lauantai 10. joulukuuta 2011

Myssyn ohje


Tässä tulee nyt jonkin moinen ohje myssyyn.


En ole testannut itse vielä ohjetta, joten jännityksellä odotan toimiiko tämä.
RuttuNuttu virkattu myssy

Myssyn ohje on tehty noin 52-54 senttiseen päähän. Lankana Novitan KELO ja koukkuna 5,50 mm. Muistutan, että käsialani on kovin löysää, jonka vuoksi otin tietoisesti mm. pienemmän virkkuukoukun kuin mitä langan vyötteessä suositellaan. Myssy on virkattu kiinteillä silmukoilla. Halutessaan myssyn voi vuorittaa esim. merinovillaneuloksella tai fleecellä.


1.Virkkaa aloitussilmukkaan 7 kiinteää silmukkaa
2.Virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa = 14 silmukkaa
3.*Virkkaa 1 silmukka. Virkkaa seuraavaan silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa* Toista ** -merkkien välissä oleva vielä 6 kertaa = 21 silmukkaa
4.Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa, *virkkaa 3 kiinteää silmukkaa, virkkaa 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan*. Toista **-merkkien väli vielä 4 kertaa = 27 silmukkaa
5.*Virkkaa 5 kiinteää silmukkaa, virkkaa 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaa* Toista **-merkkine väli vielä 3 kertaa. Virkkaa vielä 3 kiinteää silmukkaa = 35 silmukkaa
6.*Virkkaa 6 kiinteää silmukkaa, sirkkaa 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* Toista **-merkkien väli 3 kertaa. Virkkaa vielä 3 kiinteää silmukkaa = 35 silmukkaa.
7.*Virkkaa 9 kiinteää silmukkaa, virkkaa 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* Toista **-merkkien väli 2 kertaa. Virkkaa vielä 5 kiinteää silmukkaa = 38 silmukkaa.
8.*Virkkaa 9 kiinteää silmukkaa, virkkaa 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* Toista **-merkkien väli 2 kertaa. Virkkaa vielä 8 kiinteää silmukkaa = 41 silmukkaa
9. Koko työn halkaisija on nyt noin 16,5 cm.

10.Enää ei tehdä lisäyksiä vaan virkataan aina yksi silmukka jokaista silmukkaa kohden. Virkkaa työtä näin kunnes lakin korkeus on laesta reunaan 16 cm.
11.Käännä työ. Virkkaa 33 kiinteää silmukkaa
12.Käännä työ. Jätä ensimmäinen silmukka virkkaamatta, virkkaa 32 kiinteää silmukkaa. Käännä työ.

KORVALÄPPÄ13.Jätä ensimmäinen silmukka virkkaamatta, virkkaa 14 kiinteää silmukkaa.
14.*Käännä työ. Jätä ensimmäinen silmukka virkkaamatta, virkkaa loput silmukat kiinteillä silmukoilla*
15.Toista **-merkkien väliä kunnes silmukoita on jäljellä 3. Päättele korvaläppä.
16.Tee toinen korvaläppä samallalailla.
17.Kun läppä on valmis älä katkaise lankaa, vaan jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoilla koko myssyn reunan ympäri, niin että palaat samaan kohtaan josta juuri lähdit. (minulla tähän tuli 53 silmukkaa)
18.Älä katkaise lankaa. Olet nyt toisen korvaläpän päässä, joten tee tähän tukeva kiinteä silmukka ja sitten virkkaa ketjusilmukoilla sitomisnauha. Minä tein 35 ketjusilmukkaa, katkaisin langan ja päättelin.
19.Tee toinen sitomisnauha samalla tavalla. Päättele.

- Somistuksiin en ole vielä tehnyt ohjetta, mutta niitä on kyllä helppo soveltaa ja virkata jämälangoista. Ja eikun napit silmiksi ja menoksi :)

20 kommenttia:

 1. Vau - mahtavaa, pistetään tää talteen! Kiitos!

  Aivan superihana villatakki sulla tossa sivupalkissa ja mörri siinä - onko se tasku tuo sen suu? :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos hirmuisesti ohjeesta!!!!

  VastaaPoista
 3. Pieni Lintu, villatakissa tosiaan Möökön suu on tasku. Takkiin ja Möököön löytyy myös ohjeet sivupakista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanaa! Olenkin tähän mennessä tehnyt jo monta neliöpipoa johon tehnyt möökön koristeeksi, ja tietysti muistanut aina mainita mistä mallia ottanut :) Nyt vuoro opetella tämä, katsotaan nukutaanko täällä ensi yönä!

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyy kyllä kokeilla! Paljonkohan pitäisi varata lankaa? Riittikö sinulle yksi kerä per pipo? Kiitti ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 6. Jaana, minulle riitti yksi kerä aina myssyä kohti ja jäi vielä sen verran aina ylikin että sai jotkut korvat tms. samasta langasta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta =). Kaksi jo virkannut ja kolmatta meinasin alottaa =). Mutta sähän varottelitkin koukkuun jäämisestä ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta! Ihan mahtis myssy! Ensimmäisen sain valmiiksi, mutta kyllä tämä myssy vaan kalpenee tuon tekemäsi rinnalla...nallenkorvia se kaipaa kovin :) Jäädään siis innolla odottelemaan ohjetta niille :)

  VastaaPoista
 9. Tuohon ylempään kommenttiin lisään vielä, että minä virkkasin myssyn nro10 koukulla, ja tuli samankokoinen, kuin sinun tekemäsi nro5,5 koukulla :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeesta, yksi jo saatu valmiiksi:)

  VastaaPoista
 11. Kiitos tuhannesti! Inspiraatiota odotellessa.. ;) Olet saanut tällaisen peukalokeskellä kämmentä ihmisenkin innostumaan jo vaikka mistä! :)

  VastaaPoista
 12. Oih että!! Eksyin tänne blogiin ja jäin heti koukkuun! Pakko liittyä lukijaksi.. Siis aaaivan vallattoman ihania töitä täällä! :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos ohjeesta, hyvin toimi! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos mahtavasta ohjeesta! Blogissani on oma sovellukseni tästä ohjeesta! http://tinttamarintta.blogspot.com/2012/03/murr-ja-huhuu.html Mun räpellykset ei oo läheskään yhtä taidokkaita ku nää sun tekemät, mut kyllä ne pipoilta näyttää kiitos ohjeen! :)

  VastaaPoista
 15. Laitanpa ohjeen talteen. Hauska myssy.

  VastaaPoista
 16. Tämä ohje lähtee kokkeihluun :) Kiitos! Ja kiitokset ylheensäkki blogin piosta! Jos on inspis hukassa, niin täältä se aina löytyy :)

  VastaaPoista
 17. Ihana ohje. Myssy tuli minunkin käsistä, vaikka virkkaustaitoni on heikko ja Novitan lankaa ei ole meidän kulmilla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.