sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Tervetuloa RuttuNutun uuteen kotiin!!!

RuttuNuttu muuttaa ompeluksineen nyt tähän osoitteeseen: http://www.ruttu-nuttu.blogspot.com/ . Uuden kodin myötä RuttuNutun osoitteeseen tulee muistaa lisätä väliviiva, sillä pelkästään ruttunuttu nimi oli jo varattu blogspotin puolella aikas valloittavan pienen koiran blogille :)
Mukaan vanhasta osoitteesta (http://www.ruttunuttu.vuodatus.net/) on pakattu ompelusaiheiset postaukset. Vanhat viestit upeine kommentteineen saavat jäädä muistoiksi vanhan blogin puolelle. Toivottavasti voimme muutosta huolimatta jatkaa mielenkiintoisien ja inspiroivien ideoiden jakamista toisillemme!!!
Tämän päivän ompelus on nopea huppari sammakko applikoinnilla. Huppuun laitoin piristykseksi limenvihreän tehosteraidan. Huppari on Eurokankaasta ostettua musta-harmaata velouria. Tästä tuli juuri sopivan mukavan poikamainen kokonaisuus.

Ja hei nyt kaikki viisaat blogspotin toiminnasta tietävät!!! Kuinkas minäkin nyt saan lisättyä tuohon sivupalkkiin blogilistani niillä pienillä kuvakkeilla ja päivittyvällä listauksella? Kertokee! Kiitos :)

50 kommenttia:

  1. Kiva, kiva että tulit blogspotiin! Nyt nähdään sinultakin lähikuvia, kun kuvia saa suurennettua. Varo vaan, nyt todellinen ompelujälki paljastuu ;D Ihana huppari muuten!

    Blogilistan pikaohje: Valitse blogin ylälaidasta "muokkaa" Sieltä "ulkoasu" -välilehti ja sivuelementit. Eteesi tulee blogin ulkoasua kuvaava suorakulmioviidakko. Sen oikeassa ylälaidassa on "lisää gadget" Valitse se ja sieltä valitset "Blogiluettelo" Lopusta varmasti selviät jo itsekin ;)

    VastaaPoista
  2. Hello!
    I really love your blog, even though I don´t understand a thing...! The pictures are very inspiring!

    /Carolina

    http://morslilla.blogg.se

    VastaaPoista
  3. Hieno velour takki. nyt kun sai suurennettua nii utelen että mikähän pisto tuo mahtaa olla millä aplikoit?

    VastaaPoista
  4. Hienon hienot sivut sinulla! Ja upea huppari sammakoineen :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun tulit "tänne". =)
    Takki on tosi suloinen!
    Sammakon ilme on hauska ja niin persoonallinen.
    Tiedätkö, olet antanut niin paljon insipiraatiota, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  6. Moikka! Hienoa, kiitos että onnistuu nyt kommentoida. Ihana sammakkotakki.
    t Jana

    VastaaPoista
  7. heips, kerran jo aiemmin "eksyin" blogiisi, ja nyt kun löysin sen uudestaam oli pakko klikata itsensä lukijaksi - ihastuttavia tekeleitä!!!

    VastaaPoista
  8. Heti löysin tieni tänne :) Kiva takki! Meillä on yks pieni sammakkofani myös, pari postausta sitten saku-sammakko-paidan teinkin.

    Hei, miten sie sait nuo vanhat postaukset tänne??? Miulla on jo blogspotin osoite varattu itelle, mutta kun ei haluis luopua vanhoista postauksista. Onko joku helppo keino siirtää ne tänne??

    VastaaPoista
  9. Tervetuloa blogspotin puolelle! Aivan upea huppari!!!!

    VastaaPoista
  10. Voi miten hellyyttävä sammakko ja muutenkin aivan ihana huppari! Onko sulla muuten jotain ompelualan koulutusta, vai oletko täysin itseoppinut?

    VastaaPoista
  11. Heti löysin tänne. :)
    Ihana sammakkohuppari!

    VastaaPoista
  12. Hei, hienot ja selkeät sivut sinulla. Minä ainakin löydän tieni jatkossakin tänne! Lisäsin uuden blogisi omaan suosikkilistaani, jos se vaan sinulle sopii.

    VastaaPoista
  13. Onnea RuttuNutun uuteen kotiin :)

    VastaaPoista
  14. Ylisulonen sammakka :D
    Ja kiitos niistä neuvoista koskien sitä retrohaalarin vetoketju/resori systeemiä. Uskoisin sen nyt onnistuvan jahka saan kankaat pääsen kokeilemaan.

    VastaaPoista
  15. Kiva, kun tulit tänne! ;) Musta tuli kans heti lukija! :)

    VastaaPoista
  16. Mahtavaa, kuvat suurentuu!! Hellyttävä sammu. Kiva, että tulit tänne ja Maria neuvoi minullekkin aikanaan tuon blogilistauksen. Itse en osannut, mut ohjeilla heti =).

    VastaaPoista
  17. Upea, raikas "sammakka"-huppari. Onnea onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista
  18. Kyllä me perässä pysytään, kun olit jättänyt hyvän opasviitan edelliseen paikkaan!

    Kiva huppari! Näitä applikointeja "irtojäsenillä" täytyisi itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  19. Hip! Onnea uudelle blogille!! Uskomatonta, mutta mä just eilen mietin, että koskakohan sä siirryt sieltä vuodatuksesta tänne :) Telepatiaako vai mitä lie.. :D Hieno sammakkohuppari!

    VastaaPoista
  20. Ihana saku sammakko tosiaankin. Ja Onnea blogin muuton vuoksi! :)

    VastaaPoista
  21. Onnea uuteen kotiin. =))

    Aivan hurmaava sammakkohuppari. Huolisin itsellenikin. =D

    VastaaPoista
  22. Ihanaa, kun löysitte tien tännekin!!! RuttuNuttu koettaa saada aikaiseksi jonkin sortin tuparit, kunhan kaikki "tavarat" saadaan ensin oikeile paikoilleen. Paljon on vielä juttuja joista en tiedä mistä ne löytyy ja mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta, mutta ehkäpä tässä vähitellen pääsee jyvälle. Onko täällä muuten mitään tilastoja, joista näkisi esim. päivittäisiä kävijämääriä sivuilla, hakusanalistoja tai muuta vastaavaa?
    Entäs jos haluaisin tuonne sivuun linkkikuvakkeen Eemun sivuille - miten se onnistuu?

    Maria, pitää nyt viimeistään siis alkaa skarpata ompeleiden kanssa ;) Luojan kiitos, että kirjoitin tekstiin, että nopea ompelus - eikös sen piikkiin voi laittaa aika paljon...voihan?

    Anne T, tikkinä applikoinneissa on ihan vain perus siksak-ommel. Pidän tikatessa pistonpituuden minimissään (taitaa olla joku tyyliin 0,5) ja paininjalan puristuksen kytken pienimmilleen, jotta voin säätää vielä manuaalisesti koneen tikin kulkua. Lisäksi ylälangan kiristyksen säädän myös löysälle, jottei se kiristä alalankaa näkyviin tikissä. (En siis vaihtele applikoidessa kuin ylälangan väriä - alalanka on kankaan värinen koko ajan.)

    Jana, tämä on miulle vielä aika opettelua - mutta sain kuin sainkin vaihdettua noita kommentointi asetuksia. Jee :)

    Mirka, copy -paste -osastolla mie tänne raahailin nuo vuodatuksen postaukset. Oli aikaa vievää hommaa ja useampi ilta siinä vierähti kyllä. Valokuvien lataus oli kyllä sitten taas nopeaa, kun siirsi ne suoraan vuodatuksesta osoitteina tänne puolelle. En tiedä olisiko sitten itse urakalle ollut jotain helpompaa keinoa.

    Sanna, ei ole miulla mitään ompelualan koulutusta. Ihan medianomi olen vain :) Kokeilemalla tyyliin "erehdysten kautta voittoon" -olen yrittänyt säveltää näitä tekeleitäni. Koneinakin on vain perus ompelukone ja saumuri - mutta hauskaa on ja se on pääasia :)

    VastaaPoista
  23. Lisää blogspot neuvoja: Hakusanalistat, linkit muualle tms. on juuri niitä samaisia "gadgeteja", mitä tuossa ensimmäisessä viestissä mainitsin. Selaile niitä, niissä on yleensä ihan hyvät ohjeet. Kävijätilasto täytyy ottaa joltain ulkopuoliselta palveluntarjoajalta ja sitten lisätä taas noiden "gadgetien" kautta sivupalkkiin. Noita palveluntarjoajiahan on vaikka kuinka paljon, itselläni on Sitemeter. Kannattaa käydä vakoilemassa muiden blogspotilaisten sivuilta, mikä miellyttää silmää ja hakea sitten sama ;)

    VastaaPoista
  24. Onnittelut uudesta blogista ja tervetuloa blogspotin puolelle! Ihanan hupparin olet taas tekaissut!

    Kun minä muutin ompelukset uuteen blogiin, en jaksanut siirrellä vanhoja...liian laiska ;)

    Ihana tuo sinun otsikon alla oleva kuva, tosi kaunis! Vitsi kun jaksais itsekin tuollaisen väsätä mutta kun olen ihan toivoton tämän koneen kanssa...

    VastaaPoista
  25. Mun on pitänyt kommentoida myös, kun tämä on NIIN IHANA blogi! Olen saanut valtavasti inspiraatiota omaan ompeluharrastukseeni täältä. Yksi hassu asia etenkin lämmittää mieltä.. Olen ainakin olettanut ettei sinulla ole sitä peitetikkikonetta (?), joka suurimmalla osalla ompelubloggaajistanäyttäisi olevan? Välillä masentaa etten VOI saada noita kaularesoreita nätiksi kun ei ole sitä vempelettä siihen hommaan... Sitten yksi päivä hoksasin että sullakaan ei taida olla, ja sinun ompelujälki jos kenenkä on niin kaunista! Eli toivoa on kun jatkaa vain harjoituksia. Säädätkö sinä tikin jotenkin erityisellä tavalla kun ompelet kaularesorit..? Entä kuinkas paljon resoria kannattaa venyttää? Ja kaksoisneula ois varmaan hyvä juttu, vai?

    Kiitos vielä hurmaavasta blogista!

    VastaaPoista
  26. Tervetuloa bloggeriin. Kiitos ihanasta blogistasi. Minulla on sinulle jotain blogissani.

    VastaaPoista
  27. Onnea uuteen kotiin :) Lukijana jatkaa,Salanimi

    VastaaPoista
  28. Onnea uuteen blogiin :) Innolla odotan jälleen ompeluksiasi! Lukijana jatkan, minullakin olisi tarkoitus avat blogi bloggeriin tässä joskus.

    Sammakko huppari on huippu :) Sulla nui pienet ompeluksetkin on loistavia ja suuria minulle :) Jännityksellä jään odottamaan mitä ihanaa ompelet niistä jny desingin kankaista!

    VastaaPoista
  29. Heippa! Osaisitko Sinä (tai joku muu) kertoa, miten täällä bloggerissa saa tuonne sivun ylälaitaan oman kuvan? Eli, kun sinulla on tuo RuttuNuttu-teksti ja pupun kuva, niin kuinka olet saanut sen sinne? =)

    VastaaPoista
  30. Maria, kiitos ohjeista!!! Alanpas vakoilla muiden sivupalkkeja sillä silmällä :)

    Josefin, juu ei ole miulla peitetikkikonetta. Haaveena sellainen kyllä periaatteessa on. Kaksoisneula on asia josta en enää luopuisi resoreiden tikkauksissa (varsinkaan tosiaan ilman sitä peitetikkikonetta). Säädöt tikatessa miulla on sellaiset, että pistonpituus on pisin mahdollinen. Ylälanka pitää kiristää niin, ettei taas alalanka ala tehdä sotkua. Ja paininjalan säätö on miulla resorikanttauksia tehdessä taas todella löysällä, että voin itse ohjailla konetta mahdollisimman paljon ja että paksutkin kohdat saa työnnettyä helposti koneen läpi. Resorin pituuden mittaan ensin aina kaula-aukon tai hihansuun mukaan, eli venytän resoria napakasti ja samoin hieman myös itse kaula-aukkoa. Kaavoissa kaula-aukot ovat yleensä ihan oikean kokoisia, mutta niiden kaavoitettuihin resorikaitaleisiin en uskalla koskaan luottaa, koska en voi tietää minkälaisella materiaaleilla ne on tarkalleen kaavoitettu. Siksi on aina parasta mitata resorin mitta itse kun esim. paita on muutoin kasattu ja vain kanttauksia vailla. Ommellessa taas sitten venytän resoria ja kaula-aukkoa sen verran, että se asettuvat mitoiltaan yhteen. Kaksoisneulalla tikatessa venytän kaula-aukkoa enää vain hieman - tietysti kuitenkin sen verran, että ompeleesta tulee itsessään tarpeeksi joustava, ettei se katkeile käytössä. Miulla on tuolla aiemmissa postauksissa suuntaa antavat ohjeet kanttauksen tekoon :)

    Hanna, saapas nähdä mitä noista kankaista raaskii tehdä...Niin syötävän suloisia kun ovat!

    Iita, mie taisin saada tuon kuvan tuonne ylös tuon hallintapaneelin kautta. Eli valitset sieltä ulkoasu -kohdan ja klikkaat ylätunnisteen muokkaa -kohtaa. Sitten etsit koneeltasi kuvan jonka haluat sinne ylös laittaa. Tietysti se kuva pitää tehdä ensin. Mie siis tein tuon kuvan koneella ja lisäsin samalla siihen kuvaan itseensä tuon tekstin.

    VastaaPoista
  31. Vanhalla blogilla olin aktiivinen salalukija, tännekin seurasin mukaan :) Aivan ihana huppari!

    VastaaPoista
  32. Tervetuloa. Itsellä on vielä aika hukassa tämä blogin pitäminen ja kaikki hienoudet mitä täällä saa tehtyä. mutta eiköhän me opita nopeasti =)

    VastaaPoista
  33. No nyt miekin rohkaistuin! Eli uusi osoite on http://mikunloki.blogspot.com jos haluat vaihtaa sen tuonne listaan oikeaksi :)

    Miulla oli tuo osoite varattuna jo kesän loppupuolelta, en vaan oo uskaltanut vaihtaa.

    En alkanu noita vanhoja tekstejä siirtää, laitoin vaan linkin tylsästi, että mistä pääsee vanhaan blogiin.

    VastaaPoista
  34. Hurmaava sammokkohuppari! Onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista
  35. Upea huppari!
    Nyt taisin osua oikeaan blogiin ongelmani kanssa, joka on seuraava; olen tehnyt ekat vaatteet velourista. Saumurointi meni ok, mutta tunukan helmasauman (tavallinen kone joustava ommel) sain aaltoilemaa. Olisiko sinulla kikka kakkosta ongelmaani? Eli miten saan joustavalla ompeleella kaunista käännettä? Olisin tosi iloinen vastauksesta ;O)

    VastaaPoista
  36. Onnea RuttuNutulle uuteen kotiin! :)
    On kyllä suorastaan hurmaava takki. Oikein hauska.

    -Iida

    VastaaPoista
  37. Kesän lapsi, Mie ompelen nuo helmat aina niin, että käännän lähes poikkeuksetta ensinkin helman päärmeelle ja tikkaan sen sitten ympäriinsä kaksoisneulalla. Näin en ole onnistunut saamaan helmoja aaltoilemaan. Eli minä suosittelisin sitä kaksoisneulaa kyllä tähän ongelmaan! Jousto-ommelta en ole itse käyttänyt ompelukoneella lainkaan. Itseasiassa en edes tiedä onko tuossa miun peruskoneessa sellaista hienoutta :)

    VastaaPoista
  38. Iiiiihania vaatteita olet tehnyt!! Onnea uuteen blogikotiin!

    VastaaPoista
  39. Heips! Blogissani on Sinulle tunnustus =).

    VastaaPoista
  40. Hienolta näyttää, onnea uudelle blogille! Niin on suloinen hupparikin <3

    Saara

    VastaaPoista
  41. Aivan ihana huppari ja kiva tämä uusi blogi. Lisääthän sen Blogilistalle, tekee seuraamisesta helpompaa :)

    VastaaPoista
  42. Hyppäsin mukaan minäkin tänne uuteen kotiin :)

    VastaaPoista
  43. Minä olen jo kauan käynyt hakemassa upeita inspiraatioita sivultasi! Kiitos niistä! Olet saanut tosi upeita juttuja tehtyä!! Nyt vasta jätän ensimmäisen merkintäni ja muuten kiitos innoituksesta on minunkin lapset taas alkaneet saada itsetehtyjä vaatteita :) pitkän tauon jälkeen

    VastaaPoista
  44. Onnea uuteen kotiin! Vaihdathan blogilistallekkin uuden osoitteen, jota sitä kautta voi sinua helposti seurata ;)

    VastaaPoista
  45. Hei,
    ilmoittaudun heti tekemiesi vaatteiden ostajaksi, kunhan saat aikaiseksi myös myyntitavaraa :-). Toivottavasti pian. Hienoja aplikointeja! ja omaperäisiä ideoita, joita ei näy olevan vielä muilla myyntiin tekevillä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.