lauantai 31. heinäkuuta 2010

Pöö! Eli jotain ihan muuta :)

Niin tervehdys vaan! Minä se olen :) No, asiaan! Noin metri kertaa metri lattiapinta-alalla varustettu ompelutilani tuo aina hieman haasteita varsinkin isojen vaatteiden tekemisessä. Sinnillä olen saanut kuitenkin jotain sellaistakin syntymään, vaikka kuuma on ollut... Tästä punakukkaisesta Löytö-Pala löydöstä tulee mieleen lapsuudenkodin suloiset Esteri Tomulan Arabialle suunnittelemat Isokukka -kahvikupit. Tunikan ompelin ilman kaavoja ja siitä tuli yllättävän kiva.





Heräte(kangas)ostos oli tämä ruudullinen villakangas, joka sattui silmään Eurokankaassa. Kaava on Ottobren Woman 5/2009 Penelope takki koossa 36. Takki on hieman A-linjainen, mutta istuu kuitenkin hyvin. Ompelu oli helppoa ja takin pystyi tekemään kokonaan tavallisella ompelukoneella, koska se vuoritettiin kokonaan. Tykkään! Tästä tuli ihanan mummomainen - eli juuri sellainen mitä hain takaa. Miehustaan pitäisi tehdä vielä joku huopakukkanen!







Ja jottei postaus menisi ihan ulos RuttuNutun teemasta, tässä on jo aikoja sitten ommeltu Timppa-tarhapaita. Paita on kauniin vihreää velouria. Applikointi on tehty muutoin velourista paitsi lampaan turkki, jonka ompelin luonnonvalkoisesta pörröisestä fleecestä.




Lohikäärmekankaasta syntyi nappilistapaita. Keltaiset napit tuovat miehustaan mukavaa piristystä.

38 kommenttia:

  1. Ai sentään miten ihania vaatteita taas kerran! Kauniskin olet! :)

    VastaaPoista
  2. Minä kiinnitin myös huomiota (vaatteiden ohella tietysti) siihen miten kaunis nainen olet! =)

    VastaaPoista
  3. Ihana takki! Ja sopii sulle tosi hyvin:)
    Malli ja väri nimittäin!
    Nyt se syksy sitten taitaa tulla...
    Kivat on myös poikien paidat:)

    VastaaPoista
  4. Ihanat ompelukset ja superkauniit mallit, kaikki kolme.

    VastaaPoista
  5. Onpa lumoava tuo ensimmäinen kuva! Eipä mikään yllätys, että siellä on noin kaunis äiti kun on noin kauniit lapsetkin :)

    Uuden takin tarvitsisin itsekin, tuota voisi koittaa jos ohje sattuu kirjastosta löytymään. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Ihana takki ja ihania ovat tietysti myös muut ompelukset!

    VastaaPoista
  7. Voi, miten ihania ompeluksia olet taas tehnyt! Kiva nhdä välillä myös tekemiäsi aikuisten vaatteita.

    VastaaPoista
  8. olet kyllä aika velho ompelukoneen kanssa :) tykkään ihan kympillä näistä. mun tytöt tykkää late-lampaasta tosi paljon (varmaan sama tekijä kuin tuolla Timpalla) joten siksi tykkään vielä enemmän tuosta vihreästä paidasta.

    HooJii

    VastaaPoista
  9. Ihania vaatteita taas! Aina oikein odotan mitä uutta ja ihanaa olet taas tehnyt:)

    VastaaPoista
  10. Siis Wau! Tuo takki on niin magee voikun joskus itsekkin jaksaistehdä jotain noin monimutkaista.

    VastaaPoista
  11. Kiva takki ja ihana Timppa-paita.

    VastaaPoista
  12. Hei hyvä aluevaltaus ja tyyli! Ihanat vaatteet ja postauksessa on tunnelmaa.

    VastaaPoista
  13. Heiheiheiiii, ei se oo mitenkään aiheesta pois, jos välillä tekee itselle! :D Ihania vaatteita itsellesikin olit tehnyt! :) Aikuisten vaatteista on kans kiva lukea ja nähdä kuvia välillä!

    Sun blogi on mun inspiraatio! :) Ihan tätä blogia lukemalla oon saanu käsityökärpäsen pureman (ja mun siskokin on saanu) ja me ollaan alettu kans tekee käsitöitä! :D Nyt on itelläni työn alla uus aluevaltaus, Ottobren ohjeilla pieniä farkkuja teen, saas nähdä mitä tulee! :D

    Mutta siis ihania ja ihania ja aina vaan ihania KAIKKI mitä teet! <3

    VastaaPoista
  14. Onpa tosi ihana takki, kuten tunikakin. Suloisia myös pienemmät vaatteet, tosi kiva kuosi tuo lohikäärme ja keltaiset napit on piste ii:n päälle :)

    VastaaPoista
  15. Onpa taas mukavia vaatteita! Ei ole helteet haitanneet tekemisiäsi!

    VastaaPoista
  16. Kivaahan se on saada jotakin itsellekin tehtyä. Minulle on käynyt niin että ennen ompelin kaikki vaatteet itselleni ja lapsen jälkeen ole ommellut kaikki vaatteet lapselle, itselle en mitään.

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana "mummotakki"! Josko sitä itsekin uskaltaisi...

    VastaaPoista
  18. Hieno tuo ensimmäinen kuva! Upea! Ja tuo timppa-paita on suloinen..me näin Suomen lomalla löydettiin Timppa lammas ja se on ihan Onnin suosikki nykyään :D

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania ompeluksia.Meilläkin tykätään Late-lampaasta,tosin se on tää äiti joka tykkää..lapsi vielä niin pieni ettei ymmärrä.Pitäisipä itsekin kokeilla tuollaista lammaspaitaa :) ja välillähän on kiva itsellekin ommella.

    VastaaPoista
  20. Niin ihana kuva tuo eka. Todella kaunis olet.

    Mulla tuota samaa kukkakangasta jemmassa, itsekin aattelin tunikaa siitä itselleni. Jäänyt vaan kesän helteillä ompeleminen vähiin.

    VastaaPoista
  21. Aargh, minä saan alemuuskompleksin tästä blogista!
    En osaa tehdä mitään noin hienoa ja ihanaa, enkä ole edes noin kaunis.

    Masennun!

    :D

    VastaaPoista
  22. Moi.

    Minäkin nuorempana ompelin aivan hurjasti kaikkea... Nyt tämän sinun aivan ihkun blogisi vuoksi olen uudestaan innostunut kaivamaan kaapista ompelukonetta ja saumuria : )Ja toinen innostukseni syy on pieni poikani jolle olisi kiva värikästä saada tehtyä. Aplikointia vaan en ole kokeillut kertaakaan. Olisi kiva saada hommattua vaan jostain hyvät kaavat housuihin... Esim. Tollaset mustavalkoiset housujen kaavat mitä olit tehnyt. Mistä saat kaavoja vai teetkö kaikki itse?

    T. Tarhantäti -77

    VastaaPoista
  23. Oih! Aina kaikkea yhtä ihanaa! Tosi kaunis paita sekä takki ja ennenkaikkea kaunis käyttäjä! :) Mielestäni ei mene yhtään ohi Ruttunutun teemasta, vaikka ei olekaan lapsille ommeltua.

    VastaaPoista
  24. Miten ihana blogi ja inspiroiva! todella kauniita kuvia! Pistä vielä kuva somisteesta minkä suunnittelet takkiin :) Hyvää syksyä ja anna koneen surista meidän iloksi!!

    VastaaPoista
  25. Kertokaas tälle tyhmälle että mitä eroa on trikoolla ja jerseyllä? Kumpaako kannattaa hommata lapsen paita kankaaksi?

    VastaaPoista
  26. Aivan upeita vaatteita!! Ja tuon takin kaava täytyy laittaa korvan taakse, jos vaikka itseäkin takintekokärpänen puraisisi.

    VastaaPoista
  27. aaah miten kaunis takki <3 tuollaisen kanssa ottaisi syksyn vastaan ihan mielelllään...

    VastaaPoista
  28. Kauniita ompeluksia jälleen. Blogisi toimii täälläkin inspiraationa.
    Kauniita juttuja, tykkään.

    VastaaPoista
  29. Niin ja vielä sellaista kyselisin että saako KAM-neppejä laitettua muuten kuin niillä niille tarkoitetuilla pihdeillä... mulla on prymin pihdit niin en kehtoisi toisia enää ostaa... mut oishan noi kamit siistimpiä ihan vaatteisiin...

    VastaaPoista
  30. Voi että miten ihana takki, mahtava kangaslöytö!!!11

    VastaaPoista
  31. En voi lakata ihmettelemästä näitä UPEITA luomuksiasi! Uskomatonta miten taitava olet!

    Ihana blogi!

    VastaaPoista
  32. Oiiiiih tuota Timppaa! Meidän kuopus on suuri Timppa-fani =) Itse olen aivan rakastunut Rumaan Ankanpoikaseen ja ajattelinkin kysyä haitanneeko jos käytän ankkaideaa, toki omana piirrelmänä, pikku poikien vaatteissa?

    VastaaPoista
  33. Sanna, toki saapi rumaa ankanpoikaa lainata :)

    VastaaPoista
  34. Kiva nähdä sinun omia vaatteitakin! Ja Timppa on ihana! Minuakin muuten kiinostaisi mikä on trikoon ja jerseyn ero, vai tarkoittaako samaa?

    VastaaPoista
  35. aivan ihania vaatteita. Mihin pieneksi menneet vaatteet päätyvät? ;)

    VastaaPoista
  36. Anonyymi, pieneksi jääneet vaatteet päätyvät muiden ostovaatteiden mukana kavereille ja kirpputorille. Kohta pitäisi itse asiassa taas alkaa varailla pöytää, että pääsisi liioista eroon. Haluan päästä tässä mahdollisimman vähällä ja kiikuttaa vain vaatteet kirppikselle, kun niitä on niin paljon.

    VastaaPoista
  37. Voih, toivoin jo löytäväni niitä huuto.netistä =)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.