sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

RuttuNuttu sukeltaa jo hieman jo syksyyn. Eurokankaasta löytyi nimittäin suloista harmaanruskeaa neulekangasta, jonka oikeapuoli näyttää neulokselta ja sisus fleeceltä. Halusin koettaa laittaa hupparin koko nappirivistön kulkemaan miehustan toisessa sivussa. Mallin leikkelin suoraan kankaasta ilman kaavoja. Eteen applikoitui syksyinen siilitasku. Tasku on tuttu aiemmin tekemistäni haalarihousuista, mutta tälläkertaa en jättänyt tassuja irrallisiksi vaan applikoin nekin kiinni.





Ensi viikon alkupuolella pitäisi meillekin vihdoin viimein rantautua peitetikkikone! Jännitystä ja suurta odotusta on siis ilmassa :) Jee!!!

43 kommenttia:

  1. hieno takki!!

    peitetikkikoneko?? hmm, minkalainen?? itselleen haaveilen myös, mutta en oikein tiedä otanko se Elna 444 siellä Helingistä... missä sinä ostit??? ja mitä maksaa??? ja miksi just se mlaii?

    VastaaPoista
  2. Voi mahoton kun olet taitava käsistäsi! Ja mikä visuaalinen silmä näiden vaatteiden suhteen.
    Hyvän malliset farkutkin hänellä jalassaan ♥

    VastaaPoista
  3. Jana, tilasin Janomen Cover pro 1000CP peitetikkikoneen itselleni. Hinta oli 490 euroa ja kuulemma halvin tätä nykyä Suomesta tilattuna, joten se siis tuli valittua. Mitään hajuahan minulla ei vielä noista peitetikeistä ole, joten ajattelin aloittaa taas halvimmasta mahdollisesta, kuten tapaani kuuluu :)

    Hipsu, hih, me ollaan kyllä henkeen ja vereen farkkuperhe koko porukka :)

    VastaaPoista
  4. Ihana huppari ja tosiaan niin syksyyn sopiva! Alkaa jo melkein odottaa syksyn saapumista, se kun on mun lempivuodenaika... Miten ihmeessä osaat leikata kappaleet ilman kaavoja, niin että huppu ja hihat istuu noin hyvin toisiinsa?

    VastaaPoista
  5. Onpa hauska siilihuppari ja kiva idea laittaa napit sivuun. (voi kumpa osaisi itsekin)

    VastaaPoista
  6. Salla, hihoihin ja huppuun otin mittaa leikatuista etu- ja takakappaleista. Huppu oli tässä ehkä kuitenkin se haasteellisin, kun se piti saada leikattua niin, että toinen puoli jatkuu etukappaleen mukana sivuun ja ei kuitenkaan mene kasvojen päälle :) Muotokaitaleita leikkelin sitten hupparin kasautuessa miehustan reunoihin. Ja ainahan näissä joten kuten onnistuneissa kokeiluissa on paljon sitä tuuriakin mukana, kun ei aina ihan tiedä mitä oikein on tekemässä :)

    VastaaPoista
  7. Voi miten hauska! Kivasti istuu tuo napit sivussa -malli.

    VastaaPoista
  8. aha. Saanko kysyä mistä tilasit?? tuo Elna maksais n. 590e Helsingin kaupasta. Satanen vähemmän olisi titenkin vielä parempi. Muistakseni Riikka omistaa just sellainen ja tilasi Englanista.
    Nuo sienistretchjerseyt kaipavat todella peitetikinjoustavuus helmalle ja hihoille. En tahdo leikatta jotain tuosta kangasta ennen omistan semmoinen kone, koska pakko saada vaatekappale heti valmis:-) melko huono selitys, vai ???

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka söpönen siili ja sopii niin hienosti kokonaisuuteen :) Äkkiähän se syksy sieltä tulee, pitäisi itsekkin alkaa miettiä pojalle eskarivaatetta..

    Onnea uudesta koneesta :) Mä olen muuten peitetikkikoneesta tykännyt, mutta välillä kyllästyttää vaihdella moneen koneeseen lankoja..

    VastaaPoista
  10. Ihana!

    Onneksi olkoon uudesta laitteesta. Itsellä ollut myös haaveissa kauan. Aina vaan tulee jotain tärkeämpää rahareikää joka menee koneen oston ohi. Mutta jos se on 490e... hmm...

    VastaaPoista
  11. Jana, tilasin JOVILCO OY :lta. Olen pyytänyt heiltä tätä ennen tarjouspyynnön jo varmaan neljä kertaa, mutta aina kun he ovat soittaneet minulle, en ole pystynyt puhumaan ja se on jäänyt. Kaupan sivut löytyvät siis netistä.

    VastaaPoista
  12. Hei! Kiitos tiedoista, lähetin tarjouspyynttö, toivottavasti tulee vastaus. Ostitko myös lisävarusteet??? Nauhankääntäjä esim. kaulaukolle tai hihoihin... Onko tuo 490e postikuluineen?? Kuinka nopea toimitus tehdään? Maksu etukäteen ja sitten heti postiin?

    VastaaPoista
  13. Jana, en ottanut vielä nauhankääntäjää, kun ajattelin että tutustun ensin rauhassa koneeseen. Tarkka summa oli näköjään 195 euroa ja minulla ei laskuun ainakaan oltu lisätty postikuluja, eli sisältyvät kaiketi sitten tuohon hintaan. Matkahuollon kautta sanoivat paketin saapuvan. Tein tilauksen torstaina ja maksoin sen samoin tein. Lupasivat lähettää koneen heti kun suoritus näkyy heidän tilillään (eri pankki kuin miulla), eli eiköhän se tuossa heti viikon alusta matkaan lähde.

    VastaaPoista
  14. Hei taas! 195e for what? nyt en pysy mukana, nauhankääntäjälle? ei???!!! se käätäjä ehkä ei edes välttämättä tarvitaan...kaistale konella kiinni ommeltuu ja Coverlockilla kerran yli "ajettu". Pikkusen harjoittelu vaati varmasti että tulee tasainen jälki, mutta ei se haitta. Jos toimitus onnistuu niin nopea... wow... tarkistan mun tili :-) ja odotan heidän vastaus....

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Jana, siis kone maksaa 495 euroa! Minä olen nyt sekaisin ja kirjoittelen mitä sattuu!!! Eli koneen hinta on 495 euroa ja nauhan kääntäjä noin 80 euroa!!!

    VastaaPoista
  17. ei haitta, olivat myös paljon kysymyksiä

    kiitti kovasti avustasi ja mukavia ompeluhetkiä konen kanssa.. ennen minua :-)

    VastaaPoista
  18. Jana, heh olisipa ollut kiva tuollainen 195 euron peitetikkikone :) Ehkä mie yritän tällä omalla hinnan alennuksella todistella vaan itselleni, että olipas halpa hankinta :D
    Kysymyksiä oli ihan hallittava määrä -lapsia ympärillä ehkä vain hieman liikaa...

    VastaaPoista
  19. Onpa suloinen! Onnea uudelle koneelle!

    VastaaPoista
  20. Tosi kiva!! Vähän olen kade tuosta peitetikistä...tahtoo kans!

    VastaaPoista
  21. Aivan tosi ihana huppari!! Ja siili kans :) Onnea peitetikkikoneesta, sitä harkitsen tässä itse myös, mutta vielä haaveeksi jää kun maksaa kuiten vähän liikaa vielä.. :C

    VastaaPoista
  22. Ihanuus hupputakki :) Aloittelija kysyy, mitä peitetikkikoneella saa tehtyä?

    VastaaPoista
  23. PipetiPoo, peitetikkikoneella ommellaan siis esim. hihansuiden ja helmojen käänteet ja kaula-aukkojen kanttaukset. Tikki muistuttaa oikealta puolelta kaksoisneulalla tikattua ommelta (tosin siinä voi olla myös kolme ommelta vierekkäin) ja nurjalta puolelta taas saumurin tekemää ommelta. Kun kurkistat jonkun ostopaidan helmaa, hoksaat mitä tarkoitan :) Lisävarusteena tällaiseen koneeseen saa sitten esimekriksi sellaisen nauhankääntäjän, josta Janan kanssa tuossa juttelimmekin, eli sillä voi tehdä sitten suoraan trikoo tai resorisuikaleesta kaula-aukkoon kanttausta. Nauhankääntäjä siis "taittelee" suikaleen siinä ommellessa oikeaan muotoonsa, joka koneella sitten vain tikataan paikoilleen.
    Miekään en varmaan tiedä vielä puoltakaan siitä mitä tuolla vempeleellä voi tehdä ja ihan näiden helmojen ym. huolittelua varten sen nyt hommasin.
    Kauan olen kyllä tullut toimeen ihan tavallisen ompelukoneen kaksoisneullakin, että toimiva ja huippu juttu on ihan sekin sellaisenaan.

    VastaaPoista
  24. Voi kuinka ihana! ♥ Kaunis malli ja ihana tuo pikkumies. :)

    VastaaPoista
  25. MOIKKA! Kuinka kauan kesti ennen sait vastaus siihen tarjouspyynnöön??? Onko ne ovat lomalla vai eivät viitsi vastata? Jos he haluvat myydä koneita ... vauhtia on valtti :-) Ei yhtään elonmerkki tuosta myyjästä....

    VastaaPoista
  26. Nyt tuli vastaus... 20e kuuluja lisäksi... pitäskö tingata???

    VastaaPoista
  27. Jana, mitä kuluja nuo on? Ei miulle kyllä tullut mitään kuluja...Koneen hinta vain.

    VastaaPoista
  28. "Kulut lähetyksestä on n. 20,00
    euroa." Semmoinen vastaus tuli.... Minä kyselin jo vähän... postipakettina vai matkahuollon kautta... odotan vielä vastausta :-) jos matkahuollolla olisiko edullisempi??

    VastaaPoista
  29. ihana huppari!

    Saako kysyä millä perustein tilasit Janomen?
    Aivan ehdoton vekotin toi peitetikkikone! :)

    VastaaPoista
  30. Minä tilasin oman peitetikkikoneeni Jovilcolta kesäkuussa. Matkahuollon kulut maksetaan vasta noudettaessa Matkahuoltoon. Ne on juuri nuo vähän yli 20 euroa. Ihana kone, mutta välillä meinaa hermot mennä asetusten kanssa. Ne on paljon hankalammat kuin saumurissa tai ompelukoneessa. Kannattaa muuten soittaa sinne Jovilcoon tarjouspyynnön sijaan. Minä ainakin sain oman vastaukseni 30 sekunnissa ;D

    Todella suloinen huppari :)

    VastaaPoista
  31. AnniKa, tilasin Janomen koneen ihan vain tuon edullisen hinnan vuoksi. En ole koskaan ommellut peitetikkikoneella, joten vertailukohtia ei ole lainkaan. Mutta josko sitä tällä nyt pääsisi alkuun :)

    Maria, hyvä tietää että postituskulut maksetaan haettaessa! En ole nimittäin koskaan ennen joutunut maksamaan matkahuollossa mitään, kun olen sieltä paketteja noutanut. Kiitos! Nyt tietää varautua mukaan kukkaron kera :)

    VastaaPoista
  32. Voi kääk! Tää on ihana! Oot kyllä niin super :)

    VastaaPoista
  33. Eilen yrtin 4 x laita se kommentti tänne

    Voi ei... nyt se kommentti hävisi.
    Jep matkahuolton kautta kone tulisi. Jotenkuten nuo viestiä vaikuttavat epäystävällinen...kiireinen, semmoinen tunne, vaikea selittää.
    Jos muistan nyt oikein(lue: JOS) Elnat ja Janomet valmistettaan samassa tehdassa. Kaisakin(kävi just hakemaan omat kankaat) on sama mieltä kun tuli puhe asiasta, mutta emme muista missä luimme sen...

    VastaaPoista
  34. Wow! Your work is really good! I wish I understood what it says though... :)

    VastaaPoista
  35. Olet tehnyt aivan valloittavia vaatteita!! Teetkö vaatteita myös myyntiin tai tilaustyönä?

    VastaaPoista
  36. Tuuli, en valitettavasti ehdi tekemään vaatteita myyntiin asti enkä tilauksesta. Neuvon kyllä mielelläni niin paljon kuin suinkin vain kykenen muitakin ompelemisessa :)

    VastaaPoista
  37. Aivan syksyfiiliksiin täälläkin päästiin tämän siilipukineen ansiosta, vautsi;)

    VastaaPoista
  38. Hei!
    Mietin peitetikkikoneen ostoa. Oletko ollut tyytyväinen tuohon Janomeen? Vai olisikohan tuo Elna prempi? T. Sani Oulunsalosta

    VastaaPoista
  39. Hei Sani!

    Olen ollut tyytyväinen Janomeen, mutta toisaalta minulla ei ole kokemusta mistään muusta peitetikkikoneesta. Kannattaa varmaan koettaa päästä johonkin liikeeseen testaamaan koneita jos suinkin mahdollista.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.