maanantai 19. lokakuuta 2009

Siilihaalari ja hieman trikoilua


Myllymuksujen suloisesta Siilimerinovillaneuloksesta syntyi villahaalari. Mietin kauan aikaa vuorittaisinko puvun, mutta jätin sen sitten kuitenkin tekemättä. Uskoisin tämän riittävän vallan hyvin, varsinkin kun kaapissa on odottamassa ehkä lämpimin talvipuku ikinä pikku-taapertajaa :) Villakerraston kun vielä viskaa alle, niin eiköhän jo tule ihan kuuma. Resorit ja raglanleikkauksien tehosteet olen tehnyt tummanruskeasta merinovillaneuloksesta, joka on ostettu Sampsukasta. Ompelin samaan syssyyn tummanruskeasta merinovilla- interlockneuloksesta kypärälakkeja. Kypärälakin kaava löytyy Ottobren sivuilta ilmaiskaavoista - jätin siis pois tästä vain ne "lisko-liehukkeet" :)

Laitan tähän jatkoksi hieman lauantaipäivän trikootuhoamisiani. Trikoopaidat on yksi meidän perheen kestosuosikkeja. Talvella kun vielä alle laittaa pitkähihaistabodya tai muuta vastaavaa, on trikoo mitä paras vaatemateriaali. Tämä tummanruskeapohjainen kangas petrolinsinisillä suurilla palloilla on ostettu Sampsukan löytökorista. Tykkään noista väreistä aivan mielettömästi. Petrolinsiniset kanttaukset on tehty Myllymuksujen resorista.


Tämä aivan supersuloinen autotrikoo on todellinen löytö kaupasta nimeltään Igu*lee. EDIT: Tätä Hilcon autokangasta löytyy myös Pikku-Auringosta!!!! Tästä kankaasta piti heti tehdä kerralla useampia paitoja pikku-pojille :) Kirjekuorikaula-aukon limenvihreä kanttaus on jälleen Myllymuksujen resorista.
 

Tätä tummanrusekapohjaista pallotrikoota piti ostaa Iinulta jo toistamiseen. On se vain niin kaunista! Ja mikäs muu kanttauksien väri voi olla kuin mangonkeltainen :) Resori jälleen Myllymuksuilta.

Tämä vihreä retrokangas on peräisin Tokmannin alekorista 1 euron hintaan ja ostettu alunperinkin paidanmuodossa. Eli ostin kaksi suuren-suurta paitaa, jotka sitten leikkelin kahdeksi pienemmäksi meille sopivaksi paidaksi :) Hauskaa oli vielä sekin, että alennuksessa oli myös (jopa ihan oikean kokoisia) sukkia, eli setti on siis valmis. Tätä paitaa piristin hieman keltaisella resorikanttauksella. Tämän resorin olen ostanut aikoinaan Nappi-Kikasta Oulun keskustasta.

Tämä Nanson lintutrikoo on ostettu Eurokankaasta. Tummanruskeat resorikanttaukset toivat muuten ehkä hieman mummomaiseen kuosiin haluttua meininkiä. Kangas on niin suloisen pehmoista, että tästä syntyi samalla pikku-pojille myös mukavia pitkiä alushousuja.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihania! Haaveilen aina koneen kaivamisesta esille kun katselen tuotoksiasi, kaikki kaavatkin ovat vaan kadonneet kun edellisestä ompeluinnostuksesta on jo pari vuotta. Piirrätkö itse hyvän näköisen trikoopaidan kaavasi vai onko se valmis?

    VastaaPoista
  3. Hanna, kaava on näihin raglanpaitoihin oma - eli sekoitus useammasta eri kaavasta sovelluttuna muutaman valmisvaatteen linjoihin. Hyviä raglankaavoja löytyy myös Ottobren lehdistä, mutta minä ainakin kaventaisin niitä hieman näihin trikoopaitoihin. Minusta vaan trikoopaita ei saa olla liian löysä, vaan sen pitää olla...noh sopiva :) Eli trikoo materiaalina on sellainen että se näyttää keljulta jos se lepattelee menemään päällä. Tietysti pitää katsoa mitat tarkemmin sitten aina sen paidan saajan mittojen mukaan :)

    VastaaPoista