sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Raitaa ja hurmuria sekä pienuuslisäys






Outi kysyi minulta haluaisinko kokeilla tehdä jotain  Noshin kevään/kesän mallistoon kuuluvista raitafroteista. En osannut millään päättää oranssin ja Dark Clayn, tummanharmaanruskean, välillä ja heitin nopan heille. Dark Clay oli todella mukava yllätys ja oranssin sain mukaan mukavasti tehosteilla. Kaavoitin tähän huppariin vinon vetoketjun (vetoketjun kohdistaminen olikin sitten oma hommansa...puuh!) ja helmaan applikoin ujon ketun. Applikaatio on tehty veloureista ja joustofroteesta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verson Puodin ihanasta vihreästä Hurmurista tuli pientäkin pienemmän potkuhousut. Jalkapohjat sekä haarakiila on tehty mustavalkoisesta joustofroteesta. Ompelin potkareiden kaveriksi raidallisen bodyn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bodyn oranssit rengasnepparit on ostettu 3eXteristä ja potkuhousujen mustat rengasnepparit Käpysestä.






EDIT
vielä muutama sunnuntailisäys:
Muutama pienuus




Otin kaavakokeiluun Ottobren 4/2012 Jumpsuitin koossa 56 cm. Muokkasin kaavaa tällä kertaa vain hupun rakenteessa, kun halusin reunaan resorin. En tosin katsonut ohjeita ollenkaan, joten jotain omia sovelluksia on voinut matkan varrella muutoinkin tulla. Kankaana Noshin ruskeapohjainen Candy Apple velour. Hupun vuoritin Royal-tuotteesta ostetulla limepohjaisella tähtivelourilla. Resori on myös Noshin omaa. 








Villikko potkupuku löytyy Ottobren numerosta 1/2013. Tässä muokkasin kaavaa pyöristämällä sisälahkeensuita niin että sain kantattua nepparilistan ja lahkeensuut yhdellä kantilla. Kankaana on Noshin malliston Bunnies interlock.

48 kommenttia:

  1. Onpa suloiset ompelukset. Vino vetoketju oli hauska idea..

    VastaaPoista
  2. so cute!!!
    i really love the things you make.
    greetings from germany,
    melanie

    VastaaPoista
  3. Vino vetskari on just cool ja tuo aplikointi on taiturinäyte taas. Ja ihanaa kun pääsee ompelemaan pieniä potkareita, on ne vauvojen vaatteet vaan niin suloisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pienet potkarit piristää päivää kummasti. Ovat nopeita tehdä ja vievät niin vähän kangasta :)

      Poista
  4. voi kuinka mahtavia taasen kerran! ihanaakin ihanampi kettu ja tuo vino vetskari! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos glenni. Vinovetskari oli tosiaan hauska kokeilu, jota pitää koettaa toistekin :)

      Poista
  5. Onpa huikea huppari, aivan ihana väri ja hyvä idea se vetskari. Minulla on vetoketjykammo, en oikein osa edes kuvitella miten sait sen raidallisen kankaseen ja vielä vinoon sovitettua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kewa, kiitos! Minä ompelen vetoketjun varmaan kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti, mutta hyvin toimii, hih :)

      Poista
  6. awesome! fox is amazing :) i love it

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Thanks Olga! Zipper was a funny experiment. I think it brings a little playfulness to the hoodie

      Poista
  8. Mahtava huppari! Kiva idea tuo vino vetskari. Ihana tuo body; herkulliset väriyhdistelmät.

    VastaaPoista
  9. Voi miten valloittavia juttuja olet taas tehnyt. Ja tuo kettu on niin söpönen <3

    VastaaPoista
  10. Ujo kettu on tosi suloinen! Ja värit kivat!
    Kenelle noita pieniä vauvanvaatteita teet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niinu! Lähipiiriin on tulossa paljon kevät- ja kesävauvoja, joten on ihana päästä tekemään hieman ylläreitä :)

      Poista
  11. Onpa niin hellyttävä kettu :-) Hurmuri potkarit ovat myös aivan "hurmaavat". Minulle on myös tulossa ensi viikolla hurmuri kangasta ja ei millään malttaisi odottaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmuri on aivan ihanaa! Itse tykkään tästä vihreäpohjaisesta vielä enemmän kuin siitä ruskeasta vaikka ihanaa oli sekin :)

      Poista
  12. Ihania! Mie jo kerkesin ajatella, että itelle teet noita pieniä, mutta vastaus löytyikin ylempää :) Meillä ei enää oikein lähipiiriinkään vauvoja tule, niin ei pääse pieniä ompelee. Mutta sitten joskus lapsenlapsille, jos niitä vaikka saisi, heh, parinkymmenen vuoden päästä :D

    VastaaPoista
  13. Aivan mahtavia taas, varsinkin vino vetskari hupparissa ja omena-jumpsuit! :)

    VastaaPoista
  14. Ihania taas kerran!! Ai sullakin oli vaikeuksia päättää, mitä väriä otat.. minäkin pyysin ensiksi Outia päättämään ja lähettämään jotain noista ihan randomina.. lopulta päädyin kuitenkin itse pinkkiin, niin sain paapiin pinkille bambille siitä parin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän näistä osannut päättää :) Aivan ihanan setin olit tehnyt!!!

      Poista
  15. Moikka serkkutyttö!

    Löysin sun blogis ja aattelin tulla kattomaan, kivalta vaikuttaa ! (:
    Olis kiva joskus näkyillä, vois pitää kans yhteyttä :o

    T. Serkkusi Meli :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Meli!
      Hauskaa kun löysit blogini. Pieni on maailma :)
      Kerro äidillesikin paljon terveisiä!

      T:Annika

      Poista
  16. Kiva huppari ja söpö yhdistelmä tuo raitabody kera hurmurin!

    VastaaPoista
  17. Ihan huippuja kaikki! Näitä on niin kiva katsella :-)

    VastaaPoista
  18. Ihania kaikki! Etenkin ketunhäntä kainalossa oleva ujoilija. :)

    Onko nuo kettuhupparin kanssa kuvassa olevar farkutkin sinun tekemät? Kivoja "paikka" yksityiskohtia niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei ole farkut miun tekemät, vaan ovat ihan ostohousut.

      Poista
  19. Hienoja juttuja. Tämä blogi on kyllä ihana ja käyn aina ihastelemassa tuotoksia. Mulla on just leikattuna toi Villikko ja osa saumoistakin jo ommeltuna. Mutta resoria en olekaan vielä tehnyt ja toi sun sovellus onkin aika hyvä ettei tarvitse katkaista. Pitänee kokeilla itsekin. Sitten yks kysymys, millä sä kiinnität nepparit? Ne näyttää niin hienosti menevän kaikkialla ja resoreiden ym läpi. Itse kun aina mietityttää osuuko hampaat kohalle kun alkaa vasaralla kalautella niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Afrikan Kuningatar, olen jo vuosia vannonut Prymin nepparipihtien nimeen :) Vasaran kanssa sain aikaan vain pahan metelin, vinksalleen menneet nepitykset ja pahan mielen. Pihtien hankinnan jälkeen neppareiden paikoilleen laitto on muuttunut mukavaksi ja hiljaiseksi tuohuksi. Suosittelen erittäin lämpimästi! (Pihtipakettiin ei yleensä kuulu niitä valkeita muoviosia, joihin nepparit naksautetaan kiinni ennen kankaaseen pusertamistaan, eli sellaiset pitää olla olemassa jostain tuollaisesta vasarointipaketista.)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Vielä hieman jatkan ja kyselen. Eli tarkoitatko niitä valkoisia kappaleita joita on niissä vasaralla hakattavassa versiossa? Pyysin jo joululahjaksi pihtejä, mutta kun äitini oli menossa niitä minulle ostamaan lahjaksi, myyjä oli sanonut että tarvii kamalasti voimaa eikä muutenkaan ollut kehunut niitä. Ei sitten ollut tullut kauppoja eli vasaralla vieläkin nakuttelen, mutta jos ei kamalaa vääntöä siis ole, niin pyydänpä uudestaan lahjaksi...

      Poista
    3. Afrikan Kuningatar, juuri niitä valkoisia kappaleita, kolmion muotoisia - tai no pyöristetyillä kulmilla olevia kolmioita. Ne lähtevät irti kun niistä vetää. Minkähän moisia pihtejä myyjä on ollut myymässä...? Pihdit vain puristetaan yhteen, enkä ole huomannut mitään eroa sillä puristaako ne vain kevyesti yhteen vai sitten hampaat irvessä :) Tietysti jos on todella paksu kohta kankaassa saattaa auttaa että voimaa käyttää enemmän että saisi kangasta menemään enemmän kasaan tuolta kohdalta, mutta uskaltaisin väittää että paljon vaikeampaa olisi sitten tuollaiseen kohtaan saada hakattua vasaralla nepparia.
      Minulla on siis tällaiset: http://www.royal-tuote.com/prym-niittauspihdit-p-349.html

      Poista
  20. Aivan mielettömän ihania töitä sinulla, ollut jo vuosia:) Vain niin huono olen koskaan minnekään kommentoimaan...

    Mutta: Ihan ensiksi onnittelut tulevasta kääröstä!

    Kommentoin nyt tähän vanhempaan postaukseen, sillä tahtoisin kysyä, onko nuo suloiset Hurmurista ommellut potkarit tehty omalla kaavalla, vai onko niihin kaavaa jossain lehdessä? Löysin itse vain sellaisia kaavoja, joissa tulee sauma eteen/taakse keskelle... Kovasti tekisi mieli vielä ommella parit pienet potkarit, joilla olisi hyvä vauvan köllötellä.

    Lämmin kiitos, jos kerkiät vielä tähän vastata ja paljon voimia sinulle loppuodotukseen! Ihana kun jaksat ommella ja postata meidän iloksi näitä suloisuuksia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tuo potkarin kaava on jostakin Ottobren lehdestä. Katsoin lehdet tuossa muka läpi, mutta en nyt sitten löytänytkään sitä lehteä jossa kaava oli...mystistä. Mutta siis pitäisi kyllä löytyä jostakin numerosta - onpas paljon nyt apua tästä. Yritän vielä katsella jos bongaisin oikean lehden. En ole kaavaan kirjoittanut yhtään mistä numerosta se on piirretty, enkä edes mallin nimeä. Kokoa kaavalla on kuitenkin 56 cm, eli se vähän rajaa joitakin lehtinumeroita pois laskuista, koska pääsääntöisesti koot alkavat aina 62 senttisistä ylöspäin.

      Poista
  21. Kiitos paljon vastauksestasi! Ja vaivannäöstäsi!:)

    Taidanpa sitten selata noita Ottobre-lehtiä heidän sivuillaan, ehkäpä löydän sieltä, mistä lehdestä kaava on. Tuo koko tosiaan onneksi rajaa jo aika hyvin :) Kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä löysin nyt yhden lehden jossa on terällinen potkuhousu, mutta en ole kyllä varma teinkö omani juuri tuolla. Kannattaa varmaan ainakin kaventaa kaavaa jonkin verran, jos tuolla tekee. Näyttää nimittäin lahkeista jotenkin leveältä http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_3/alldesigns_2006-3.pdf

      Eli siis lehden numero on 2006/3

      Poista
  22. Ihanaa, kiitos paljon! Tuo numero näyttää vielä olevan meidän pääkirjastossa saatavilla. Pitää käydä lainaamassa ja koittaa ommella. Tuo muokkaus kuulostaa hyvälle, rimpulaisethan ne jalat noin pienellä kuitenkin on...:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.