sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Sain pyynnön tehdä tuttumme juuri syntyneelle vauvalle torkkupeiton/leikkialustan ja se valmistui vihdoin tänään. Uskallaudun laittamaan kuvat tänne heti, sillä en usko hänen käyvän täällä sivuillani.

__________

Kun en saanut mitään värivaatimuksia, päädyin sitten ruskean erisävyihin ja tehosteväriksi valitsin mangonkeltaisen. Materiaalina on puuvillavelour - ainoastaan kahdessa neliössä on vahvistettua ruututirkoota. Myös veloureita vahvistin yhdellä tukikankaalla. Olihan muuten sitten niin pirullinen ommeltava tällainen peitto noinkin venyvistä materiaaleista... Mutta suloisen pehmoinen siitä kyllä sitten tuli, eli kaiketi taistelu kannatti. Peiton välissä on vielä 100 grammaista vanulevyä. Pääkuvan värit ovat ihan mitä sattuu - kiitos pimeydelle ja salamalle. Alakuvissa värit vastaavat hieman enemmän todellisuutta.

Toivomuksena oli, että peitossa olisi näitä jalallisia kavereita ja niinpä nämä tutut ystävykset pääsivät mukaan. Peiton toinen puoli on tummanruskeaa velouria.

41 kommenttia:

 1. No voi jestas miten on suloinen!

  VastaaPoista
 2. I-H-A-N-A!!!!! Onnellinen on se vauva, joka tämän peiton saa!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihqu vauvapeitto! Olet taitava!
  Työsi on niin siistiä ja värit upeita.
  Aina kun käy täällä vierailemassa niin
  huokailee ja ihmettelee miten osaat ja ehdit ja
  keksit niin upeita töitä.

  VastaaPoista
 4. Ihana! Kumpa meillekin joku tekisi tuollaisen!

  VastaaPoista
 5. Moi mahdotonta miten suloinen peitto! IHANA.

  VastaaPoista
 6. Yli-ihana! Eipä tähän juuri muuta voi sanoa! ;)

  VastaaPoista
 7. Tulipa siitä hurjan suloinen ♥ Kyllä varmasti kelpaa sen uuden pienen ihmisen tällä mammia :)

  VastaaPoista
 8. Tuohan on niin mahtavan ihana ettei kai tuota raaskis ees käyttää...

  VastaaPoista
 9. Minustakin aivan ihana peitto! Jaksan kyllä ihmetellä sitä kuinka olet jaksanut nähdä noin paljon vaivaa. Hirmuinen homma tuollaisen tekemisessä, mutta on toki sen arvoinen. Upea ja mahtava. <3

  VastaaPoista
 10. Siis voi apua kuinka ihana peitto!!! Aivan upea ja todellakin kaiken vaivan arvoinen!

  VastaaPoista
 11. Olet sinä taitava! Ja melkoisen pitkää pinnaakin tuommoiseen tarvitaan, kaikki nuo kukatkin...Mutta aivan ihana, melkein voin tuntea peiton pehmeyden pelkkää kuvaa katsomalla =)

  VastaaPoista
 12. Pakko tätä on ylistää! Voi sitä onnellista vauvaa joka tämän saa...

  Itse olen aloittanut juuri aplikaatioharjoitukset, homma on hidasta ja todella tarkkaa, joten arvostan taitojasi aina vaan enemmän. Koneessakin kai jokin mättää koska siksakki ei ole tasalevyistä vaan kepenee aina välillä ärsyttävästi muutaman piston ajaksi.

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihana peitto. Ihanin mitä oon koskaan nähnyt vauvanpeitoista. Eihän tuota raski alustaksi laittaa vaan seinälle tuo pitää ripustaa :)

  VastaaPoista
 14. On kyllä suloinen!! Voin kuvitella, ettei ollut niitä helpoimpia ompeluksia! Mutta lahjan saaja on varmasti onnellinen :) Minä ainakin olisin jos tuollaisen saisin. Raskisin ehkä juuri ja juuri päiväpeittona käyttää :D Vaikka onhan tuo ihana, kun noita "irrallisia" jalkoja voi vauva näpertää ja ihmetellä..

  VastaaPoista
 15. Aivan mahdottoman suloinen peitto. Kelpaa vauvan tän alla uniaan ottaa <3

  VastaaPoista
 16. Ihan mielettömän söpö! <3

  VastaaPoista
 17. Eipä voi muuta sanoa kuin että ihana! <3

  VastaaPoista
 18. Hei, löysin blogiisi ja mielestäni se superschön on niin paljon ajatuksia. Olen myös varastettu pieni "toivon, että ei ota minua pahakseen. Mutta en löytänyt kanin niin makea, että olen ommellut sen takki poikani. Toivon, että on OK. Mutta tämä huopa, pidän siitä paljon. Uskomatonta.

  Love Greetings
  Sylvana

  VastaaPoista
 19. Aivan hurmaava peitto!!! Ihanat värit ja kaikki...

  VastaaPoista
 20. Mä olen aiheuttanut blogiisi varmaan satoja latauksia viimeisen viikon aikana, kun olen käynyt hakemassa inspiraatiota.

  Teet todella kauniita ja huoliteltuja ompeluksia! Täältä saa tosiaankin paljon ideoita ja hyvää mieltä.

  VastaaPoista
 21. Aivan uskomattoman ihana. Tuli mieleen että toivottavasti laittavat tuon sitten talteen, aivan ihana muisto lapsuudesta olisi tuollainen peitto!

  VastaaPoista
 22. Olen ommellut yhden ja toisen trikoo- ja velourpeiton mutta ne eivät ole lähelläkään sinun tekemääsi työvaivaa. Uskon että sinulla om tosi hauskaa kaikkien ihanien aplikaatioiden parissa. :-)
  Hurmaava peitto!

  VastaaPoista
 23. Mieletön suloisuus!! =O (taas kerran tuommoisena suuaukisena täällä)

  VastaaPoista
 24. Tosi suloinen peitto. Nuo pikkukaverit ovat niin söpöjä, sopivat täydellisesti pikkuvaavelin kaveriksi torkkupeittoon! :)

  VastaaPoista
 25. Ihan syötävän suloinen!
  Minkä kokoinen peitto on?
  Tein yhdelle vauvalle ison tilkkupeiton(vajaa 200 tilkkua, suurin osa 8*8cm kokoisia) ja se olikin yllättävän vaikeeta. Ja todella aikaa vievää. Ens kerralla taijankin tehdä jotain tähän tyyliin. Näyttää ettei olis niin ykstoikkosta..ja ehkä usko, että ainakaan enempää menis aikaa.

  Kiitos nappilistan selostuksesta. Yhessä väliin kyllä tipuin kärryiltä..:D Mutta pitää lukea tuota ja tehä samalla..ja yrittää tehä siitä oma sovellus. :D
  Kuvat olis tieten kivoja, mutta ei minun takia niitä kantti laittaa..

  VastaaPoista
 26. WAU!:) ei voi kyllä muuta sanoa, aivan mielettömän upea, niinku kaikki muutkin työsi!

  VastaaPoista
 27. Jestas miten upea!! Kyllä sen pienoisen piltin nyt kelpaa :) Mä en ehkä malttaisi laittaa pientä pulauttelevaa kuolasuuta tuon päälle, ko ihastelisin tuota peittoa vaan ja antaisin vauvan maata ikeaviltin päällä ;D

  Olet huisin taitava, olen vilpittömän kateellinen ja onnellinen näistä taidoistasi!

  VastaaPoista
 28. ähhh! aivan ihana!!! et viittis tehdä meidän vauvallekkin tuollaista? :=) ikinä en itse saisi aikaiseksi, eikä olis taitoakaan.

  VastaaPoista
 29. Suloinen! Kyllä siinä kelpaa kölliä. :)

  Pieni kysymys nimikointinauhojen teosta. Miten saat silitettyä siitä nauhan päältä ilman, että kuva sulaa rautaan kiinni? Onpas muuten melkoista asettelua saada pikkuruisia lappusia suunnilleen suoraan kanttinauhalle.

  VastaaPoista
 30. Joska, tärkeää on siis että sen ensimmäisen silityksen - siis sen kun on se silitettävänpaperin suojapaperi vielä paikoillaan - malttaa tehdä hyvin ja odottaa vaadittavan ajan. Olen sen taustapaperin poistamisen jälkeen sitten oikein varovasti ensin kevyesti pyyhkäissyt raudalla kuvan päältä ja sitten hieman enemmän jne. kunnes raudalla on voinut ihan jo kunnolla silittää ilman että kuva on sulanut rautaan. Näin siis ainakin miulla on onnistunut. Tietysti nyt voidaan tulla siihen onko papereilla eroja ja onko silitysrautojen kuumuusasteilla merkitystä asiaan... Oletko koettanut silittää kuvan päältä ja onko se siulla sitten tarttunut rautaan? Jos kuva ei ole tarttunut kunnolla eli on jäänyt koholleen kankaat pinnasta, on aika varmaa että se sulaa rautaan kyllä.

  VastaaPoista
 31. Oli niin ihana tuo unipussi, että päätin tehdä omalle vauvalleni peiton samanlaisella väriyhdistelmällä. Peittoon painoin aina yhtä ihanan Myyrän kuvia :) Käyhän kurkkaamassa; http://pellavatehdas.blogspot.fi

  VastaaPoista