sunnuntai 14. maaliskuuta 2010
Tämä hiihtoloman viikonloppu ollaan menty vain laiskotellen. Ompeluksetkin noudattavat samaa laikottelulinjaa ja ovat ihan vain tällaisia perusjuttuja. Jofotex :n Nattåget-trikoota löytyi vielä yllättävän paljon kaapista ja siitäpä hurautin sitten tällaisen kietaisupaidan. Päällimmäinen miehusta on toisesta sivustaan irrallinen, alimmainen taas on kiinni molemmista sivuistaan. Mustaan resorikanttaukseen laitoin Kotimäenpuodista hankittuja Kam-neppareita.Isomman pienen huppari syntyi kaikille tutusta Myllymuksujen Norsujoustiksesta. Hupun vuoritin turkoosilla trikoolla. Mieluinen tuli - ja sehän onkin tärkeintä!21 kommenttia:

 1. Ai että hiihtolomalla vaan tälläsiä! Oot taas saanut tosi veikeitä vaatteita aikaan. Norsujakku on tosi pirteä ja nepparit kanttauksessa hieno idea.

  VastaaPoista
 2. Miksei peruskama välillä? Eemu tykkää, sen näkee :-)

  VastaaPoista
 3. Tuo turkoosi vuori saa norsukankaalle ihan eri ilmeen, paljon raikkaampi!

  Mulla tilttaa netti nykyisin heti, kun yritän tänne kommentoida, mutta koitetaan taas. Ihania ovat olleet edellisetkin työsi, tuo kissapaitakin on niin kekseliäs! Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kivoja ompeluksia ja niin suloset pojat.

  VastaaPoista
 5. Samaiset kankaat ovat minullakin olleet työn alla! :)
  Junasta paita leikattuna, mutta odottaa vielä ompelua. Resorinväriä olen arponut ja näyttäisi tuo musta toimivan sekin hienosti!

  -Piia

  VastaaPoista
 6. Ihanaisia taas kerran! Ja voi noita pieniä suloisia poikia... :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kun sulle nuo ovat laiskottelua, mulla täysi työ mmoisten tekeleiden kanssa varmasti.

  Ihania vaatteita!

  VastaaPoista
 8. Aivan hurmaava varsiskiin tuo ronsuhuppari! =) kävisi meidän eskarilaisellekin tuollainen. (harmi että joku on totaaliostokiellossa kankaiden suhteen)

  Suloisia kyllä ovat nuo teidän poikaset! =)

  VastaaPoista
 9. Ihania vaatteita, tuo junakangas varsinkin. harmi kun ei sitä saa lähempää. Mutta vielä katellisempi, kuin noista upeista ompeluksista, olen valokuvaustaidoistasi. Itsellä kun kamerakin on vain tavallinen pokkari, saati että kotoa löytyisi valkoinen seinä jossa olisi noin hyvät valaistusolosuhteet, puhumattakaan aloittelijan taidoistani. Ehkä munkin blogi näyttää näin hyvältä vielä joku päivä...

  VastaaPoista
 10. Vai laiskottelua? :) Miulla menisi täydestä työstä. Jälleen kerran kauniita vaatteita.

  VastaaPoista
 11. Millä kaavalla ompelit hupparin? Vai piirsitkö itse? Löysin blogisi viime viikolla ja siitä lähtien on ompelukone pitkästä aikaa laulanut... Velour-applikaatioita olen kokeillut ja hyvin toimii vaikka ensin epäilin etten noin hienoja saisi aikaan! Kiitos sinulle inspiraation synnyttämisestä!!!

  VastaaPoista
 12. Blueberry, huppari on tehty raglanhihaisen paidankaavalla, johon sovelsin vain hupun mukaan. Tämä paidankaava on piirretty Ottobren lehdestä - nyt en vain todellakaan enää tiedä mistä numerosta, mutta periaatteessa mikä tahansa raglanhihainen kaava siis kävisi. (Pitää vain muistaa jättää etukappaleen KE-taitteeseen varaa vetoketjulle.)
  Meidän poika on niin kapoinen tapaus, että muistan piirtäneeni kaavat pituudeltaan koossa 104 cm ja leveydeltään koossa 98 cm.
  Ihanaa, että olet innostunut applikaatiosta ja ompelusta!!! Kerrassaan huippu harrastus, mikäli minulta kysytään :)

  VastaaPoista
 13. heippa!

  monesti täällä käyn ihastelemassa,mutta nyt vasta saan jätettyä kommentin.minä oon myös opetellut ompelemaan lapsille vaatteita näiden ihanien blogien innoittamana.oot tosi taitava:)
  olisin kysynytkin,että miten tapahtuu tilaaminen tuolta Jofoteksiltä?maksu,toimitus ym.on tuo svenska hieman hakosalla..

  VastaaPoista
 14. Miisu, minulla on auttanut jonkin verran tilauksessa ensinnäkin se, että on kääntänyt sivut Google kääntäjällä suomeksi. Suomennos on toki paikoittain kovin hassu, mutta auttaa kuitenkin jonkin verran eteenpäin siinä tilausta miettiessään. Itse olen tilannut Jofoteksiltä viimeksi vielä silloin kun heillä ei ollut tuota varsinaista nettikauppaa, eli tilaus tapahtui sähköpostitse. Olin tuolloin heihin ihan englanniksi yhteydessä. Maksun suoritin tilisiirrolla. Luulisi, että tilisiirto olisi mahdollista nytkin, eli silloin vain tarvitsee valita nettipankista kohta maksut ulkomaille ja täyttää tarvittavat kohdat. (Tietysti luottokortilla maksaminen on varmasti vielä helpompaa, mutta itse en ole sellaista halunnut koskaan hankkia.) Heitä voi kuitenkin siis lähestyä ihan englanniksikin kyllä.
  Toimitus on ollut varmaa, mutta paikoittain hidasta. Syy on tuskin kuitenkaan heissä, vaan että maksusuorituksen näkyminen heillä ja itse lähetyksen siirtyminen tänne meille vain kestää jonkin verran kauemminkin. Viikko - puolitoista minulla on yleensä mennyt tilauksesta kunnes kankaat ovat olleet minulla. Kysy vain lisää jos en nyt jotakin hoksannut sanoa.

  VastaaPoista
 15. kiitti vastauksesta.oliko muuten toimitusmaksu kuinka paljon?

  VastaaPoista
 16. Miisu, Silloin kun tilasin viimeksi postimaksut olivat neljälle kankaalle 190 kruunua, eli vajaan 19 euroa. En tosin tiedä ovatko ne samaa luokkaa edelleen. Joku muistaakseni mainitsi joskus niiden nousseen hieman kun tuo nettikauppa tuli käyttöön. Kimppatilaus on näissä "muilta mailta"- tilauksissa aina hyvä vaihtoehto, silloin postimaksuja voi hieman tasata tilaajien kesken.

  VastaaPoista
 17. Hei Annika, nää on niin ihania nämä sun ompelukset, inspioit myös minua suuresti! Miten saat nuo KAM-nepparit kiinni tuohon kanttaukseen? itsekin ompelen vissiin samoin kuin sinä eli nelinkerroin kantin, joten siitä tulee melko paksu. Minä en saa ehjinä edes koon 20 neppejä menemään.... Aina irtoovat tai muuten murjoutuvat...Tietenkin paras ratkaisu olisi peitetikkikone ;-) mutta meinasin vielä opetella tuon kaksoisneulalla knattauksen jos se asiaan auttaisi. Niin, itse laitan neppejä neppipihdeillä, pressiä ei nyt ole...

  VastaaPoista
 18. RouvaRuusu, joo miulla on tosiaan kantti nelinkertainen. Nepit kiinnitän myös neppipihdeillä. Eli laitan ensin nepin kohdalle piikillä reiän ja sittenasetan nepin paikoilleen kanttiin eli piikkipuoli reiästä läpi ja vastakappale siihen piikin loppuosaan valmiiksi. Sitten ujutan neppipihdit neppien ympärille ja painan kiinni. Yleensä teen vielä useamman kerran varmistus puristukset, jotta neppi varmasti ottaisi kiinni kunnolla. Pressiä en ole itse koskaan päässyt kokeilemaan, joten en tiedä miten helppoa sen käyttäminen mahtaisi olla. Pihtien kanssa saa ainakin tosiaan olla varovainen ettei muovinepin kanta painu littaan. Eli siis rauhallisesti vain, monta kertaa tarkistaen ennen kuin painaa pihdit kiinni :)
  Kaksoisneulalla, jos et ole vielä ommellut kanttia, sitä kyllä kannattaa koettaa. Kaksoisneulalla ommellessa kantti litistyy kyllä myös ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
 19. Ok, kiitos Annika. En ymmärrä, tai siis ymmärrän, olen ollut liian äkkipikainen ja kovakourainen...Nepeissä ois vaan niin kivoja värejä ja tuntuuhan muovi ihollekin kivemmalta kuin metalli. Pressi mulla oli vielä tuon nyt jo kolmevuotiaan aikaan mutta myin pois, kun luulin ettei meille enää lapsia tule ;-) Sillä on kyllä helpompi kohdistaa ja muutenkin varmempi laittaa, mutta on niin iso rohjake... Kanttia en ole tosiaan kaksoisneulalla tehnyt mutta muuta olen tikkaillut, tänään kokeilen.

  VastaaPoista
 20. Aivan ihanan näköisiä ompeluksia sulla on...
  Linkitän sinut omaan blogiini, Janeas World kehuu sinua ;)

  Terkut Jutalta Saksasta

  VastaaPoista