lauantai 16. tammikuuta 2010

Pitkän odottamisen jälkeen Jofotex :n kankaat saapuivat vihdoin perille. Olen aivan myyty tälle limenvihreälle Nattåget -trikoolle! Pääsin samalla testaamaan tuota miun uutta konettakin. Päädyin vieläkin tavalliseen edulliseen peruskoneeseen, joka on nyt merkkiä Brother MS-4. Kone on kuitenkin elektroninen ja siitä löytyy huimasti enemmän ompeleita kuin vanhasta rakkaasta Evasta, jossa niitä taisi olla jopa viisi :) Tällä uudella saa myös tehtyä kauniita joustavia taso-ompeleita, joten vielä ei tarvinnut mennä retkahtamaan peitetikikoneeseenkaan.


Limet norsut ovat myös Jofotex :lta. Valkoinen joustofrotee on Eurokankaan palalaarista. Applikoin housujen lahkeeseen limestä velourista suurennetun version norsusta :) Paidasta tuli jälleen kerran tuollainen nappilistallinen.




Eurokankaan löytöjä on myös tämä musta joustofrotee. Haalarien miehustaan applikoin valkoisesta joustofroteesta ja kuviotrikoosta pupun. Pupu-teksti on kirjottu käsin. Kanttasin haalarin okrankeltaisella resorilla ja vuoritin yläosan trikoolla. Olkaimilla on nepparit ja somisteina suuret napit.


Kevät on selkeästi jo mielessä kun taas piti päästä kokeilemaan kevättakkien tekoa. Tämä ensimmäinen kokeiluversio on puuvillakankaasta, joka on ostettu Huvikankaasta. Vuorina on tummanruskeaa tikkikangasta.

Löysin vihdoin myös tällaista takkukarvaa, jota olen etsinyt alkutalvesta lähtien. Tämä löytyi myös sieltä Jofotex :sta. Nyt pääsen tekemään karvahattuja sitten aivan urakalla :)

66 kommenttia:

  1. Pääsen ekana kommentoimaan...
    Taas niin super taitavasti tehtyjä ja
    ihania kankaita oot löytänyt. Lime norsupuku
    on niin ihqu ja pirteä! Karvahattu on tosi
    söpö ja tuiki tarpeellinen tänä talvena.
    Olet Annika monitaituri, osaat yhdistellä
    hyvin eri värejä ja saat monet innostumaan
    käsitöistä. Kiitos kun jaksat pitää yllä tätä blogia.

    Mulla on itellä ihan tavallinen kone, mutta oon
    harkinnut saumurin ostoa. Jos vertailee saumureita niin mitä niissä kannattaa ottaa huomioon. Onko langoituksessa paljon eroja tai
    ovatko muuten vaikeita käyttää.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    aivan ihania vaatteita taas!! :)Käyn säännöllisesti katsomassa sivujasi. :)
    Mistä olet löytänyt napit paitoihin?

    -Iinaliina

    VastaaPoista
  3. Sitä on sitten taas vähän ommeltu... *pökr*

    Montako tuntia sinun vuorokaudessa olikaan?

    Aivan huikean ihania taas. Kiitos ihanasta nautinnosta. Taas. =)

    VastaaPoista
  4. Upeita ompeluksia jälleen kerran! Ihmettelen kyllä miten aikasi riittää useiden töiden tekemiseen kerralla!

    VastaaPoista
  5. Vautsi vau! Kateeksi käy, kun olet niin mahtavan taitava!=)

    VastaaPoista
  6. Voi ihania! Olet kyllä käsittämättömän kerkiäväinen ja taitava. Nuo pupu pöksyt on valloittavat. Muista puhumattakaan! :) Onnea uuden koneen omistajalle!

    VastaaPoista
  7. Uskomattoman upeita vaatteita taas kerran!!

    Onko hiippahuppusen takin kaava omasi vai löytyisikö jostain?!
    Olisi haaveena kans tehdä (kokeilla tehdä) hiippahuppunen takki kevääksi, mutta vielä en ole ohjeeseen törmännyt missään ja taito ei riitä piirtää itse...

    Ja malli, voi ihgu taas :)

    VastaaPoista
  8. Sani, Hiippahuppuisen takin kaavat on Elisabeth Gyntherin kirjasta "Ompele lapselle". Kirja on siis jostain 70 -luvulta (korjatkaa jos olen väärässä) ja siinä on kaavoja juurikin tuolle ajalle tyypisille lastenvaatteille :) Sain sen kerran kirjastosta lainattua ja onneksi olin piirtänyt kaavat takkiin muutamassa eri koossa varastoon. Kirja on siis todella kysytty ollut jo useamman vuoden. En sitten tiedä löytyisikö sitä mistään myytävänä enää ja olisiko sitä tehty uutena painoksena.

    VastaaPoista
  9. Vaatteet aivan ihania-taas kerran:)
    Ja toi pikku mies saa mut aina vaan hymyilemään:)

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka mainioita vaatteita jälleen kerran.

    Elsebeth Gyntherin kirjaa ei tällä hetkellä tietääkseni saa suomeksi uutena mistään ja käytettynäkin taitaa olla kiven alla. Itse olen ostanut kirjan tanskaksi olikohan adlibriksestä, siitä on alkuperäiskielellä siis otettu uusi painos lähivuosina.

    VastaaPoista
  11. Ihania! Tuo junakangas näyttää niin erilaiselta limenä...

    VastaaPoista
  12. Aaaw kuinka ihania taas. Taas kerran huokailemassa <3

    VastaaPoista
  13. Onnea uudesta koneesta :) Minullakin on Brotherin kone, innovis-sarjan kone. Ostin noin kolme vuotta sitten ja tyytyväinen oon ollut. Ihania ompeluksia sinulla! Erityisesti jäi mieleen nuo pupuhaalarit, ihanan mahtavat!

    VastaaPoista
  14. Anne, minä en osaa kyllä kovastikaan saumuri ostoksissa neuvoa - tuo minun saumurini kun on ainoa jolla olen koskaan ommellut, eli en tiedä huonommista enkä paremmista mitään :) Itse valitsin omani tietysti hinnan perusteella, mutta myös sen että siinä saa halutessaan käänettyä terän pois päältä. Jospa täällä kävisi joku joka osaisi antaa jotain oikeasti huomion arvoisia vinkkejä sinulle!

    Iinaliina, tarkoitatko siis noita neppareita paidoissa? Ne ovat Prym:n rengasneppareita ja ostettu Myllymuksuilta.

    Kiitos Unaja! Ihmekös että en löytänyt mitään tietoja netista, kun väärin kirjoitetulla nimellä koetin hakea :)

    VastaaPoista
  15. You are absoulte fantastic!! Your blog is one of my absolute favpurites and I am soooo impressed by the things that you sew. Love elephant set! And the jacket. And...

    VastaaPoista
  16. Kiitoksia tiedosta :).
    Täytyy alkaa kyseleen sukulaiset läpi jos jollakin olisi vaikka jemmassa ja kirjaston tilannekkin varalta katsoo, jos löytyy niin varais itselle...

    VastaaPoista
  17. Aivan ihania kaikki! Huippusuloinen tuo takki :) Minä niin tykkään tuosta mallista, ja kangastakin olen käynyt huvikankaan sivuilla ihastelemassa, mutten tiennyt mitä siitä olis tehnyt ja en arvannut tilata kun en tiennyt kuinka paksua on. Takissa näyttää tosi ihanalta :)

    VastaaPoista
  18. Siis voi hitsi oon niin kade teille jotka saatte kimpassa tilattua tuolta jofotexilta... itekseen ei niin raaskis millään mutta ovat aivan fantastisia kankaita... ikasyrilta tilasin minäkin sitten lohdutukseksi viidakko, pilvi ja autokangasta...

    VastaaPoista
  19. Love your clothes!! Your blog is one of my favourites though I don't understand a word Finnish... / Ingrid

    VastaaPoista
  20. Kiitos, tarkoitin juuri niitä! :)

    -Iinaliina

    VastaaPoista
  21. *syvä huokaus* voi miten ihania vaatteita olet taas ommellut :), nautin katsellessani.

    VastaaPoista
  22. Anonyymi, tämän Jofotex :n tilauksen tein ihan yksin, eli en siis kimppatilauksena. Postimaksut olivat neljälle kankaalle 190 kruunua, eli vajaan 19 euroa.
    Ajattelen sen itse niin, että jos saisin lähikaupasta ostettua tällaisia kankaita voisin täysin maksaa niistä vaikka 24 euroakin metriltä (niin suloisia kuin ovatkin ja mikä on itseasiassa noiden suomalaisten kuviojoustofroteidenkin ihan käypä hinta). Jofotex:ssa metri kangasta maksaa vajaan 16 euroa metri, eli jos saan kankaan tuolla hinnalla voin sitten maksaa jo hieman enemmän niitä postikuluja :) Mutta tämähän on siis vain epätoivoisesti kauniisiin kankaisiin retkahtaneen selittelyä siitä, että miksi piti taas mennä tilaamaan!

    VastaaPoista
  23. Söpö tuo pupuapplikaatio. Keksit aina niin suloisia eläinhahmoja :)

    VastaaPoista
  24. Olen ihan myyty. Niin kauniita vaatteita taasen. Minullakin on kirjastosta varattuna tuo Gyntherin kirja. Toivottavasti saan sen ennen kevättä =)

    VastaaPoista
  25. Somia olet taas taas tehnyt! Noista ei osaa edes valita suosikkia, kun ovat kaikki niin nättejä.

    VastaaPoista
  26. Wow, those are really beautiful! I've never seen the trainfabric in that colour, and dont understand what you write, but I must check with Jofotex! And the jacket is soooo adorable! I love how you make ornamented and beautiful clothes that work just as well for boys as for girls, you're such an inspiration!

    VastaaPoista
  27. Olen sanaton.. IHANIA VAATTEITA!! Ei voi muuta sanoa :)

    -Sepi-

    VastaaPoista
  28. Aivan ihaniahan nämät sun vaatteet taasen kerran on! Onko tuo hatun kaava sun oma? Mulla on ollu jo useamman vuoden jemmassa tuollaista karvakangasta, mutten ole törmännyt vielä hyvään kaavaan...

    VastaaPoista
  29. Taas niin ihania tuotoksia, kaikki:)
    Työsi jälki on niin siistiä, itse en saa KOSKAAN kauniisti tuollaisten haalareiden kuin pupuhaalarit kanttausta, aina lopputulos on omasta mielestä kaamea, olisko sulla antaa mitään vinkkejä?
    Pohdin jo kansalaisopiston ompelukurssiakin niin että menisin sinne aina muuten valmiiden vaatteiden kanssa ompelemaan kanttauksia ja vetoketjuja...aikaa siihen ei vaan oikein löydy kun niitä ei ole öisin...

    VastaaPoista
  30. Satu hatun kaava on sama kuin tämä: http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/10/napikas-ja-pupuhattu.html
    Eli löytyy Ottobren lehdestä 2/2003

    Hanna, tein kanttauksen samalla tavalla kuin kaula-aukkoihinkin. Pieni ohje aiheesta löytyy siis tuolta sivupalkista kohdasta ohjeet. Hankalinta on lienee aina kokeilla miten paljon mitäkin resoria pitää aina missäkin kohdassa venyttää...

    VastaaPoista
  31. Aivan uskomattoman kauniita ja taidokkaasti valmistettuja vaatteita! keksit aina jotain uutta ja ihanaa, kiitos, kun jaksat tämän blogin kautta inspiroida vielä meitä muitakin!!!

    -Sandra-

    VastaaPoista
  32. Ihania vatteita! Tuo lime norsukangas on tosi kaunista...ja takit kaava, huoh! Mistähän minä sen kirjan bongaisin....

    Seuraavalla kerralla voisin tulla kimppaan tilauksessa, kun kerran melkein naapureita ollaan ;)

    VastaaPoista
  33. Kävin joka päivä katsomassa milloinkos olisi uusi päivitys tullut..Aivan malttamattomana oottelin.. :)

    Tosi ihania! Mistä nuiden haalari housujen kaava? Sitä ei tainnut lukia missään.. Ja mistä niin ihanaa vuori trikoota oot bongannut/hommannut? :D

    Nuo kanttaukset minuakin ihmetyttää, että miten saat niistä nuin hienot? itse en jaksa mitata niitä sopiviksi, vaan jätän jonkun sivun aina auki ja siihen "tasaan"..minulle se on jotenkin paljon helpompaa. Onhan se hiukan rumempi, mutta siihen olen tyytynyt.. :) Vähän suoralla sitten tikkaa ikään, ku lyttyyn sitten sitä alku/loppupäätä.

    Onko sun Brotheri sellainen yhdistelmä kone? Kerroit siitä saavan leikkurin pois.. saatko siis peitetikkiä..?

    -AnniKa

    VastaaPoista
  34. AnniKa, haalarit olen leikannut ilman kaavoja, joten en tiedä löytyisikö jostain jotain vastaavia. Trikoo on löytynyt joskus Eurokankaan palalaareista. Tuo minun saumuri Brotheri on ihan tavallinen saumuri, mutta terän saa pois, eli voi tikata kankaan reunaa ilman että se leikkaa samalla. Keskelle kangasta sillä ei voi tehdä tikkiä - ainoastaan reunaan. Siksi ostin nyt rinnalle tuon ompelukone Brotherin, jolla saa tehtyä erilaisia joustavia tikkejä keskelle kangasta.

    VastaaPoista
  35. Niin herkullisia kankaita ja vaatteita <3

    Kyselin aiemmin sinulta vinkkiä saumuriin ja ostinkin brotherin, tykkään! Toistaiseksi se on toiminut oikein hyvin :) Bloginkin perustin, näin alkuun päivittelen "ihan vaan itselleni", ehkä avaan sen kaikille, kunhan olen päivityksiä ehtinyt tehdä.

    VastaaPoista
  36. Miten noi jofotexin tilaukset sitten maksetaan..? Ruotsiakaan kun en oikein ymmärrä... siis täytyykö ostokset maksaa esim luottokortilla vai voiko ihan normaalisti verkkopankki tunnuksilla maksaa suomalaisesta pankista..?

    VastaaPoista
  37. Anonyymi, minä maksoin tilisiirrolla ihan verkkopankin kautta. (En omista luottokorteja.) Tilauksen yhteydessä sai valita maksutavan ja sieltä tuli tilitiedot ja summat sähköpostiin. Verkkopankista pitää sitten vain valita, että maksaa ulkomaille.

    VastaaPoista
  38. ♥ Upeita luomuksia taas jälleen kerran :)!

    VastaaPoista
  39. Vauhdikkaan veikeitä kuvia ja luomuksia olet taas taikonut ;)

    Minä olen myöskin pähkäillyt tuon kanttauksen kanssa.. kun minulla on ongelmana että kanttaus tulee niin paksuksi tuohon reunaan että se ei tunnu mukavalta. Kuitenkin teen resorista nauhan 3,5 senttiseksi joten en ymmärrä missä vika. Sinun kuvistasi saa sellaisen käsityksen että olet taitellut nauhan joten erilailla kun se jää leveämmän näköiseksi edestä. Yritin katsella myös tuota ohjettasi kyseisestä aiheesta mutta taittelu näyttää aivan samanlaiselta kuin omani. Olisi kiva kuulla kuinka leveä tuo sinun kanttauksesi on tuosta päältä niin voisi päätellä miten paljon tuota nauhaa on vaatteen "sisäpuolella"..

    VastaaPoista
  40. Onnekas, kantti on valmiissa vaatteessa korkeudeltaan näköjään n. 1,2 cm ja minäkin tosiaan teen kanttauksen aina noin 3,5 senttisestä resori-suirusta. Saumurointi vie kantin korkeudesta tietytsti oman tikkinsä leveyden ja sitten taitan resorin oikealle puolelle pääntietä ja käännän reunan sen verran kantin alle, että se on helppo tikata paikoilleen ja niin, että käännetty reuna menee juuri samalla kohdalla kuin nurjan puolen kantin reuna. Nurjalla puolella kaksoisneulalla tikattu ommel (eli se sik-sak) kulkee aivan kantin alalaitaa pitkin. Eli jos molempien puolien tikit vain saa pysymään kantin päällä, nekin litistävät kanttia hyvin lättämäksi.

    Monihan tekee niinkin, että saumuroi ensin resorin kaula-aukon oikealle puolelle oikeat puolet vastakkain ja kääntää sitten resorin vain karran nurjalle, tikkaa kaksoisneulalla ja leikkaa ylimääräiset resorit nurjalla puolella ihan tikin vierestä pois. Tällöin resori ei ole ihan niin montaa kertaa päällekäin ja lopputulos on hieman ohuempi. Itse tykkään vain että on kivempi jos kaikki kankaan reunat on piilossa kantin sisässä ja siksi taittelen sinnillä useammin. Samaisesta syystä tykkään mitata kantin aina ensin oikean mittaiseksi ja ommella renkaaksi, ettei jonnekin kohtaan tarvitse sitten tehdä kanttauksen jälkeen tehdä enää liitossaumoja.

    VastaaPoista
  41. Aahh... uskomatonta, miten sinulla on tuota värisilmää!! Osaat ihanasti yhdistellä erilaisia värejä ja keksit aina uutta!

    Minulla myös on viimein Jofotexilta tilaus tulossa -kestääkö tuossa siis pitkäänkin noiden tulla? Vai oliko sinunkin tilauksessa jotain epäselvää (joku muukin valitteli blogissaan, että tilaus kesti). Tästäkään huolimatta en voinut vastustaa noita norsuja... :P

    VastaaPoista
  42. Susanna, kyllähän se jonkin aikaa kestää pakettia odottaa, varsinkin kun ei millään malttaisi :). Tein tilauksen ja maksoin 4.1. Neljä päivää myöhemmin sain viestin, että paketti oli postitettu ja siitä tasan viikon päästä paketti oli perillä. Eli tasan yksitoista päivää meni tilauksesta siihen, että kankaat olivat minulla.

    VastaaPoista
  43. Upeita ompeluksia jälleen, olet kyllä erittäin taitava ja aina keksit jotain uutta!

    VastaaPoista
  44. Ompeluksesi ovat ihania! Kiva, kun jaksat pitää tätä blogia, Tykkään.

    VastaaPoista
  45. Hei Annika!

    Siis aivan kertakaikkisen ihania vaatteita olet ommellut!!! Olen aivan myyty :)

    Ja nyt vasta ihastuksiltani sain kommentoitua, vaikka olen jo monta monituista kertaa käynyt täällä ihastelemassa ja saamaassa ideoitakin.

    Iso KIITOS että jaat blogisi kanssamme :)!

    Terkuin Piia, ompelukärpäsen puraisema.

    VastaaPoista
  46. Oh my God! I found your blog through your comment on Kokalal. Your clothes and appliqués are some of the most fabulous I´ve ever seen! I´ll sure be back!

    VastaaPoista
  47. Eksyin ensi kerran blogiisi ja silmät pyöreänä jatkoin tutkien vanhoja postauksia. Aivan ihania vaatteita! Kauniisti yhdistettyjä värejä ja taitavasti tehtyjä!!! Melkein sitä toivoisi pikkuhiljaa itselleenkin lasta jotta pääsisi väsäilemään lastenvaatteita... :) Kiitos uusista ideoista ja innoitttamisesta! Toivottavasti jaksat jatkossakin päivitellä blogiasi samaan tahtiin :) Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja varmasti jatkossa seruaan ahkerasti blogiasi!

    VastaaPoista
  48. huhuu!

    saanko kysyä miten teit nuo takin koristekantaukset??? päälle ommeltut nauhanpätkätkö??? sormi suussa mietin...voit vastata myös minuun mailiin

    VastaaPoista
  49. Hei,

    tiedätkö mistä kankaasta ovat Moonkidsin froteehousuissa nuo valkoiset kanttaukset taskujen kohdalla tehosteena.. Onkohan tuollainen vaikea tehdä..? Kiitos jo etukäteen! Niin ja kiitos ihanasta blogistasi!!

    -Outi

    VastaaPoista
  50. Outi, en osaa sanoa mistä kankaasta kanttaukset on tehty - pitäisi nähdä housut livenä :) Mutta kuvan perusteella jos lähtisin itse tuollaisia tekemään, tekisin kanttaukset kyllä ohuella resorilla. Eikä näytä tuo toteutuskaan vaikealta. Siinähän näyttäisi olevan kanttaukset laitettu kahdessa osassa, ensin ylälaitaan pienempi pätkä ja sitten taskun kaari pitkältä sivulta. Kun lähtee kanttaamaan ei kannata resoria juurikaan venyttää ommellessa ettei tuo kaari osa vedä sitten taskua ja housunlahjetta aalloille. (Pääsääntöjä ylleensäkin on, että ulkokaarella ei kannata venyttää ja sisäkaarella taas saa venyttää.)
    Kuvan perusteella on hankala sanoa, että onko taskussa vuoritus vai onko taskunsuu vain käännetty nurjalle - molemmat tavat ovat varmaan ihan toimivia. Mutta siis etenisin itse niin, että ensin huolittelisin taskun suun, sitten kanttaisin ylälaidan ja sitten tuon pitkän kaaren. Sitten ompelisin taskut kiinni etukappaleille ja housuja kasatessa katsoisin, että taskujen sivut menevät sivusaumojen sisään.

    Pitääpä koettaa joku päivä itsekin tuollaisia taskuja testin vuoksi :)

    VastaaPoista
  51. Löysin blogisi tänään. Olen myyty. Uskomattoman upeita vaatteita, erottuvat edukseen :)

    VastaaPoista
  52. Kaunis kiitos!! Odotan innolla testailuasi! ;) Näytti niin ihanalta se keltainen frotee valkoisella kanttauksella! Ja siihen sellainen kelta-valkoraidallinen trikoopusero! :) Pitäälähteä metsästämään sopivia kankaita! Olen niin hurahtanut ompeluun ihanan blogisi myötä!! Iso kiitos siitä!!

    -Outi

    VastaaPoista
  53. Ihania taas kaikki, mutta RAKASTAN tuota hiippahupputakkia!!
    JOS se on kokeiluversio ja aiot tehdä toisenkin, niin voi saisiko pliis pliis tuon version ostaa sinulta!! Kiltti Annika!! :) :) :)

    (Tiiän ettet myy mitään, mutta aina kannattaa yrittää kysyä.. :)

    t. Petra

    VastaaPoista
  54. aivan ihania, sinulta se vain syntyy aina vain toinen toistaan upeampia tuotoksia. Voit olla ylpeä taidoistasi ja aikaansaannoksistasi:)

    VastaaPoista
  55. Aivan ihania vaatteita jälleen kerran:) Tänne on joka kerta niin mukava tulla katselemaan aikaansaannoksiasi!

    VastaaPoista
  56. Hej!
    Du har en utmärkelse att hämta i min blogg, den tycker jag du är värd :-)
    Kram Johannah

    VastaaPoista
  57. I have an award for you in my blog. I hope you can read Swedish.

    VastaaPoista
  58. Näitä on kyllä kiva katsella. Annoit ihanan inspiraatiosuihkeen ja päätin itsekin kokeilla aplikointia. Nyt on 2 työtä tehty ja lisää tulee aivan varmasti. Palkitsevaa on kun lapsetkin pitävät ja lisäksi antavat uusia ehdotuksia aplikoitaviksi aiheiksi.
    T: "Kaimasi"

    VastaaPoista
  59. Sait minulta awardin! Katso blogiani!

    VastaaPoista
  60. Hei Annika!

    Millä kaavalla olet tehnyt limen junapaidan... Tykkään raglanmallista mutta mietin sitä miten kanttaus saumaan tehdään. :)

    Rakastan blogiasi!

    VastaaPoista
  61. Aivan ihania vaatteita täällä!olen käynyt jo pitkään katselemassa täällä ja saanut itsekin ompeluinnostuksen! kiitos sinun!
    Ajattelin tehdä tuollaisen pörrökarvalakin, mutta minulla ei ole vielä ottobren kyseistä lehteä. tilaisin jo etukäteen karvakangasta ja ajattelin kysäistä sinulta paljon siihen lakkiin tarvii kangasta?

    -Hanna

    VastaaPoista
  62. Martta, tämän raglanpaidan kaava on omani. Kanttausta vain siis jatketaan toiseen kainaloon saakka ja tämän voi tehdä periaatteessa mihin raglanmalliin tahansa.

    Hanna, tällaiseen pörrökarvalakkiin riittää noin 30 cm kangasta ja siitä suirusta saa ainakin kaksi lakkia. Tietysti pitää ottaa huomioon sitten millä kaavalla lakin tekee, mutta tähän jolla itse olen tehnyt tuo määrä on riittänyt hyvin.

    VastaaPoista
  63. Ihania ompeluksia! Ajattelin vain kysyä, kun itsellä on ompelukoneen hankinta mielessä, että oletko nyt reilun kuukauden jälkeen ollut tyytyväinen tuohon uuteen Brotheriisi? Omalla ompelukoneellani joustavien kankaiden ompelu on tuskaa, mutta sitten nuo kalliit Berninat menevät yli budjetista aika pahasti...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.