keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hop, hop Hattarakekkereille!

 


Viljamin Puodista ostettu Hattarakekkerit trikoo taisi viedä sydämen mennessään kertaheitolla. Meidän pieni pikkueskari nimittäin on alkanut jo aika lailla kyseenalaistamaan äidin ompeluksia, tai lähinnä sitä mitä kangasta  hänen vaatteisiinsa saa/tulee käyttää... Hattarakekkerit sujahti kuitenkin päälle heti valmistuttuaan ja sai osakseen ihailuja käyttäjältään itseltäänkin pitkään peilissä viipyilevien katseiden välityksellä :) Satuin löytämään kangaskaapin kätköistä raidallista trikoota, joka oli väriltään ja kangaslaadultaan täysin tähän kankaaseen sopivaa - siitä syntyi tehosteeksi toinen hiha. Takakappale on reippaasti musta-valkoraidallinen. Vaalean okranvärisen resorin sävy löytyy myös kuosista muutamasta timanttiruudusta.
 


 
 
 
 
 
 

21 kommenttia:

 1. Ompa mahtavat! Itse jäin ilman, olin liian hidas. Puudeleita sentään ehdin saada, nyt odotan niiden kuivumista että pääsisi saksimaan. Liikaa ihania ideoita näin ihanista kankaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä satuin vahingossa olemaan koneella, kun kanaat päivittyivät verkkokauppaan :) Kyllä monen kankaan kohdalla on ollut melkoista kilpajuoksua tilaaminen nykyisin.

   Poista
  2. kanaat :) kankaat piti sanomani

   Poista
 2. Sä teit sen taas. Ihan mahtavia!

  VastaaPoista
 3. Tosi suloinen :-)) molemmat!!!
  Meidän tuleva "pikku" eskarilainen ei vielä sanonut mitään ettei joku paita kelpaisi... koputtaa puuta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen peläten odottanut tätä päivää...jotkut kankaat ovat yllätteän "ihan tyhmiä", että niistä voi tehdä vaan veljille :)

   Poista
 4. Ihana yhdistelmä tuo hattarakekkeri ja raitakangas!
  Okranvärikin niin kuuluu tuohon settiin:)
  Onko vauvan paita jostain auki? Vai meneekö pään yli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole auki mistään. Kangas venyy tosi hyvin ja tein kanttauksen sijasta pääntielle tavan resorin, joten sujahtaa nätisti päälle, eikä nepparit ole painamassa kaulaa.

   Poista
 5. sweet sweet sweet
  kind regards alex

  VastaaPoista
 6. Ihania paitoja. Ja tuo ideaksi käyttää monia eri kankaita yhdessä paidassa raikastaa vaatteiden ilmettä! Sitten tekninen kysymys... Onko tuon sinun saumurisi langoittaminen vaikeaa...? Muistan joskus nähneeni jossain saumurin, johon saattoi vaihta langat katkaisemalla vanhat, solmimalla vanhojen lankojen päihin uudet ja sitten vain jatkettiin ompelua... Sellainen olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vaikea langoittaa. Minä olen ymmärtänyt, että kaikki saumurit voisi langoittaa solmimalla uudet langat ja vetämällä vanhojen avulla paikoilleen... Jos jollakin on parempaa tietoa, saa valistaa! Varsinkin neulalangat tarvitsevat kuitenkin vahvan ja pienen solmun, joka mahtuu neulansilmästä, eikä katkea. Yleensä käytetään kankurinsolmua, eli merimiessolmua langanpäiden solmimiseen. Kiristyslevyjen kohdalla kannattaa aina vähän avittaa langankulkua etteivät jää siihen jumittamaan. Niin ja koko hommahan alkaa tietysti sillä, että otetaan kiinni lankaketjusta painijalan vierellä ja käännetään käsipyörää itseen päin, jolloin langat vapautuvat neljäksi erilliseksi langaksi. Toisen pään solmimisen jälkeen on näin helpompi vetää tässä päässä yksi lanka aina kerrallaan paikoilleen. Tai minä teen siis näin. Voi olla, että jotkut "ompelevatkin" langat paikoilleen, elöi solmimisen jälkeen ajelevat painijalalla uudet langat koneeseen - en tiedä kuinka helposti tuolloin katkeilevat sitten :) Mutta siis ei mene tuossa minun saumurissa kauan niinkään, että langoittaa koneen ihan alusta asti. Monesti niin teenkin, kun samalla tulee hieman puhdistettua konetta sisältäkin pölystä. Tosin eihän se langoittaminen toki mitään mielipuuhaa ole koskaan saumurin kanssa... :) Nimimerkillä: aika paljon silkasta laiskuudesta noilla valkoisilla langoilla ompeleva

   Poista
 7. Paitsi että tekemäsi vaatteet on aina niin ihania, niin olet lisäksi niin taitava kuvan käsittelijä.. ihana aina käydä kurkkimassa mitä uutta oot keksinyt :)

  VastaaPoista