lauantai 20. helmikuuta 2010


Tänään en ole oikein saanut mitään aikaiseksi. Pää pursuaa ideoita, eikä tiedä mistä aloittaa - ja sitten sitä huomaa että on jo ilta. Tein Lasten Metsolan punaisesta aivan ihanasta kukkajoustofroteesta nepparilistallisen peruspaidan. Paita on kokoa 104 cm. Aivan täydestä menee kuosi pojallekin - no, ainakin tällä meidän pellavapäälle :) Vai mitä?

Eurokankaan kilolaarista löytyneestä luonnonvalkoisesta joustofroteesta tein sporttisen hupparin. Applikoin eteen ja taakse Elisabeth Dunkerin suunnitteleman Tiny Elephant hahmon ruskeasta velourista. Hupun vuoritin ruskeapohjaisella norsutrikoolla.20 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet jälleen. Hyvin käy kukkapaita pojallekin.

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Tuo kukkakangas tosiaankin käy hyvin pojallekkin, ihanan pirteä :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja taas! Miten käsittelet kuvia kun ne näyttävät tuollaisilta "pehmennetyiltä"?

  VastaaPoista
 4. Nämä sun tekemät vaatteet on niin suloisia.

  VastaaPoista
 5. Siis kertakaikkiaan, miten ihania!!! Teetkö muille kuin omille muksuille vaatteita?

  VastaaPoista
 6. Täytyy sanoa että "ilkeän" vain harvoin klikata sivujasi auki, nimittäin iskee niin suuri kateus aina että ei mitään rajaa.
  Teet niin ihania vaatteita !

  VastaaPoista
 7. I don't understand a word you write but must say I love the stuff you make! The elephant sweatshirt was adorable!

  VastaaPoista
 8. Hyvin tosiaan käy pojallekin kukkakuosi. Ja norsuhuppari on aivan ihana. Miten teit nuo raglansaumojen ruskeat osat ja onko ne myös velouria? Näyttää siltä niinkuin suikaleet kangasta olisi ommeltu valkoisen kankaan päälle, joka tapauksessa mukavat tehosteet!

  VastaaPoista
 9. Ihana, Ihana norsuhuppari :) Toteutat kaikki aina niin hienosti! Ja kukkaset sopii pellavapäälle oikein hienosti :) Oli tuota kangasta itsekkin pakko tilata..
  Kuulosti niin tutulta kertomasi, (siis, ettei tiedä mistä aloittaa) ja huomaamatta kuluukin koko päivä..
  Kysymys tuosta takista jonka vähän aikaa sitten teit, käytitkö sitä 2-vuotiaan kaavaa? Huppu vain näyttää jotenkin paremman kokoiselta kuin minun tekemässä takissa.

  VastaaPoista
 10. Anis, Photoshopilla poistan kuvista taustat ja näin talvisin varsinkin joutuu lisäämään kuviin kirkautta ja säätämään sävyjä oikeammiksi, kun ne on mtä sattuu kamealta otettaessa. Vikahan ei ole kuvaajassa...eihän :)

  RUMBO, omilleni vain ompelen, kun tuo aika ei riitä muuhun. Joskus -hyvin harvoin- yllätän jonkun ystäväni jollakin pienellä ompeluksella, mutta vähiinpäs nekin yläärit ovat nyt kaiken muun kiireen keskellä hiipuneet.

  Susanna, raglansaumojen kanttaukset olen tehnyt resorista. Ompelin resorikaitaleen yhdeltä sivulta sauman väliin ja käänsin ja tikkasin sen sitten läheltä reunoja peittämään tuota raglansaumaa.

  Ansku, nyt en ole ihan varma oliko tuo kaava 2 -vuotiaan sellainen. Olen raapustanut kaavaan vain merkinnän "noin 80 cm". Muisti pätkii myös sen suhteen, että olenko jossakin välissä tehnyt tähän kaavaan mahdollisesti jotain muutoksia... :)

  VastaaPoista
 11. Se näytää todella hyvältä tuo kukkakangas pojan päälle. Minä en osanut päättä perjantaina ostanko joku metrin kangasta vai ei. Hinta on semmoinen juttu.... Ja fanttihupparikin on suloinen.

  VastaaPoista
 12. Hehe. Lotallakin on melkein joka kuvassa tuo kieli ulkona, niinku tuossa Iipon vikassa kuvassa. :) Ihana. Ja ihanat on vaatteetkin!! Pitäs tulla käymään siellä siun työpaikalla tässä ens kuussa.

  VastaaPoista
 13. Taas niin ihania vaatteita että heti ostaisin jos voisin!

  VastaaPoista
 14. Ihania vaatteita taas!

  Pakko kertoa: Ostin toissapäivänä Lasten Metsolasta sen Riemulin Kettu ja Pihlajanmarja -paidan pojalleni. Se on ihana!

  En vain tiennyt kumman koon otan, otin pienemmän, että sovitan ja jos on liian pieni, niin vaihdan.

  Sovitin sitä pojalleni, joka oli kokoajan yhtä hymyä, vaikka normaalisti ei tykkää pukemisesta. Kun paita oli päällä poika tökki sormellaan hihoista kuvia, "ettu!", "kukka!", "ettu!", ja kikatteli, pomppi ja tanssi heilutellen käsiään.

  Ja kun minun oli sitten pakko ottaa se pois päältä, koska ostin sittenkin liian pienen, siitä alkoi hirmuinen parku! Enpä ole ennen moista nähnyt! Poika ei nostanut käsiään, kuten yleensä avittaa paidan riisumisessa, vaan jumitti käsivartensa vasten vartaloaan ja yritti juosta karkuun, pudistellen päätään ja huutaen "eieieiei!". Kun sain paidan pois, toinen jäi ihan surkeana osoittelemaan paidan perään "ettu, ettu!" ja itki. Yritti vielä kurotella sitä pöydältäkin takaisin.

  Poika on siis 1v4kk, enkä ole aiemmin huomannut että välittäisi mitään mistään vaateesta, mikä on päällä. Näin ihania on siis vaatteesi lapsenkin mielestä!

  Jäämme odottamaan, minkä ihanan kuosin seuraavaksi suunnittelet myyntiin :) :)

  t. Petra

  VastaaPoista
 15. Laura, tule käymään! Olisipas mukavaa. Kannattaa vain eka tarkistaa, että ollaan paikalla. On taas luvassa sellaista singahtelua paikasta paikkaan, ettei itsekään enää pysy kartalla :)

  Petra, no nyt mie olen ihan sanaton. Onpas aivan ihana kuulla tällaista palautetta! Kiitos!!!

  VastaaPoista
 16. Jälleen kerran uskomattoman hienoja vaatteita, hyvin pystyisin kuvittelemaan omankin pojan päälle.

  VastaaPoista
 17. Tuo punainen kukkapaita olisi NIIN suosikki meidän 4 v. -pojan mielestä, joten minäkään en näe mitään syytä miksi pojilta pitäisi kieltää punainen tahi kukat!! :) Mulla olis tuossa vieressä kankaita myllymuksuilta... kunpa hyvä haltija tulisi ja muuttaisi minutkin yhtä luovaksi ja taitavaksi lastenvaateompelijaksi kuin sinä!! :)

  VastaaPoista
 18. Kyllä on taas niin ihania vaatteita lapsesi saaneet!=)
  Apua tarvitsisin loistavalta ompelijalta...Miten saat pysymään tuon paidan alareunan suorana? Itselle käy aina niin, että kun tikkaan alalaidan,niin siitä tulee muodoton, luikerteleva...ja paita näyttää levenevän alaspäin. Missä vika?

  VastaaPoista