jos olen väärässä!!! En ole koskaan itse päässyt sellaisella ompelemaan, joten en tiedä minkälaista jälkeä sillä saa aikaan - mutta olen antanut itseni ymmärtää että sillä voi siis tehdä juurikin näitä juttuja mitä peitetikkikoneellakin. (Mutta kannattaa nyt kuitenkin tarkistaa asia vielä joltakin joka tietää ihan oikeasti :))

  VastaaPoista
 21. Sarita:
  Mulla itselläni on sellainen saumuri-peitetikki yhdistelmäkone ja nyt olen tilaamassa tuon janomen. Ainakin mun koneessa on hirveä homma vaihtaa peitetikistä saumurille ja toisinpäin. Itse suosittelen ostamaan ihan perussaumurin ja sitten peitetikin erikseen :)

  VastaaPoista
 22. Hei,
  Kiitos Annika ja Katya kommenteistanne. Tuo olikin hyvä seikka testattavaksi konetta katsoessa onko tilasta toiseen siirtyminen kovin vaikeaa, koska samassa vaattessahan sitä saumuria ja peitetikkiä tulee varmaan käytettyä eli vaihtoa edestakaisin tulee varmasti paljon!

  VastaaPoista
 23. Hei meillä on töissä saumuri/peitetikkikone. Siinä vaihtaminen tikistä toiseen on suht helppoa mutta joutuu aina vaihtaa lankojen paikkaa eli aikaa tuhlautuu. Minkälaisilla langoilla aplikoitte, käytättekö tavallisia ompelulankoja vai kirjontalankoja vai onko aplikointiin omat langat.
  Aplikoinnista hiljattain innostunut

  VastaaPoista