sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Myssyjä alkavaan talveen

Netistä löytyy mitä suloisimpia virkattuja myssyjä ja lakkeja, joten pitihän se sitten minunkin koettaa tehdä pojille jotain vastaavaa. Ohjetta minulla ei ollut vaan virkkaus tapahtui tiheiden sovitusten varassa. Tein myssyt niin, että ne mahtuvat molemmille pikku-miehille. Myssyn voi sitten valita ihan fiiliksen mukaan. Lankana on Novitan Kelo ja somistuksissa kaikkea sekalaista. Näitä oli tosi kiva tehdä, kun valmistuivat niin nopeaan ja varoitan näiden tekemiseen jää todella helposti koukkuun :) Taidan itsekin tänään vielä pyörähtää kaupan lankahyllyn luona...Pöllön ihana esikuva on löytyi TÄÄLTÄ.

Kukkamyssy on tehty Novitan Isoveljestä.

Kukka sekalaisia lankoja ja terälehtenä palanen pitsiä.

Tämä taitaa lähteä kummitytölleni, mikäli koko on vain oikea.

Hu-huu, hu-huu...
sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Onhan noita omenoita


Omenatrikoot on tilattu Michas Stoffeckesta ja


napit ostettu Nappi Kikasta.


Valkoinen singletrikoo on ostettu Eurokankaasta.


Omena -applikointi on tehty velourista


sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Villiviikarille

Villiviikarin solmiopaita

tehtiin hieman rockhenkeen isänpäivän kunniaksi.

Paita on Tanssivasta Langasta ostettua mustaa interlocktrikoota,

punapohjainen onnenapilatrikoo on Michas Stoffecke :sta.
Joulusalaisuuden vievät nyt taas kovasti aikaa muilta ompeluilta.

Lisäksi olen pessyt ja silittänyt vaatteita ihan urakalla kirpputoria varten.
Ensiviikon keskiviikkona löytyy siis jotain rakkaudella pidettyjä,
jotain vanhoja noloja kokeiluja :) ja jotain täysin uusiakin RuttuNuttuja Kirppis Vintiöstä.tiistai 8. marraskuuta 2011

Keppihevonen

Pikkumies on toivonut keppihevosta jo kauan. Nyt päätin vihdoin tarttua toimeen ja tässä se nyt on: saammeko esitellä KeppiRatsu Aama. Ompelin keppihevosen veloureista. Silmät ja sieraimet on applikoitu ja harja (jota ei vielä ehditty edes siistiä) pisteltiin käsin villalangasta. Keppinä toimii lyhennetty harjanvarsi. Ja voi miten rakas siitä tuli!

Käytin hevosen pohjana tätä kaavaa. Muokkasin pääpaloja kyllä aika rajulla kädellä, vaihdoin korvien sijaintia ja suuntaa ja sovelsin ohjeita muutenkin itselle sopiviksi.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Luomisen tuskaa...

En ole pääsääntöisesti saanut mitään onnistumaan tänä viikonloppuna... Yritys on ollut kova, mutta kaikki on mennyt suloisesti myttyyn ja turhautuminen on lakaissut tehokkaasti inspiraation rippeet sohvien ja mattojen alle piiloon. Laitankin tästä syystä nyt postaukseeni jotain aiemmin syntynyttä. Tällaisia pitkävartisia villasukkia minä olen neulonut aina iltaisin. Tykkään tuosta mallista kovasti, ohje löytyy TÄÄLTÄ jos jotakuta kiinnostaa. Neulostähdet olen ommellut villalangalla valmiiden sukkien varsiin.
Ystäväni piakkoin syntyvälle lapselle ompelin harmaanruskeasta velourista pienen-pienet (50cm) potkuhousut. Tulevan talvivauvan potkuhousujen miehustaa koristaa jääkarhu-applikaatio, joka on tehty myös velourista. Housujen yläosa on vuoritettu ruskeapohjaisella pallotrikoolla.


Tämä setti taas lähti lahjaksi pienelle 3 -vuotiaalle tytölle. Paidan pöllötrikoon olen ostanut jo viime kesänä Löytö-Palasta pakalta. Liivimekko on tummanruskeaa joustofroteeta. Miehustan pöllö on velouria - ainoastaan raidalliset koivet ovat trikoota, varpaat taas ompelin keltaisesta velourista. Jalat siis roikkuvat irrallisina.