tiistai 18. marraskuuta 2014

Fleecelakki


Oi, onnistuinpa viikonloppuna vahingossa tekemään ainakin meidän pikkumiehen päähän niin sopivan lakin, että pakko jakaa tämä teidänkin kanssanne. Lakin vuori on myös tehty fleecestä ja etureunassa on resori. Hiipat ja niihin kiinnitetyt fleece-tupsunauhat tuovat lakkiin hieman leikkisää muotoa.
 
Latasin summittaisen kaavankyhäelmän tänne. Lakki vastaa ehkä parhaiten kokoa 48-50. Toivottavasti se tulostuu oikeankokoisena ja toivon myös että piirrokseni nyt vastaa sitä mitä ajattelin...En ole ehtinyt itse sitä nimittäin tässä välissä nyt tietenkään testata.
 
Työohje on yksinkertainen: Kaavassa oleva lakin ylä- ja alakappale yhdistetään kaavojen piirtovaiheessa merkkien mukaan. Päällinen leikataan saumanvaroilla. Vuori leikataan ilman saumanvaroja ja yläosa leikataan suoraan ilman hiippoja. Ensin kasataan sekä päällinen että vuori omina kappaleinaan. Päällisen hiippoihin hapsutetaan fleecesuikaleet tupsuiksi ja sujautetaan paikoilleen kasauksen yhteydessä. (Takasaumaan voi kiinnittää samalla oman ompelumerkin lisäksi pätkän heijastinnauhaa.) Vuoriin muistetaan jättää takasaumaan kääntöaukko, tai sitten ratkotaan se myöhemmin, kuten minä tein :) Kasatut vuori ja päällinen asetellaan sisäkkäin oikeat puolet vastakkain ja etureunaan neulataan resorisuikale kaavamerkkien mukaan kevyesti venyttäen. Solmimisnauhat leikataan myös fleecestä ja neulataan taitteen kanssa paikoilleen päällisen ja vuorin väliin. Sitten vain ommellaan kaikki yhdellä kertaa kiinni toisiinsa ja käännetään lakki oikein päin. Kääntöaukko suljetaan piilopistoin. Itse sitaisin vielä solmimisnauhojen päihin solmut.
Sanokaa jos kaava ei aukea! En tiedä miten olisin saanut tänne pdf-tiedoston kätevämmin...24 kommenttia:

 1. Onpa istuvannäköinen lakki! Pakko kokeilla. Kiitos kaavasta! :)

  VastaaPoista
 2. Hurjan kiva lakki ja näyttää olevan myös lämmin ja hyvin päässä pysyvää mallia. Täytyykin testata, jos löytyy sopiva pää, kiitos kaavasta.

  VastaaPoista
 3. He looks super sweet with this hat.
  Thanks for sharing the pattern, lets see if i can make sense of it ;)

  VastaaPoista
 4. En oikein näistä lapsien jutuista tiiä, niin minkä ikäiselle suunnilleen tollanen 48-50 kokonen lakki menee? :D jos pukin konttiin tekisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pään koot vaihtelee aika paljon...Meillä on varsin isopäiset pojat kaksi nuorimmaista ja tämän lakin omistaja on nyt vajaa 1,5 -vuotias.

   Poista
 5. So Zuckersüß dein kleinster. Und die Mütze ist der Hammer 😊 LG Nicole

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaavasta! On lämpimän ja istuvan näköinen. Täytyy kokeilla, mutta yritän suurentaa sopivaksi meidän 3,5-vuotiaalle (päänympärys lähentelee jo 52 senttimetriä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Materiaalivalinnalla voi myös vaikuttaa jonkin verran lakin sopivuuteen. Esimerkiksi merinovillahan venyisi isompaankin päähän :)

   Poista
 7. Kiitos resorivinkistä! Mulla on hyvä oma kaava olemassa, mutta testaanpa tuota sun kaavaa myös :) Tuolla resorilla saa vaikka vähän kasvuvaraakin lakkiin helpommin. Ihana hattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resori toimii tässä kyllä todella hyvin. Kiitos!

   Poista
 8. Hei kiva idea tuo resori, mistä olet saanut noin hyvän väristä fleeceä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähti fleecen olen ostanut muistaakseni Oulusta kivijalkakaupasta nimeltään Löytö-Pala.

   Poista
 9. No voi vitsi, ihan tosi kivan näköistä, monet on niin huonoja fleecejä. No, täytynee katsella :) Ihana kyllä on tuo hattu!

  VastaaPoista
 10. oi miten ihana hattu ja suloinen käyttäjä <3

  VastaaPoista
 11. Ihana hattu pienelle. En saa kaavaa aukeamaan, harmi :(

  VastaaPoista
 12. Saisikohan kivan kaavan aukeamaan taas?

  VastaaPoista
 13. Aivan mielettömän ihana hattu! Kaava vain ei valitettavasti aukea :( Olisikohan sitä mahdollista saada vaikka sähköpostiin jos ei tänne tai mihinkään onnistu laittaa? :)

  VastaaPoista