sunnuntai 13. joulukuuta 2009


Pöllönpoikaset pääsivät somistamaan velourhaalareiden miehustaa. Tilasin velourit Kangastukusta alunperin tuota edellisen postauksen vauvanpeitettä varten, mutta toimitus myöhästeli siihen malliin, että jouduin sitten hankkimaan tuplat toisesta kaupasta. Näitäpä kankaita onkin sitten hyvä käyttää vaikkapa juuri tällaisiin haalarihousuihin. Näissä laitoin nyt tuon velourinkin vastakarvaan alaspäin silittäessä :) Kiitos vain kovasti opastuksesta kaikille!

Tähtipoika-asu on taas sitten velourit toisin päin, sillä se on valmistunut jo aiemmin. Nyt vasta sain sen viimeisteltyä ja kuvattua. Turkoosivelour on I k a s y r :lta ja ruskea-valkoraidallinen velour taas Eurokankaasta. Tähteen käytetty mangonkeltainen velour on Kangastukusta.

Joskus pitää saada tehdä näitä rauhallisia settejä. Tässä yksi sellainen. Ostin harmaa-mustapallo -trikookankaan Eurokankaasta alunperin itselleni, mutta päädyinkin tekemään siitä molemmille pikkupojille nepparilistapaidat. Tykkään kovasti. Collegehousujen harmaa kangas on myös Eurokankaasta.

Sampsukan pöllöjoustista oli vielä sen verran, että sain tehtyä niistä melkein haalarihousut. Lahkeisiin piti lisätä suikaleet Kangas-Mallan tummanruskeasta joustofroteesta, mutta ihan hauskat niistä tuli. Lahkeensuut itseasiassa korostavat mukavasti alaspäin leveneviä lahkeita päällä ollessaan :)
_____
Joulujärjestelyt varastavat nyt suuren osan ajasta...Odotan kahden viikon mittaista joululomaa todella toiveikkaana, jos vaikka oikeasti saisi taas jotain aikaan. Ja niin ettei koko ajan olisi niin kova kiire, hätä ja hoppu.

42 kommenttia:

 1. Voi hyvän tähen näitä vaatteita taas! Nuo pöllöapplikaatiot on kyllä aivan uskomattoman ihanat!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania vaatteita osaat ommella!! Käyn säännöllisesti sivuillasi. Nyt utelen, että onko kaavat sinun omat tuohon pallopaitaan missä on napit?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, pallopaidankaava on omani. Teen tuolla kaavalla miltei aina kaikki paidat ja bodyt, muuttelemalla aina vain jotain tiettyä osaa tarvitulla tavalla :)
  Hyviä raglanhihaisenpaidan kaavoja löytyy myös esim. Ottobren lehdistä. Tosin en nyt muista onko siellä yhtään mallia juuri tuollaisella nappihalkiolla, mutta yhdistelemällä erikaavojen osia pystyy helposti tekemään miltei mitä vain.

  VastaaPoista
 4. Upeaa, kun jokainen tekemäsi pöllö on oma persoonansa. Tuota Sampsukan joustofroteeta on minunkin käytävä ostamassa.

  VastaaPoista
 5. olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi ja nyt on jo ihan pakko tulla kommentoimaan;siis aivan ihania vaatteita,mistä ihmeestä saat ideoita niihin?varsinkin noi applikaatiot on aivan upeita:)

  VastaaPoista
 6. Kaikkea ihanaa on taasen syntynyt, noi pöllöt on kyllä aivan mainiot =) ja tähtipoika-asu on niin magee. Minkä laatuista tuo pöllöjoustis on?

  VastaaPoista
 7. Ihania vaatteita! Pöllöhaalari on mahtava! Tuo nappilistapaita-mallisi on tosi kaunis:)

  VastaaPoista
 8. Vet inte om du förstår svenska, men jag hoppas det. Brukar "läsa" din blogg, eller rättare sagt se på bilderna då jag inte förstår ett ord av det du skriver. Du är en stor inspirationskälla och jag hoppas att jag någon gång kommer kunna sy något lika fint som dig!

  VastaaPoista
 9. Todella söpö tuo sun tekemä pöllöhaalari! :D Aivan mahtava!

  VastaaPoista
 10. Ihanat ruskeat pöllöt! Tykkään myös raita-asusta.

  VastaaPoista
 11. Täällä huokailen ja ihastelen taas...ihania juttuja:)

  VastaaPoista
 12. Ei voi muuta kuin huokailla ihastuksesta...

  VastaaPoista
 13. Mielettömän ihanat nuo aplikoidut pöllöt!

  VastaaPoista
 14. I-H-A-N-A-T. Taasen kerran =).

  VastaaPoista
 15. Tuo pöllöhaalari on ihan huippu!! Taitaa muuten teidän nuori herra olla samassa päiväkodissa kuin meidän eskarilainen ;) Huomasin viime viikolla joulujuhlissa....

  VastaaPoista
 16. Voe pyhä jyssäys tuota pöllöhaalaria!! Aivan upea!!.. Nää sun postauksen saa kyllä AINA huokailemaan ihastuksesta :)

  VastaaPoista
 17. Kerrassaan upeita luomuksia! Millä kaavalla olet tehnyt nuo haalarihousut?

  VastaaPoista
 18. Tosi makeat tuli noista ruskeista haalareista, onneksi kangas oli myöhässä, niin saatiin taas ihailla sun luomuksiasi:)

  VastaaPoista
 19. Hihii hihii hu huu - ilmeikkäitä pöllöpoikia, tykkään tykkään juu.

  Ja ihan niin kuin ennenkin, on upeeta myös muu!

  VastaaPoista
 20. Kiitos vastauksesta! Täytyy alkaa selailemaan Ottobre lehtiä, josko sieltä löytyisi jokin ohje nappilistalle. :)

  VastaaPoista
 21. Piti oikein tulla kertomaan sinulle, että sinun töistäsi innoittuneena olen nyt ommellut ensimmäisen aplikaation poikani paitaan! Tein Kössin, kun siinä ei ollut liikaa pyöreitä muotoja. Kiitos jälleen kerran inspiroivasta blogista ja hyvistä neuvoista! -Heidi-

  VastaaPoista
 22. Upeita käsitöitä! Olet uskomattoman tuottelias! Itse pidän erityisesti pöllöhaalarista ja tähtisetistä! :)

  VastaaPoista
 23. Ai että oli ihanat pöllöhaalarit=)Ei muissakaan vikaa ollut=) Kerrassan hienoja vaatteita!

  VastaaPoista
 24. Voi miten suloiset pöllöt. Ja hienot ovat muutkin asut -kuten aina.

  VastaaPoista
 25. The romper suit vid the owls are so beautiful :o)

  VastaaPoista
 26. Upeita juttuja jälleen kerran! Miten ihmeessä saat nuo raidat kohdilleen tähtipaidan sivusaumoissa?! Varsinkin joustofrotee on tuossa suhteessa aivan viheliäistä!

  VastaaPoista
 27. Noi pöllöt, ihanat!
  Kaikkihan aina kaunista, mutta noi pöllöt vei ylivedon tähän mennessä!

  VastaaPoista
 28. Aivan mahtavia vaatteita! Varsinkin nuo pöllö aplikaatiot on aivan huiput.

  VastaaPoista
 29. Kylläpä taas kannatti tulla käymään. Aivan mahtavat nuot pöllöhaalarit! Täältä sitä inspiraatiota saa jos mistä!:)

  VastaaPoista
 30. Voih! Taas täällä voi vain huokailla sun loputonta kekseliäisyyttä, taitoa ja ahkeruutta. :) IHANIA!

  VastaaPoista
 31. Voi Annika, miten ihania vaatteita taas! Vieläkin ihanampia niistä tekee pieni Iipo-malli, joka on niin halattavan suloinen ettei ole tosikaan! Tässähän iskee vallan vauvakuume, taas... :-)

  VastaaPoista
 32. Mahtavat pöllönpoikaset päässeet haalareihin, taitavaa aplikointia :)

  VastaaPoista
 33. Voi noita suloisia pikkupöllöjä..

  VastaaPoista
 34. Ei voi kuin ihailla miten nätisti saat noinkin pienet (pöllöt) aplikoitua!
  Ja ihmetellä miten ehdit tuon kaiken tekemään!

  VastaaPoista
 35. Voi kuinka ihania vaatteita taas! :)
  Varsinkin nuo pöllöhaalarit.

  VastaaPoista
 36. Voi miten söpöisiä pikkupöllöjä. Niin somassa rivissä istuskelevat. :D

  VastaaPoista
 37. Kiitoksia ihanista kommenteista!!!

  Mari, minusta tuo pöllöjoustis on mukavan pehmoista ja oli muutenkin oikein mukava yllätys. Tietysti näissä pintävärjätyissä kankaissa on aina se riski, että valkoinen pohjakangas kuultaa läpi, jos kangas joutuu esim. saumojen kohdalla liian kireälle.

  Anonyymi, tämä haalarien kaava on omani. Hyvä haalarin kaava löytyy myös Ottobren lehdestä...vitsit nyt en muista sitä numeroa, mutta oli muistaakseni joku 2005 vuoden numeroista. Muistaako joku muu??? Sitten uusimmassa lehdessä oli myös joku haalarien kaava, mutta sitä ne ole itse vielä koettanut koskaan.

  Anna, :) raidat pitää vain laittaa kohdalleen raita kerrallaan. Hankalaahan se on, mutta pitää aina yrittää jo leikkausvaiheessa muistaa tarkkailla miten raidat saisi osumaan kohdilleen.

  VastaaPoista
 38. Mainion ilmeikkäitä pöllöapplikaatioita!

  VastaaPoista
 39. Sattumalta löysin blogisi tänään. Kerrassaan tyylikkäitä ja ihania vaatteita teet. :) Myytkö niitä missään vai onko ompeleminen vain harrastus? Tuun heti ostoksille, jos oma yritys on pystyssä...

  VastaaPoista