maanantai 8. helmikuuta 2010

Sain kuulla, että eräs tuttumme on kohta saamassa kaksoset ja päätin koettaa saisinko jotain pienille aikaiseksi. Nämä vaatteet ovat todellakin pieniä, kokoa on 45 cm. Velourit ovat Kangastukusta ja kanttauksien resorit Myllymuksuilta. Kaavat löytyivät Ottobren lehdestä nro :sta 6/2007. Sen verran sovelsin ohjeita, että ompelin liivimekon sivusaumat kiinni ja laitoin olkaimiin samanmoiset painonapit kuin potkuhousuihinkin. Taas ei ollut oikein värimieltymyksistä mitään hajua, joten päätin pysytellä neutraalilla linjalla - näihin voi kuitenkin aika hyvin lisätä muilla vaatteilla sitten niitä värejäkin.







43 kommenttia:

  1. On ihanat ja varmasti mieluinen lahja...meijen pieni oli 44cm kun kotiin pääsi...ja sairaala aikaa jo 2kk siihen mennessä vietetty. Kaikki vaatteet niin tuhannen isoja...

    VastaaPoista
  2. Voi kun söpöt! Niin ihanan pienet!
    Onko nuissa ihan tavalliset Prymmin nepit? Näyttää niin isoilta..

    Prymmin neppareita saa 200kpl paketissa Ompelijamaailmasta. Hintaan 54€. Jos jollain kiinnostaa isommat erät..

    Nappi-Kikkaan piti viime viikolla tulla uusia FolkArt Fabrikin kangasvärejä. Jos joku väri puuttuu, niin kannattaa käydä katsomassa.

    Tulipa mainos katko.. :)

    VastaaPoista
  3. AnniKa, nepparit ovat ihan Prym :n perusneppareita - vaatteet ovat vain niin pieniä, että nepparitkin näyttävät suurilta :)
    Kiitos vinkistä tuosta Ompelijanmaailmasta! Ostin juuri Kestovaippakaupasta 50 täyttöpakkauksen Prym :n neppareita, jotka tulivat yllätyksekseni perille pussissa. No mitäpä pakkaustavassa, mutta nyt kun aloin ensi kertaa niitä kiinnitellä pihdeillä huomasin, että suurin osa rengasosista on halkaisijaltaan liian pieniä... Siis osa sopii prym :in pihteihin, mutta osa lonksuu tyhjää, eikä ota kiinni. Muutama ärräpää pääsi, tunnustan!

    VastaaPoista
  4. Kauniin ja niin seesteiset vaatteet. Kiitos muuten AnniKa tuosta värivinkistä!

    VastaaPoista
  5. Minunkin nepparit olivat pussissa..Entisiäkin oli tuossa vielä vähän, joten en ole testannut nuita uusia neppareita pihteihin. Siinä kyllä oli, että samoja, kuin pikku paketeissa, mutta taidanpa silti kokeilla/tarkastaa varmuudeksi..
    Saa sieltä Ompelijamaailmasta 1000kpl pakettejakin. Nettiputiikissa niitä ei näytä olevan, mutta sähköpostissa ilmoittivat.

    Kävin viime keskiviikkona Nappi-Kikassa ja sanoivat, että huomenna pitäs tulla. Mutta väreistä ei tiennyt, että mitä on tulossa. Mutta luulen, että perus sellaisia..

    Jossain vanhassa postissa Annika kirjoitit,
    ettö FolkArt Fabrikin keltainen olisi huonoa!?
    Minulla se ei meinannut peittää millään. Painoin kahdesti..ja silitettäessä väri jotenkin hävisi..ja haalistu..jotenkin muuttui punertavaksi. Tosi rumaksi!
    En tiiä uskaltaako sitä enää mihinkään käyttää..?

    VastaaPoista
  6. AnniKa, tosiaan FolkArt Fabrikin joku keltainen sävy on taitettu valkoisella, joten sillä on hankala saada esim. puhdasta oranssia, kun alkaa kääntyä vaalenapunaiseen sekoittaessa...Tätä ongelmaa mie muistaakseni aiemmin toin julki. Sittemmin ostin sitruunankeltaisen sävyn ja se oli puhtaampi ja sekoituskin onnistui paremmin. Peittävyydessä en ole itse havainnut eroa muihin sävyihin. Vaaleille kankaillehan ne toki on tarkoitettuja. Mie olen laittanut sitten aina sitä valkoista alle ja painanut vaaleilla väreillä vasta siihen päälle, jos ei ole muuten saanut peittävää.

    VastaaPoista
  7. Ei voi olla totta, miten suloisia pikku vaatteita! :) Varmasti mieluinen lahja.

    VastaaPoista
  8. ÅÅåååhhhhh... så otroligt fint!!! (Hoppas du förstår svenska? :-) )

    VastaaPoista
  9. Voi vitsi miten pieniä!!!! Ja tietty tosi söpöjä ;)

    VastaaPoista
  10. Hellyttävät :) Tuo alempi koirapusero on huippu!

    VastaaPoista
  11. Ihanat! Niin kauniin harmooniset värit ja kovin suloiset. Kommentoin ekaa kertaa, vaikka olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa. Teet ihania juttuja!

    VastaaPoista
  12. Kauniin neutraalit ja ajattomat värit vaatteissa, varmasti saajat tykkäävät!
    Taitaa ainakin toinen kaksosista olla tyttö..

    Minä olisin kaivannut värillisiä prymin neppareita mutta en kyllä mistään niitä löytänyt, ei niitä taideta suomessa myydäkään?! Päädyin sitten tilaamaan KAMin pienempiä neppejä, toivottavasti ne sopivat myös lastenvaatteisiin..

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka ihanan suloisia! Ja pieniä! <3

    VastaaPoista
  14. Mielettömän söpöset!
    Kuten kaikki muukin, mitä sulta täältä löytyy.
    Vau :D

    VastaaPoista
  15. Voi IIIK! =)) Veikkaan, että noita ei laiteta eteenpäin kun pieneksi jäävät... ;-D

    VastaaPoista
  16. Ihania pikkuruisia vaatteita! Noita prymin värillisiä neppareita näytti olevan ainakin Kangastukussa, muuta olikohan ne niitä 9,7mm halkasijaltaan?

    VastaaPoista
  17. Söpöt on kyl nuo vaatteet!
    Oot varmaan joskus kertonu, mut en enää muista, että minkä merkkiselle silitysarkille tulostat nuo tuotemerkit?
    Ja tuleeko jäljestä pehmeä vai tönkön muovinen?
    Ja vielä se, että silitätkö ne puuvillanauhaan vai mitnkälainen on tuo merkkipohja? ja kestääkö hyvin pesua esim 60 asteessa?
    Kovasti kiinnostaa tuo, kun katoin koulussa jotain silitysarkkikokeiluja, niin ne oli tosi muovisia.
    kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

    Sari

    VastaaPoista
  18. osaat tehdä nuista hahmoista todella ilmeikkäitä. niinkuin tuo koirakin alemmassa postauksessa. Upea ja niin sympaattinen. IHANA!!

    Kuule, nolona kysyn vielä, missä postauksessa kerrot siitä, miten teet hupparin hupun niin että sauma jää hupun sisään?
    Olisin taas niin kiitollinen avusta.

    VastaaPoista
  19. Oijoi, onpa ihanat!
    Minä olisin ollut ikionnellinen silloin kun meidän kaksostyttö ja poika syntyi jos joku olisi antanut noin ihanat vaatteet meille.
    Noita pieniä kun on harmillisen vähän myynnissä ja toisekseen ovat kovin tylsiä, keltaisia ja valkoisia perus kietaisubodyja ja potkareita suurimmaksi osaksi.

    Nämä on kyllä niin ihanat!! ♥ ♥

    VastaaPoista
  20. Voi että.. Ihan varmasti suloisimmat pienen lapsen vaatteet mitä olen nähnyt!!

    VastaaPoista
  21. Onnekas, minä en ole nähnyt Prym :n neppareita kuin joskus muistaakseni valkoisina kaupassa. Niitäkin sai vain sitten ostettua niissä 10 kpl:een paketeissa.

    Sari, nauha jämäköityy luonnollisesti hieman, kun siihen silitetään kuva, mutta ei minusta kyllä mitenkään muoviseksi. Ja ensimmäisen pesun jälkeen se on jo yhtä pehmeä kuin nyt esim. H&M:n niskalaputkin :)Minun paperini ovat näköjään nimeltään Dataline inkjet iron-on transfer paper. Silitän merkit puuvillaisella nauhalle, joita myydään ihan perusmarketeissa ja ne on oikeasti tarkoitettu pyyheliinojen ripustuslenkeiksi. Joskus olen tulostanut niitä myös kanttinauhaan. Niin ja alussa myös satiininauhaan, mutta niillä lopputulos oli jotenkin tönkkö eikä kuva tahtonut oikein kiinnittyä kunnolla pakoilleen.
    Minä tosiaan vielä sen varsinaisen kiinnisilityksen jälkeen, kun olen siis poistanut sen taustapaperin, silitän kuviota kevyesti ensin nauhan nurjalta puolelta ja vielä oikein varovasti sipaisten suoraan kuvan päältä. Kuva ikään kuin sulaa tällöin kiinni nauhaan ja tämän varovaisen silityksen jälkeen sitä voi jo ihan kunnolla painaa silitysraudalla ilman että se sulaa rautaan kiinni.
    Ja ihan 60 asteessa olen pessyt vaatteet joissa näitä merkkejä on ja hyvin ovat paikoillaan pysyneet. Toki värit haalenevat hieman ihan alkuperäisiin sävyihin verratessa, mutta ei pahasti.

    Kaisla, huppariohje on tässä kettu-postauksessa:
    http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2010/01/osa-lasten-metsolasta-ostetuista.html

    VastaaPoista
  22. Aivan lutuiset! Huh, niin ihania taas kerran!

    VastaaPoista
  23. Kangastukun nepparit ei oo Prymmejä. Valkoisia myy esim.Nimipyyhe.com. juuri nuissa 10kpl/pkt.
    Muun värisiä en oo nähnyt..Minusta nuo metalliset ovat ihan sieviä/ajattomia ja oon aatellut, ettei niistä ainakaan ne maalit lähe.. niin kuin joistain maalatuista. Käytössä menevät tösi ruman näköiseksi. Joskus jollain nähnyt, en tiiä merkkejä..

    Vielä nuista FolkArt Fabrikin väreistä:
    Yritin painaa ruskealle keltaista. Kahdesti painoin ja eikä se siltikään oikein keltaiselta näyttänyt..ja siihen länttäsin valkoiset silmät. JA nehän muuttui silitettäessä punertaviksi! Tosi rumiksi! Minusta tuo valkoinen peittää paremmin, kuin keltainen.
    Tulipahan tämäkin opittua, ettei enää tarvi töhriä tuon keltaisen kanssa. Toivotaan, että nappi-kikka myy sitä sitruunan keltaista. Kun donnolta pitäisi tehä muuten iso tilaus. Ja en tarvis, kuin ruskeeta ja keltaista..

    VastaaPoista
  24. Alkoi kiinnostamaan, millä koneella/saumurilla ompelet? Muistan joskus lukeneeni että jotkut taviskoneet on käytössä, mutta lähinnä kiinnostaa merkki. =) Itse kun olen huskistani luopumassa ja berninan ostamassa siksi, etten saa huskissa kaksoisneulaommelta toimimaan.

    VastaaPoista
  25. Ihanat asut sisaruksille <3

    Olen seurannut blogiasi, ja ihaillut tekeleitäsi, jo jonkin aikaa, mutten muista olenko kommentoinut koskaan. Nyt ajattelin kommentoida hiukan, koska olet saanut tartutettua muhun ompelukuumeen. Olisinpa joskus edes puoliksi niin taitava kuin sinä...

    Kiitos selkeistä aplikointiohjeista! Josko uskaltautuisin kokeilemaan jotain kivaa pientä elukkaa :)

    VastaaPoista
  26. Tiina, miulla on käytössä Brotherin 3034D Lock -saumuri ja Brotherin MS-4 elektroninen ompelukone. Mikähän siinä Huskissa mahtaa kaksoisneulan kanssa tökkiä? Onko jälki jotenkin huonoa, vai eikö koko systeemi vain toimi ollenkaan?

    VastaaPoista
  27. No voi hyvä hyssykkä, miten söpösiä!

    VastaaPoista
  28. Minullakin tökkii kaksoisneula evan kanssa :( toisessa "linjassa" tulee hyppytikkiä, mikähän tähän auttais?

    VastaaPoista
  29. Anonyymi, en tiedä auttaako, mutta voisit koettaa langoittaa neulat niin että laittaisit oikean puoleisen neulan langan kulkemaan niin kuin tavallisenkin neulan kanssa. Vasemman puoleisen neulan langoittaisit taas niin, että jättäisit sen neulan päällä olevan "koukun", väliin vaan laittaisitkin langan suoraan neulansilmään. Hoksaatko mitä tarkoitan tuolla "koukulla"? Tämä voisi ehkä auttaa mikäli langoitus on muutoin kohdallaan.

    VastaaPoista
  30. HUOMIO vielä Anonyymi!!! Siis tarkoitan juuri toisin päin eli vasen neula niin kuin tavallisestikin ja oikean puoleinen ilman sitä koukkua!!! Ei oikein näytä näköjään mikään leikkaavan täällä suunnalla tänään :)

    VastaaPoista
  31. Kiitos vinkeistä! Täytyykin kokeilla heti huomenna, empä olisi itse varmaan tuollaista hoksinut.

    Olen saanut valtavasti inspiraatiota blogistasi, kiitos myös siitä.

    VastaaPoista
  32. Ei hiivatti toi pelitä :/

    Viitsitkö vielä kertoa, miten langat pujotetaan alusta loppuun saakka? Ymmärsin kyllä, miten tarkoitit kaksoisneulan kanssa, mutta jos vaikka muuten on väärin...

    VastaaPoista
  33. Anonyymi, vitsit kun miun Eva on jo viety kellariin, joten en pääse siitä nyt tarkalleen katsomaan, mutta jos kerron tuon miun Brotherin mukaan, niin tuskin siin kovasti mitään erilaisuuksia on:
    Eli lanka menee lankarullasta koneen päällä/yläosassa vasemmalla olevaan langanohjaimen koukkuun. Siitä se menee koneen vasentaetusivua pitkin ensin alas ja sitä kautta langannostajaan (eli siihen joka tekee ylös/alas liikettä ommeltaessa). Langannostajaan lanka siis tulee oikealta vasemmalle. Sitten lanka laitetaan neulatangon langanohjaimeen eli siihen "koukkuun" siinä neulan yläpuolella ja siita neulaan.

    Oletko koettanut erilaisia langankireyksiä? Miun Evassa oli sellainen asteikkosäädin josta sai säädettyä ylälangankireyttä ja se oli välillä aika ranttukin, eli jos joku asia renkkasi yleensä langoituksen tarkistuksen jälkeen vääntelin sitten sitä :)
    Nämä on tosiaan nyt tällaisen pöhkön antamia ohjeita, sillä en ole niin taitava, että osaisin tuosta ongelmasta tulkita mikä siinä mättää.

    VastaaPoista
  34. Hih, eilen kokeilin ja sain toimimaan. Taisin lopulta mennä itsekin sekaisin siitä, kumpiko lanka nyt tulikaan sieltä "normaalisti" ja kumpi päältä.

    Mutta toimii, kiitos ohjeista :)

    VastaaPoista
  35. Whow!!! Tolles Design!!! Deine Sachen sind genial!!!

    LG

    Karin

    VastaaPoista
  36. Suloiset vaatteet, toivottavasti vain ei ole liian pienet! Meidän kaksoset olivat molemmat yli 3kg ja 50cm pitkiä syntyessään... Olisivat jääneet nuo sulostukset käyttämättä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.