lauantai 13. helmikuuta 2010


Ajattelin koettaa yhdistellä useampia erilaisia trikookankaita yhteen ja samaan puseroon, ja tässä tulos. Tytöillehän tämän tyylisiä näkee kovastikin, muttei juurikaan pojille. Tahdoin käyttää paidassa keväisiä, mutta kuitenkin poikamaisia(kin) sävyjä. Turkoosipohjainen pallotrikoo on täältä, takakappaleen turkoosi-valkoraidallinentrikoo Kangastukusta ja limetrikoo taas on Marimekon suloista "Pörriäistä". Eteen applikoitui veloureista lintu. Tällaisia voisi vaikka yhdistellä lisääkin kaikista kangaslaatikonpohjille jääneistä kankaan jämistä.

47 kommenttia:

  1. Aivan ihana lopputulos ja sekä värit, että kuosit sopivat tosi hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  2. Mun lempparivärit samassa paidassa ja vielä pilkkuja. TÄYDELLINEN!
    Mistä muuten noi sun merkit on?
    Tykkään niistä tosi paljon.

    VastaaPoista
  3. Veikeä lintu :) ja kivat väriyhdistelmät.

    VastaaPoista
  4. Erittäin hauska yhdistelmä, eikä näytä ollenkaan liian levottomalta vaikka onkin montaa eri kangasta ja vielä kuva päälle.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania kankaita! Ja tuo ankka on kyllä huippu!

    Minkä levyistä nauhaa tuossa omassa merkissä sulla on?

    Käsittämättömiä tuotoksia!

    VastaaPoista
  6. Ihana lopputulos. Mullakin on laatikot pullollaan erillaisia tilkkusia joista ei saa enää mitään järkevää. Pitääpä kokeilla yhdistellä niitä ennekkoluulottomasti toisiinsa. Kunhan vain saisin jostain soppelin raglanpaidan kaavan. nimim. Eilisen selannut ompelulehtiä...

    VastaaPoista
  7. Sie saat tän vaikuttamaan niin helpolta. Jälleen ihana tuotos. Ei auta kuin vihreänä kateudesta seurata siun ompeluksia. :)

    VastaaPoista
  8. Mie olen kyllä ihan kateellinen siun kyvylle visioida näitä! Ihan mielettömiä ratkaisuja, mitä mie en osaa yhtään miettiä! Aina päädyn johonkin tylsään, turvalliseen ratkaisuun. Pitäs joskus vaan repästä ja tehä jotain erikoista. Ja toinen homma nuo aplikoinnit, mie en oo aplikoinu nyt aikoihin mitään kun ei ole mitään ideoita. Ärsyttää itteni :-D

    Mutta yhtäkaikki, aivan upea tämä(kin) työsi!!!

    VastaaPoista
  9. Teet todella kauniita ja lapsenomaisia vaatteita, juuri niin kuin pitääkin!:)

    Tuosta applikaatiosta kysyisin, että miten eri kangaslaadut reagoi useammissa pesuissa? Eli säilyykö applikaatio noin ryhdikkäänä? En ole uskaltanut itse applikoida eri kankailla (esim.juuri velourilla trikoolle), kun pelkään, että toinen kutistuukin enemmän, vaikka kankaat onkin pesty etukäteen. Ehkä nyt rohkenisin kokeilla, upean näköistä!

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva tuo lintu! Lopputulos kokonaisuudessaan erinomainen! :)

    VastaaPoista
  11. Ihanan keväinen! Ja hyvä idea kankaanjämille. Itselläkin on noita marimekon palasia, kun ei raaski pois heittää. Täytyypä kokeilla tätäkin!

    VastaaPoista
  12. Taas kerran ihania vaatteita! Lasten kanssa käydään välillä kurkkimassa mitä olet tehnyt. Ja sitten pikkutaiteilijat piirtävät malleja ja tilaavat äidiltä vaatteita. Kun vain olisi taitoa ja AIKAA tehdä kaikki.

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana! Myytkö näitä ihanuuksia jossain tai saako sulta tilata?

    Anna

    VastaaPoista
  14. Hei,

    En ole tainnutkaan kommentoida aikaisemmin, vaikka ihailemassa olen käynyt useamminkin.
    Aivan ihania vaatteita teet, taidokkaita ja kuitenkin suloisen lapsellisia, ihan huippuja:)
    Ja kiitos, kun jaat näitä meidän lukijoiden kanssa!
    Mukavaa kevättä perheellesi,
    t Kahden äiti Oulusta

    VastaaPoista
  15. Voi kuinka ihanan keväinen ja reipas! En itse osaisi edes lähteä ideoimaan tälläista saatikka sitten yhdistelemään kankaita noin ennakkoluulottomasti. Mahtava idea saada kaikki kankaan jämät pois kaapista pyörimästä. Ja tuo lintu - niin symppis! <3

    VastaaPoista
  16. Ihana! Todella onnistunut kankaiden yhdistely! Ja ankka on niin ihana. Hyvin sopii pojillekin tuollainen erilaisten kankaiden yhdistely!

    VastaaPoista
  17. Olipa ihana ajatus kangaslaatikon pohjan tyhjentämiseksi! Tosi hienosti sopivat yhteen ja lintu on myös suloinen.

    VastaaPoista
  18. sinulla on aivan ihana blogi ja ihan mahtavia vaatteita lapsille teet:)! kumpa tekisit myyntiin ja kumpa tekisit myös aikuisille! kiitos kuitenkin että näitä saapi käydä ihastelemassa. rohkeasti ja ennakkoluulottomasti olet yhdistelly materiaaleja/värejä tässäkin ja hyvinhän nuo passaavat yhteen jälleen:)!

    VastaaPoista
  19. Kauniit väriyhdistelmät taas kerran. Tosiaan, tuon takakappaleen voisikin laittaa kolmannesta kankaasta. Eipähän ole käynyt ennen mielessä.

    VastaaPoista
  20. Tosi keväinen lopputulos! Kauniit värit:)

    VastaaPoista
  21. Ihanan raikas paita kauniissa väreissä. Ja nuo sinun aplikaatiot ovat sitten mainioita, niistä tulee hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
  22. I just Love your blogg, something lovely Every time!!

    VastaaPoista
  23. Wow what cool stuff you create. Love your blogg and the good work with your photos here.

    VastaaPoista
  24. Anrinko, olen tehnyt merkit itse iron-on transfer tulostuspaperille ja silittänyt siitä puuvillaiseen nauhaan kiinni.

    AnniKa, nauhan leveys on 15 mm.

    Anonyymi, en ole huomannut että applikoinneissa olisi tapahtunut kutistumisia suuntaan enkä toiseen pesuissa. Pääsääntöisestihän minäkin applikoin juuri trikoolle. On toki suositeltavaa tosiaan vain pestä kankaat kutistumisen varalta ennen ompelua. Joskus jotkut ovat myös tuskailleet sitä, että velour saattaa pesuissa mennä tönköksi nukaltaan ja menettää alkuperäisen pehmeytensä. Tällaisen tönköksi menneen velourin saa takaisin pehmeäksi, kun kankaan kuivuttua harjaa sitä kevyesti vaikkapa vaateharjalla tai hieroo toisen velourin kanssa yhteen.

    Anna, en valitettavasti ehdi tehdä myyntiin enkä tilauksesta vaatteita. Omasta hyvin pienimuotoisesta harrastuksesta on siis vain kyse :) Mutta neuvon kyllä hyvin mielelläni sen minkä osaan, mikäli joku haluaa jotain vastaavaa koettaa tehdä itse.

    VastaaPoista
  25. Herranjukeli, miten joku voi olla noin taitava käsistään ??! Käsittämätöntä! Aivan ihanan värisiä ja näköisiä vaatteita, kerrassaan.
    Kunpa itsekin vielä joskus saisi tarpeeksi inspistä ja alkaisi uudelleen tekemään lasten vaatteita. Toi applikointi on varmaan hauskaa =0)
    Hv76

    VastaaPoista
  26. Hv76, suosittelen mahrottoman suurella syrämellä ompeluharrastuksen uudelleen lämmitystä :)
    Täällä ompelee vain tällainen täysin omaoppinut höperö, jolla ei ole niin minkäänlaista tekstiilialan koulutusta. Ja hauskaa on :D

    VastaaPoista
  27. Pusero on positiivisen erilainen!
    En ole tiennytkään että Marimekon trikoota saa ostettua jostakin.. Monesti kyllä olen sellaisesta haaveillut!

    VastaaPoista
  28. Ihanan raikas, omaperäinen ja retrohenkinen pojanoloinen paita! Ja ihana on tuo Marimekon kuosi, nam nam!

    VastaaPoista
  29. Onnekas, tämän ja muutaman muun Marimekon trikoon olen saanut aikoinaan ystävieni kautta, jotka asuvat etelässä ja joilla on ollut mahdollisuus osallistua ystävämyyntiin Helsingissä. Täältä Oulusta ei ainakaan ole ollut toivoakaan saada mitään heidän trikoitaan...

    VastaaPoista
  30. Minkä verran oli kulut tuolta saksalaisesta (olihan se saksalainen...) kaupasta? Listassa oli 25 ja 11, enkä osaa saksaa juuri minkään vertaa...

    VastaaPoista
  31. Anonyymi, minäkään en osaa saksaa, mutta sain tilata ihanan blogitutun Janan (http://pullaposki.vuodatus.net/) kanssa ja hän osasi hoitaa varsinaisen tilauksen. Postimaksutkin on siis minulla aivan hämärän peitossa, koska maksoin vain sen osan joka minulle ilmoitettiin miun osuudeksi kimppatilauksesta. Kannattaa siis huhuilla Janalta oikeampaa tietoa tuolla hänen blogissaan :)

    VastaaPoista
  32. Anonyymi: Saksasta tilatessa ne postikulut olivat minusta sen 25€. Laita Google kääntäjä päälle, niin jotain se ehkä osaa kääntää suoraan..

    VastaaPoista
  33. Hei! Kävin tarkistamaan tuo 11e juttu. Inselzuschläge tarkoitaa, lisäkustannukset kun paketti toimitetaan vaikkapa johonkin saarelle siis, olisi 25+11=36e jos asut saarella ja he tuovat paketiin suoraan kotiin. Ainakin mulle tuli paketti suoraan ovelle 25e:lle. DPD. Mutta kuulin Riikkalta että hänen tilaus toi matkahuolto lähimpään kaupaan ja unohtivat ilmoittaa hänelle että tilaus saapui... Riikka sai sen sitten selvä, missä paketti luuraa :-)

    VastaaPoista
  34. Siis (taas kerran) perfektionistin silmä lepää!? Aivan huikea!

    Ja menisi kyllä mielestäni loistavasti tytöllekin. =)

    VastaaPoista
  35. Ihanan raikas!kertakaikkisen onnistunut!

    auringon kirkkautta!

    ilolla:kristiina

    VastaaPoista
  36. Mitä olet tykännyt siitä irtirevittävästä tukikankaasta? Taisit tilata sitä Kangastukusta..? Vai muistanko oikein..Tiedustelen, että onko ostamisen arvoista..Jos sitä ens viikolla pääsis käymään siellä..etelän reissulla käydessä.

    VastaaPoista
  37. On taas niin mieletön paita ja kaikki mitä olet tehnyt! Tuskailen nyt tänne kun en tiedä minne muuallekaan, kun ottaa niin päähän: tein tytölle mekon (uusin sk-lehden ohjeella) ja tuli ihan liian suuri... Miten voi tehdä niin suuren kaavan että kun ilman saumanvaroja teen (niinkuin aina) niin silti mahtuu mun päälle (koko 116). Pitäisikö siis aina tehdä jollain huonolla kankaalla harjoituskappale ja sitten vasta oikea tekele....??
    -Laura

    VastaaPoista
  38. AnniKa, en ole itseasiassa vielä ehtinyt testata tuota Kangastukulta tilaamaani kiinnisilitettävää ja irtirevittävää tukikangasta. Nyt olen käyttänyt Löytö-Palasta ostamaani irtirevittävää tukikangasta, joka laitetaan vain sinne työn alle, eikä sitä kiinnitetä ennen ompelua mitenkään. Tuosta olen ainakin tykännyt tosi paljon. Infoan tuosta silitettävästä versiosta heti, kun ehdin sitä testaamaan :)

    Laura, tuo on kyllä inhottavaa...Tämä on yksi syy minkä vuoksi pyrin aina itse tekemään muutaman peruskaavan, jotka olen mitoittanut omille lapsille passeleiksi ja muuntelen sitten niitä aina tarpeen mukaan. Voisi olla hyvä infota lehteä näin selkeistä mitoitusvirheistä.
    En oikein osaa vinkata muuta kuin vertaamaan leikattujen kaavojen mittoja jonkun sopivan valmisvaatteen päällä - tällöin saa hieman infoa siitä onko kaava jotenkin yli tai alimitoitettu. Harjoituskappaleiden teko ei kyllä houkuttaisi ainkaan tällä suunnalla yhtään...Tuota aikaa kun ei muutoinkaan ole kovin hurjasti ylimääräiseen.

    VastaaPoista
  39. Minulla on tuota kangastukun tukikangasta joka siis silitetään aplikoitavan kankaan nurjalle puolelle ja sitten kun aplikaatio on valmis revitaan irti... kerran olen sitä jo kokeillut ja suosittelen lämpimästi...

    VastaaPoista
  40. Ihania juttuja teet!Kiitos kun ilostutat ja inspiroit käsitöiden maailmaan..

    kyselen vielä noista kankaiden ostopaikoista.Kiitos vaan kovasti vinkeistä, olen sun blogin kautta päässyt hankkimaan ihania kankaita, joita en olisi itse löytänyt..mutta vielä olen kovasti etsinyt, kuitenkaan löytämättä sellaista Villervallan käyttämää tähtikuosia. tähdet ympyröiden sisällä..tietäisitkö mistä saisi ostaa?

    kiitos vielä tästä ihanasta blogista!

    t.kristiina

    VastaaPoista
  41. Ihania vaatteita! Itse en ole kauheasti rohjennut trikoita ommella, kun tuo trikoonauhan ompeleminen kaulukseen ja hihansuihin arveluttaa. Ompelukone on saumuria ei. Miten on, onnistuuko ilman kaksoisneulaa, olisiko sinulla vinkkiä tähän. Sivustosi on tosi piristävä ja innostava, ihanaa, että jaksat sitä ylläpitää!
    Ellu

    VastaaPoista
  42. Kristiina, en ole itse bongannut kyllä missään myynnissä sellaista Villervallan tähtikuosia. www.mjukatyger.se -verkkokaupassa on myynnissä kangasta (trikoota ja veloria) jossa on erivärisiä tähtiä, mutta ne eivät ole ympyröiden sisällä.

    Ellu, Kyllä varmasti onnistuu kanttauksien teko ilman saumuriakin. Se ensimmäinen resorin kiinnitys, joka siis muutoin tehtäisiin saumurilla, pitää vain tehdä jollakin joustavalla ompeleella ihan reunaan. Onko siulla koneessa jotain jousto-ompeleita? Jollei ole niin siksakkikin käy muun puutteessa. Pitää vain muistaa sitten kunnolla venyttää sekä resoria, että sitä varsinaista paitakangasta, ettei tikki katkeile kun kaulusta venytetään pään yli. Eli ompelet vain ensin resorin kiinni kaulukseen ja sitten tikkaan kaksoisneulalla kanttauksen valmiiksi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.