tiistai 8. marraskuuta 2011

Keppihevonen

Pikkumies on toivonut keppihevosta jo kauan. Nyt päätin vihdoin tarttua toimeen ja tässä se nyt on: saammeko esitellä KeppiRatsu Aama. Ompelin keppihevosen veloureista. Silmät ja sieraimet on applikoitu ja harja (jota ei vielä ehditty edes siistiä) pisteltiin käsin villalangasta. Keppinä toimii lyhennetty harjanvarsi. Ja voi miten rakas siitä tuli!

Käytin hevosen pohjana tätä kaavaa. Muokkasin pääpaloja kyllä aika rajulla kädellä, vaihdoin korvien sijaintia ja suuntaa ja sovelsin ohjeita muutenkin itselle sopiviksi.

20 kommenttia:

 1. Tulipa aivan mahtava keppari! Todella upeat silmät.

  VastaaPoista
 2. Kaunis on heppa mutta paljon paljon suloisempi on pikkumies!!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis on heppa mutta paljon paljon suloisempi on pikkumies!!!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan hellyttävä. Miten sie kiinnitit tuon kepin päähän?

  VastaaPoista
 5. Katja, teippasin napakkaa resoria kepin päähän ja kieputin sitten resorin todella tiukaksi kepin ympärille tehden aina välillä solmuja. Sitten ompelin pään kiinni keppiin niin, että neula meni joka pistolla myös tuon resori mytyn läpi. Pää tuntuu ainakin vielä todella tukevalta. (Jos näyttää että se käy irtoamaan, ajattelin seuraavaksi porata kepin päähän reiän tai kaksi ja kiinnittää sitten niiden kautta pään jotenkin.)

  VastaaPoista
 6. Todella hieno heppa! Ihanat silmät.

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis keppihevonen - niinkuin muutkin työsi ovat!

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihana! Mullakin edessä tuo keppihevosen teko, ajattelin tehdä keppihevosen tytölleni joululahjaksi.. :)

  VastaaPoista
 9. Siis apua, miten ihana keppiheppa!!! Tuollainen olisi pakko saada omallekin tytölle tehtyä...

  VastaaPoista
 10. Onpa mahtava keppiheppa!!! Muutenkint taas hienoja tekeleitä olet tehnyt (kiittelen ja kehun näin "kasassa" kaikkia yhteisesti)!!

  VastaaPoista
 11. Söpönen heppa.

  Olen tehnyt heppoja monta ja todennut pään pysyvän paremmin kiinni kun varteen poraa pienen reijän ja ja neulalla ompelee reijästä läpi. Lopuksi vielä naru ympärille vedetynä ja solmittuna.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihastuttava keppihevonen! Ja kiitos vinkistä. Se tuli juuri sopivasti kun jouluksi olin ajatellut, että tuollaisen voisi tytölle tehdä.

  VastaaPoista
 13. super schön...

  habe heute meinen ersten Award bekommen, den ich gern an dich weitergegeben habe ! Kannst mal bei mir schauen und dir ihn abholen... herzlichen Glückwunsch !! Liebe Grüße
  Antje

  VastaaPoista
 14. Oijoi, aivan ihana keppihevonen :) Meilläkin toiveissa ollut ja aattelin tehdä farkusta? Kiitos ohjelinkistä, eikun joululahjapuuhiin!!

  VastaaPoista
 15. tää on kyllä yli-ihana... sellainen Littlest Pet Shop tyylinen :))

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.