maanantai 4. tammikuuta 2010

Osa Lasten Metsolasta ostetuista kankaista pääsi eilen käsittelyyn. Ihanasta tasaraitaisesta ruskea-valkoisestajoustofroteesta tuli huppari, jonka rinnustaan applikoin ketun. Murretun oranssista velourista tein Ottobren Vilkas-velourhousun kaavalla housut ja vuoritin samaisella kankaalla myös hupun.
Tykkään tästä hupparista itse todella paljon. Sen ompelussa minulle selvisi myös muutama sellainen asia, jotka olin aiemmin tehnyt jotenkin hyvin hankalasti. Esimerkiksi se miten vuoritetun hupun saa helposti kiinnitettyä vuorittamattomaan takkiin yhdellä kertaa, niin että kaikki saumat jäävät hupun sisäpuolelle.
Ohut ja keveä hameketjua muistuttava avoketju on ostettu Oulun ompelutalosta. Olin aivan innoissani, kun satuin näitä sieltä löytämään. Hameketjut toimivat mielestäni vain niin hyvin näissä lasten joustavissa vaatteissa, enkä ollut aiemmin tietoinen että niitä saa myös avoversioina.


56 kommenttia:

  1. Eipäs ole kukaan ehtinyt kyselemään vielä mitään... Pitää minun aloittaa, onkohan kauhean hankala selittää, miten sen hupun saa ommeltua tuolla tavalla? Ompeletko hupun reunan, siis sen ns. nyörireunan viimeiseksi?

    Aivan ihana asukokonaisuus taas syntynyt. Olet kyllä taitava ja sinulla on silmää värien ja eri kuosien yhdistämisessä.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, mie ompelin hupun kiinni näin:
    ensin ompelin hupun takasauman. Sitten vuorin takasauman niin että siihen jäi pieni kääntöaukko takaraivon kohdalle. Tämän jälkeen ompelin hupun ja vuorin etureunat yhteen oikeat puolet vastakkain. Sitten tungin takkiosan (joka siis jo muutoin oli kasattu ja ainoastaan tämä huppu enää puuttui) hupun ja vuorin väliin - sinne sisään. Neulasin hupun paikoilleen kaula-aukkoon eli takinkaulus jäi hupun ja vuorin väliin, niin että vuorin oikeapuoli on vasten takin nurjaapuolta ja taas huppu osan oikeapuoli vasten takkiosan oikeaapuolta. Ompelin ne kiinni saumurilla ja sitten käänsin koko komeuden ympäri siitä vuorin takaraivolle jätetystä pienestä aukosta. Aukon taas ompelin käsin kiinni piilo-ompeleella. :)

    Toivottavasti tästä nyt jotain selvää saa...

    VastaaPoista
  3. TAAS aivan ihana setti! Mistä olet löytänyt tuota kauniin oranssia velouria?

    VastaaPoista
  4. Ihan uskomattoman ihania nämä sinun tekemäsi vaatteet! Ei voi kuin ihailla!
    Saako kysyä, mitä kaavaa käytä (esim. Ottobre lehden nrosta?) nuihin ihan peruspuseroihin/ huppareihin? Josko sitä itsekin piiiitkän tauon jälkeen uskaltautuisi taas istumaan koneen ääreen.. :)

    VastaaPoista
  5. Sie oot kyllä nopee! Hieno kokonaisuus. Käytätkö muuten kuivausrumpua vai miten saat nuo kaikki velour ja joustofroteeihanuudet pysymään pehmeinä? Vai onko kankaiden laaduissa eroa, mistä kannattaa hankkia velouria, jos narukuivattaa vaatteet? T. Minna

    VastaaPoista
  6. Ihanan veikeä kettu-applikaatio! Muutenkin tosi mukava kokonaisuus! :)

    VastaaPoista
  7. Oi että. Näitä sinun ompeluksia on niin ilo aina katsella. Ovat kauniita ja huolellisesti tehtyjä ja vielä kuvattukin niin hienosti. Olet todella taitava ei voi muuta sanoa :) Voi kun itsekin saisi joskus jotain aikaiseksi! Täätltä voi ainakin hakea inspiraatiota ;)

    VastaaPoista
  8. Ilona, murretun oranssi velour on myös tuolta Lasten Metsolan liikkestä ostettua. Itse en ole koskaan ollut mikään oranssin ystävä, mutta tämä murrettu sävy vei täysin sydämeni :)

    Piipa, paitoihin ja huppareihin olen tehnyt kaavat itse ja muokkailen niitä yleensä vielä lennosta kankaita leikatessa.

    Minna, en käytä kuivausrumpua vaan ihan narukuivatan minäkin. En ole kyllä huomannut velourien menevän pesuissa mitenkään koviksi... Huuhteluainetta käytän satunnaisesti kyllä. Kankaiden laaduista en oikein osaa sanoa mitään. Mie olen ostanut veloureja lähinnä Eurokankaasta ja Kangastukusta enkä ole niiden eroissa ainakaan huomannut mitään radikaalia...

    VastaaPoista
  9. Onpas ihana setti taas. Tuo kettu on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  10. WAU! Ihan mahtava setti! Olet muutenkin tehnyt aivan ihania juttuja viimeaikoina! Olen ihan sun Fani!

    VastaaPoista
  11. Olet sinä kyllä taitava, aivan ihana setti jälleen!

    VastaaPoista
  12. Iiks mikä kettu! Aivan ihana!
    Miksi ihmeessä valmisvaatteissa ei saa yhtä hyvännäköisiä? Ei edes rahalla.

    VastaaPoista
  13. Ihana setti. Aivan Oivallinen =)

    VastaaPoista
  14. Ihana kettu. Tosi kivat värit!

    VastaaPoista
  15. Another winner, - love the fox!!
    Om du fatter hva jeg skriver på norsk:
    Enda en vinner, - elsker reven!
    Klem fra Eva Mari :D

    VastaaPoista
  16. Eva Mari, Jeg forstår noe. Jeg kan ikke skrive norsk. Takk for din kommentar :D

    VastaaPoista
  17. oih,ihana kettu. piirrätkö kuviot aina itse vai otatko mallia jostain?

    VastaaPoista
  18. Mää oon ihan myyty näille takeille mitä teet!! Siis kertakaikkisen ihana jälleen!

    Jenni

    VastaaPoista
  19. Absolutely fantastic!!! Your clothes are gorgeus and your pictures as well! I am glad I found your blog and will definetly come back!

    VastaaPoista
  20. Taru, pääsääntöisesti piirrän kuviot itse, kuten nyt tämän ketun. Mutta esimerkiksi aiemman postauksen ankka-hupparin ankkahahmo on bongattu vanhasta lapsuuden aikaisesta satukirjasta, josta se päätyi hieman muokattuna huppariin :)
    Piirtelen hahmonraakileita aina pöytälaatikkoon idean tullen ja kaivelen niitä sitten aina sieltä tarpeen mukaan esille.

    VastaaPoista
  21. Amazing clothes! Wonderful pictures! Wish I could read finnish! :)

    VastaaPoista
  22. Minä käyn kans säännöllisesti äimistelemässä ja ihmettelemässä että joku osaakin! Aivan upeita töitä kaikkine yksityiskohtineen!!
    Värimaailmat on mahtavia ja aplikaatiot myös upeita. Voi vain sanoa että wautsika vau vau!!
    (ihana myös pieni malli :), poseeraus hallussa).

    VastaaPoista
  23. Voi hyvänen aika miten ihania ompelet. Olet kyllä taitava en voi muuta sanoa. Vau :)

    Nelli neljän äiti

    VastaaPoista
  24. Siis taas kyllä ihanampi kuin koskaan. Miten sinä pystyt tuohon???!

    VastaaPoista
  25. Adorable! I LOVE everything on your blog!

    VastaaPoista
  26. absolutely adorable! I hope you dont mind if I add you to my list of sewingblogs?

    VastaaPoista
  27. Kiitos Annika kovasti kun viitsit selostaa tuon hupun ompelun. Nyt vaan pitää itse alkaa kokeileen niin tajuaa ihan käytännössä sen jutun.

    VastaaPoista
  28. Kiitos hupun "suomentamisesta"..juuri ajatuksissa(kunhan saksasta saan vähä lisää kangasta, hupun vuoriin) tehä itelle ja kummitukselle hupparit. Nyt ei tarvi ite miettiä, että miten siitä saa siistin.. :) Kiitos!

    Oot kyllä käsittämättömän taitava!

    -AnniKa

    VastaaPoista
  29. makea, wow
    jaksat aina yllättää meitä

    VastaaPoista
  30. Mieletöntä, jälleen äimänkäkenä täällä!!!! Oot niin mielettömän luova ja taitava - ja nopea kyllä! Mut hei, sellainen jäi vaivaamaan tuolta aiemmista postauksista, että onhan siulla siis saumuri, millä ompelet saumat ym?

    Ja kun täällä on muitakin alan harrastajia, niin voiko tosissaan ihan perus-tavis mopokoneella (niinku brother/eva, jossa on ihan vaan perustikit) saada aikaiseksi ilman hermojen menetystä jotain järkevää joustavista kankaista? Kun ite en ole rohjennut moiseen ryhtyä ilman saumuria...

    VastaaPoista
  31. Anonyymi, minulla on saumuri käytössä, jonka hankinnan jälkeen oikeastaan tämä ompeluharrastukseni sai alkunsa. Ja saumurin rinnalla minulla on sitten ihan se perus-marketti-Eva. (Tosin nyt odottelen Brotherin elektronista konetta saapuvaksi...*kiroaa näitä pyhiä ja liikkumatonta postia*) :)

    VastaaPoista
  32. Postaatko tänne kaikki tekemäsi vaatteet, vai ainoastaan nämä erikoisemmat?

    Mielelläni näkisin (ja varmasti muutkin!) kaikki tekemäsi, niistä "yksinkertaisistakin" saa inspiraatiota :) Ei tunnu liian vaikeiltakaan aloittelijalle.

    VastaaPoista
  33. Anonyymi, en postaa kaikkia tekemiäni vaatteita tänne.

    Aika lailla nämä postaamattomat perusvaatteet mitä ompelen ovat bodyja, trikoopaitoja ja pitkiä kalsareita sekä olohousuja. Onhan noissa postauksissa ollut loppupäässä mukana monesti esim. noita peruspaitoja - eli siis joihin ei ole tehty mitään applikaatioita eikä painantoja. Tavalliset perushousut on taas voinut sujauttaa jonkun vähän erikoisemman hupparin kaveriksi kuviin :)

    Mutta koetan laittaa tasaiseen tahtiin mukaan noita perusjuttujakin. Odottelen taas kauniita kankaita saapuvaksi ja niistähän on hyvä tehdä näitä yksinkertaisempia juttuja, että kankaan luonne pääsee loistamaan omillaan.

    VastaaPoista
  34. Hei,

    Olen säännöllisesti käynyt ihastelemassa blogiasi. :) Innostuin itsekin ompelemaan ja nyt olen hankkimassa ihka ensimmäistä saumuriani.. Tässä saumurien viidakosta on hankala ostaa, kun kokemusta saumureista ei ole kuin syksyltä. Jokainen myyjä suosittelee jotain tiettyä saumuria. Nyt sitten mietin, että Toyota (jonka valmistus lopetetaan kuulemma) vai Janome 204D. Olisin kyselllyt sinulta, että minkälaisella sinä ompelet? :) Kiitos näin etukäteen jo!!

    -IinaLiina

    VastaaPoista
  35. Aivan ihania olet taas tehnyt. Noita katsellessa tulee itsellekkin tarve tehdä jotain. Itselläni jo aikuiset lapset, mutta odottelen innolla lastenlapsia, josko sitten pääsis kokeilemaan ompelutaitoja. Saako luomustesi malleja lainata.

    VastaaPoista
  36. Ihanat työt sinulla ja kuvasi ovat todella ilo silmälle. Olen jo jonkin aikaa miettinyt että miten saat kuvista taustan pois? Onko teknikka ammattisalaisuus vai kerrotko käyttämäsi tekniikan?

    -Heidi

    VastaaPoista
  37. Ihan mielettömän upeita juttuja tänne on taas syntynyt, suursuosikkini oli siilihaalari, ihan mieletön!

    Saara

    VastaaPoista
  38. Kaipaisin hyvää tuollaista raglanhihaisen paidan kaavaa ottobre lehdestä.. onko suosituksia? kokoja pitäisi olla vielä 98 eli ei ihan vauvojen puolelta...

    VastaaPoista
  39. Herranen aika mikä löytö tämä sun blogi!! Kiitos kun oot olemassa! Aivan pyörryttävän ihania vaatteita on valmistunut!
    Ostin juuri saumurin enkä ole vielä metriäkään sellaisella koskaan ommellut. Kunhan saan sen huollosta, alan ankarat harjoittelut. Into kova, osaaminen nolla. :)

    VastaaPoista
  40. heippa! miten teet päälitikkaukset hihan- ja lahkeensuihin sun muihin kaula-aukkoihin? teetkö ihan perus ompelukoneen perussuoralla tikillä? miten joustavuus?

    VastaaPoista
  41. Anonyymi, nyt en yhtäkkiä tarkistamatta kyllä hoksaa suositella mitään tiettyä numeroa, mutta kaikki lehtien numerokohtaiset mallithan on nähtävissä Ottobre Design :n sivuilla: http://www.ottobredesign.com/. Sieltä kun klikkailee aina kunkin lehden kantta saa auki välilehden, josta valitsemalla kohdan "all designs *** PDF" avautuu tiedosto lehdessä olevista malleista. Tätä PDF tiedostoa saa vielä hyvin tsoomattua lähemmäksikin, eli malleista ja kokonumeroista saa hyvin selvääkin :)

    Hansu, päälitikkaukset teen tavallisella ompelukoneella, mutta kaksoisneulalla. Kaksoisneulalla perussuoraatikkiä ommeltaessa ompeleesta tulee joustavaa.

    VastaaPoista
  42. kiitti vinkistä. eli ilmeisesti ompelukoneeseen saa kaksoisneulan..? mulla ihan perus brother, en oo löytäny vielä siihen vinkkejä kaksoisneulasta. jospa sen saisi siihenkin!

    VastaaPoista
  43. Huippu ompeluksia sulla. Joko sait uuden koneen? Minkä tilasit? Onko sulla peitetikkikone?
    Mullakin ois yks kysymys, jos voit vastata. =) Hupun teko onnistuu nuin, jos edessä on vetskari. Entäs, jos ei oo vetskaria? Koitin samaa tyyliä, mutta eihän se siitä eestä onnistu. Onko sulla sellaseen niksiä? Oletko ommellut perushupparia.

    Ite tein tuon sitten niin, että huppu kerralla kiinni paitaan saumurilla ja tikkaus päälle sitten miehustan puolelle. Mutta tulis siistimpi, jos sais tuon sauman piiloon, mutta en keksinyt, miten. Vinkkaa sinä, jos keksit, kiitos. =D

    VastaaPoista
  44. Oh my god....
    What a beautyfull clothes on your site!
    Really great.

    VastaaPoista
  45. Aivan ihania lastenvaatteita :)
    Saanko kysellä mistä olet ostanut nuo nimikkonauhat, mikä näkyy tuossa hupparissakin :)? Tarvitsisin omanlaisia nimikkolappuja sisustustekstiileitä varten.

    - Amanda -

    VastaaPoista
  46. Wow! I like this so much. Nice work!
    I also became your blog follower.

    Greetings from Maks

    VastaaPoista
  47. Missä päivitykset?

    Malttamaton

    VastaaPoista
  48. Anonyymi, ihan juuri ja kohta tulossa päivitystä :) Huomenna toivon ehtiväni taas pitkästä aikaa koneelle, jotta jotakin saan surautettua!!! Malttamattomana itsekin jo täällä...

    VastaaPoista
  49. Aivan uskomattoman ihana asu. Tuli heti hirveä tarve yrittää tehdä omalle pojalle samanlainen! Löysin tämän blogisi tänään ja inspiroiduin niin, että on aivan pakko alkaa tilailla kankaita!

    VastaaPoista
  50. Katja, Tämä on meidänkin yksi ehdoton suosikkiasu :) En ole itse tosiaan mikään oranssin ystävä, mutta tämä murrettu-oranssikangas on jotain aivan ihanaa.

    VastaaPoista
  51. You've skills! That hedgehog thing was awesome! I could never make anything like that!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.