sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Mitä voisi tehdä I k a s y r : sta ostettujen pilvikankaiden jämillä? Nyt niille löytyi käyttöä, kun muistin laatikon pohjalle unohtuneet kaavat mm. tähän sympaattiseen norsuun. Kaavat ovat Alan Dart:in suunnittelemat. (Kiitos Kanka-tädille!!!) Aika on mennyt sujuvasti hys-hys-joulujuttujen tekemiseen. Onneksi aina välillä voi leikata palaset kauniista kankaista ja ommella vain sen kummemmin kikkailematta vaikkapa sitten näitä paitoja ja bodyja :)
_______________________
Apina ja leijona trikoo on myös I k a s y r :lta. Kanttaukset tein tällä kertaa vain tummanruskealla trikoolla. Paidan kaava on Ottobrelehdestä 6/2009 "Outo otus raitapaita". Tässä siis tuli nepparit hauskasti molemmille olille.
--------------

Joulun odotus tarvitsee aina hitusen punaista tonttulakin seuraksi. Pallotrikoo on Eurokankaasta ja kaulus on kantattu Myllymuksuilta tilatulla punaisella resorilla._____
Ihana valko-ruskea -pöllötrikoo on Jofotex :lta. Kanttaukset ovat tummanruskeat, vaikka näyttävätkin kuvassa mustilta.

33 kommenttia:

  1. Meillä ollaan myös perus trikoopaitojen suurkuluttajia! varsinkin pojille ne on ihan must! Ja niitä on ihanan helppo ommella!
    Nuo norsut on ihania! Itselläni ollut idea tehdä jotain vastaavia pehmuksia ja laittaa kilikello sisään ja antaa vauvalahjaksi vaikka! Kiva helistin.

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä ihania! Voi, että mä ootan että pääsen nuo omat kankaat tekemään pojalle paidoiksi :D

    VastaaPoista
  3. Upeita norsuja, voi kun itsekin osaisi. Paidatkin on hienoja, kuten aina :)

    VastaaPoista
  4. Olitpas taas ahkera. Keltaiset apinat löytyy täällä vielä leikkamatta, sama turkoosi. Punaiset ja vihreät "tuhottu". Tuo fantti on tosi söpö :-). Raskinko leikkaa ollenkaan oma pilvikangas???? Punaisena näytäisi varmasti myös todella hieno.

    VastaaPoista
  5. Kivoja fantteja!!!Vaikkakin mä katoin mun blogin pikkukuvasta että lehmiä oon tehny... =)
    kivoja paitoja.. ja että tuo marimekon pilkkupaidan tyylinen on yksinkertaisuudessaan hieno!!

    VastaaPoista
  6. Teet ihania juttuja, käyn säännöllisesti ihastelemassa töitäsi.

    Huomasin, että tilaat tuolta Jofotexiltä. Miten homma käytännössä toimii? Paljonko ovat postikulut ja kauan kestää kun kankaat saa?

    VastaaPoista
  7. Ai kuinka ihania jälleen kerran! Tuo norsukin on todella ylisöpö.

    VastaaPoista
  8. Niin suloisia norsuja! Olen yrittänyt etsiä vastaavan kaavoja. Mistä nuo kaavat on löytyneet? Ja olet taas tehnyt ihania paitoja. =) Vitsit olet ahkera! Muakin kiinnostais tuo Jofotexilta tilaaminen ja sun kokemukset siitä.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania paitoja oli taas. Itsellä odottaisi tuota samaista puna-pallotrikoota tuolla kaapissa. Vähän suunnittelin sitä mekon vuorikankaaksi, mutta saa nähdä... =) Tästä on varmaan jo kyselty, mutta paljonko sulla tuli maksamaan postimaksut ku tilasit tuolta Jofotexiltä? t:Leena

    VastaaPoista
  10. Pikkuriikki, tästä pilvikuosista saisi kyllä aivan upeita lehmiä :) Varsinkin siitä ruskeapohjaisesta!

    Hanna ja Leena, minun tilaukseni Jofotex:lle lähti jo ennen tuon heidän nettikauppansa avautumista, eli tein tilauksen sähköpostitse. Postimaksut neljälle metrille kangasta oli tuolloin 220 SEK. Toimitusajasta ei nyt ole kyllä muistikuvaa...olisikohan siihen mennyt jotain viikon verran.

    NorppaStiina, sain kaavat norsuihin tädiltäni Englannista. Ovat olleet liitteenä lehdessä jonka sivunumeroiden vieressä lukee "WW Craft 2009". Kaavat ovat The Allan Dart Collectionista.

    VastaaPoista
  11. Voi iik miten söpöjä norsuja! Meillä on ollut taas sama kangas koneen alla kun minäkin päivällä päivitin apinat :D Voi tuo pöllöbody näyttää söötiltä.

    Norppastiinalle vastaan vielä, että aika lailla samannäköinen norsun kaava löytyy niistä mun linkittämistä pehmo-ohjeista!

    VastaaPoista
  12. Mitä ihmettä, sinäkin olet ommellut norsuja :).
    Täällä valmistui eilen yksi norsu, joskin sillä on ihan erilaiset korvat, eikä sillä ole neljää jalkaa niinkuin sinun norsuilla :). Nuo ovat kyllä kerrassaan upeita norsuja!!

    Aivan ihania paitoja olet taas tehnyt. Tuo pallollinen on suosikkini.

    VastaaPoista
  13. Norsut on niin söpötit. Munkin pitäis jotain pehmoa ommella, mutta puikot on vieny nyt koko ajan.
    Myös paidat ja body olivat kivoja, kankaat myös!

    VastaaPoista
  14. Tosi kivasti sopii pilvikangas pehmoleluihin. Lehmä tuli mullekin heti mieleen kuvasta, ennen kuin katoin tarkemmin.. ;)

    VastaaPoista
  15. Söpöjä retronorsuja ja pirteitä paitoja:)

    VastaaPoista
  16. Voi kun reippaat norsut! :D
    Ihana tuo pöllökangas. Kaikki paidat tosi kivoja!

    VastaaPoista
  17. Ihana pilvinorsu!! Tosi symppis.

    VastaaPoista
  18. I-HA-NIA norsuja!
    Kiva että jaksat näitä tekemisiäsi kuvailemaan, niistä saa niin paljon uutta intoa itsekin tehdä niin paljon kaikenlaista uutta kivaa! (ja saada valmiiksi niitä roikkumaan jääneitä tekeleitäkin)

    Vastailet niin paljon ihmisten kysymyksiin että hatunnosto siitäkin! (ja vieläkö jaksaisit vastata kun pohdin mitä värejä noista kangasväreistä tilaisin kun haluaisin ihonväriä..)

    Kiitos sinulle..

    VastaaPoista
  19. Onnekas, lähtisin itse tekemään ihonväriä vaaleanruskeasta, valkoisesta sekä ripauksesta lämpimän keltaista ja punaista. Eli jos puhutaan Donnon Folk Art Fabricin väreistä ottaisin käyttöön värit: 00, 10, 05 ja 14.

    VastaaPoista
  20. Voi miten suloisia norsuja.

    Kerrohan nyt vielä sadannen kerran, että mitä saumuria käytät? Veikkaan, että sinulta on kysytty tätä useasti ;)

    Oletko ollut tyytyväinen saumuriisi?

    VastaaPoista
  21. Anonyymi, :) miulla on ihan vain Brother :n perussaumuri. Olen ollut siihen ihan tyytyväinen, joskin kaipaisin nyttemmin sitä ominaisuutta, jonka avulla voisi tikkiä tehdä muuallekin kuin vain kankaan reunoihin. Eli siis tuon terän saa kyllä käännettyä pois ja päärmättyä reunaa, muttei saa tehtyä tikkiä vaikka keskelle kangasta. Mutta siis saumurin perusominaisuuksiltaan olen ollut tähän koneeseen tyytyväinen. Se ei ollut kallis ja on toiminut moitteettomasti ja luotettavasti.

    VastaaPoista
  22. Kiitos kattavasta vastauksesta :) Minulla on eva ompelukone ja mietinkin luottaisinko siihen myös saumurissa. Täytyy nyt verrata näiden kahden väliltä, hinta kun on ratkaiseva tekijä.

    Ensimmäinen evani lähti takuun kautta vaihtoon, mutta tämä toinen on toiminut moitteetta.

    VastaaPoista
  23. Lisään vielä, että nyt kun katsoin netanttilasta näitä kahta, niin olisiko tuo brother sittenkin parempi?

    Hankala verrata, kun ei ole kokemusta! Mitä mieltä olet?

    VastaaPoista
  24. Anonyymi, tuolta netanttilasta olen juurikin oman koneeni hankkinut :) Itse päädyin Brotherin koneeseen koska siinä saa käännettyä tosiaan tuon terän tarvittaessa pois. Evassa tätä ominaisuutta ei ainakaan ollut mainittu. Minulla on itsellä muuten myös Evan ompelukone tuossa saumurin rinnalla :) Sekin erittäin halpa muinainen markettiostos, mutta erittäin toimiva ja hyvin palvellut kone.

    VastaaPoista
  25. Voi norsua kuinka on SULOINEN!! Aivan ihan! =) Paidatkin jaksaa hurmata. =)

    Mutta sitä en usko, että ompelet ihan vaan jollain halppismarkettikoneella... *argh argh argh trikookankaille* Vitsit että sinulla on kyllä taito hyppysissä!!! Mihinkähän sinä jollain teollisuuskoneella pystyisitkään??? =)

    VastaaPoista
  26. Sulla on aivan mieletön taito tehdä kauniita lastenvaatteita :) Osaisitko neuvoa aloittelijaa mistä lehdestä löytyy mm. tuollaisen marimekko- tyylisen pallopaidan kaava, tai yleensä trikoopaitojen kaavoja vajaalle 3- vuotiaalle :)

    - Olivia-

    VastaaPoista
  27. -Olivia-, kannattaa käydä selailemassa vaikka kirjastossa läpi Ottobren kaavalehtiä. Niistä löytyy mukavasti kaavoja ihan peruspaitoihin, joita voi sitten muokkailla haluammallaan tavalla helposti.

    En osaa sanoa löytyykö mistään suoraan tuon tämän miun marimekko -tyylisen pallopaidan kaavaa, eli siis nappilistallista paitaa raglanhihoilla (marimekon paidoissahan ei oikeasti ole raglanhihoja), mutta jos juuri tuollaisenkin haluaa pitää kaavaan vain yhdistää nappilistallisen ja raglanhihapaidan kaavat.

    Itse olen piirtänyt valmiiksi vain muutaman peruskaavan itselleni joita sitten varioin aina visioiden mukaan. (eli oikeasti vain inhoan kaavojen piirtämistä... :) ja vielä enemmän niiden ompeluohjeiden lukemista...)eli itselle on vaivattomampaa ja hermoja säästävämpää leikellä palaset suoraan kankaista ja käydä ompelemaan :D

    VastaaPoista
  28. Uusimmassa ottoressä oli ihan kivoja kaavoja. Mm. raglanhihaiseen paitaan.

    VastaaPoista
  29. Aivan ihastuttavia vaatteita. Olen riemuissani löytäessäni blogisi. Sain miljoona ideaa ja kädet jo syyhyävät, varsinkin kun kaikki tapahtumat ovat pullollaan kauniin värikkäästi puettuja lapsia...nyt voin pukea omani Me&MUM tyyliin;DD
    Oletko itse värkännyt nuo "nimikointi/koko" laput, vai tilannut niitä jostain? Olen pidemmän ajan kissojen ja koirien kanssa niitä etsinyt, eikä missään vastaan ole tullut.

    VastaaPoista
  30. Kuinka tehdä saumurilla tikki keskelle kangasta,
    ohjeen yhdenlaisen löytää Elnan ohjekirjasta.

    Vinkin tämän kuulin enkä kirjaa tuota omista, mut lukijasi lukuisat ehkä sua auttavat.

    Onhan meillä joka viikko kaunista niin katsella, et täytyy luovan tyyliniekan tarpeitakin kuunnella.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.