maanantai 28. joulukuuta 2009

Nyt sain vihdoin tehtyä kauan aikaa päässä muhineen ajatuksen koettaa applikoida vinoruutupaita. Oli kuulkaa aika homma :) Ja lähinnä tylsä sellainen. Paita on siis tummanruskeaa trikoota, johon etukappaleelle applikoin vinoruutuja luonnonvalkoisesta ja beigestä trikoosta. Ruudut on tuettu kaksipuolisella liimaharsolla, joka ei yllätyksekseni suostunutkaan sitten tarttumaan tuohon etukappaleelle applikointia varten... Ruudut on tästäkin syystä siis aivan silmämääräisesti paikoillaan, kun palat lentelivät minne sattuu samalla kun koetin taltuttaa niitä ompelukoneen alle.Jokainen ruutu on siis tikattu tiheällä siksakilla ympäriinsä ja sitten tein vielä sinapinkeltaisella langalla ja vähän kapeammalla tikillä nuo ristitikkaukset ruutujen päälle. Noh, tulipas sitten koetettua tällaistakin :)
--
Kiraffi-aplikaatiopaidasta tuli mukavan pirteä vaikka aluksi epäilinkin hieman tuota vihreän raitakankaan ja ruskean pilvikankaan yhdistämistä. Raitatrikoo ja yksivärinen trikoo ovat Eurokankaasta ja ruskeapohjainen pilvikangas I k a s y r :lta.

31 kommenttia:

  1. Vitsit mikä vitja mies! Mua alko niin naurattaa toi ruutupaita mies! Ihana♥ Tulimpas hyvälle tuulelle!
    Ja tosi raikas toi kirahvi paita!

    VastaaPoista
  2. piiri pieni pyörii, :) No pitäähän jotain katu uskottavuutta olla tuollaisen ketjun merkeissä, ettei menis liian "mamman pojaksi" koko touhu :D

    VastaaPoista
  3. Ruutupaita kuulosti tosi työläälle ja aikaavievälle..kiva siitä tuli ja OIH noi kiraffit on tälläselle kirahvifanille oikeen nannaa, hieno paita on...

    VastaaPoista
  4. Wautsi mikä urakka! Taisi olla lopputuloksen arvoinen uurastus nimittäin tuo paita on aivan liian hieno!! Olisipa tuollaista trikoota ihan valmiina kaupanhyllyllä, siis tuolla tavalla ruutukuvuviollista =)!

    VastaaPoista
  5. Hienot paidat olet taas tehnyt. Kyllä mulla olisi loppunut usko kesken ruutujen aplikoinnin ;)

    VastaaPoista
  6. Tosi upeita paitoja olet taas tehnyt!
    Ehtiikö teillä oleen kaikki vaatteet käytössä, et taida ostaa yhtään kaupasta?
    Mä en oo ku muutaman hassun ommellut ja silti tuntuu ettei kaikkia ehdi edes käyttämään kun jo kasvaa taas seuraavaan kokoon...

    VastaaPoista
  7. Tosi kovan työn olet tehnyt, mutta lopputulos on kyllä mahtava! Kirahvipuserokin on ihana!

    VastaaPoista
  8. _Ladybird, kyllä me vähintään muutamia kertoja ehditään jokaista vaatetta aina käyttämään :) Nyt olen ompeluharrastuksen myötä saanut aika hyvin hillittyä lastenvaatteiden ostelua, mutta kyllä minä retkahdan siihen vieläkin. Tosin nyt punnitsee aina kaupassa, voisiko tämänkin tehdä itse.

    VastaaPoista
  9. Ihastuttavia ompeluksia on täällä taas syntynyt. Luin tuolta aikaisemmista kommenteista että käytät haalareissa noita ohuempia hameketjuja. Eli ovat sitten varmaankin ihan ok käytössä ja kestäviä? Itse olen laittanut haalariketjuja ja harmitellut kun se vedin on niin kamalan iso.

    VastaaPoista
  10. Jäin taas kerran kirjaimellisesti suu auki ihastelemaan aikaansaannoksiasi! Wau. Aika harvalla riittäisi itsekuria tuon ruutupaidan väkertämiseen:) Hienoja ovat, taas...

    VastaaPoista
  11. Teet todella kauniita vaatteita. Ja taas se kävi: loksahti suu auki ( kuten aika usein kun olet laittanut uusia vaatteita näytille) :)

    VastaaPoista
  12. Mari, on nuo hameketjut ainakin meillä kestäneet käytössä. Ei tule mieleen kertaakaan, että ne olisi menneet jotenkin huonoksi tai pettäneet. Tuollaisissa joustavissa kankaissa, kuten velourissa, toimivat mielestäni paremminkin kuin ne jytkyt ketjut. (Tietysti minä en edelleenkään ole mikään ompelun ammattilainen vaan ihan vain sama "perä-eellä-puuhun" ja "katoppa-ko-tää-tekis-näin"- tapaus kuin ennenkin, notta nyt saa sitten kaikki asialle paremmin uskoutuneet opastaa minnuukin asian oikeasta laidasta :) )

    VastaaPoista
  13. Tykkään tosi paljon kirahvipaidasta! Niin täydellisen kaunis ja raikas, unisex ja suloinen - ihan kaikkea mitä lastenvaatteelta voi toivoa. :)

    VastaaPoista
  14. Aivan täydellisiä paitoja taas <3

    VastaaPoista
  15. Wau tuota ruutupaitaa! Minäkun luulin että se on ihan tuollaista kangasta, mutta voi minkä työn oletkaan tehnyt noita palasia ommellessasi! Kirahvipaitakin niin söpö! <3

    VastaaPoista
  16. Olen myös törmännyt tuohon samaan ongelmaan ettei liimaharso tartukkaan???? Siinä joutuu kyllä kärsivällisyys koetukselle. Hienosti kyllä olet pärjännyt ja lopputulos on tosi upea. Saumuria odotellessa aina välillä käyn hiplaamassa pilvikankaitani...muutama idea muhinut päässäni jo monta viikkoa, mutta hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty.
    T:nonna

    VastaaPoista
  17. Wau,mikä iso mies!
    Upeat paidat, mutta kyllä tossa ruutupaidassa on enemmän asennetta...

    VastaaPoista
  18. Aivan mahtavia jälleen!
    Ruutupaita ja ketju housuissa ihan mieletön yhdistelmä!

    VastaaPoista
  19. Kyllä olet paljon vaivaa nähnyt tuossa ruutupaidassa! Hatun noston arvoinen juttu! Ja tietty hieno paita! Tosi raikas, ihana tuo kirahvipaita. Tykkään! Ja jos kiinnostaa se mjukatygeriltä tilaaminen, niin ilmoitteles mun blogiin! :)

    VastaaPoista
  20. Minäkin katsoin ensin että on ruudullista kangasta! Wau, on kyllä hieno, siinä on saanut hetken koneella huristella :D Ja kuva Iiposta on tosi onnistunut! Samaa olen ihmetellyt minäkin, kun joskus liimaharso ei vain tartu vaikka miten silittäisi??

    Kirahvipaita on tosi symppis :) Ihanat värit ja niin suloiset kirahvit.

    VastaaPoista
  21. Voi video, minkä duunin olet tehnyt! Eikä noi ruudut ole yhtään sinnepäin vaan ihan suorissa riveissä kuules! Hatunnoston paikka. Ja vielä trikoota, en tajuu miten sulla kestää hermo!!

    Vetoketjuista: ne on saaneet nimensä yleisimmän käyttötarkoituksen mukaan. Hameketju passaa oikein hyvin haalariin. Sen sijaan ulkotakkiin ei. Kevyelle kankaalle keveä ketju ja päinvastoin :).

    Mä olen joskus saanut liimakankaaseen eloa kun päästää höyryä sen liimapuolen yläpuolella hetken aikaa ja sitten silittää kiinni. Liima kuivuu, kannattaiskin aina säilyttää tota kakspuoleista muovipussissa, eikä ostaa sellaisesta paikasta missä myyjä ei osaa sanoa kauan on ollut hyllyssä, jos siis ei ole pussissa. Enkuista tilatessa ne myy valmiiksi arkkeina pussitettuna, ja takaavat että on tuoretta :)

    VastaaPoista
  22. Aivan mahtavan hieno tuo ruutu paita ja koko asu!

    Heidi

    VastaaPoista
  23. Kovan työn olet tehnyt ruutupaidan kanssa, huhhuh. Hieno siitä tuli :).

    Mahtava on tuo kirahvipaitakin :).

    Kivoja kankaita olet taas löytänyt.

    VastaaPoista
  24. Wau!! Ruutupaita on todella hieno!
    Kirahvipaita on söpö ja kivan värinen.

    VastaaPoista
  25. No kyllä täytyy hattua nostaa tuosta ruutupaidasta! Mulla olis usko loppunut... Upea on lopputulos ja varmasti vaivan arvoinen. Kirahvipaidassa on todella raikkaat värit, nami nami:)

    VastaaPoista
  26. Ihanainen malli - pakko sanoa ekana. =D

    Huikea duuni varmasti ollut tuossa ruutupaidassa, mutta ruudut on kyllä todella tiptop suorassa! =O Aivan ylimagee - varsinkin noiden farkkujen kanssa! =D Ja kiraffipaidassa on aivan hurmaava väritys. =)

    VastaaPoista
  27. ihania juttuja teet!!Mahtavaa miten keksitkin aina jotakin uutta!!Ja kiitos myös kangaskauppa vinkeistä.

    voitko kertoa että, mistä voi tilata noita nimikointilappuja omilla kuvilla tai teksteillä...?

    kaunista talvea!

    VastaaPoista
  28. Anonyymi, olen tehnyt nimikointilaput itse iron-on -transfer tulostuspaperille ja siitä silittänyt puuvillaiseen nauhaan. Nimikointinauhoja voi toki tilata netistäkin, mutta itse en ole perehtynyt yhtään että mistä. Mahtaisikohan jotkut viisaammat täällä osata vinkata paremmin?

    VastaaPoista
  29. Lovely as always! I love your clothes and you are a big inspiration for me. I'm just sad that I can't read what you write, but I'll stick with watching the pictures :-)

    Happy New Year!

    VastaaPoista
  30. Huikeaa menoa taas täällä... en ole aikoihin käynyt täällä ja penkiltä meinaa pudota, kun katselee noita KAIKKIA IHANUUKSIA, mitä oot taas luonut... Siis miten sulla riittää AIKAA tehdä näitä, onks sulla joku "äiti ompelee nyt kaksi tuntia" -hetket päivittäin..?

    Niin ja joskus taisit sanoa, ettet näitä myyntiin tee?

    VastaaPoista
  31. Anonyymi, voi kun olisikin tuollaisia "äiti ompelee nyt kaksi tuntia" -hetkiä. Minä ompelen tyylillä sauma silloin toinen tuolloin. Koneet kököttävät tuossa olohuoneen nurkassa valmiusasemissa koko ajan, eli heti kun tulee sellainen hetki, että siihen voin istahtaa, niin se on mahdollista. Olenpas minä välillä applikoinut lapsi sylissäkin :)

    Myyntiin en tee vaatteita, koska sitten sitä aikaa pitäisi oikeasti olla. Muuten iskisi kyllä stressi ja sitä vähiten haluan harrastukselta :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.