torstai 9. huhtikuuta 2009

Kesäinen kiraffi
Minulle on tullut paljon kyselyitä, joissa ollaan tiedusteltu mm. voiko minulta tilata tekemiäni vaatteita tai voiko niitä ostaa jostakin. Vastaan nyt tähänkin näin yleisesti vaikka olenkin jo komenttilaatikoihin aiheesta höpissytkin. Eli vaatteiden tekeminen on minulle tällä hetkellä vain terapeuttista äitiysloman täytettä omien lapsieni iloksi ja haluaisin sen sellaisena pitääkin, niin mukavaa kuin olisikin alkaa tehtailemaan näitä ihan urakalla muillekin :) Itseni tuntien alkaisin kuitenkin aika pian stressata, jos työpöytä notkuisi odottavista töistä. Eli ainakin nyt ja tässä menen tällä periaatteella. Jookosta, joo?!
Mutta sitäkin suuremmalla innolla olen jakamassa ohjeita, jotta jokainen joka haluaa, voisi tehdä samanmoisia vaatteita itsekin. Lisäsin juuri aikaisempaan postaukseeni, "Pöllöä", linkin jossa on suuntaa antavat kuvat siitä miten itse teen useamman sabluunan kuvaa painaessani. Ja tässä tulee hieman vaihe kuvia tämän päivän kötöstyksestä:
Tässä on vaiheittain miten olen töpöttänyt värit sabluunan avulla kankaalle. Kiraffin kuvan olen joskus bongannut netistä...(nyt en valitettavasti muista enää mistä). Olen leikannut kankaan kaavoilla ennen painamista, näin kuva on helpompi saada heti halutulle kohdalle. Tässä oli nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa uudet Donnolta tilaamani kangasvärit.
Maalien kuivumisen ja kankaiden ompelun jälkeen otetaan yksi kappale lapsia, joka mahtuu ompeluksen sisälle ja koitetaan pysyä sen perässä kameran kanssa. Kiraffi-leikkipuku on valmis :)


EDIT:
Nyt pääsivät nämä Donnon Folk Art Fabricin värit todelliseen testiinsä, kun kuvaussession jälkeen puvulle joutui ensin porkkanaa ja sitten mustikkaa. Värin ohjeissa sanotaan, että värit pitää silittää vuorokauden päästä maalauksesta pesunkestäviksi ja tekstiilin voi pestä 40 asteessa kolmen vuorokauden päästä ja 60 asteessa viikon kuluttua...
Noh juu...minä silitin värit heti kuivumisen jälkeen, ennen kuvaussessiota ja melko heti siihen perään hinkkasin jo käsin sappisaippualla pintaa ja heitin vaatteen koneeseen 60 asteeseen. (No, kun ne tahrat piti saada pois...ja en sitten ehtinyt kauheesti noita ohjeitakaan lukemaan -seli-seli-seli)

Tulos: Värit ovat aavistuksen haalenneet, eivät mitenkään pahasti. Lisäksi kuva todellakin on pehmeä, eikä ole tehnyt kangasta koppuraksi! Tästä suuret plussat!!! Eli oikein käytettynä varmaan tulos on erittäin hyvä.
Vielä miinuksena mainitsisin sen, että värit on jotenkin taitettu valkoiseen, eli sekoitusvaiheessa ei oikein tahtonut saada puhtaita värejä aikaan.
Mutta luottavaisena ja sangen tyytyväisenä jatkan nyt näillä maalailua ja katsellaan, josko jossain vaiheessa kykenisin tekemään asiat ihan ohjeiden mukaankin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti