perjantai 2. huhtikuuta 2010

Loms loms loikitaan, ollaan niin kuin sammakoita.

Pääsiäislomamme lähti käyntiin varsin kurnuttaen. Kankaana ihana puna-valkoraidallinen joustofrotee Lasten Metsolasta. Idea vetoketjusuiseen sammakkoapplikaatioon on lähtöisin IKEAN sammakko-hahmosta, joka lienee jo varsin omanlaisensa klassikko. Eli siis paidan sammakon suu on vetoketjullinen tasku, johon voi sujauttaa muutamia tärkeimpiä pikku-aarteita. Suun taskupussin tein punaisesta trikoosta. Ajatuksena oli myös korvata vetoketjun vedin kankaisella "kielellä", mutta en saanut poistettua alkuperäistä vedintä sitten millään... no menee tämä näinkin. Applikaatio on siis tehty veloureista. Pyöristin tähän malliin helman ja tikkasin kaksoineulalla.

Hauska ja pirteä paitahan tästä tuli. Näitä vetoketjusuisia otuksiahan voisi tehdä vaikka enemmänkin :)~*~Sain tällaisen tunnustuksen Pikku Kepposen Maritalta. Kiitos tuhannesti!!! Tulipas niin mukava mieli :)

Minäpäs osaltani sujautan tämän tällä kertaa Meemelin hahtuvahousuihin. Sen verran upeita neulahuovutus töitä tuolta löytyy, että suosittelen kyllä kaikkia käymään kurkkimassa!!!

34 kommenttia:

 1. Hauska idea kyllä :D Tätähän voisi soveltaa moneen, hmmm.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos. =)

  Ja tuosta paidasta - minä olen joskus aina täällä vieraillessa (aika useinkin) ajatellut, että tässä se nyt oli - se huipennus. Nyt ei voi enää upeampaa ja kekseliäämpää jne kukaan tehdä. Ja sitten sinä aina kuitenkin sen teet. =O Tuo on aivan hurmaava, värit, kuva idea, KAIKKI SIINÄ! =)

  VastaaPoista
 3. Voi miten mahtava idea!! Mistä sulla näitä ideoita oikein tulvii :D
  Tosi hieno paita taas kerran :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana!! <3 Mitenköhän voit olla noin taitava "harrastelijaompelija"?! Muakin voisit tulla opettaan ;D IHANIA töitä!!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Upea pusero. Sammakon suu on sekä ideana että toteutuksena tosi hieno! :)

  VastaaPoista
 6. Vaude mikä idea toi sammakon suu! Ja komea paita muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Miten saatkin nuo raidat kohikkain? Vaikka kuin yrittäis neulata ne..niin aina ne vähän ommellessa vääntäytyy eri kohille.

  Piristys tuo helman muoto myös!

  Ihanoin Annika sinussa sitä, että uskallat kantata pirteillä väreillä vaatteita. Mulla ei ois tullut mieleen laittaa tuohon tuon väristä. Saat niistä sillainkin pirteitä vaatteita. Kai sitä vain rohkeutta tarvii siihenkin.. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos mukavista kommenteista! :)

  AnniKa, raitojen kohdistus ei itseasiassa ole ihan niin vaikeaa kuin antaa aina itsensä ymmärtää sen olevan :) Toki heittoja tulee aina vähäsen, kuten tässäkin paidassa. Minä en neulaa hihoja ollenkaan paikalleen, vaan siinä saumuroidessa samalla pakotan raidat aina kohdikkain. Ja tietysti kankaita leikatessa pitää katsoa, että raitojen kohdistus on ylipäätään mahdollista. Mietin tähän paitaan kanttauksen väriä jonkin aikaa, kun en osannut päättää minkä värin nappaisin applikoinnista tehosteväriksi kaulukseen. Päädyin sitten tuohon mangonkeltaiseen, kun sitä oli muutoin kuvassa vähiten. Samalla pystyn ohjaamaan huomioita tuohon sammakon kruunuunkin, joka muutoin saattaisi jäädä vähän vaisuksi.

  VastaaPoista
 10. Juu tokihan kappaleet täytyy leikata oikiasta kohti. Mutta en silti nuin hyvin niitä saa..Harjoitus tekee mestarin.. :)

  Annika sitä minun on pitänyt sinulta kysyä, että miten saat nuo tuotelappujen tekstit pysymään paikoillaan? Kun minulla(tai kelle oon vaatteita antanut) on joistain pesussa lähtenyt kokonaan pois. Jostain aiemmasta jutusta luin, että sinulla olisi saman merkkistä tulostuspapruakin. Voiko olla tulostus musteessa ero? Vai tekstin silittäjässä? :) Onko sinulla kestänyt 60c pesua ne?

  Inhottava kun antaa jollekkin lahjaksi vaatteen..ja siitä lappuset kuluu pois pesussa. Antaapa tosi laadukkaan vaikutelman.. ;) Harkitsin, että tilaisko kudottuja lappuja jostain. Kokomerkit kai silti pitäis silitellä..

  VastaaPoista
 11. AnniKa, on minulla pysynyt kyllä ihan 60 asteen pesuissa merkit tallella. Minä siis silitän merkit kiinni niin, että ensin silitän kuvan kiinni nauhaan painaen sitä raudalla ainakin 10 sekunttia, sen jälkeen liikuttelen vielä rautaa varovasti, ettei jää kohtia joista kuva ei olisikaan tarttunut (varsinkin hyörysilitysraudan reikäkohdat pohjassa saattaa jättää jotkut kohdat irralleen). Silitysrauta minulla on kolmella pisteellä koko ajan. Sittem jäähdyttelen nauhaa hieman ja irrotan sen suojapaperin varovasti pois. Tämän jälkeen käännän nauhan kuvapuoli alaspäin ja silitän nurjalta puolelta. Ja sitten vielä silitän suoraan sen kuvan päältä - niin että ensin vain hipaisen kuvaa kevyesti, ettei se tartu raudan pohjaan ja sitten kun kuva tuntuu pysyvän silitän vielä ihan reippaasti kuvan päältä. (Tässä siis olisi hyvä olla sellainen rauta käytössä, ettei ole ihan katastrofi jos kuva sitten hieman vahingossa tarttuukin rautaan ja lisäksi silityslauta kannattaa suojata vaikka puuvillaisella pyyhkeellä.) Joka tapauksessa siis tuo lopullinen suoraan kuvan päältä silitys ikään kuin sulattaa kuvan kiinni paremmin nauhaan, ja on minulla sittemmin kestänyt pesut ja päältä silitykset ongelmitta.
  Tulostusmusteen eroista en osaa kyllä sanoa. Voihan silläkin tietysti olla merkitystä...ehkä :) Tulostimena miulla on Epsonin Stylus phototulostin.

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka hauska paita! Ihana idea ja kaunis toteutus, kuten aina :)
  Tuosta raitojen kohdistamisesta tuli mieleen, että on myös saumurista kiinni, nimittäin omani on alkanut venyttää toista kangasta ja raitoja on nyt ihan mahdoton saada kohdalleen, vaikka aiemmin onnistui. (Pitäisi ehkä viedä huoltoon, jos auttaisi?)

  VastaaPoista
 13. Heh, hyvän mielen sammakkopaita, ihana! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Annika pitkästä vastauksesta/vaivan näöstä!
  Mä olen myös irrottamisen jälkeen silittänyt kuva alaspäin. Ja kokeillut silittää päältä, mutta saan sen aina tarttumaan rautaan. (AARGH!) Minun raudassa höyrytys kolot eivät oo ihan kärjessä, joten ei ne pitäis olla syy.. Mulla on kangas laudan päällä, jottei valkonen lauta sotkeudu..

  Annika minullakin on Epson Stylus 4000DX

  Ansku: Minä mietin samaa, että saumureissakin on varmaan eroja. Ettei se aina kuskin syy oo.. :D Mulla kyllä on tänä vuonna ostettu kone..mutta parempikin vois olla..hintaansa nähden! :/

  VastaaPoista
 15. Aivan loistava idea tuo sammakko ja sen suu!

  VastaaPoista
 16. hei,huomasitko,kun laitoin sulle kysymyksen alempaan postaukseen JOfoteksista?ihana paita taas!!

  VastaaPoista
 17. Voi vitsit! Tosi magee paita! :)

  VastaaPoista
 18. Joskos siihen silitysrautaan kiinnittymiseen kävis sama, mikä on hama jne silityshelmien kanssa: leivinpaperi väliin. Koettakaatte joku.. ;)

  Sitten sun toi sammakko. vähänkö hieno (taas). En näytä lapselle, mun hermo kun ei kestä aplikointia, en tiedä miksi.. Pitää joskus ottaa itteä niskasta kinni ja..

  KIELI. Minä tekisin niin, että en irrottais sitä vedintä. Siksi, että joskus se vetskari ei liikukaan enää sen jälkeen. O-o Siellä on joku jousi tms.. Mutta, tekisin pienen kielen, punasta velouria tms. Tai vaikka aika pitkän, pikkukakkosen Kaarlon kieltä mukaillen. Ja pujottaisin sen siihen päälle. Ja ompelisin sitten käsin siihen hmm.. reikään.. Tajusit varmaan.. [] se ton mallinen, joka menee sen vedettävän osan läpi.. aargh! :D Hankalaa selittää, helpompi piirtää... ;)
  Ja jos tuntuu, että se on liiiian pitkulainen ja tököttävä tms se vedin, niin vois toki sen katkasta, siis osan siitä, jollain matallipihdeillä tms. Mutta tosiaan jättäisin sen "renkaan" siihen kuitenkin.

  VastaaPoista
 19. Hi :-)

  I really wish I could understand, what you are writing! You make SO cool clothes...it´s just fantastic!

  So you have to begin to translate all your posts ;-)

  Kind regards

  June
  Denmark

  VastaaPoista
 20. Ihana sammakko ja tosi kiva idea laittaa vetoketju suuksi! Mahtavia juttuja sinulla on täällä vaikka kuinka paljon. ;O) Täällä on kiva vierailla!

  VastaaPoista
 21. Ihan mieletön idea! Loistavaa! :) Mahtava paita!

  VastaaPoista
 22. This was really cool, did you make it, is it for sale? I waish I could read what you write!

  VastaaPoista
 23. Heippa, ihanoita ompeluksia :)
  Kiinnitti huomiota nuo merkit, mistä olet noita tehnyt / hankkinut ?

  terv.Maikki

  VastaaPoista
 24. Maikki, merkit olen tehnyt itse :)

  VastaaPoista
 25. Millä systeemillä olet ne tehny? Kun on niin pieniä ja saa vielä selvän.
  Voisko tuosta merkin teosta saada ohjetta ?

  t.Maikki

  VastaaPoista