lauantai 23. tammikuuta 2010

Tässä tulee vähän niin kuin "Late lammas" -haalarit. Kummipojalle tekemäni Siilitaskulliset haalarihousut jäivät pyörimään mieleen niin, että halusin koettaa tehdä jotain saman tyyppistä myös tuolle meidän pikku-tyypille. Kestovaippakauppa.com :sta tilatuista veloureista syntyi sitten tällaiset hassut lammashaalarit.





48 kommenttia:

  1. Tosi ihkut on!! Kuten käyttäjäkin!! :)

    VastaaPoista
  2. Supermainiot =) Minäkin tykkään tilata veloureja Kestovaippakaupasta.

    VastaaPoista
  3. Wau, hurmaavat!! Tulee "Fåret Shaun" mieleen.

    VastaaPoista
  4. Hassunhauskat pökät!


    Olisi kiva nähdä millaisia vaatteita Eemu saa.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana!!! Kiva aina käydä sivuillasi ihastelemassa. Ja voi miten hurmaava malli!

    VastaaPoista
  6. Ihanan suloiset ja suloinen on poikakin! Ja nuo edellisen postauksen vaatteet olivat taas NIIN IHANIA! :) Täällä vaan huokaillaan kuinka ihania teet kerta toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
  7. Voi että mitä söpöyksiä jälleen kerran! Itsellä on ompelu jäänyt aika taka-alalle nykyään... ehkä taas joskus iskee inspiraatio. Sitä odotellessa ei voi kuin ihailla näitä siun tuotoksia. :)

    VastaaPoista
  8. Kestovaippakaupan velourit ovat olleet oikein hyviä minunkin mielestäni. Ihanan paksua ja joustavaa materiaalia.

    Tuo lammas on niin supersuloinen!

    VastaaPoista
  9. Suloisuuden huiput :)
    Ihanasti toteutettu taskuiksi söpöt lampaat!

    VastaaPoista
  10. Ihanat! Noista haalareista ei voi olla kukaan tykkäämättä.

    VastaaPoista
  11. WAUUUUU. Suloiset.
    Minulla ei taidot riitä tuollaisiin. Eikä mun ompelukoneenikaan varmaan pystyisi tuollaisia taskuja tekemään, kun tuntuu, ettei ompele yhtään mitään paksua saumaa tms. Auttaisikohan koneen vaihto siihen, vai onkohan sekin vika vain ompelijassa :)

    blogisi on kyllä yksi lemppareistani!!!

    VastaaPoista
  12. Ihanat, siis aivan kertakaikkisen ihanat!

    VastaaPoista
  13. GOBLIgobli, "Fåret Shaun" on juurikin sama hahmo kuin tuo mainitsemani "Late lammas" :)

    VastaaPoista
  14. Aivan mahtavat haalarit! Olet ihan uskomaton keksimään näitä uskomattoman ihania hahmoja ja vielä, että toteutus on noin mahtava! Vau! Olen ihan fani!

    VastaaPoista
  15. Hello.
    Wow, what wonderful clothes you are making. I don´t understand what you are writing, but I do love all the pictures
    Lovely !!!

    VastaaPoista
  16. Voi suloisuus! Onpa ihkut lampaat :) Ne sentään ihan lampailta näyttävätkin, minun lampaasta kun tuli koiran näköinen aikoinaan.. Ihanat väritkin.. Kivoja kuvia olet taas ottanut :)

    VastaaPoista
  17. WoW!!! UNDERBART!!!

    VastaaPoista
  18. Ihanat! Mitäs olet tykännyt uudesta koneesta?? Sitä samaista vekotinta olen katsellut nimittäin..

    VastaaPoista
  19. Aivan ihnana LAte lammas! Niin söpö! :)

    VastaaPoista
  20. Wow, jag älskar din blogg!
    I dont förstå finish, men med översättaren jag förstår det mesta!
    Men bilderna säger mer än ord! / Åsa

    VastaaPoista
  21. Vau, hienot! Tuli kyllä heti Late Lammas mieleen.

    VastaaPoista
  22. aivan ihana haalari

    ja teilläkin on "schlurppa"(tutti) suussa :-)))

    VastaaPoista
  23. Voi pyhä jysäys... Olen nyt jonkun aikaa käynyt aktiivisesti kuolaamassa noita sinun uskomattomia aikaansaannoksia. Millä ihmeellä saat ommeltua elukat kiinni vaatteisiin niin, että korva on lopputuloksessa yhä korvan paikalla, eikä esimerkiksi niskassa? Mulla on koneena joku ihan perustuhnu ja jopa yksinkertaisen sydämen ompeleminen tilkkuun kiinni tuntuu ylitsepääsemättömältä. Toki kyseisen koneen käyttäjäkin on vielä ihan vihreä ;).

    -Sohvi

    VastaaPoista
  24. Tosi ihania vaatteita olet tehnyt!
    Mistä olet saanut/ostanut nuo kiva merkit itsellesi?
    Aiemmin postaamassasi paidan helmassa oli kivan näköinen nimikointi-merkki :) Mistäköhän näitä saisi tilattua omalla kirjoituksella ja minkäköhän hintaisia merkit ovat?

    T:Anne

    VastaaPoista
  25. Anonyymi, olen kyllä tykännyt uudesta koneesta. Vähän on vielä opettelua oikeiden säätöjen löytämisen kanssa, mutta pikku hiljaa ne alkaa jo löytyä oikeille paikoilleen :)

    Sohvi, kaksipuoleinen liimaharso auttaa applikoinnissa paljon. Pitää osaset (pääsääntöisesti) paikallaan etteivät sinkoile ommellessa minne sattuu :) Perustuhnulla koneella minäkin olen aina ommellut, mutta nyt opettelen tuota elektronisen uuden ystäväni käyttöä :)

    Anne, merkit on tehty itse iron-on -transfer tulostuspaperille, jolta olen silittänyt ne kiinni puuvillaiseen nauhaan. Netistä saa toki tilattuakin nauhoja jos jonkin laisia, mutta niistä miulla ei ole henkilökohtaisesti kokemusta.

    VastaaPoista
  26. Taas kerran on pakko kommentoida, niin onupeaa ompelusta taas täällä! Ihan mielettömän suloinen puku, kyllä poijan kelpaa!

    Saara

    VastaaPoista
  27. Aivan ihanaa, jälleen kerran! :)
    Annika, viititkö kertoa jos ehdit, millaisilla säädöillä teet aplikoinnit? Siis mitkä sik-sakin arvot on, miulla tulee niin huonoa jälkeä, ei ollenkaan tiivistä ja siistiä...

    VastaaPoista
  28. Ihanat! Tahtoo kans...mitenhän toimis aikuisten koossa...:D

    VastaaPoista
  29. Wow is all I can say.... Shame I can't read Finnish, but you make the most wonderful creations - love them!!!! Fantastic applications.

    VastaaPoista
  30. Aivan mahtavia ompeluksia jälleen!! :)

    Pesetkö kankaat ennen ompelua eli kutistuvatko kankaat? Esim. trikoot ja velourit?

    -Maisa

    VastaaPoista
  31. Anonyymi, nyt en muista tämän uuden koneen säätöjä ulkoa...ovat nimittäin itselläkin vielä hieman hakusessa, eli testaan aina ennen ompelun aloitusta ne kohdilleen. Vanhalla koneella laitoin piston pituuden aina ihan minimiin, eli olisiko ollut joku 0,5. Koetan muistaa tarkistaa asian seuraavalla kerralla kun koneelle ehdin istahtamaan ja ompelemaan.

    Maisa, kaikki sigletrikoot koetan saada pestyä aina ennen ompelua. Ne yleensä kitsahtavat pesuissa jonkin verran (eli esim. nämä perus pallo- ja raitatrikoot). Aika laiska olen kyllä esipesemään kankaita -tunnustan- ja otan sen sitten huomioon kankaita leikatessa. Veloureissa on myös kutistumisvara otettava huomioon. Suosittelen kyllä ehdottomasti pesemään kankaat ennen ompelua!!! Sitten voi hyvillä mielin leikata kankaat kaavojen mukaan, eikä tarvi mahdollisen kutistumisen vuoksi enää temppuilla ja kikkailla.

    VastaaPoista
  32. Hei, tuli mieleen...Kankaiden pesemisestä...Itse en juuri kankaita pese ennen ompelua, höyrysilitysraudalla vaan silitän/höyrytän kankaan ennen kaavojen leikkuuta ja siinä kutistuvat ainakin hiukan ja hyviä vaatteita on tullut. Varsinkin kiireiselle vinkiksi ;) Mulla on se "kiire", että heti pitäisi päästä ompelemaan enkä jaksa odottaa kankaiden kuivumista...T: Mintte

    VastaaPoista
  33. Aivan ihanat haalarit olet taas tehnyt <3

    Missä lämpötilassa peset applikoituja velourvaatteita? Myllymuksujen velour kestäisi 60 asteen pesun, mutta kaksipuolisen liimaharson pesuohjeessa luki 40 astetta. Eli ilmeisesti varmuuden vuoksi kannattaa pestä tuolla matalammalla?

    Meille kotiutui myös Paint Shop Pro9... Miten helpoimmin saa tuon taustan kuvasta pois? Englanninkielellä kun on, niin en oikein tahdo ymmärtää, että miten se näppärästi kävisi.

    VastaaPoista
  34. Sulla on kyllä koko blogi täynnä tosi kauniita ja hauskoja vaatteita! Olet taitava! Pitäisi itsekin opetella tuota aplikointia, sillä saa vaikka mitä aikaan....

    VastaaPoista
  35. ^ Maarit, sitä liimaharsoa löytyy myös 60'c pesun kestävänä.

    VastaaPoista
  36. Maarit, pesen 60 asteessa applikoidutkin vaatteet.
    Kaksipuolinen liimaharsohan jää applikoidun kuvan alle piiloon ja sen tarkoitus on ainoastaan pitää applikoitava kuva paikallaan ompelun ajan ja tukea tikkausta. Tämän jälkeen se vain jää sinne väliin, mutta menettää muutoin merkityksensä, eli tuskin tykkää huonoa kuumemmastakaan pesusta ja jos tykkää se ei haittaa :) Tai näin minä ainakin luulen - korjatkaa taas jos joku tietää miten oikeasti tulisi toimia!!!

    VastaaPoista
  37. Maarit, vielä tuosta kuvankäsittelystä. Minä en itse käytä Paintia, vaan Photoshopia, joten en osaa kyllä tuossa valitettavasti neuvoa...

    VastaaPoista
  38. Hei, eksyin blogiisi ja en voi kuin toljottaa suu auki ;) Kävin jo googlaamassakin jos noita ihanaisia vaatteita saisi ostaa/tilattuakin jostakin... et sattumoisin tee vaatteita tilauksesta? :) Täällä olisi yksi potentiaalinen ostajaehdokas :)

    VastaaPoista
  39. Anonyymi, en valitettvasti ehdi tehdä vaatteita tilauksesta, enkä myyntiin muutoinkaan. Tämä ompelu on miulle vain harrastus, jota koetan saada aina hieman ehdittyä toteuttaa päivätyön ja lastenhoidon jälkeen. Kovin mielelläni tekisin muillekin, mutta aika ei tällä hetkellä riitä siihen mitenkään...

    VastaaPoista
  40. Täällä yksi aloitteleva ompelija etsii hyvää haalareiden kaavaa, sitä kuitenkaan löytämättä. Millä kaavalla nämä sinun haalarit on tehty? Tai jos tiedät mistä löytää hyvän kaavan niin olisin eri kiitollinen.
    Ja aivan ihania vaatteita sinulla! Itse täällä väkertelen ainakin 50 vuotta vanhalla singerillä ja täytyy sanoa että on aika haasteellista. Mutta tikki on hyvää ja kone toimii :)

    VastaaPoista
  41. Ostaisin heti tuollaisen lammas-haalarin jos vaan myyntiin tekisit! IHANA!! :) Todella kauniita lastenvaatteita muutenkin teet, ei voi kun ihailla..! Voi kun itsekin osaisi, huoh.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.